Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PROFESYONEL AŞÇILIK VE MUTFAK UYGULAMALARI II KURU ISI YAĞDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

2 KURU ISI YAĞDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA
Derin yağda kızartma işlemi İngilizce karşılığı deep fat frying olan bir yağda pişirme yöntemidir. Kızartma işlemi ile yiyeceklerin içerisinde bulunan mikroorganizmalar öldürülür, yiyeceklerin yapısında bulunan besin öğelerinin lezzeti farklılaştırılır, yiyeceklerin görüntüsü ve cazibesi arttırılır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

3 KURU ISI YAĞDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA
Yüksek ısı alan gıdanın yapısında bulunan şekerin karamelize olması sağlanarak yine yapısında bulunan su büyük oranda gıdanın içerisinde hapsedilir. Derin yağda kızartma işleminde yağın sıcaklığı çok önemlidir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

4 KURU ISI YAĞDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA
Az yağda kızartma işlemi İngilizce karşılığı shallow fat frying olan bir yağda pişirme yöntemidir. Az yağda kızartma işleminin amacı diğer pişirme yöntemlerindeki amaçlar ile aynıdır. Soteleme işlemine benzer özelliklerde bir pişirme yöntemidir ve hemen tüm yiyeceklere uygulanabilir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

5 KURU ISI YAĞDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA
Buffalo Chicken Mozzarella Sticks, Piliç Cordon Bleu ve Scotch Quail’s Egg ile öğrenciler hem bu tekniği pekiştirmiş olacaklar hem de yapılacak olan ve kullanılacak olan garnitürlerle tabaklamayi öğrenecekler. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©


"NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları