Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3. Hafta Cenova/Venedik mikro sistemlerinin yaşamsallığı aşağıdaki unsurlara bağlıydı: Papalık ile İmparatorluk arasındaki uzun erimli mücadelenin yarattığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3. Hafta Cenova/Venedik mikro sistemlerinin yaşamsallığı aşağıdaki unsurlara bağlıydı: Papalık ile İmparatorluk arasındaki uzun erimli mücadelenin yarattığı."— Sunum transkripti:

1 3. Hafta Cenova/Venedik mikro sistemlerinin yaşamsallığı aşağıdaki unsurlara bağlıydı: Papalık ile İmparatorluk arasındaki uzun erimli mücadelenin yarattığı boşluk Krizdeki feodal toplumsal sistem üzerinde sürdürülen simbiyotik bir yaşam. Oligraşik yönetimler aslında tüm tüccar ve finansörlerin toplumsal çıkarını temsil etmekteydi. Bu anlamda kısmi çatışmalar hariç göreli iç istikrar. Asya kökenli imparatorlukların Avrupa ile iletişimini ve tersini olanaklı kılan pozisyonlar. Para ve ticaret akışına duyulan ihtiyaç bu mikrosistemleri hayati bir unsura dönüştürmüştü.

2 Venedik/Cenova mikrosistemlerinin çözülmesine yol açan unsurlar.
Kapitalist sermaye birikimi üretim ve talep kompozisyonunu ve bu unsurların coğrafi bileşimini değiştirdi. Söz konusu mikrosistemler bu değişime yaka uyduramadı. Coğrafi keşifler hem ticaretin hem de para akışının eksenini kaydırdı. Güçlü merkezi monarşilerin ortaya çıkışı yaşam alanlarını daralttı. Sömürgelerden Avrupa’ya akan değerli metaller ve emtia hem Cenova’yı hem de Venedik’i önemsizleştirdi. Kuzey Avrupa’nın ticari dinamizmi ele geçirmesi.


"3. Hafta Cenova/Venedik mikro sistemlerinin yaşamsallığı aşağıdaki unsurlara bağlıydı: Papalık ile İmparatorluk arasındaki uzun erimli mücadelenin yarattığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları