Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI"— Sunum transkripti:

1 MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI
2019 MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2 Yenilenebilir Enerjinin Tarihi
Değirmenler Burnu Bardakçı tepelerinde bulunan Değirmenler Burnu kaderine terk edilmiş, hüzün ve sükunet içinde ilgilenilmeyi bekliyor. Çatısı uçmuş, kanatları kırık, etrafını otlar bürümüş, adeta çöplük olmuş tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu tepe, panoramik açıdan eşsiz bir ziyafet sunuyor. Burnun sol tarafında Bodrum, sağ tarafında Bitez’den başlayarak Bodrum Yarımadası’nın tüm güney kıyıları, karşıda ise Kos Adası… Yenilenebilir Enerjinin Tarihi Değirmenler Burnu’nu hayal ediyorum… Yel Değirmenleri bembeyaz boyanmış, kanatları ve çatıları onarılmış, tüm çöplerden arındırılmış ve rengarenk çiçekler içinde… Tarihinin anlatıldığını ve hatta yaşatıldığını hayal ediyorum… Yenilenebilir enerjinin ilk temsilcilerinden olan yel değirmenlerinin ve dolayısıyla Değirmenler Burnu’nun hak ettiği ilgiyi görmesi ve izbelikten kurtulması için bir umut var mı merak ediyorum.

3 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Etkinliğin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme (etkinliğe katılım nasıldı, katılımcıların görüşleri neler oldu, Etkinlik faydalı oldu diyebilir misiniz gibi) 1 Dünya Çevre Günü Fidan Dikimi ve Resim Atölyesi Haziran 2018 Misafirler ile birlikte gerçekleştirilen etkinliğe ilgi oldukça fazlaydı. Oyuncak bahçe setleri ile çocuklarla oyunlar oynarken, fidanın nasıl dikildiğini, can suyunun önemini ve bir fidanın ağaç olabilmesi için uzun yıllar geçmesi gerektiğini anlattık. 2 Çevre Kavramı, Çevre Kirliliği Sonuçları, İşletme Atık Yönetimi Temmuz 2018 Kabaçam Çevre Danışmanlık Şirketinin verdiği eğitime 60 personel katılmıştır. Personelin bilinçlendirilmesini amaçlayan eğitim gayet verimli geçmiştir. 3 Atık Yağların Bertaraf Edilmesi Semineri Ağustos 2018 Çalışanların bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararlar konusunda pek fazla bilgi sahibi olmadıkları tespit edilmiş ve Bitkisel Atık Yağların Zararları ve Geri Dönüştürülmesinin Faydaları konulu seminer düzenlenmiştir. 4 Mavi Bayrak Eğitimi Eylül 2018 Mavi Bayrak’ın tarihçesi, Mavi Bayrak Programı kriterleri, Mavi Bayrak’ın çevreye ve turizm sektörüne katkıları detaylı bir şekilde aktarıldı. Personel ilgisi nedeniyle interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. 5 Bodrum İçin 3 Dakika Bodrum İçin 3 Dakika etkinliği personel ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Misafirlerin ilgisini çeken etkinlik çerçevesinde, pankartlarla plajda yapılan yürüyüşün ardından kumsal temizlenmiştir. 6 ADR Temel Farkındalık Eğitimi Ekim 2018 Ege Tehlikeli Madde Danışmanlık Şirketinin verdiği eğitim 59 Personelin katılımıyla gerçekletirilmiştir. Tehlikeli maddeleri depolayan firmaların yükümlülüklerini yerine getirmek için yapmaları gerekenler ve tesisimizdeki faaliyetler ana hatlarıyla aktarılmıştır.

4 ENVIRONMENTAL EDUCATION ACTIVITIES PERFORMED IN THE YEAR 2018
Name of the Activity Date Short Assesment of the activity (did many people participate, what was the outcome, etc). 1 Tree Planting on World Environment Day and Drawing Pictures June 2018 Guests showed great interest in the activity. We explained how seedlings were planted, the importance of water, and the fact that many years had passed for a sapling to become a tree. 2 Environmental Conscious, Effects of Environmental Pollution, Waste Management of Isis Hotel July 2018 119 employees attended to the training held by Kabaçam Environmental Consultancy Company. Training aimed at raising awareness of employees was very efficient. 3 Waste Oil Disposal Seminar August 2018 It has been determined that the employees did not have much knowledge in environmental impact associated with used/waste oil and a seminar was held on “The Impact of Cooking Oil On The Environment and The Benefits of Recycling Cooking Oil” 4 Blue Flag Training September 2018 The Blue Flag History, The Blue Flag’s Criteria and The Impact of Blue Flag on Environment and Tourism were explained in detail. An interactive training was held because of employees’ participation. 5 3 Minutes for Bodrum “3 Minutes for Bodrum” activity was held with participation of staff and guests. Within the activity attracted guests’ attention, the beach was cleaned after a walk on the beach with banners. 6 ADR Basic Awareness Training October 2018 Training provided by Ege Dangerous Goods Consulting was realized with the participation of 59 employees. Legal requirements of companies that store dangerous goods and dangerous goods activities in our facility were outlined.

5 Dünya Çevre Günü Fidan Dikimi ve Resim Atölyesi
GREEN KIDS AT WORK Çocuklar ile birlikte Dünya Çevre Gününü kutladık… Çocukların toprakla buluşmasının günün anlamına uygun olacağına karar verdik ve birlikte ağaç fidanları diktik. Çevre konulu resim çalışması ve oyuncak bahçe setleri, ilginin daha çok artmasını sağladı. Oyunlar oynarken, fidanın nasıl dikildiğini, can suyunun önemini, bir fidanın ağaç olabilmesi için uzun yıllar geçmesi gerektiğini anlattık. Kendi diktikleri fidanların önünde aileleri ile fotoğraf çektirdiler. Ağaçlarını görmek için, Charm Beach Hotel’e tekrar geleceklerini belirttiler.

6 Çevre Kavramı, Çevre Kirliliği Sonuçları, İşletme Atık Yönetimi
Çevrenin katledilmesine nasıl katkı sağladığımızı videolar ile destekleyerek anlattık. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, bazı tedbirler almamız gerektiğini ve tedbirlerden birisinin de atıkların geri dönüşümünü sağlamak olduğunu belirttik. Geri dönüşebilen maddelerin neler olduğunu ve geri dönüşümün neden önemli olduğunu, verdiğimiz örnekler ile pekiştirmeye çalıştık. Tesislerimizdeki atık yönetimini anlatırken, atıklar için ilişkide olduğumuz firma ve kurumları tanıttık. Geri dönüşüme katkı sağlamalarının ve ailelerini bu konularda bilinçlendirmelerinin gerekliliğini özellikle vurguladık.

7 Atık Yağların Bertaraf Edilmesi Semineri
Geleceğimiz İçin Atık Yağlar Geri Dönüşüyor Çalışanların daha önce düzenlenen Geri Dönüşümün Önemi Semineri’nde, evlerimizde de ortaya çıkan, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararlar konusunda pek fazla bilgi sahibi olmadıkları tespit edilmiş ve Bitkisel Atık Yağların Zararları ve Geri Dönüştürülmesinin Faydaları konulu seminer düzenlenmiştir. Bitkisel atık yağların aşağıda belirtilen zararları, çeşitli görseller ve videolar kullanılarak, çalışanlara aktarılmıştır. Atık yağlar yeraltı sularını kirletir ve sualtı canlılarına zarar verir. Toprağa döküldüğünde kirlenmelere neden olmaktadır.  Kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara neden olduğu için bakım maliyetini arttırır. Atık yağlar evsel çöpler ile karıştığında çöplüklerde yangınlara sebebiyet verir.

8 Mavi Bayrak Eğitimi Deniz, Kum ve Güneş…
Kıyı Turizmi Yapanların Sermayesidir Yıllardır sahip olduğumuz ve gururla korumaya çalıştığımız Uluslararası Mavi Bayrak Ödülü, çalışanlarımıza verilen eğitimlerde mutlaka anlatılır ve tesislerimiz için önemi vurgulanır. Mavi Bayrak Eğitimi, 2018 Yılı Eğitim Programımıza da münferit eğitim konusu olarak dahil edildi. Eğitimlerde Mavi Bayrak’ın tarihçesi, Mavi Bayrak Programı kriterleri, Mavi Bayrak’ın çevreye ve turizm sektörüne katkıları detaylı bir şekilde aktarıldı. Yüksek deniz suyu kalitesi ve güvenlik standartlarına sahip Mavi Bayrak’lı tesisleri tercih etmeleri tavsiye edildi.

9 Plaj Temizliği Günü BEACH CLEAN UP DAY Bodrum İçin 3 Dakika…
12 Eylül Günü Saat 15:00‘te Bodrum Belediyesinin tüm halk plajlarında gerçekleştirdiği  "Bodrum İçin 3 Dakika" etkinliğine biz de destek verdik. “Bodrum İçin 3 Dakika” etkinliği personel ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Misafirlerin ilgisini çeken etkinlik çerçevesinde, pankartlarla plajda yapılan yürüyüşün ardından kumsal temizlendi. Pek fazla çöp çıkmaması sevindiriciydi, ancak bunun sebebi kumsala çöp atılmaması değil, kumsalın düzenli olarak temizlenmesiydi. Housekeeping departmanının en büyük şikayeti ise sigara izmaritleriydi. Bunun üzerine sigara izmaritlerinin çevreye verdiği zararlar anlatıldı. En önemli sebebin ise; sigara filtresinde bulunan selüloz asetat ve plastik maddelerin parçalanmaması ve doğada yıllarca kalması olduğu belirtildi.

10 ADR Temel Farkındalık Eğitimi
Ege Tehlikeli Madde Danışmanlık Şirketinin verdiği eğitim 59 Personelin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Tehlikeli maddeleri depolayan firmaların yükümlülüklerini yerine getirmek için yapmaları gerekenler ve tesisimizdeki faaliyetler ana hatlarıyla aktarılmıştır.

11 ENVIRONMENTAL EDUCATION ACTIVITIES WILL BE PERFORMED
IN THE YEAR 2019 Etkinlik adı Name of the activity Hedef grup Target Group Etkinlik yeri Place of activity Planlanan tarih Date 1 Geri Dönüşümlü Atıkların Ayrıştırılmasının Önemi Semineri Seminar on the Importance of Seperation of Waste Recycling  Otel Çalışanları Employees of Charm Beach Hotel  Charm Beach Hotel Mayıs 2019 May 2019 2 Sürdürülebilir Turizm ve Kampçılık Eğitimi Sustainable Tourism and Camping Training Öğrenciler ve Aileleri Students and Families Haziran 2019  June 2019 3 Deniz Kirliliğinin Sebepleri Semineri Seminar on Causes of Marine Pollution Employees of Charm Beach Hotel Temmuz 2019 July 2019 4 Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları Students’ Approches to Environmental Issues  Öğrenciler Students  Eylül 2019 September 2019 5 Turizmin Doğal Kaynaklar ve Çevre ile Etkileşimi The Interaction of Tourism with Natural Resources and Environment Turizmciler Tourism employees ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: BODRUM/TURGUTREİS ( REGION OF ACTIVITES )   ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : CHARM BEACH HOTEL ( ACTIVITIES ORGANIZED BY ) İLETİŞİM / CONTACT: OZLEM OGUZ


"MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları