Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kiralık araçlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kiralık araçlar."— Sunum transkripti:

1 Kiralık araçlar

2 KRİTERLER Araç kiralamalarını, yukarıda logolarını gördüğünüz, kurumsal hava limanı firmalarından gerçekleştireceğiz. Araç alınmadan önce içi ve dışı ile ilgili videolar çekilecek ve muhafaza edilecektir. Teslim tutanağındaki bilgilerin ( km, kağıt üzerinde belirtilen vuruklar, aracın içindeki standart malzemeler ) doğruluğunu imzalamadan önce kontrol ediniz. Değil ise düzeltip imzalayınız. Arızalanan araç kiralama firması tarafından yapılacak ise arızalan aracın resmini önce merkeze gönderecek onaya binaen araç yapılacaktır. Araç iade edilecek veya değiştirilecekse. Teslimden önce mutlaka aracın iç ve dış videoları çekilecek. Araç arızalarında kiralama firması ikame aracı 24 saat içinde teslim edicek. Teslim edilmeyen araç için cezai müeyyide uygulanacak. (sözleşmede belirtilecek) Kara yolları trafik kurallarına aykırı hareket etmek suretiyle sebebiyet vermiş olduğu kazalar neticesinde uygulanacak cezai işlemler ve bunların ferilerinden (Trafik cezası, kiralama konusu aracın bağlanması ve çekilmesi sonucunda oluşacak masraflar ve ilgili kaza sonucunda oluşacak diğer sair masraflar) sürücü sorumludur.

3 KRİTERLER Kira süresi içinde, kiralayanın hatasından doğanlar dışında araca, kiracı ve başka sürücü ile veya kiralayana karşı kesilen park etme, trafik kurallarının veya kanun ihlalinden doğan diğer bütün para cezaları ve mahkeme masrafları ile aracın bağlanmasından dolayı ortaya çıkabilecek masraflar sürücüye aittir. Aracı kiralayanın dışında bir kişinin kullanabilmesi için, geçerli kimlik ve sürücü belgesi bilgilerinin kiralama başlangıcında sözleşmeye yazılması ve günlük ek sürücü ücretlerinin ödenmesi gerekir. Bu kurala uyulmadığı takdirde alınan sigortalar geçersiz sayılır ve kiracı ile kullanan kişiler tüm hasarlardan sorumlu tutulur ve sigorta kapsamına alınmaz. Kırmızı ışıkta geçmek suretiyle yaşanacak kazalar, sigorta kapsamına girmez ve sürücüden tüm masraf tahsil edilir. Alkollü ve uyuşturucu madde etkisi altında iken, araç kullanımında yapılan kazalar sigorta kapsamına girmez ve sürücüden tüm masraflar tahsil edilir. Yasal hız sınırının aşıldığı ve kaza tespit formunda kazanın hız nedeniyle meydana geldiğinin belirtilmesi durumunda, sigorta kapsamına girmez ve sürücüden tüm masraflar tahsil edilir.

4 KRİTERLER Trafiğe kapalı ve uygun olmayan yollarda ve aracın başka bir kişi tarafından kullanılması durumunda araç sigortadan muaftır. Araç arızalanması ve kaza yapması durumunda hiçbir işlem yapılmadan şirkete derhal bildirilecektir. Şirket iradesi dışında araca herhangi bir bakım, parça değişikliği, boya, bakım, lastik değişikliği asla yapılmayacaktır. Eğer kaza olmuş ise ve iki araç birbirine vurmuşsa karşılıklı raporlar tutulup ıslak imza ile raporun aslı karşı tarafın sürücü belgesinin ve ruhsat fotokopisi alınmalıdır. Kazanın görsel resimlerinin alınması ve şirkete verilmesi zorunludur. Meydana gelen kaza iki arac arasında olmamış ise polis çağırılıp tutanak tutulmalıdır. Araçlar kiralama sigortalıdır. Yukarda belirtilen kurallara uyduğunuz takdirde araçla ilgili hiçbir sorun yaşamayacak, sorun oluşmuş olsa dahi kiralama şirketi bunların masraflarını karşılayacaktır. Aksi davranmanız durumunda tüm sorumluluk size ait olacak ve çıkan tüm masraflar sizden tahsil edilecektir. Araçlarda araç takip cihazı vardır tüm araç hareketleri gerektiğinde izlenebilecektir. Özel işler için araç kullanılmayacak. Araç içerisinde sigara içilmemelidir. İçilmesi durumunda koltuk yanıkları, cam kırılmaları, lastik yarılmaları sigorta kapsamında değildir. Sorun gerçekleşmesi durumunda kullanıcıdan gerçekleşen zarar tahsil edilir.

5 KRİTERLER Araç kiralamayla ilgili diğer hususlar
Bulunduğunuz bölgede bu üç kurumsal hava limanı firmaları yok ise ve başka bir yerden araç kiralanacak ise dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir; Araç alınmadan önce içi ve dışı ile ilgili videolar çekilecek. Kiralanan aracın kiralık kaskosu var mı diye sorulacak var ise kapsamı sorulacak. Kiralık kaskosu yok ise asla kiralanmayacak. Kaç km kotası olduğu sorulup yüksek kotalı aracın kiralanması sağlanacak bu kota en az aylık km olmalıdır. Araç kiralandığı andaki km kaydedilecek. Km kotası geçen araçlar için +km ücreti sözleşmede belirtilecek. Km ücreti km en fazla Km/0,30 civarında olmalıdır. Arızalan araç kiralama firması tarafından yapılacak ise arızalan aracın resmini önce merkeze gönderecek onaya binaen araç yapılacaktır. Araç iade edilecek veya değiştirilecekse. Teslimden önce mutlaka aracın iç ve dış videoları çekilecek. Aracın muayenesi var mı bakılacak. Koordinatör aracını kiralık olarak şirkete verecekse. Kiralama süresince oluşacak kazalar ve arıza bedelleri şirket tarafından ödenmez. (kiralama bedeli 1.250/ay) Araç arızalarında kiralama firması ikame aracı 24 saat içinde teslim edecek. Teslim edilmeyen araç için kiralama firmasına cezai müeyyide uygulanacak. (sözleşmede belirtilecek) Araçlar şirkete(veya istenilen yere) teslim edilecek. Bozulan araç şirket (veya istenilen yerden) alınacak. Hiçbir koşulda senet imzalanmayacak. Tüm bu koşullar sözleşmede belirtilecek.


"Kiralık araçlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları