Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanAhmet Kimyacıoğlu Değiştirilmiş 5 yıl önce
1
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır. İnkübatörlerde saatte %5-10 arası su değişimi uygulanmaktadır. Yumurtalar ºC’ de inkübe edilmektedir. Su sıcaklığına bağlı olarak larvaların yumurtadan çıkış süreleri saat arasında değişim göstermiştir.
2
Sövraj Dönemi Şövraj dönemi: Balıkların canlı yemden mikropartikül yeme adapte olacakları dönemdir. Levrek Çipura günler arasında sövraj bölümüne alınırlar. Sövraj uygulaması levrekte gün, çipurada ise gün devam eder.
3
Sövraj Dönemi Larvalara günlük verilen artemia (canlı yem) miktarı azaltılırken mikropartikül yem miktarı arttırılır Sövrajı tamamlayan levrek larvaları ortalama olarak mg ağırlığa kadar bu bölümde kaldıktan sonra ön büyütme ünitesine alınır. Çipuralar levreklere oranla daha hızlı mikropartikül yeme adapte olabilmektedirler. Sövrajı tamamlayan balıklar ön büyütme ünitesine alınarak burada doğal deniz suyu ortamına adapte edilirler
4
Ön Büyütme Levrekte günlerde, çipurada günlerde sövraj ünitesini terk eden yavrular boylanarak, hava keseli ve hava kesesiz bireyler birbirinden ayrılır. Ön büyütmede kapalı devre sistem kullanılmaz. Balıklara verilen su sıcaklığı levrekte °C, çipurada °C olup iki türdede 16 saat ışık uygulanır. Tanklarda doğal deniz suyu tuzluğu kullanılır
5
Büyütme Ekstansif Yetiştirme Yöntemi Yarı Entansif Yetiştirme Yöntemi
6
Dairesel tipte kafes örnekleri
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.