Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), kurubaklagiller tüketin.
2
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
***Sıcak sebze yemekleri, pilav ve makarnada fındık yağı ve mısırözü yağ karışımı ya da soya yağı ile ayçiçek yağı karışımı kullanın. ***Soğuk sebze yemeklerine salatalara zeytinyağı kullanın.
3
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
1 kg sebzeyi pişirmek için 3 – 4 çorba kaşığı sıvı yağ kullanın.
4
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Günde en az 10 bardak su için. Her öğünden önce 1 – 2 bardak su için. Öğün sırasında ve hemen sonrasında su içmeyin. Öğünden iki saat sonra içebilirsiniz.
5
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
ÖĞÜNLERİNİZİ DÜZENLİ TÜKETİN. ARA ÖĞÜNLERİNİZİ AKSATMAYIN. DÜZENLİ OLARAK YAPTIĞINIZ ARA VE ANA ÖĞÜNLER METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIR.
6
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Mevsim sebzesi ve meyvesi tüketin.
7
Rafine (beyaz) tahıl ürünleri yerine tam taneli olanları tercih edin.
8
kabuk dediğimiz kepeği doku olan endospermden
Tam taneli tahıl tahılın özü, kabuk dediğimiz kepeği ve tahılı sarıp onu besleyen doku olan endospermden oluşur.
9
%83 oranında da endospermden oluşur.
Bir tahıl; az miktarda öz, %14.5 oranında kepek ve %83 oranında da endospermden oluşur. B vitaminleri, mineraller ve posa bu bileşenlerin içinde bulunur. İşlenen bir tahılda bunların kaybı olur.
10
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Tuz tüketiminizi azaltın.
11
Süt-yoğurt ayran ekmek cacık
HER ÖĞÜNDE 4 ANA BESİN GRUBUNDAN UYGUN MİKTARDA TÜKETİN. et-kurubaklagil sebze
12
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Uygun pişirme yöntemleri kullanın. Mangal, kızartma, tütsüleme yerine; haşlama, ızgara, buğulama, fırında pişirme yöntemlerini kullanın.
13
DYT.ELİF ERDİN
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.