Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cristiano Ronaldo Hayatı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cristiano Ronaldo Hayatı"— Sunum transkripti:

1 Cristiano Ronaldo Hayatı

2 Cristiano Ronaldo Dossantos Aveiro,5 Şubat 1985 tarihinde Portekiz in Madeira şehrinde dünyaya gelmiştir.

3 Portekiz milli takımının da formasını giyen Ronaldo,2009 yılından beri, Real Madrid adına mücadele etmektedir. Çok küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan Ronaldo ya babası ,bir Ronald Reagan hayranı olmasından ötürü Ronaldo ismini vermiştir.Ronaldo nun Huga,Elma ve Liliana Caita adında 1i erkek toplam 3 kardeşi vardır.

4 Koyu bir Katolik aile içinde dünyaya gelen Ronaldo,oldukça duygusal ve dinine bağlı kişiliktir.Henüz 8 yaşında iken futbola olan ilgisi annesi tarafından keşfedildi. 8 yaşında iken Andorinha da amatör olarak oynamaya başladı de 10 yaşında Nacional takımına imza atmıştır.

5 Burada gösterdiği performans sebebiyle,Sporting Lizbon a imza atmıştır
Burada gösterdiği performans sebebiyle,Sporting Lizbon a imza atmıştır.Sporting altyapısında oynarken kalp sorunu yaşamış neredeyse futbolu bırakması bile söz konusu olmuş. Doktorların verdiği olumlu raporlar sayesinde geri dönmüştür

6 Sporting altyapısında birçok kademede görev almıştır
Sporting altyapısında birçok kademede görev almıştır.2002 yılında A takımına yükselen Ronaldo Moreirense ağlarını iki kere sarsarak gelecek vadeden bir futbolcu olduğunu tüm portekize ispatlamıştır.Bu dönemde Portekiz u17 milli takımında forma giyen ronaldo Barcelona ve Manchester united gözlemcileri tarafından izlenme listesine dahil edilmiştir.

7 2002 yılında Arsena Wenger e önerilen ronaldo yu wenger o mevkiye ihtiyacımız yok diyerek çevirmiştir. Ronaldo Barcelona ya Quaresma transfer olmasıyla Sporting Lizbon da kalmıştır.

8 2003 yılının tenmuz ayıda Sporting vs United maçında 3-1 galip gelmişlerdir oynadı maçla Ronaldo Manchester United a 12,24 milyon sterline transfer olmuştur.Ronaldonun motive alması için ona 7 numaralı formayı vermiştir.

9 Ronaldo Portekiz takımıyla 52 gole ulaşarak Portekiz futbol tarihini geçmeyi başarmış ama hiçbir kupa kazanamamış. Ronaldo futbol kariyeri boyunca 418 lig maçına girmiş 306 gole ulaşarak kırılması güç bir duruma imza atmıştır.UEFA Şampiyonlar ligine ise 119 lig maçında 76 gol atmıştır.Ronaldo 2013 yılına Real Madrid ile 5 yıllık yeni bir sözleşme kurmuştur yıllık 21 milyon euro olmuştur.

10 Ronaldo ilk sezon 29 premier lig maçına çıkmış ve 4 gol atmış
Ronaldo ilk sezon 29 premier lig maçına çıkmış ve 4 gol atmış.Bir sonraki sezon 33 lig maçında 5 gol atabilmiştir.Oyununu geliştiren ronaldo 3. sezon 66 gol atarak bütün dünyanın dikkatini çekmiştir.2008 yılında mancher united ile uefa kazanmıştır. Real Madridden 94 milyon euroluk teklifi kabul etmiştir.

11 2009 yazında tamamen Real Madride transfer olan Ronaldo ilk sezon 9 numaralı forma giymiş 29 lig maçında 26 gol atmıştır. Ronaldo bir sonraki sezon 40 gol atmıştır. Real Madrid de La Liga maçına çıkan Ronaldo 219 gol atarak olağanüstü bir gol ortalamasına sahip olmuştur.

12 Bu dönem 60 Avrupa kupası maçına çıkan Ronaldo toplam 60 gol atmıştır
Bu dönem 60 Avrupa kupası maçına çıkan Ronaldo toplam 60 gol atmıştır.UEFA şampiyonlar liginde en çok gol atan futbolculardan biri 2008 de kazandığı Avrupanın en iyi futbolcusu ödülünün yanına iki kez daha bu ödülden eklemiştir.


"Cristiano Ronaldo Hayatı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları