Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONU:PROKARYOT ÖKARYOT

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONU:PROKARYOT ÖKARYOT"— Sunum transkripti:

1 KONU:PROKARYOT ÖKARYOT
DERS:BİYOLOJİ KONU:PROKARYOT ÖKARYOT HÜCRELER HAZIRLAYAN:ÖMER ARAS

2 PROKARYOT HÜCRELER Belli bir çekirdekleri olmayan, kalıtım maddesi sitoplazmada dağınık halde bulunan çok basit hücrelerdir. Bunların zarları organelleri yoktur. Sadece ribozom organeli içerirler. Bazılarında sitoplazmada klorofil pigmentleri veya hücre zarından oluşan mesozomlar bulunabilir. Örneğin; bakteriler ve mavi-yeşil algler prokaryot hücre yapısında canlılardır. 

3

4

5

6

7 ÖKARYOT HÜCRELER Belli bir çekirdek yapısına sahiptirler. Çekirdek içinde DNA, RNA, özel çekirdek sıvısı ve çekirdekçik gibi yapılar bulunur. Zarlı ve zarsız organellere sahiplerdir. Örneğin; insan, hayvan, bitki, mantar ve protista gibi canlıların hücreleri ökaryot hücre yapısına sahiptir. 

8

9

10

11

12

13 BİTKİ VE HAYVAN HÜCRELERİ
3- Bitki ve Hayvan Hücrelerinin Benzerlikleri : 1- Çıplak gözle görülemeyip mikroskoplarla görülürler. 2- Hücre zarı bulunur. 3- Sitolazma bulunur. 4- Çekirdek bulunur. 5- Koful bulunur. 6- Mitokondri bulunur. 7- Ribozom bulunur. 8- Endoplazmik retikulum bulunur. 9- Golgi aygıtı (cisimciği) bulunur.

14 BİTKİ VE HAYVAN HÜCRESİNİN FARKLARI
BİTKİ HÜCRESİ Hücre zarının dışında hücre çeperi vardır. Şekilleri genelde köşelidir. Plastitleri vardır. Sentrozom bulunmaz. Kofulları büyük ve az sayıdadır. Genelde lizozom bulunmaz.

15

16

17

18

19

20 KAYNAKÇA


"KONU:PROKARYOT ÖKARYOT" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları