Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NAME:MERYEM SURNAME:ACAR CLASS:7/E NUMBER:628. UNIT 7 DREAMS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NAME:MERYEM SURNAME:ACAR CLASS:7/E NUMBER:628. UNIT 7 DREAMS."— Sunum transkripti:

1 NAME:MERYEM SURNAME:ACAR CLASS:7/E NUMBER:628

2 UNIT 7 DREAMS

3 WORDS FORTUNE TELLER:FALCI

4 PEACEFUL:HUZURLU

5 LUCKY:ŞANSLI

6 LİE:YALAN

7 DREAM:HAYAL

8 EXCELLENT:HARİKA

9 İMAGİNE:HAYAL ETMEK

10 CARRY:TAŞIMAK

11 CAREER:KARİYER

12 BREAK A MİRROR:AYNA KIRMAK

13 BELİEVE:İNANMAK

14 COME TRUE:GERÇEKLEŞMEK

15 COMPANY:ŞİRKET

16 CREATE:YARATMAK

17 EARN MONEY:PARA KAZANMAK

18 EVİL EYE:NAZAR BONCUĞU

19 FOOD PİLLS:GIDA HAPLARI

20 GUESS:TAHMİN ETMEK

21 HOPE:UMUT ETMEK

22 LOOK AFTER:İLGİLENMEK, BAKAMAK

23 PREDİCT:TAHMİN ETMEK

24 SALARY:MAAŞ

25 UNDERWATER CİTY:SU ALTI ŞEHRİ

26 FUTURE TENSE İngilizce’de basit olarak gelecek zamanda konuşmak için “going to” ve “will” kavramlarına hakim olmamız lazım. Bu iki kavramdan sonra fiilin birinci halini getirerek gelecek zamanda konuşmuş olursun. “Going to” ve “will” arasında bazı farklar olsa da ikisi de gelecek zamanda konuşmanı sağlar. Önce “going to”kullanılarak nasıl gelecek zamanda konuşulur ona bakalım.

27 Going to kullanarak gelecek zamanda konuşmak Going to kullanarak gelecek zamanda konuşmak için “going to” kavramından sonra fiilin birinci halini getirmek yeterli.

28 Ayrıca “going to” kullanarak gelecek zamanda konuşmak için am/is/are kavramına hakim olmak lazım. Çabucak hatırlayalım; Eğer “I” kullanılıyorsa arkasından “am” gelmeli. Eğer “ he, she, it, Mustafa v.b” kullanılıyorsa arkasından “is” gelmeli. Eğer “you, we, they” kullanılıyorsa arkasında “are” gelmeli.

29 Örneklere bakalım; I am going to cook tonight. (Bu akşam yemek yapacağım.) They are going to dance. ( Dans edecekler. ) You are going to cry. ( Ağlayacaksın. ) We are going to eat. ( Yemek yiyeceğiz. ) She is going to jump. ( Zıplayacak. ) He is going to sleep. ( Uyuyacak. )

30 Going to kullanarak olumsuz cümle kurmak Going to kullanarak gelecek zamanda olumsuz cümle kurmak için, am/is/are yardımcı fiilerinden sonra “not” getirilmeli. Örneklere bakalım; I am not going to cook tonight. (Bu akşam yemek yapmayacağım. ) They are not going to dance. ( Dans etmeyecekler ) He is not going to call. ( Aramayacak. )

31 NOT : Her “going to” kavramı otomatik olarak gelecek zaman değil. Buna dikkat etmeni istiyorum. Örneğin bu cümlelerin zamanı farklı; I am going to school I am going to go to school İlki “okula gidiyorum” demekken ikincisi “okula gideceğim” demek. “Going to” kavramını bir fiil takip ettiği zaman cümle gelecek zamanda oluyor.

32 will Gelecek zamanda cümle kurmak için “will” yardımcı fiilini kullanırız. “will” Türkçeye “-ecek/- acak” diye çevrilir. “will” den sonra eylem ya da durum bildiren fiil yalın haliyle kullanılır.

33 Özne + will + Verb 0 + Nesne/Yer/Zaman

34 örnekler I will buy some milk. (Biraz süt alacağım.) She will visit you tomorrow. (O, yarın seni ziyaret edecek.) We will go to the cinema next Sunday. (Gelecek Pazar sinemaya gideceğiz.)

35

36

37 “To be going to” ve “Will” farkı Hem will hem de be going to gelecek zaman bildirir. To be going to yapısını kullandığımız zaman, yapacağımız bir şeyi ya da vermiş olduğumuz kararı vurgulamak için kullanırız.

38 Örneğin: I will go to London. (Londra’ya gideceğim) I am going to go to London. I have al ready bought the tickets! (Londra’ya gideceğim. Çoktan biletleri aldım!)

39 ÖRNEK DİYALOG A: I will go to the cinema tomorrow. Do you want to come with me? (Yarın sinemaya gideceğim. Benimle gelmek ister misin?) B: No, thank you. I will be busy with my work. (Hayır teşekkürler. İşimle meşgul olacağım) A: What will you do after you finish your work? (İşini bitirdikten sonra ne yapacaksın?) B: I don’t have any plans. Shall we take a walk? (Planım yok. Yürüyüşe çıkalım mı?) A: Okay. I will calll you tomorrow. (Tamam. Yarın seni arayacağım)

40 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM


"NAME:MERYEM SURNAME:ACAR CLASS:7/E NUMBER:628. UNIT 7 DREAMS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları