Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)"— Sunum transkripti:

1 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu TEKNOFEST 2018 ROKET YARIŞMASI Öncül Tasarım Raporu (ÖTR) Sunuşu UYARI: Bu Format dışında herhangi bir format kullanılması yasaktır. Herhangi bir ekran görüntüsü alınması yasaktır. ( Grafik, data, Kod ekran görüntüsü, Algoritma ekran görüntüleri çözünürlüğü ve okunurluğu iyi olmak şartı ile konabilir. Ancak herhangi bir excel, word dosyasından ekran görüntüsü alınması yasaktır. ) El çizimi yasaktır. Tamamen profesyonel bir sunum hazırlanmasına özen gösterilmelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

2 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Takım Yapısı Takım üyelerinin bölüm ve Üniversite bilgileri ile beraber takım içerisindeki rollerinin dahil edildiği bir şema oluşturulması beklenmektedir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

3 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Roket Genel Tasarımı 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

4 ÖZET Takım Logosu Yarışma Roketi Hakkında Genel Bilgiler
Ölçü Yorum Boy (metre): Çap (metre): Roketin Kuru Ağırlığı(kg.): Yakıt Kütlesi(kg.): Motorun Kuru Ağırlığı(kg.): Faydalı Yük Ağırlığı (kg.): Toplam Kalkış Ağırlığı (kg.): İtki Tipi: Motor Seçimleri Marka : İsim: Sınıf: Motorun Toplam İtki Değeri(Ns): Tahmin Edilen Uçuş Verileri ve Analizleri Takımlar burada tüm roketin özet bilgilerini yerleştirmelidir. Open Rocket dosyasındaki değerler ile buraya yazılanlar tutarlılık göstermelidir. Ölçü Yorum Kalkış İtki/Ağırlık Oranı: Rampa Hızı(m/s): Yanma Boyunca En az Statik Denge Değeri: En büyük ivme (g): En Yüksek Hız(m/s & M): Belirlenen İrtifa(m): 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

5 Open Rocket Genel Tasarım
Takım Logosu Open Rocket Genel Tasarım Roketin genel tasarımı open rocket dosyasından alınarak eklenmelidir. CAD Tasarımı yapılmış olan roketin birebir boyutta Open Rocket’a yansıtılmış olması gerekmektedir. Örnek bir uçuş profili şunları içermelidir: Fırlatma, Rampa, Burn Out, Tepe Noktası, Paraşüt Açılması ve Paraşüt Sonrası hız, irtifa ve olay zamanlarını içeren bir tablo hazırlanması. Tablonun görselleştirilmiş hali ekstra puan olarak değerlendirilecektir. Tablonun görselleştirilmiş bir uçuş profili olarak gösterilmesi ve tahimini düşüş noktasının 10 m/s rüzgar hızı için belirlenlenmesi. Bir sonraki yansıda belirtilen örnek grafik gibi, hız, anlık ivme ve irtifa verilerini içeren zamana bağlı bir grafiğin oluşturularak eklenmesi gerekmektedir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

6 Open Rocket Genel Tasarım
Takım Logosu Open Rocket Genel Tasarım Open Rocket Üzerinden elde edilebileceği gibi hesaplamalarla yarışmacı takımlar kendileri de grafikleri olulturabilir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

7 Mekanik Görünüm & Kütle Bütçesi
Takım Logosu Mekanik Görünüm & Kütle Bütçesi Genel CAD tasarım verilmelidir. Roketin tüm parçaları listelenmeli ve öngörülen malzemeleri belirtilmelidir. Genel bir kütle bütçesi çıkartılarak yansıda yer verilmelidir. Burun Konisi, Elektronik ve Kurtarma Sistemleri gibi roketin hep bir alt sisteminin öngörülen genel boyutları verilmelidir. Roketin genel olarak hangi aşamalarda nasıl çalışacağı belirtilmelidir. Bu bölüm en az 4 yansıdan oluşarak tüm alt sistemlerin genel CAD görünümlerine yer verilmelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

8 Mekanik Görünüm & Kütle Bütçesi
Takım Logosu Mekanik Görünüm & Kütle Bütçesi Örnek Kütle Bütçesi 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

9 Sistem Uçuş Analizi Verileri
Takım Logosu Sistem Uçuş Analizi Verileri Giriş Raporunda verilmiş olan değerlerin detayları burada belirtilmelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

10 Operasyon Konsepti (CONOPS)
Takım Logosu Operasyon Konsepti (CONOPS) Uçuş profili üzerinden operasyonel olarak uçuşun hangi aşamasında nelerin gerçekleştirileceği belirtilmelidir. Anlık alınan veriler nerede nasıl depolanacaktır bildirilmelidir. Fırlatma Süreci Fırlatma Sonrası Süreç ve Kurtarma Roketin rampaya taşınması, motorun yüklenmesi ve ateşlemenin takımın hangi üyeleri tarafından nasıl yapılacağı belirtilmelidir. Kurtarma ekibi ve roketin bulunması konusundaki stratejiler belirtilmelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

11 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Roket Alt Sistemleri 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

12 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Burun Konisi Boy, Geometri (Von Karman vb.), Malzeme ve üretim metodu gibi detayların hangi seçenekler olabileceği karşılaştırılmalı. Seçeneklerin avantaj ve dezavantajları sıralanarak KTR’ye kadar kullanılması öngörülen seçenekler nedenleriyle beraber açıklanmalı. Öngörülen üretim ve test planları kabaca tarih aralıkları ile belirtilmelidir. Bu KTR’ye kadar sağlıklı bir takvim hazırlanmasını sağlayacaktır. Bu kısım dört yansıyı geçmemelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

13 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Kurtarma Sistemi Öngörülen kurtarma sistemi karşılaştırılmalı olarak açıklanmalıdır. En az farklı bir sistem daha gösterilerek avantajı ve dezavantajları belirtilmelidir. Sistemin rengi boyutu detaylarıyla açıklanmalıdır. Kurtarma stratejisi ve aşamaları belirtilmelidir. Roketin düşüş hızı, sistemin roket dışına çıkacaksa nasıl çıkacağı ve açılacağı özet olarak (varsa örnek resimlerle ) açıklanmalıdır. Bu kısım iki yansıyı geçmemelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

14 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Aviyonik Roketin uçuş verilerinin hangi sensörler aracılığı ile alınacağı , kurtarma sistemlerinin kontrollerinin yapılacağı bir uçuş bilgisayarının öngörülen tasarımı ortaya konulmalıdır. Kontrol diyagramı eklenmesi ekstra puan olarak değerlendirilecektir. Farklı sensörler karşılaştırılarak kullanılması öngörülen sensörlerin ve sistemlerin neden öngörüldüğü açıklanmalıdır. Uçuş bilgisayarının gerekli tüm testleri ve alt sistemleri genel hatları ile açıklanmalıdır. Öngörülen sensörler, işlevleri ve diğer sensör/işlemcilerle ilişkisi kontrol diyagramında verilmelidir. Bu kısım iki yansıyı geçmemelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

15 Yapısal – Gövde/Gövde İçi Yapısal Destekler
Takım Logosu Yapısal – Gövde/Gövde İçi Yapısal Destekler Farklı gövde malzemesi seçenekleri ve mekanik özellikleri paylaşılmalıdır. ( İç mekanik yapısalları da dahil. ) Öngörülen malzemenin neden seçildiğine dair genel bir açıklama yapılmalıdır. Özgün üretim gövde ise üretim yöntemi seçenekleri detayları ile açıklanmalıdır. Yapısal malzemelerin mekanik özellikleri şartnamade belirtilen ivmelere dayanıklı olmalıdır. Bununla ilgili olarak yapılacak olan testler genel olarak belirtilmelidir. Bu kısım 2 Yansıyı geçmemelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

16 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Yapısal - Kanatçık Farklı kanatçık malzemesi seçenekleri ve mekanik özellikleri paylaşılmalıdır. Öngörülen malzemenin neden seçildiğine dair genel bir açıklama yapılmalıdır. Kanatçık tasarımı,geometrisi ve yapısı farklı seçeneklerle karşılaştırılarak kullanılması öngörülen tasarım kıstasları belirtilmelidir. Özgün üretim gövde ise üretim yöntemi seçenekleri detayları ile açıklanmalıdır. Bu kısım 2 Yansıyı geçmemelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

17 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Motor Seçilen motorların, rokete uyumu ve itki zaman grafiği paylaşılmalıdır. Motorun montaj startejisin seçenekleri belirtilmeli. Bu konu hakkında araştırmalar tamamlanmış olmalı. Seçeneklerin avantaj ve dezavantajlarına yer verilerek kullanılması öngörülen sistem nedeni ile beraber belirtilmelidir. Bu kısım iki yansıyı geçmemelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

18 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu İkinci Motor Seçimi Seçilen ikinci motor seçeneğine göre roket üzerinde yapılacak öngörülen minor değişiklikler özet olarak belirtilmelidir. Bu değişikliklerin nedenleri açıklanmalı ve bu değişikliklerle rampadan çıkış hızı ve statik marjin kıstaslarının sağlandığını kanıtlanmalıdır. Yapılabilecek olan değişiklikler, roket içi yerleşimin değiştirilmesi, kütle eklenip çıkartılabilmesi, farklı kanatçık seçenekleri , burun boyu veya direk malzeme seçenekleri şeklinde olabilir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

19 Roketin Bütünleştirilmesi ve Testler
Takım Logosu Roketin Bütünleştirilmesi ve Testler 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

20 Roket Bütünleştirme Stratejisi
Takım Logosu Roket Bütünleştirme Stratejisi Tüm sistemlerin birbirine nasıl bağlanacağı seçenekleri hakkında bilgi verilmelidir. Gövde birden fazla yapıdan oluşuyorsa bağlantı mekanizması seçenekleri avantaj ve dezavantajları ile beraber anlatılmalıdır. Bu kısım 2 yansıyı geçmemelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

21 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Testler Tüm alt sistemlerin genel test takvimi (belli tarih aralıkları net tarihler değil) ve öngörülen test yöntemleri seçenekleri belirtilmelidir. Yapısal/Mekanik mukavemet testleri, Kurtarma sistemleri açılma testleri, Burun açılma testleri, Aviyonik sistem testleri, Telekominikasyon testleri ( var ise) Bu yansı en az 3 en fazla 7 yansıyı geçmemelidir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

22 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Takvim Proje takvimi detayları ile paylaşılmalıdır. Öneri: Microsoft Projet Kullanılması tavsiye edilmektedir. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)

23 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)
Takım Logosu Bütçe Ön görülen tüm malzeme ve bütçe burada paylaşılmalıdır. 04 Nisan 2019 Perşembe 2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)


"2018 TEKNOFEST ROKET YARIŞMASI ÖNCÜL TASARIM RAPORU (ÖTR)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları