Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET"— Sunum transkripti:

1 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), kurubaklagiller tüketin.

2 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
***Sıcak sebze yemekleri, pilav ve makarnada fındık yağı ve mısırözü yağ karışımı ya da soya yağı ile ayçiçek yağı karışımı kullanın. ***Soğuk sebze yemeklerine salatalara zeytinyağı kullanın.

3 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
1 kg sebzeyi pişirmek için 3 – 4 çorba kaşığı sıvı yağ kullanın.

4 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Günde en az 10 bardak su için. Her öğünden önce 1 – 2 bardak su için. Öğün sırasında ve hemen sonrasında su içmeyin. Öğünden iki saat sonra içebilirsiniz.

5 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
ÖĞÜNLERİNİZİ DÜZENLİ TÜKETİN. ARA ÖĞÜNLERİNİZİ AKSATMAYIN. DÜZENLİ OLARAK YAPTIĞINIZ ARA VE ANA ÖĞÜNLER METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIR.

6 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Mevsim sebzesi ve meyvesi tüketin.

7 Rafine (beyaz) tahıl ürünleri yerine tam taneli olanları tercih edin.

8 kabuk dediğimiz kepeği doku olan endospermden
Tam taneli tahıl tahılın özü, kabuk dediğimiz kepeği ve tahılı sarıp onu besleyen doku olan endospermden oluşur.

9 %83 oranında da endospermden oluşur.
Bir tahıl; az miktarda öz, %14.5 oranında kepek ve %83 oranında da  endospermden oluşur. B vitaminleri, mineraller ve posa bu bileşenlerin içinde bulunur. İşlenen bir tahılda bunların kaybı olur.

10 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Tuz tüketiminizi azaltın.

11 Süt-yoğurt ayran ekmek cacık
HER ÖĞÜNDE 4 ANA BESİN GRUBUNDAN UYGUN MİKTARDA TÜKETİN. et-kurubaklagil sebze

12 SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Uygun pişirme yöntemleri kullanın. Mangal, kızartma, tütsüleme yerine; haşlama, ızgara, buğulama, fırında pişirme yöntemlerini kullanın.

13 DYT.ELİF ERDİN


"SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları