Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güdücülerin işine 3 bakış

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güdücülerin işine 3 bakış"— Sunum transkripti:

1 Güdücülerin işine 3 bakış
Çoban İhtiyar Yönetici Güdücülerin işine 3 bakış

2 BİR görev – 3 ad İki önemli ayet: - 1.Petrus 5:1-2 - Apo 20:17,28
‘POYMEN’ ‘EPİSKOPOS’ POYMEN = çoban PRESVİTEROS = daha yaşlı olan EPİSKOPOS = gözetmen, işe bakan ‘PRESVİTEROS’

3 ÇOBAN (poymen) - İHTİYAR (presviteros)- GÜDÜCÜ (episkopos)
BİR görev – 3 ad ÇOBAN (poymen) - İHTİYAR (presviteros)- GÜDÜCÜ (episkopos) Apo 20:17,28 17 Miletus'tan Efes kasabasına haber yolladı, topluluğun ihtiyarlarını çağırtırdı, ona gelsinler 28 Siz de hem kendinize, hem de sürüye dikkat edin! Kutsal Ruh sizi onların arasında güdücü kıldı, Allahın kilisesine çobanlık yapasınız. Evet, onu kendi kanıyla satın aldı.. 1.Petrus 5:1-2 1 Aranızdaki ihtiyarlara yalvarıyorum (çünkü ben de sizin gibi bir ihtiyarım, Mesihin çekilerine şahidim ve tezlerde çıkacak olan şanlılığı paylaşacam). 2 Yanınızda olan Allahın sürüsünü güdün. Güdücülük yapın, değil zorluktan imiş gibi, ama Allahın istediği gibi, hani gönül razılığıyla, değil kazanç için, ama merakla.

4 POYMEN (ποιμεν) - PRESVİTEROS (πρεσβιτεροσ) - EPİSKOPOS (επισκοποσ)
BİR görev – 3 ad POYMEN (ποιμεν) - PRESVİTEROS (πρεσβιτεροσ) - EPİSKOPOS (επισκοποσ) Apo 20:17,28 ᾿Απὸ δὲ τῆς Μιλήτου πέμψας εἰς ῎Εφεσον μετεκαλέσατο τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας. προσέχετε οὖν ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ, ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ῞Αγιον ἔθετο ἐπισκόπους, ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ, ἣν περιποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος. 1.Petrus 5:1-2 Πρεσβυτέρους τοὺς ἐν ὑμῖν παρακαλῶ ὁ συμπρεσβύτερος καὶ μάρτυς τῶν τοῦ Χριστοῦ παθημάτων, ὁ καὶ τῆς μελλούσης ἀποκαλύπτεσθαι δόξης κοινωνός, ποιμάνατε τὸ ἐν ὑμῖν ποίμνιον τοῦ Θεοῦ, ἐπισκοποῦντες μὴ ἀναγκαστῶς ἀλλ᾿ ἑκουσίως, μηδὲ αἰσχροκερδῶς ἀλλὰ προθύμως,

5 1 - Önder bir ÇOBAN dır Bir çobanın örneği Mezmur 78:70-72
Kulu Davud'u seçti; aldı onu bir koyun ağılından; emzikli koyunların ardından cağırdı onu; otlatsın diye kendi halkı olan Yakub'u ve mirası olan İsrail'i. Böylece doğru yürekli bir çoban gibi, güttü Davud onları usta bir el ile.

6 1 - Önder bir ÇOBAN dır Çobanın işini gerekli kılan, koyunların zayıflıklarıdır Koyun her konuda çobana muhtaçtır. Kendi başına kaldı mı çaresizdir: - kendi yolunu bulamaz - kendi kendini besleyemez, su bulamaz - kendi kendini koruyamaz demek, koyunlar hepsi sırada olsaydı, çobana iş kalmazdı. onun için kilisenin çobanları imanlıların zayıflıklarını taşımak zorunda... Onların işi zaten odur ! “Bizim başgörevlimiz değil öyle birisi, hani bizim zayıflıklarımızı anlamasın, ya da aynısını hisetmesin. Hayır, O her meselede aynı bizim gibi denendi - yalnız, hiç günah işlemedi.” (İbraniler 4:15)

7 1 - Önder bir ÇOBAN dır Nasıl çoban olunur?
Başkası ona o koyunların canını emanet ediyor Topluluğun önderi lazım hiç unutmasın ki, imanlılar onun malı değildir: Rab İsa o kişilere ona bir zaman için emanet etti. Gün gelecek, emanetini topluluğun önderlerinden geri isteyecek... hesap verme zamanı !! „Siz de hem kendinize, hem de sürüye dikkat edin! Kutsal Ruh sizi onların arasında güdücü kıldı, Allahın kilisesine çobanlık yapasınız. Evet, onu kendi kanıyla satın aldı.“ (Apo 20:28 ) „Ve Başçoban ne zaman ortaya çıkacaksa, o zaman solmaz bir şanlılık tacı alacanız.“ (1.Petrus 5:4)

8 1 - Önder bir ÇOBAN dır Çobanın dikkati nerede?
Kişilerde - çoban imanlılarla tek tek uğraşı-yor, onların ruhsal durumu daha iyi olsun. „Koyunlar onun sesine kulak verecek. O da kendi koyunlarını adla çağıracak ve dışarı çıkaracak.“ (Yuh 10:3 ) „Benim koyunlarım benim sesimi işitiyorlar. Ben onları tanıyorum, onlar da benim arkamdan geliyorlar.“ (Yuh 10:27)

9 1 - Önder bir ÇOBAN dır Çoban nasıl çalışıyor?
Kuraj ve teselli veriyor Günahları gösteriyor Allahın Sözünü öğretiyor Akıl verip yol gösteriyor

10 2 - Önder bir İHTİYAR dır Nasıl ihtiyar olunuyor?
Otomatik olarak, ruhsal yaşamda ilerlemekle, ruhsal tecrübeler kazanmakla, iman adınları atmakla İhtiyarın dikkati nerede? Kendisinde: Rabbe benzer olsun Ихтияр насъл чалъшъйор? Örnek olmakla

11 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
Topluluk başka organizasyonlara benziyor ve onun için organize edilmek gerek ‘episkop’ оларак лазъм хер змана билелим: “Ким не заман нереде лазъм олсун ве не иш япсън?” бизим ичин чок зор: махалледе хер шей сон секундада белли олуйор кючюк сайдъъмъз олайларда инсан карактери белли олуйр (синир, ьофке, аф етмемезлик) ама ийи организе едилмиш олайлар махалледе бюйюк шахитлик олуйор.

12 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
Насъл йьоентиджи олунур? даа кючюк ишлери башарълъ битирмекле Йьонетиджинин диккати нереде? килисенин иши йюрюсюн Йьонетиджи насъл чалъшъйор? ьондже кендиси япъйор, сонра башка иманлълара яптъръйор

13 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
Memur ile menecır садедже верилен иши тамамламая бакъйор хазър кураллара уйор она сакинлик лазъм деишиклик япмак проблем яратъйор онун иши кятларла кенди кендине иш верийор ве ону битирийор куралларъ кендиси дизийор она хейеджан лазъм деишиклик япмактан коркмуйор онун иши инсанларла

14 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir Иш дюнясъндан бир ьорнек: ГЛОБУЛ фирмасъ
Иш дюнясъндан бир ьорнек: ГЛОБУЛ фирмасъ 2001’де курулду ве 7 сенеде ен бюйюк тел. оператору олду (4 милион мющери) 2007 сенесинде пиясънън 40% контрол едерди 1) Хедеф койдулар: геледжек сене ичинде 15% бюйюме олсун Mtel (50%) GLOBUL (40%) Vivatel (10%) Mtel (38%) GLOBUL (55%) Vivatel (7%) 2007 г. 2008 г.

15 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
2) Стратегия сечтилер: а) даа фазла генч мющерилере диккат верилсин ве б) Мющерилер ваучерлерден айлък хесаплара гечирилсин

16 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
3) Ишчилерини харекете гечирдилер. - Иш моралъна диккат едийорлар – деил садедже пара вермекле

17 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
GLOBUL ПРАЗНУВА 7-МИ РОЖДЕН ДЕН В НЕБЕТО НАД СОФИЯ „Да се срещнем на върха” покани GLOBUL своите служители, партньори и представителите на медиите по повод отбелязването на 7-мата годишнина на мобилния оператор. Поради символиката на годишнината компанията реши да провокира гостите си с уникално преживяване – „Вечеря в небето”. За първи път в България, в центъра на столицата, до храм-паметник „Александър Невски”, бе издигната нашумялата в света конструкция за ресторант във въздуха. Специална платформа, изградена под формата на маса за вечеря за 22 души, се издига с помощта на мощен кран на височина 50 метра във въздуха. От там гостите на тридневното тържество, между 18 и 20 септември, по случай рождения ден на GLOBUL ще се наслаждават на панорамата на столичния град в компанията на своите домакини.

18 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
4) Кишилери йетиштирдилер ишчи варкен, 200 даха алдълар ве йетиштирдилер ишчи олду 1200 ишчи 1000 ишчи 2007 г. 2008 г.

19 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
5) Бюйюмейи контрол еттилер - Мухасебеджилер (счетоводители) хер 3 ай статистискаларъ ве репорларъ хазърлъйорлар. Айръджа мющерилерле интервюлар япълъйор.

20 3 - Önder bir YÖNETİCİ dir
1. Хедефлер сечийор 2. Стратегияйъ сечийор 3. Харекете гечирийор 4. Кишилери йетиштирийор 5. Илерлемейи ьолчюйор


"Güdücülerin işine 3 bakış" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları