Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

5S Kaliteli, Güvenli, Konforlu bir çalışma ortamı oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için geliştirilen bir tekniktir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "5S Kaliteli, Güvenli, Konforlu bir çalışma ortamı oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için geliştirilen bir tekniktir."— Sunum transkripti:

1 5S Kaliteli, Güvenli, Konforlu bir çalışma ortamı oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için geliştirilen bir tekniktir.

2 Japonca 5 Kelime nin Baş Harflerinden Oluşur. 1- Seiri ( AYIKLAMA ) 2-Seiton ( DÜZENLEME ) 3- Seiso (Temizleme ) 4- Seiketsu (STANDARTLAŞTIRMA) 5- Shitsuke (SİSTEMİ KORUMA )

3 5S Nerede Uygulanır? Üretim Sahalarında Atölyelerde Depo Lanlarında Ofislerde

4 Kısaca Her Yerde

5 5S Neden Yapılmalı?

6 Temiz, Düzenli, Konforlu İş Yerinde Kim Çalışmak İstemez Ki? İş Güvenliği Kirli Dağınık İş Ortamı Güvenli Değildir Verimlilik Temiz Düzenli İşyerinde İsraf Görünür Hale Gelir Malzemelerin Yeri Belli Olduğu İçin Malzeme Aramakla Zaman Haecanmaz Kalite Kalite Verilerin İyileşmesini Sağlar Makine Performansı Malzeme / Ekipman Üzerindeki Kontrol Artar

7 1- Ayıklama Üretime Katkısı Olmayan Herşeyi Ortadan Kaldırmak Gereksiz Olandan Kurtulmalı Ve Gerekli Olanı Kullanım Sıklığına Göre Yerleştirmeliyiz.

8


"5S Kaliteli, Güvenli, Konforlu bir çalışma ortamı oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için geliştirilen bir tekniktir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları