Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?"— Sunum transkripti:

1 Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?
Ölüler Kitabı (Mısır) 1300 İ.Ö.

2 Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?
Bagavad Gita (Hindistan) Vyasa İ.Ö. Arjuna ve Krişna

3 Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?
Muhammed (Arabistan)

4 Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?
Nostradamus (Fransa)

5 Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?
Joseph Smith (Amerika)

6 Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?
Baha-ullah (İran) Kitabı-Akdes

7 Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?
Urantia Kitabı (Amerika) William Sadler

8 Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?
Ron Hubbard (Amerika)

9 Alistair Crowley (İngiliz)

10 Onun ölümü hüküm getirecek
ADEM insan Adem'den Nuh'a – 10 kuşak. (Yaratılış 5) Allahın bütün kurtuluş planı o kişilerin adlarından belli oluyor. Şit tayın edimiş Enoş ölümlü Kenan keder “İnsana verildi ölümlü ve kederli olsun. Ama mubarek Tanrı (yeryüzüne) inecek ve (insanları) öğretecek. Onun ölümü hüküm getirecek, ama düşkün olanlara huzur verecek.“ Mahalalel Mubarek Tanrı Yaret inecek Enok öğretecek Metuşelah Onun ölümü hüküm getirecek Lemek düşkün NUH Huzur verecek

11 Sayim 22 5  Balak, Beor oğlu Balam'ı çağırmak için ulaklar gönderdi. Balam Fırat Irmağı kıyısında, Amav ülkesindeki Petor'da yaşıyordu. Balak şöyle dedi: "Mısır'dan çıkıp yeryüzünü kaplayan bir halk yanıbaşıma yerleşti. 6  Lütfen gel de benden daha güçlü olan bu halka benim için lanet oku. Olur ki, onları yener, ülkeden kovarız. Çünkü senin kutsadığın kişinin kutsanacağını, lanetlediğin kişinin lanetleneceğini biliyorum." Sayim 24 3  şu bildiriyi iletti: "Beor oğlu Balam, Gözü açılmış olan, 4  Tanrı'nın sözlerini duyan, Her Şeye Gücü Yeten'in görümlerini gören, Yere kapanan, Tanrı'nın gözlerini açtığı kişi bildiriyor:  5  'Ey Yakup soyu, çadırların, Ey İsrail, konutların ne güzel! 6  Yayılıyorlar vadiler gibi, Irmak kıyısında bahçeler gibi, RAB'bin diktiği öd ağaçları gibi, Su kıyısındaki sedir ağaçları gibi. 7  Kovalarından sular akacak, Tohumları bol suyla sulanacak. Kralları Agak'tan büyük olacak, Krallığı yüceltilecek.  8  Tanrı onları Mısır'dan çıkardı, O'nun yaban öküzü gibi gücü var. Düşmanı olan ulusları yiyip bitirecek, Kemiklerini parçalayacak, Oklarıyla onları deşecekler.  9  Aslan gibi, dişi aslan gibi Yere çömelir, yatarlar, Kim onları uyandırmaya cesaret edebilir? Seni kutsayan kutsansın, Seni lanetleyen lanetlensin!" 

12

13 Balaam'ın son peygamberleri - sayim 24
15  Sonra Balam şu bildiriyi iletti: "Beor oğlu Balam, Gözü açılmış olan, 16  Tanrı'nın sözlerini duyan, Yüceler Yücesi'nin bilgisine kavuşan, Her Şeye Gücü Yeten'in görümlerini gören, Yere kapanan, Tanrı'nın gözlerini açtığı kişi bildiriyor:  17  'Onu görüyorum, ama şimdilik değil, Ona bakıyorum, ama yakından değil. Yakup soyundan bir yıldız çıkacak, İsrail'den bir önder yükselecek. Moavlılar'ın alınlarını, Şetoğulları'nın başlarını ezecek. 18  Düşmanı olan Edom ele geçirilecek, Evet, Seir alınacak, Ama İsrail güçlenecek. 19  Yakup soyundan gelen kişi önderlik edecek, Kentte sağ kalanları yok edecek." 

14 Matta 2:2 Sordular ki, "Yahudilerin kralı olarak doğan çocuk nerede? Çünkü gündoğusunda onun yıldızını gördük, ve geldik ona secde kılalım." Açıklama 22:16 „Davut'un kökü ve soyu Ben'im, parlak sabah yıldızı Ben'im.“

15 Mezmur 22 1  Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin? Niçin bana yardım etmekten, Haykırışıma kulak vermekten uzak duruyorsun?  2  Ey Tanrım, gündüz sesleniyorum, yanıt vermiyorsun, Gece sesleniyorum, yine rahat yok bana.  3  Oysa sen kutsalsın, İsrail'in övgüleri üzerine taht kuran sensin.  4  Sana güvendiler atalarımız, Sana dayandılar, onları kurtardın.  5  Sana yakarıp kurtuldular, Sana güvendiler, aldanmadılar.  6  Ama ben insan değil, toprak kurduyum, İnsanlar beni küçümsüyor, halk hor görüyor.  7  Beni gören herkes alay ediyor, Sırıtıp baş sallayarak diyorlar ki,  8  "Sırtını RAB'be dayadı, kurtarsın bakalım onu, Madem onu seviyor, yardım etsin!" 

16 9  Oysa beni ana rahminden çıkaran, Ana kucağındayken sana güvenmeyi öğreten sensin. 
10  Doğuşumdan beri sana teslim edildim, Ana rahminden beri Tanrım sensin.  11  Benden uzak durma! Çünkü sıkıntı yanıbaşımda, Yardım edecek kimse yok.  12  Boğalar kuşatıyor beni, Azgın Başan boğaları sarıyor çevremi.  13  Kükreyerek avını parçalayan aslanlar gibi Ağızlarını açıyorlar bana.  14  Su gibi dökülüyorum, Bütün kemiklerim oynaklarından çıkıyor; Yüreğim balmumu gibi içimde eriyor.  15  Gücüm çömlek parçası gibi kurudu, Dilim damağıma yapışıyor; Beni ölüm toprağına yatırdın.  16  Köpekler kuşatıyor beni, Kötüler sürüsü çevremi sarıyor, Ellerimi, ayaklarımı deliyorlar.  17  Bütün kemiklerimi sayar oldum, Gözlerini dikmiş, bana bakıyorlar.  18  Giysilerimi aralarında paylaşıyor, Elbisem için kura çekiyorlar. 

17 9  Oysa beni ana rahminden çıkaran, Ana kucağındayken sana güvenmeyi öğreten sensin. 
10  Doğuşumdan beri sana teslim edildim, Ana rahminden beri Tanrım sensin.  11  Benden uzak durma! Çünkü sıkıntı yanıbaşımda, Yardım edecek kimse yok.  12  Boğalar kuşatıyor beni, Azgın Başan boğaları sarıyor çevremi.  13  Kükreyerek avını parçalayan aslanlar gibi Ağızlarını açıyorlar bana.  14  Su gibi dökülüyorum, Bütün kemiklerim oynaklarından çıkıyor; Yüreğim balmumu gibi içimde eriyor.  15  Gücüm çömlek parçası gibi kurudu, Dilim damağıma yapışıyor; Beni ölüm toprağına yatırdın.  16  Köpekler kuşatıyor beni, Kötüler sürüsü çevremi sarıyor, Ellerimi, ayaklarımı deliyorlar.  17  Bütün kemiklerimi sayar oldum, Gözlerini dikmiş, bana bakıyorlar.  18  Giysilerimi aralarında paylaşıyor, Elbisem için kura çekiyorlar.  21  Kurtar beni aslanın ağzından, Yaban öküzlerinin boynuzundan. Yanıt ver bana! 

18 22  Adını kardeşlerime duyurayım, Topluluğun ortasında sana övgüler sunayım: 
23  Ey sizler, RAB'den korkanlar, O'na övgüler sunun! Ey Yakup soyu, O'nu yüceltin! Ey İsrail soyu, O'na saygı gösterin!  24  Çünkü O mazlumun çektiği sıkıntıyı hafife almadı, Ondan tiksinmedi, yüz çevirmedi; Kendisini yardıma çağırdığında ona kulak verdi.  25  Övgü konum sen olacaksın büyük toplulukta, Senden korkanların önünde yerine getireceğim adaklarımı.  26  Yoksullar yiyip doyacak, RAB'be yönelenler O'na övgü sunacak. Sonsuza dek ömrünüz tükenmesin!  27  Yeryüzünün dört bucağı anımsayıp RAB'be dönecek, Ulusların bütün soyları O'nun önünde yere kapanacak.  28  Çünkü egemenlik RAB'bindir, Ulusları O yönetir.  29  Yeryüzündeki bütün zenginler doyacak Ve O'nun önünde yere kapanacak, Toprağa gidenler, Ölümlerine engel olamayanlar, Eğilecekler O'nun önünde.  30  Gelecek kuşaklar O'na kulluk edecek, Rab yeni kuşaklara anlatılacak.  31  O'nun kurtarışını, "Rab yaptı bunları" diyerek, Henüz doğmamış bir halka duyuracaklar. 

19 Daniel 9 24  "Başkaldırıyı ortadan kaldırmak, günaha son vermek, suçu bağışlatmak, sonsuza dek kalıcı doğruluğu sağlamak, görüm ve peygamberliği mühürlemek, En Kutsal'ı meshetmek* için senin halkına ve kutsal kentine* yetmiş hafta kadar zaman saptanmıştır.  25  "Şunu bil ve anla: Yeruşalim'i yeniden kurmak için buyruğun verilmesinden, meshedilmiş* olan önderin gelişine dek yedi hafta geçecek. Altmış iki hafta içinde Yeruşalim yeniden sokaklarla, hendeklerle kurulacak. Ancak bu sıkıntılı zamanlarda olacak.  26  Bu altmış iki hafta sonunda meshedilmiş olan öldürülecek ve onu destekleyen olmayacak. Gelecek önderin halkı, kenti ve kutsal yeri yerle bir edecek. Sonu tufanla olacak: Savaş sona dek sürecek. Yıkımların da olacağı kararlaştırıldı.  27  Gelecek önder birçoklarıyla bir haftalık sağlam bir antlaşma yapacak. Haftanın yarısı geçince, kurbanı da sunuyu da kaldıracak. Kararlaştırılan yıkım başına gelinceye dek yok edici önder tapınağın üst bölümüne yıkıcı iğrenç şeyler* yerleştirecek." 

20


"Peygamberler ve kitaplar çok – hangisi doğru?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları