Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası"— Sunum transkripti:

1 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası

2 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
GULF Sigorta olarak; Sigortalılarımıza, şirketlerinin ve sektörlerinin ihtiyaçları doğrultusunda en geniş kapsamlı teminatları sunmayı, hasar anında en kısa zamanda ve sigortalılarımızın zararlarını en aza indirecek şekilde çözümler üretmeyi, bunlara ilişkin hizmet sunmayı ilke edinmekteyiz. Değişen iş koşulları, yeni servis ve hizmet anlayışlarının ortaya çıkması, gelişen pazarlar ile birlikte müşterilerin, sektörün ortaya çıkan ve/veya değişiklik gösteren ihtiyaçları, Kurumsal Mesleki Sorumluluk Sigortası’nın önemini ve ona duyulan ihtiyacı arttırmaktadır.

3 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
Finansal Sigortalar olarak; Bilgi İşlem Paket veya sipariş üzerine kişiye/kuruma özel oluşturulan yazılım ve donanım satışı, kurulumu Sistem Analizi Bakım ve servis hizmetleri Genel IT danışmanlığı Websitesi tasarımı ve internet uygulamaları IT uygulamaları ile ilgili verilen eğitimler Ve daha pek çok hizmeti… IT hizmetleri/servisleri olarak adlandırıyor ve bu mesleki hizmetler ile ilgili sigortalılarımızın Mesleki Sorumluluk’larına teminat sağlıyoruz.

4 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
Peki Mesleki Sorumluluk Sigortası nedir? Mesleki Sorumluluk Sigortası; her meslek grubu için özel olarak hazırlanması gereken, o meslek grubunun faaliyetlerini yerine getirirken olası ihmal, kusur sonucu mesleki faaliyetini tam olarak yerine getirememesi veya mesleki faaliyetini yerine getirirken yapacağı hata veya ihmaller veya yanlış beyanda bulunma, hatalı veya yanıltıcı beyan verme veya gizliliği ihlal gibi fiiler sonucu, müşterilerinin kendilerinden talep edebilecekleri tazminatları teminat altına alan çok özel bir sigorta ürünüdür. Gün geçtikçe önemini ve uygulama alanını arttıran bu ürün, meslek mensuplarının mesleklerini güven içinde yerine getirmelerine imkan sağladığı gibi; müşterilerine sunabilecekleri, onları öne çıkarabilecek bir prestij sembolü olmaktadır.

5 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
Neden Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası? Bilişim Teknolojisi (IT) firmalarının, özel hizmet alanına sahip olması ve verilen hizmetlerin önemi göz önünde bulundurulduğunda biz sigortacıların “hasar” olarak adlandırdıkları durumlarla karşılaşma olasılıkları da yükselebilmektedir. Bu zararlar kimi zaman sigortalıların mali güçlerini sarsabilecek boyutlarda olabilmektedir. Yasal olarak zorunlu tutulabildikleri gibi müşterileri de özel olarak sözleşmelerinde ya özel olarak sigorta talep edebilmekte ya da ilgili olası zararları için tazminat maddesi eklenmesini talep etmektedirler. AIG Sigorta olarak bizler sigortalılarımıza bu gibi durumlar için güvence sağladığımız gibi; verdikleri hizmetlere/servislere ilişkin geniş bir “mesleki hizmetler” tanımı ile bu hizmetleri/servisleri yerine getirenler ve onların yasal temsilcileri için geniş bir “Sigortalı” tanımı da sunmaktayız.

6 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
Ne zaman Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası alınmalıdır/alınabilir? Bilişim Teknolojileri alanında hizmet veren IT firmaları, bu teminata sahip olabilmektedirler. İhtiyaçları doğrultusunda kendileri için en uygun teminat limiti belirlenip bu teminatlar uygun primler ve ödeme koşulları ile sunulabilmektedir. Bir IT firmasının ne zaman belirtilen şekilde bir hata ve akabinde zarar ile karşılaşabilecekleri belli olmamaktadır. Bu gibi durumlar yaşanmadan önce, bu yönde bir teminatın varlığı sigortalının hem hasar döneminde sıkıntı yaşamamasına hem de daha uygun şartlar ile teminat edinebilmesine imkan sağlayacaktır. Ve bu geçen süreçte kendileri bu zararlara katlanmak durumunda kalmayacaklardır. Unutulmaması gerekir ki; Tüm çalışanlarınızın sizin için değerinin ve ne kadar iyi çalışanlar olduklarının bilincinde olarak şunu eklemek isteriz ki; hata insanlara özgüdür. Herkes hata yapabileceği gibi aynı anda tüm çalışanlarınızın tüm işlerini kontrol edebilmeniz de çok zor olabilecektir. İnsan becerisine dayalı, bir mesleki faaliyet olan bilişim alanında kimi zaman sıklıkla kimi zaman ise nadiren de olsa yüksek meblağlı hasarlarla karşılaşılabilmektedir. Ve bu durum, ilgili şirketlerin mali güçlerini sarsabilmekte, kimi zaman işlerini durdurmak zorunda kalabilmektedirler.

7 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
GULF Sigorta A.Ş. Sizlere hangi teminatları sunmaktadır? Her türlü gerçek veya iddia edilen, ihmal sonucu görev aksatma, hata, yanlış beyanda bulunma, hatalı veya yanıltıcı beyan verme, gizliliği ihlal veya Mesleki Hizmeti yerine getirmede ihmal durumlarında müşterileriniz tarafından talep edilebilecek tazminatlara karşı sağlanan Mesleki Sorumluluk ana teminatı ile beraber, Teknoloji ürünlerinizin istenilen performansı gösterememesine, müşterileriniz tarafından dava açılabilmesi halinde savunma masraflarına, sizin ve çalışanlarınızın mahkemeye katılması gereken durumlar için bu masraflara, bilgisayar kayıtlarının yerine getirilmesi, onarılması masraflarına ilişkin, talep edilir ise yurt dışı da dahil olmak üzere ihtiyacınız olan yıllık limitler ile teminat sağlamaktadır. * * Detaylar için lütfen poliçemize bakınız...

8 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortasında Kimler teminat altında olmaktadır? Sigorta Ettiren veya bir İştirak’i; Sigorta Ettiren veya bir İştirak’inin herhangi bir yöneticisi, ortağı veya sahibi; Herhangi bir Çalışan Sigorta Ettiren’in veya bir İştirak’inin yönetimi veya direkt kontrolü altındaki geçici sözleşmeli işçiler, serbest çalışanlar, sadece işçi çalıştıran taşeronlar; Bu tanımın (ii) ve (iii) maddelerinde belirtilen Sigortalı’nın mirasçısı veya kanuni temsilcileri teminat altındadır.  Ancak i., ii., iii. ve iv. maddelerde belirtilen sigortalılar için teminat sadece Mesleki Hizmetler’in yerine getirilmesi esnasında geçerli olacaktır.

9 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
HASAR ÖRNEKLERİ-TEKNOLOJİ Hasar Örneği 1: Bir IT Şirketi, bir müşterisi için veri tabanı dizini oluşturmak ve yönetmek amacı ile hizmet verirken; taraflarca imzalanan sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirmedikleri ve zamanında tamamlayamamaları sebebi ile dava edilmiş ve oluşan direkt 85 milyonluk finansal kaybın giderilmesi kararına varılmıştır. Hasar Örneği 2: Bir Teknoloji Firması, yeni bir IT sistemi için hizmet verirken, hizmet süresinin aksaması sonucu eksper incelemesi başlatılmıştır. Eksper, sistemin hatalı olduğunu ve durdurulması gerektiğini belirtmiş olup; yetersiz danışmanlık, eksik tasarım ve düşük yazılım kalitesi ile sözleşmeye ters davranmak sebepleri ile USD ‘luk hasar talebi oluşmuştur.

10 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
GULF Sigorta’nın Diğer Avantajları Tazminat ödeme gücü, sigortalılarına yüksek teminat limitleri sunabilme olanağı sağlamaktadır. Sigortalılarımız lokal poliçeler temin edebildikleri gibi, ihtiyaçları doğrultusunda tüm dünyada geçerli teminat kapsamına da sahip olabilmektedirler. Mahkeme şartı aranmayıp, hasarın değerlendirmeye alınabilmesi için hizmet verilen 3. şahısın yazılı talebi yeterli olmaktadır. Sigortalı tanımı da çok geniş olan GULF Sigorta; en uygun koşullar ile en kapsamlı teminatları sağlayıp, sigortalılarını sahip oldukları teminatlar hakkında bilgilendirmeyi, ihtiyaçları doğrultusunda uygun ürünlere sahip olmalarını sağlamayı, hızlı hasar hizmetleri ve çözümleri sunmayı amaç edinmiştir.

11 Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası
TEŞEKKÜRLER


"Teknoloji Mesleki Sorumluluk Sigortası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları