Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.sedatacemoglu.com.tr.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.sedatacemoglu.com.tr."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 Önüretimli Betonarme binalar
Yapı elemanlarının fabrikalarda seri olarak imal edildikten sonra yapı inşaat sahasında montajının yapılması suretiyle oluşan yapılara Önüretimli Yapılar denir. Prefabrike yapılar, hızlı nüfus artışına paralel olarak ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik geliştirilmiş olsa da, beton ve betonarme elemanların üretiminde kalite kontrol ve kalitenin sürekliliği açısından da, özellikle sanayi yapılarında, tercih edilir hale gelmiştir.

5 Önüretimli Betonarme binalar(prefabrike)
Ülkemizde prefabrikasyon olarak genellikle, sanayi yapıları, hangarlar, depolar ve viyadüklerin kirişleri, üst geçitler, döşeme panelleri yaygın olarak üretilmektedir. Ülkemizde bu tür yapıların gelişmiş ülkelere göre yaygınlaşmamasının nedenlerinden biride projelendirmesinin mühendislerce kolay gerçekleştirilememesidir.

6 Klasik önüretimli binalar projelendirme işlemleri
Önüretimli Binanın SAP2000 programı kullanılarak modellenmesi ve analizi. Çeşitli yardımcı Excel dosyaları kullanılarak Aşık, Makas, Oluk, Döşeme Elemanları Kiriş, Kolon, Tekil Temel, Soket Tasarımı yapılması.(Gerekirse Öngermeli Yapılması). Raporların SAP2000 den ve bu Excellerden oluşturulması. Çizimlerin bu Excellerden ve SAP2000 den oluşan bilgiler vasıtasıyla çizim ekibine manuel çizdirilmesi.

7 Fab2018 entegre programı YUKARDA BAHSEDİLEN BÜTÜN AŞAMALARI TEK BİR PROGRAMDA BİRLEŞTİRMEK ÜZERE TASARLANDI.

8

9 Windows 7 ve üstünde Bağımsız Masaüstü Program Olarak Çalışır.
TS 500, TS 3233, TS 498 ve Deprem Yönetmeliği 2019 ye Göre Analiz ve Tasarım Yapar. Çok Katlı (veya Tek Katlı), Kısmi veya Tam Ara Katlı, Vinçli (Tek veya Çok, Değişik Veya Aynı Hollerde), Prefabrike Betonarme Yapılar Çözülür. 3 Boyutlu Ortamda Proje Modellenir, Analiz ve Tasarım Yapılır, Rapor ve Çizimler Hazırlanır.

10 3 Boyutlu Doğrusal Statik ve Dinamik Analizi Yapar(Her Düğüm Noktası İçin 6 Serbestlik Derecesi İle). 3 Boyutlu Olarak Matris Deplasmanlar Yöntemini, Sonlu Elemanlar(FEM), Kullanır. Modal Tepki Spektrum Analizi Yöntemini Kullanır(Mod Birleştirme, Tam Karesel Birleştirme(CQC)).

11 Yük Tabanlı Ritz Vektörleri(Load Dependent Ritz Vectors) kullanılır.
Bütün Yük Durumları(Zati, Hareketli, Deprem, Rüzgar, Vinç, Isı) Program Tarafından Otomatik Olarak Hesaplanıp Sisteme Uygulanır.

12 İkinci Mertebe Momentlerini Hesaba Katar.(P - Delta).
Kısa Konsol, İnceltilmiş Uç, Özel Teçhizat Hesapları Yapılır. Kolon, Soket ve Kısmi Öngermeli/Öngermesiz Oluk, Makas, Aşık, TTPlak, Ters T, L ve I Kiriş Analiz ve Tasarımı Yapar. Makas, Oluk, Döşeme, T, Ters T, L, I Kirişler, Sundurma ve Betonarme Kolon, Temel ve Soketlerin Analiz ve Tasarımı Yapılır.

13 Makas Devrilme ve Üst Başlık Hesap ve Raporu.
Kullanıcı, Elemanlara ve Düğüm noktalarına(joint) ek yüklemeler tanımlayabilir. Makas Devrilme ve Üst Başlık Hesap ve Raporu. Sürekli ve Radye Temeller Analiz ve Tasarım Yapılır. Bağ Kirişleri Yönetmeliğe Uygun Şekilde Tanımlanıp Hesaplanır.

14 Çözülen proje tİpleri

15 Pimli bağlantı – mfb1

16 Üstte ıslak altta kaynaklı bağlantı – mab3

17 analiz

18

19 Dinamİk analİz sonuçları

20 YATAY ELASTİK TASARIM İvme spektrumu

21 ÇELİK ÇATILAR

22 tasarım

23 Öngerme Eleman tasarımları
Betonarme Elemanlar Öngermeli Olarak Tasarlanabilir.

24 Aşık tasarımı

25 Makas tasarımı

26 Oluk tasarımı

27 Ttkiriş tasarımı

28 Lkiriş tasarımı

29 I kiriş tasarımı

30 Vinç kiriş tasarımı

31 Sundurma kiriş tasarımı

32 Ttplak döşeme tasarımı

33 Boşluklu döşeme analizi

34 Kolon tasarımı

35 Duvaraltı temel tasarımı

36 Tekil temel tasarımı

37 Sürekli temel tasarımı

38 PERFORMANS ANALİZİ

39 PERFORMANS ANALİZİ

40 GÜÇLENDİRME

41 çizimler

42 çizimler Çatı Aplikasyon Planı Kolon Aplikasyon Planı
Kat Aplikasyon Planları Temel Aplikasyon Planı Öngermeli/Öngermesiz Aşık Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz Makas Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz TTPlak Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz I Kiriş Detay Çizimi

43 çizimler Öngermeli/Öngermesiz Oluk Detay Çizimi
Öngermeli/Öngermesiz Kiriş (Ters T ve T, L) Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz Sundurma I Kiriş Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz Vinç I Kiriş Detay Çizimi Kolon Detay Çizimi Temel ve Soket Detay Çizimi Kısa Konsol, İnceltilmiş Uç, Özel Teçhizat Detay Çizimi Otomatik Kesit Her Aks İçin ( X ve Y Yönünde) Çizilir Bütün Çizimler AutoCAD DXF formatında Üretilir.

44

45

46

47

48 raporlar Genel Yapı ve Detaylı Deprem(Dinamik Analiz İle) Raporunu PDF Olarak Verir. Eleman Raporları PDF verilir. Metraj Raporu, Beton hacmi, Donatı miktarı, Öngerme miktarı eleman bazlı verilir.

49

50

51

52

53

54

55

56 İLETİŞİM


"Www.sedatacemoglu.com.tr." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları