Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kütüphaneler neler yapabilir? - II-

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kütüphaneler neler yapabilir? - II-"— Sunum transkripti:

1 Kütüphaneler neler yapabilir? - II-
Çeşitli ülkelerden örnekler Bu sunumun hazırlanmasında EFIL’in «Public Libraries Advancing Community Development in Europe» adlı raporundan yararlanılmıştır.

2 Sağlıklı Toplumun İnşası

3 Lori Bölge Kütüphanesi (Ermenistan)
Uygulaması 2011 Kasım’da başlayan ‘Health Bridge’ adlı web sitesi hizmeti, halk ve doktorlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu web sitesi üzerinden kullanıcılar, doktorlarla görüşebilmektedir.

4 Kaunas İlçe Halk Kütüphanesi (Litvanya)
2011 Kasım’da başlayan «BiblioHealth» hizmeti, düzenlenen eğitimler vasıtasıyla bireylere sağlıklı yaşam bilgileri vermektedir. E-sağlık eğitimleri veren hizmet ayrıca, kütüphanede yoga, meditasyon gibi aktiviteler de düzenlemektedir.

5 ‘Gh. Asachi’ Iasi İlçe Kütüphanesi (Romanya)
2011 Mart ayında başlayan ‘İlk Yardım Eğitimi’ hizmeti çerçevesinde bireyler, uzman doktor ve ambulans kadrosuyla birlikte çalışmıştır. Ayrıca online sanal eğitimler ile bireylerin ilk yardım ve sağlık bilgilerinin artması hedeflenmiştir.

6 Pietrari Halk Kütüphanesi (Romanya)
2011 Ekim ayında ‘Şişmanlama, fit kal! ’ sloganı ile başlayan proje ile, kütüphanede sağlıklı beslenme, diyet ve spor eğitimleri verilerek vatandaşların sağlıklı bir hayat sürmeleri amaçlanmıştır.

7 Bu örneklerin ortak özelliği nedir?
Bir «odak» gruba yönelik hizmet sunmaları.


"Kütüphaneler neler yapabilir? - II-" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları