Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BOYAHANE TOZ BOYA EĞİTİM SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BOYAHANE TOZ BOYA EĞİTİM SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 BOYAHANE TOZ BOYA EĞİTİM SUNUMU
UMUT YAPRAK / BURSA

2 ELOKTRO STATİK BOYAMA NEDİR
Dünyada oluşan çevre bilincine paralel olarak geliştirilen, metallerin ve toz boya materyalinin bir manyetik ortam içerisinde farklı elektrikle yüklenmeleri, bunun sonucunda toz materyalin mıknatıs etkisiyle metal yüzeyi kaplaması esasına dayanan bir boyama yöntemi olarak ortaya çıkmıştır.2 çeşit boyama var dır.

3 BOYA KABİNLERİ Boya kabini: boya kabini boyama işleminin gerçekleştirildiği bir hücredir. Askılanmış profiller kabin içersinde ilerlerken boya tabancalarından ürün üzerine profiller negatif, boya ise pozitif elektrik ile yüklenmiştir. İki zıt kutbun birbirini çekmesi prensibi gereğince toz boya ürünün üzerine yapışır.

4 Boyama işlemi Boyama : Kurutma fırınından çıkan ürünler boyama bölgesine alınır. Sepetten çıkarılan ürünler uygun askıya asılır ve basınçlı hava ve elle son temizliği yapılır, ve konveyör üzerine yerleştirilir. Hareket eden konveyör boyama kabininden geçerken profil üzerine toz boya püskürtülür ve artı ve eksi yüklenen profiller mıknatıs görevi görerek boyanın yapışmasını sağlar.

5 Robot Sistemi: Boya kabinindeki tüm işlemlere kumanda eden bir paneldir. Bu panel boya kabininin beyni niteliğindedir.Boyahane operatörü, panel üzerindeki elemanları kullanarak boya işlemini kontroleder. Robot hafızasında gezme Robot proram ekranı 1 4 Robotsistem azalma tuşu Robotsistem artırma tuşu 2 3 Resetleme tuşu Açma düğmesi Hafıza düğmesi Robot yükseklik alçaklık göstergesi Kapatma tuşu

6 ISİNÜS EHRİSİ NEDİR

7 ISİNÜS EHRİSİ NEDİR

8 ISİNÜS EHRİDSİ NEDİR

9 ISİNÜS EHRİSİ NEDİR Sinüs eğrisini ayarladıktan sonra grafikteki gibi bir homojen dağılımı yakalıyorsak sinüs eğrisini ayarlanmış demektir .

10 GERİ İYONLAŞMA

11 GERİ İYONLAŞMA

12 IBOYA KAZANI VE GEREDÖNÜŞÜM KAZANI
Boya Kazanı: Mikron düzeyinde inceltilmiş toz boya kazanına konur. Kazanın içindeki boyaya robot sisteminden kumanda edilerek basınçlı hava verilir. Amaç boyanın kazan içerisinde, kazanın dibine çökmesini engellemek. Basınçlı havayla kabaran boya kazan üst kısmında bulunan enjektörler ve hortumlar yardımıyla boya tabancalara gönderilir. Boyanın tabancaya istenilen miktarda gitmesini sağlamak için enjektörle hortum arasında teflondan yapılmış bir regületör bulunur. BOYA KAZANI GERİ DÖNÜŞÜM KAZANI Geri Dönüşüm Kazanı: Pozitif elektrikle yüklü boyanın negatif elektrikle yüklü profile yapıştığı anlatılmıştı.Buna rağmen bir kısım toz boya bu sistemin dışında kaldığından boya kabininde aspiratörle yaratılan vakum sayesinde geri dönüşüm kazanına yönlendirilir. temizlenen boya aynı yol ile geri dönüşüm kazanına gider.

13

14 TOZ BOYA ÇEŞİTLERİ

15

16

17 CORONA SİSTEMYÜKLEME VE AVANTAJLARI
Tabanca kaskatı Corono tabanca Tabanca nozul

18 AVANTAJLARI VE DEZ AVANTAJLARI
                      

19 TRİBO SİSTEM

20 AVANTAJ VE DEZ AVANTAJLARI

21 Boya tabancası Boya Tabancaları: Toz halindeki boyanın ürün üzerine püskürtüldüğü tabancadır. Boyama işlemi genellikle robot kumandalı olarak otomatik biçimde yapılır. Otomatik boyamanın çeşitli sebeplerle yetersiz kaldığı durumlarda boya püskürtme işlemi manuel olarak kumanda ettiğimiz tabancayla yapılmaktadır.

22 Pişirme işlemi Pişirme : Boyama kabininden çıkan profiller 36 metre uzunluğunda genelde 190veya 200 derece iç sıcaklığa sahip pişirme fırınına girer. Fırın içinde yaklaşık 10 dakikalık bir yolculuk yapar bu esnada boyanacak yüzeylerin üzerine püskürtülmüş olan boya pişerek profile yapışır.pişirme fırınında cehenlemlik dediğimiz bölge vardır bunun içinde üste ve altta paslanmaz borular mevcuttur bu borular ateşin profillere direk temasını engeller ve malzemenin yanmasını engeller ayrıca bizim fırınımızda 40 adet filitere bulunur filitreler içerde dönen havaya karışan kurum toz ve pislikleri tutarak fırının içine vermez. Böylece boyanacak ürün durumundaki profiller yukarıda saydığımız aşamalardan geçerek boyanmış ürün haline gelir ve müşteriye teslim edilmek üzere paketleme bölümüne gönderilir.

23 Elektrostatik Toz Boya Depolama Şartları
Elektrostatik toz boyaların uygulama sırasında yeterli şekilde şarj alabilmeleri için akışkanlık özelliklerini koruyabilmeleri gerekir. Bu nedenle uygun şekilde depolanmaları toz boyalar için önemlidir.  Elektrostatik toz boyalar yüksek sıcaklığa yada bağıl nem oranının yüksek olduğu ortamlara maruz bırakıldığında, boya içerisindeki toz tanecikleri özelliklerini yitirebilirler. Bu da ambalaj içerisindeki boyanın topaklanmasına ve bloklaşmasına yol açar. Bu gibi durumlarda kullanımdan önce boyanın eleme işlemine tabii tutulması gerekir.

24 Elektrostatik Toz Boya - Emniyet Tedbirleri

25 TEŞEKKÜRLER


"BOYAHANE TOZ BOYA EĞİTİM SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları