Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gıda kalite kontrolünde mevcut olan pek çok objektif değerlendirme yönteminin yanı sıra duyusal değerlendirme neden önemini sürdürüyor? 

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gıda kalite kontrolünde mevcut olan pek çok objektif değerlendirme yönteminin yanı sıra duyusal değerlendirme neden önemini sürdürüyor? "— Sunum transkripti:

1 Gıda kalite kontrolünde mevcut olan pek çok objektif değerlendirme yönteminin yanı sıra duyusal değerlendirme neden önemini sürdürüyor? 

2 Duyusal değerlendirme gıda sanayinde hangi alanlarda kullanılabilir?

3 Duyusal Değerlendirmede İnsan Duyularının Enstrüman Olarak Kullanılması 

4 Sonuçların yorumlanması
Sorunun tanımı Test tasarımı   Enstrümantasyon Sonuçların yorumlanması

5 Duyusal Değerlendirmede İnsan Duyularının Enstrüman Olarak Kullanılması
enstrüman panelist hata??

6 Hataları azaltmak amacıyla
neler yapılmalı?

7 Duyusal test sonuçlarının güvenilir olmamasının nedenleri neler olabilir?

8 Duyusal Algılama Zinciri
uyarı-yanıt 

9 Bir uyarıya karşı duyusal yanıt tipleri

10 Duyusal Algılama Zinciri
Tepki Uyarı Yanıt

11 Duyusal DeğerIendirmede Kullanılan Tekniklerin Sınıflandırılması
En uygun yöntem En basit duyusal test, iki çeşit ürün grubu arasında farklılık olup olmadığına yanıt veren testtir.

12 Tanımlayıcı testler, Beğeni testleri
lezzet profili analizi ve doku profili Beğeni testleri "hedonik" veya "tercih" testleri


"Gıda kalite kontrolünde mevcut olan pek çok objektif değerlendirme yönteminin yanı sıra duyusal değerlendirme neden önemini sürdürüyor? " indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları