Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

-asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "-asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı."— Sunum transkripti:

1 -asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı.
Çizgi konmuş eksik harfleri bulunuz.Metni okuyunuz.”h” sesi olan kelimeleri defterinize yazınız. -ASTA -asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı. İçmesi için süra-iye su koydu.Zeli-a ta-ıl çorbasının daha iyi olacağını söyledi. –atice –işt dedi.Gürültü etmeyin! –akkı,ca-il ca-il konuşmayın dedi.-asan –alim yok!susun dedi. –alim ta-ıllı –amur iyi gelir dedi.-akan arkadaşını ziyarete geldi.Doktor çağırdılar.Doktor ona ilaç yazdı.İlaçlarını içti.saba- olunca uyandı.Artık kendini da-a iyi –issediyordu.-ülya ona iyileştiği için bir de –ediye aldı.-asan da –ülya’ya –arçlığınla bir ana-tarlık aldı.Bundan sonra kendine iyi bakacağına söz verdi.Bugünü –ep –atırlayacak ,unutmayacaktı.

2 Bahçesindeki hıyarlar da olgunlaşmamıştı. Havuçlar sapsarıydı
Bahçesindeki hıyarlar da olgunlaşmamıştı.Havuçlar sapsarıydı. Lahana bembeyazdı. Haklıydı bahçede her şeyde hata vardı.Hiçbir şey düzgün değildi. Huzursuzdu. Hatanın nerde olduğunu bulamamıştı?Hasan’a; ” hadi eve girelim” dedi. 1)Sizce bahçenin bu durumundan kim ve neden sorumlu? Bu konuda düşünün ve hikayenin sonunu siz tamamlayarak kağıda yazınız 2) Yazdığınız kağıda bir de hikayenin resmini çiziniz. 3)Hikaye ile ilgili üç soruyu kendin sor ve cevapla. Bu soruları ve cevaplarını da hikayeyi yazdığın kağıda yaz. Hüner Hüner bugün çok hüzünlü. Onca emekle büyüttüğü gülleri solmuştu. Hasan ,Hüner’e : ”hüzünlenme” dedi. Daha sonra bahçedeki elmalarının da ham olduğunu gördü. Ham elma güzel olmaz diye düşündü. “Bu işte bir hile var” dedi. Ama bir türlü ne olduğunu bulamıyordu. Bahçede bir şeyler yolunda gitmiyordu.

3 her h…….. hep hap hop H……. h…….. ham hak h……… h…….. h…….. hiç hat haz
Benim için “h” sesi olan kelimeler bulup ayrılan yerlere yazınız.”h” hecelerini boyayınız. her h…….. hep hap hop H……. h…….. ham hak h……… h…….. h…….. hiç hat haz h……… h…….. h…….. hem h…….. h…….. h…….. hal han hele h……. h…….. h…….. hece hangi hür h…….. h…….. h…….. haç hala haydi h…….. h…….. hacı hakan h…… her


"-asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları