Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ
1. DERS: ENZİMLERİN TANITILMASI
2
ENZİMLER BİYOLOJİK KATALİZÖRLERDİR.
BİYOKİMYASAL REAKSİYONLARI ÇOK HIZLI HALE GETİRİRLER TEKRAR TEKRAR KULLANILABİLİRLER PROTEİN YAPISINDADIRLAR GENLERİN KONTROLÜNDE SENTEZLENEREK FAALİYET GÖSTERİRLER
3
ENZİMLERİN SAFLAŞTIRLMASI
2. DERS ENZİMLERİN SAFLAŞTIRLMASI TEMEL KRİTER EN DÜŞÜK MALİYETLE, EN YÜKSEK SAFLIK VE ENZİM AKTİVİTESİ ELDE ETMEKTİR.
4
ENZİM KAYNAĞI BELİRLENMELİDİR ( Bitki, Hayvan, Bakteri...)
SAFLAŞTIRILACAK ENZİMİN NE İÇİN GEREKLİ OLDUĞUNA KARAR VERİLMELİDİR 1. LABORATUVAR ÇALIŞMASI İÇİN 2. SANAYİDE KULLANIM İÇİN MALİYET VE ZAMAN HESAPLANMALIDIR ENZİM KAYNAĞI BELİRLENMELİDİR ( Bitki, Hayvan, Bakteri...) LİTERATÜRDEN GEREKLİ BİLGİLER ELDE EDİLMELİDİR EZİM AKTİVİTESİNİN KORUNMALIDIR 1. Enzim her zaman +4 ºC’de saklanmalıdır. 2. Her enzim için uygun bir tampon kullanılmadır. 3. Kullanılan araç-gereç, kimyasalların uygun nitelikte olması gerekmektedir 4. Tampona EDTA gibi kompleks oluşturucu maddeler ilave edilebilir
5
BELLİ BAŞLI SAFLAŞTIRMA İŞLEMLERİ
1. Enzim Kaynağından Enzimin Çıkarılması (Ekstraksiyon) 2. Santrifüjleme 3. Amonyum Sülfatla Çöktürme 4. Diyaliz 5. Isıtma ( Heat Treatment) 6. İzoelektrik Noktaya Göre Çöktürme 7. Kolon Kromatografisi
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.