Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ceza Hukukunun Temel İlkeleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ceza Hukukunun Temel İlkeleri"— Sunum transkripti:

1 Ceza Hukukunun Temel İlkeleri

2

3

4

5

6

7

8

9 Aşağıdakilerden hangisi tabii hakim ilkesini ifade etmektedir
Aşağıdakilerden hangisi tabii hakim ilkesini ifade etmektedir? A) Ceza hakimi, kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır ceza veremez. B) Ceza hakimi ancak kanunda konulan güvenlik tedbirlerini uygulayabilir C) Bir kimse kanunen bağlı olduğu mahkemeden başka bir merci önüne çıkarılamaz D) Suçluluğu sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz. (EPDK Uzm. Yrd. 2008)

10 Aşağıdaki ceza hukuku ilkelerinden hangisi 1982 Anayasasında yer almaz
Aşağıdaki ceza hukuku ilkelerinden hangisi 1982 Anayasasında yer almaz? A) Vatandaşın geri verilmemesi ilkesi B) Cezai sorumluluğunun şahsiliği ilkesi C) Suç ve cezaların kanuniliği ilkesi D) Güvenlik tedbirlerinin kanuniliği ilkesi E) Kusursuz suç olmaz ilkesi (Maliye Bk. Uzm. Yrd 2008)

11 Türk Ceza Kanununa göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Sonradan yürürlüğe giren ceza kanunun hükümleri, failin daha aleyhine ise bir önceki kanun döneminde işlenilen suçlar için geçerli olmaz. B) Yürürlükten kalkan ceza kanunu hükümleri failin lehine de olsa, yeni ceza kanunu döneminde işlenmiş fiiller için geçerli olmaz. C) Lehte kanunilik hükümleri tatbik edilirken, yürürlükten kalkan ceza kanunun lehe olan hükümleri ile yürürlükte olan ceza kanunu hükümleri karşılaştırılır. Her iki kanunun lehe olan hükümleri seçilmek suretiyle uygulanır. D) Yürürlükten kalkan ceza kanunu döneminde işlenmiş suçlar için, sonradan yürürlüğe giren ceza kanunu hükümleri daha lehe dahi olsa, sadece hüküm verilinceye kadar dikkate alınabilmesine dair herhangi bir kısıtlama yoktur. (Vergi Denetmen Yrd. Sınavı 2009)


"Ceza Hukukunun Temel İlkeleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları