Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Başlangıç Dönemi– 7. Hafta

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Başlangıç Dönemi– 7. Hafta"— Sunum transkripti:

1 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Gnaeus Naevius

2 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
1. Kartaca savaşında çarpışmış ( ) Campanialı bir Roma vatandaşıdır. Livius Andronicus’tan çok kısa bir süre sonra sahne oyunları yazdığı bilinmektedir. Komedya alanında başarılı olmuştur.

3 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Yaşadığı dönemin etkin siyasi figürlerinden biri olan Metelli ailesiyle sorunlar yaşamıştır. “Fato Metelli Romae sunt consules”

4 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Metelli ailesine yaptığı eleştiri sert karşılık görür. “dabunt malum Metelli Naevio Poetae”

5 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Oyunlarındaki kinayeler gerekçe gösterilerek sürgüne gönderilir. Afrika’da yaşamını yitirdiği düşünülür. Öldüğünde ardında çok sayıda eser bırakmıştır. Latin Dilinin gelişimine katkısı çoktur.

6 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Gellius (1.24.2): Immortales mortales si foret fas flere, Flerent divae Camenae Naevium poetam. Itaque postquam est Orcho traditus thesauro, Obliti sunt Romae loquier lingua Latina.

7 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Eserleri - Destan: Bellum Poenicum Saturnia vezni Ana konu 1. Kartaca savaşı Epik türün öncüsü Aeneas – Roma ilişkisi

8 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Eserleri – Praetexta Konusu Roma olan sahne oyunlarını (praetexta) başlatan kişi olarak kabul edilir. Clastidium Romulus Veii (kesin değil).

9 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Eserleri – Tragedya Konusunu mitoloji ve Troya savaşından alan tragedyalar yazmıştır Hesiona, Danaё Equos Troianus, Hector proficiscens Iphigenia Lucurgus Andromacha

10 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Eserleri – Komedya-Palliata Yunan komedyasından uyarladığı çok sayıda eseri vardır. Acontizomenos Agitatoria Agrypnuntes Appella (kesin değil) Ariolus, Astiologa

11 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Eserleri – Komedya-Palliata Yunan komedyasından uyarladığı çok sayıda eseri vardır. Carbonaria, Chlamydaria Colax, Commotria, Corollaria, Dementes Demetrius, Dolus

12 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Eserleri – Komedya-Palliata Yunan komedyasından uyarladığı çok sayıda eseri vardır. Figulus Glaucoma Gymnasticus Lampadio Nagido Nervolaria Paelex Personata

13 Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Eserleri – Komedya-Palliata Yunan komedyasından uyarladığı çok sayıda eseri vardır. Proiectus Quadrigeniti Stalagmus Stigmatias Tarentilla Technicus Testicularia Tribacelus, Triphallus Tunicularia.


"Başlangıç Dönemi– 7. Hafta" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları