Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MELEKLERE İMAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MELEKLERE İMAN."— Sunum transkripti:

1 MELEKLERE İMAN

2 - Melekler Allah'ın nurdan yarattığı, gözümüzle göremediğimiz ruhanî varlıklardır. - Melekler, sırf hayır işlemek ve Allah'a ibâdette bulunmak için yaratılmışlardır.

3 - Melekler nurdan yaratılmış lâtif cevherler, ruhanî varlıklar oldukları için, aslî hüviyetleri ve gerçek mâhiyetleri ile insan gözüne gözükmezler. - Görme kabiliyetimiz, melekleri görebilecek şekilde yaratılmamıştır.

4 - Meleklerin varlığını, başta İslâm, bütün semavî dinler haber vermiştir. - Peygamberler onları hakikî hüviyetleriyle görüp kendilerinden vahiy almışlardır. - Kur'an ve diğer mukaddes kitaplar da meleklerin varlığından bahsetmişlerdir.

5 - İmanın ikinci şartı, Meleklere imandır
- İmanın ikinci şartı, Meleklere imandır. - Amentü’deki, (Ve melaiketihi) ifadesi, Allahü teâlânın meleklerine inanmayı, iman etmeyi bildirmektedir.

6 - En üstünleri 4 tanedir: Cebrail aleyhisselam: Meleklerin en üstünüdür. - Vazifesi, Peygamberlere vahiy getirmek, emir ve yasakları bildirmektir.

7 İsrafil aleyhisselam: Sura üfürmekle vazifelidir
İsrafil aleyhisselam: Sura üfürmekle vazifelidir. - Birinci üfürmesinde hasıl olan sesi işiten, Allahü teâlâdan başka her diri ölecek, ikincisinde hepsi tekrar dirilecektir.

8 Mikail aleyhisselam: Rızk gönderilmek, ucuzluk, bolluk, kıtlık, pahalılık ve her maddeyi hareket ettirmekle vazifelidir . Azrail aleyhisselam: İnsanların ruhunu almakla vazifelidir.

9 Bunların dışında; Hafaza Melekleri:Her insanda hafaza adlı iki melek vardır. - Bunlar insanların iyi-kötü her türlü hareketlerini, söz ve davranışlarını yazarlar. - Kur'an'da bu meleklere Kirâmen Kâtibîn ismi verilir.

10 Münker - Nekir Melekleri:Öldükten sonra insanı kabirde sorguya çeken, "Rabbin kim, dînin ne, peygamberin kim?" gibi sualleri soran meleklerdir.

11 - Meleklere İmanın İnsan Hayatına Verdiği Faydalar; - Her zaman ve her yerde bizimle beraber olan, bizden hiç ayrılmayan melekler bulunduğuna inanan bir Müslüman, gizli yerlerde "Beni kimse görmüyor, istediğimi yaparım" diyemez, fenalık yapamaz.

12 - Çünkü nerede olursa olsun meleklerin kendisini gözetlediğini, iyilik ve kötülüklerinin yazıldığını bilir. - Böylece meleklere olan imanımız bizi kötülük yapmaktan alıkor.

13 - Meleklere inanmak, ahlâki davranışlarımızı olumlu olarak etkiler, kötülüklerden sakınmamızı ve ahlâkımızın güzelleşmesini sağlar.

14 E. MERVE BAYRAM


"MELEKLERE İMAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları