Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Calluna.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Calluna."— Sunum transkripti:

1 Calluna

2 Sistematikteki yeri Familya; Ericaceae Botanik adı; Calluna vulgaris Türkçe adı; Funda, Süpürge çalısı

3 Vatanı; Avrupa’nın batı kesimleri, Asya ve Kuzey Amerika’dır
Vatanı; Avrupa’nın batı kesimleri, Asya ve Kuzey Amerika’dır. Habitusu; Hep yeşil kalabilen bir bitkidir. Çok yıllık,odunsu,aynı kökten çıkan dallarıyla adeta öbek biçiminde,uzunluğu vatanında 7 metreyi bulabilen bitkidir.

4 Ülkemizde de Ege kıyısı hariç, Anadolu'da yaygın olarak, Trakya (Belgrad ormanı) ve Kuzey Anadolu bölgesi dağlarında, m yükseklikteki dağlarda, çalılık ve makilerde, kayalık, taşlı, kurak yamaçlarda yetişir. Erica türlerinin kökü yanmaya karşı dayanıklı olduğundan, pipo yapımında kullanılmaktadır.

5

6 Yaprak; Yaprakları her dem yeşildir
Yaprak; Yaprakları her dem yeşildir. Yaprakları açık yeşil,sonbaharda kırmızıya dönüşür. Demetler halinde toplanmışlardır;ince,iğne biçiminde,bazen yassı görünüştedirler ve hep üçe ayrılırlar; renkleri gri-yeşilden koyu yeşile kadar değişir.

7 Çiçek; Temmuz-ağustos aylarında açan gül renkli-pembe çiçekler uzun bir sap üzerinde salkım halinde toplanmıştır. Çiçek büyüklükleri 15-20cm’dir.

8

9 Ekolojik istekleri Sıcaklık: Soğuğa fazla dayanıklı değildir. Dona karşı hassastır. Nem: Yaz ayları boyunca nem oranının yüksek olduğu iklimlerde toz ve sis olmayan ortamlar ister. Işık: Güneşli veya az güneşli ortamları sever. Toprak: Makilik alanlarda yetişebilen bir bitkidir.


"Calluna." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları