Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şekildeki tek silindirli motorda uzuv kütlelerinin O2, A ve B yataklarında topaklandığı düşünülmektedir. Bu sistemdeki sarsma kuvvetini önleyebilmek/azaltabilmek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şekildeki tek silindirli motorda uzuv kütlelerinin O2, A ve B yataklarında topaklandığı düşünülmektedir. Bu sistemdeki sarsma kuvvetini önleyebilmek/azaltabilmek."— Sunum transkripti:

1 Şekildeki tek silindirli motorda uzuv kütlelerinin O2, A ve B yataklarında topaklandığı düşünülmektedir. Bu sistemdeki sarsma kuvvetini önleyebilmek/azaltabilmek için O2 yatağına, krank ile aynı yarıçapta bir mC karşı kütlesi eklenmiştir. mC=mA+0,55mB olduğuna göre; Karşı kütlenin eklenmesi sonucunda sistemdeki atalet kuvveti ne olur? (B’deki atalet kuvveti aşağıda verilmiştir.) Yeni durumda, 900 krank açısında oluşacak atalet kuvveti vektörünü r/l=1/4 için kutupsal diyagramda gösteriniz.

2 a) Karşı kütle eklenmeden önceki durum Karşı kütle eklendikten sonraki durum

3 b) Scale


"Şekildeki tek silindirli motorda uzuv kütlelerinin O2, A ve B yataklarında topaklandığı düşünülmektedir. Bu sistemdeki sarsma kuvvetini önleyebilmek/azaltabilmek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları