Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

akademik yılı ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "akademik yılı ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 2018 -2019 akademik yılı ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
16 Mart 2018 Cuma Mühendislik Fak. Kemal Şahin Toplantı Salonu

2 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİNİN KAPSAMI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği faaliyeti, Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi ve Yükseköğretim kurumunun var olan kurumlararası anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir. Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesinden ibarettir. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği; Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi (ECHE) sahibi bir yükseköğretim kurumunda diploma/derecenin tanınmasının ana parçası olan, tez hazırlıklarını da içeren (fakat öğrenim programını oluşturan araştırma çalışmaları dışında kalan araştırma ödevleri ve harici araştırma çalışmalarının dâhil olmadığı), tam zamanlı lisans, yüksek lisans veya doktora çalışmalarını kapsar. Tam zamanlı öğrenci, henüz diploma/derecesinin gerektirdiği çalışmalarını (kredilerini) tamamlamamış ve bir yarıyılda 30 Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi (AKTS) kredisi karşılığı ders yükü olduğu öngörülen öğrenciyi ifade eder.

3 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİNİN KAPSAMI
Lisansüstü eğitim alıp tez döneminde olan öğrencilerin bir danışman eşliğinde yapacağı, kredi karşılığı olan ancak staj kapsamında olmayan çalışmalar için Öğrenim Hareketliliği-Öğrenim kapsamındaki faaliyete başvurmaları gerekmektedir.

4 EGE ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Mevcut Durum 503 İkili Sözleşme, 28 AB Ülkesi ( Akademik Yılı) Giden Öğrenci Sayısı (Öğrenim) : 463 Giden Öğrenci Sayısı (Staj) : 45 Gelen Öğrenci Sayısı : 70 Giden Öğretim Elemanı Sayısı (Ders Verme) : 11 (planlanan) Giden Personel Sayısı (Eğitim Alma) : 4 (planlanan) Rakamlar henüz kesinleşmemiştir. Sözleşme dönemi 31 Mayıs tarihine kadar devam etmektedir.

5 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus+ Programı çerçevesinde akademik yılında Erasmus programından faydalanacak öğrenciler, hareketlilik faaliyetlerinin sayısı ve türünden (öğrenim+staj) bağımsız olarak, her bir eğitim-öğretim kademesinde (lisans, yükseklisans ve doktora düzeylerinde) toplam 12 aya kadar hibe alabileceklerdir. Bir öğrencinin aynı öğrenim kademesi içerisinde (lisans, yüksek lisans, doktora), varsa Hayatboyu Öğrenme Programı döneminde yapılan öğrenci hareketliliği süresi (öğrenim+staj) ile Erasmus+ döneminde yapılan öğrenci hareketliliği (öğrenim+staj) süreleri toplamı, toplamda 12 ayı geçemez. Hibe verilmese dahi aynı öğrenim kademesi içerisinde yapılan öğrenci hareketliliği (öğrenim+staj) faaliyetlerinin toplam süresinin 12 ayı geçemez.

6 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Öğrenci mevcut öğrenim kademesindeki eğitimini tamamlayıp yeni bir öğrenim kademesine geçtiğinde (örneğin lisans eğitimi tamamlanıp yüksek lisans eğitimine başlandığında), yeni öğretim kademesinde tekrar en fazla 12 aya kadar hareketlilik gerçekleştirmesi mümkündür. Böylelikle her bir öğrenim kademesinde en fazla 12 aya kadar olmak üzere, aynı öğrencinin en fazla 36 ay süreye kadar hareketlilik gerçekleştirmesi söz konusudur.

7 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Kimler Hareketlilik Programına Başvurabilir ? Ege Üniversitesi örgün eğitim kademesinde kayıtlı tam zamanlı lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencileri başvurabilirler. Ancak lisans programı hazırlık sınıfı öğrencileri ve mezun öğrenciler başvuru yapamazlar. Lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler ikinci sınıfta hareketlilikten faydalanmak üzere başvuru yapabilirler. Öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere, bir tam akademik yıl için 60 AKTS; iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS ve üç dönemlik akademik yılda bir dönem için 20 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmeleri, kredi yüküne sahip olmaları gerekir. Ağırlıklı not ortalamasının 2,20/4,00 ya da 70/100 olması (lisans öğrencileri), Ağırlıklı not ortalamasının 2,5/4,00 ya da 75/100 olması (lisansüstü öğrencileri),

8 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Kimler Hareketlilik Programına Başvurabilir ? Disiplin cezası almış olmak veya alttan dersi olması gibi sebepler öğrencinin Erasmus programından faydalanmasına engel değildir. İsteyen öğrenciler hibe almaksızın Erasmus öğrencisi olabilirler. Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla birlikte genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli Erasmus öğrencileriyle aynı süreç uygulanır. Başvuran öğrenci aynı öğrenim kademesinde daha önce öğrenci hareketliliği faaliyetinden (öğrenim/staj hareketliliği) yararlanmışsa, bu faaliyetlerin süresinin toplamı yeni faaliyetle beraber 12 ayı geçmemelidir.

9 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Öğrenci değerlendirme ve seçme işlemleri, Ulusal Ajans tarafından belirlenen seçim kriterlerine göre gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapan ve Uygunluk Kontrolü sonucunda durumları uygun görülen ve Yabancı Dil Sınavlarına katılan öğrencilerin değerlendirmeleri tabloda belirtilen ölçütlere göre yapılmaktadır. Ölçüt Ağırlıklı Puan Akademik başarı düzeyi %50 (100 üzerinden) Dil seviyesi Şehit ve gazi çocukları +15 puan Engelli öğrenciler(belgelendirmek kaydıyla) +10 puan 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere Daha önce yararlanma(hibeli veya hibesiz) (*) -10 puan Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 puan

10 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI UYGUNLUK KONTROLÜ
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Programına başvuran (durumu uygun olan veya olmayan) tüm öğrenciler için “Uygunluk Kontrolü” formu doldurulur. Durumu uygun olan öğrencilerin isimleri yabancı dil sınavına katılabilmeleri için Yabancı Diller Yüksekokuluna bildirilecektir. Başvuran öğrencilerin isimlerinin yer aldığı uygunluk kontrolü formları, başvuru belgeleri ve varsa yabancı dil yeterlik belgeleri ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına resmi yazı ekinde ve yoluyla ) 09 Nisan 2018 tarihine kadar bildirilmesi gerekmektedir. Durumu uygun olmayan öğrenciler yabancı dil yazılı sınavına giremeyeceklerdir. Durumu uygun olmayan öğrencilere KOORDİNATÖRLERCE durumları (nedeni ile birlikte) e-posta yoluyla bildirilecektir. Ayrıca bu mailler adresine de yönlendirilmelidir.

11 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI YABANCI DİL DÜZEYİ TESPİTİ
Yabancı dil düzeyinin tespiti; yazılı sınav ve yabancı dil konuşma düzeyi tespit sınavı ile yapılır. Yazılı Sınav Notunun %75'i ve Fakülte/Bölüm/Yüksekokul/Enstitü tarafından yapılacak Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Sınavının %25'i alınarak belirlenecektir. Ancak gidilecek ülkenin dili İngilizce değilse ve öğrenci bu dili bildiğini sınav sonuç belgesi ile kanıtlarsa bu durumda, Yabancı Dil Sözlü Sınavı İngilizce Sınavının %12.5'i, diğer dil bilgisinin %12.5'i alınarak belirlenecektir. Lisans öğrencileri için; yabancı dil yazılı sınavından 100 üzerinden 60 veya daha yüksek not alınması gerekir. Lisansüstü öğrencileri için; yabancı dil yazılı sınavından 100 üzerinden 70 veya daha yüksek not alınması gerekir. Bu puanı sağlayamayan öğrenciler hareketlilikten faydalanamazlar.

12 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI YABANCI DİL KONUŞMA DÜZEYİ TESPİT SINAVI
Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Sınavı birimlerce oluşturulan komisyonlar tarafından 24 – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği faaliyetine başvuran öğrencilerin Yabancı Dil Notu, Toplam yabancı dil sınav puanının; Lisans öğrencileri için 65, Lisansüstü öğrencileri için 75 olması gerekmektedir. Toplam puanı sağlayamayan öğrenciler hareketlilikten faydalanamazlar.

13 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖNEMLİ NOT
Akademik dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için üniversitemize ayrılan hibe miktarı belli olmadığından yabancı dil yazılı sınavından sonra başarılı olan öğrenci sayısına göre hibe tahsisi Üniversitemiz Değişim Programları Komisyonunca yapılacak ve birimlere resmi yazı ve yoluyla bildirilecektir.

14 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖNEMLİ NOT
Başvuran öğrencilerin seçimi bölümlere ayrılan hibe miktarı ve ikili anlaşmalarda belirtilen kontenjanlara ve sürelere (lisans ve lisansüstü kontenjanlar ayrı ayrı değerlendirilir, aktarım yapılamaz.) göre yapılacaktır. Örneğin; yurtdışı bir yükseköğretim kurumu ile 2 lisansüstü öğrenci ve 1 lisans öğrenci değişimi kontenjanı bulunuyor ise, seçim sonucunda 1 lisansüstü öğrenci seçilmiş ve 1 lisansüstü kontenjanı boş kaldığında bu kontenjan lisans kontenjanına AKTARILAMAZ. Aynı şekilde yurtdışı bir yükseköğretim kurumu ile 10 ay süre ile 1 lisans öğrencisi kontenjanı mevcut ise, 2 lisans öğrencisi 5’er ay süre ile gönderilmek üzere SEÇİLEMEZ

15 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖNEMLİ NOT
Belirlenen hibeye göre bölümlere ayrılacak hibe tutarının bölümlere yapılacak başvuru sayısından az olması durumunda, asil öğrenciler dışındaki başvuru şartlarını taşıyan tüm öğrenciler, başarı puan sıralamasına göre YEDEK ÖĞRENCİ olarak ilan edilecektir.

16 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI HAREKETLİLİKTEN HİBESİZ FAYDALANACAK ÖĞRENCİLER
Seçim sonuç listesinde yedek öğrenci olarak ilan edilen öğrenciler, istedikleri takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilirler. Hareketlilikten hibesiz (kendi imkânları ile) yararlanacak öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli öğrencilerle aynı süreçten geçer. Yedek listede yer alan öğrencilerin hareketlilikten hibesiz olarak yararlanmak istemeleri halinde, ilgili taleplerine ilişkin dilekçelerini bölüm koordinatörlerine teslim etmeleri gerekir. Bölüm koordinatörleri hibesiz yararlanmak isteyen öğrenci olması durumunda öğrencinin gitmek istediği yükseköğretim kurumuna ait kontenjan olup olmadığını kontrol etmekle yükümlüdür. Kontenjan olduğunun tespit edilmesi halinde hareketlilikten hibesiz yararlanacak öğrenci bilgisi Bölüm Koordinatörü tarafından yazılacak resmi yazı ile birlikte öğrenci dilekçesi ve Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilir. Puan sıralamasına göre altta yer alan yedek öğrencinin bildirilmesi halinde, kendinden önceki öğrencilerden alınacak feragat dilekçesi Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı ile birlikte gönderilir.

17 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI SÜRE VE HİBE HESAPLAMALARI
Ulusal Ajans tarafından döneminde aylık Erasmus hibe ödemeleri, hayat pahalılığına göre 3 ülke grubu için belirlenmiştir. Program ülkeleri arasında öğrenim hareketliliği için öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir. Ülke Grupları Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Hibe Öğrenim (Avro) 1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 500 3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye 300

18 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI SÜRE VE HİBE HESAPLAMALARI
Seçilen öğrenciler ilgili bölümün kurumlararası anlaşmalarında belirtilen sürelere bağlı olarak Üniversitemiz tarafından 3, 5 veya 10 ay süreyle hibelendirilecektir.

19 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
FERAGAT ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI Seçilen öğrencilerden vazgeçenler olması durumunda feragat süresi 17 Mayıs – 18 Haziran 2018 olarak belirlenmiştir. Seçim hakkından feragat eden öğrenciler birim koordinatörlerine feragat nedenini belirten bir dilekçe ile belirtilen tarihlerde başvuruda bulunabileceklerdir. Feragat süresi dışında feragat için başvuran öğrencilerin olması durumunda aynı işlem yapılacak ancak öğrencilerin aynı kademede sonraki dönemlerde başvuru yapması halinde değerlendirmede (kabul edilen mücbir sebepler haricinde) son başarı notundan “10 puan” düşürülecektir.

20 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
FERAGAT ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI İlan edilen sürelerde hakkından vazgeçen öğrencilerin yerine yedek sıralı listeden üst sırada olanlar asile çekilerek hareketlilikten hibeli olarak yararlandırılacaklardır. Feragat edenlerin yerine Birim Koordinatörleri, yedek öğrencilere puanı en yüksek olandan başlamak üzere ulaşarak asile çekilebileceğini bildirecektir; yedek öğrenci feragat eden öğrenci yerine hareketlilikten yararlanacak ise, Bölüm Koordinatörü tarafından yazılacak resmi yazı ile birlikte Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilecektir. Üst yazı içeriğinde feragat eden öğrenci ve yerine geçen yedek öğrenci bilgisi belirtilmek zorundadır. Puan sıralamasına göre altta yer alan yedek öğrencinin bildirilmesi halinde, kendinden önceki öğrencilerden alınacak feragat dilekçesi Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı ile birlikte gönderilecektir.

21 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
ÖNEMLİ NOT Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programından faydalanmak için başvuru yapan öğrenciler, Erasmus öğrencisi olarak seçildikleri takdirde aday olduklarını ve Ege Üniversitesine verilen hibe miktarının Ulusal Ajans tarafından ilan edilmesinden sonra seçim sonuçlarının kesinlik kazanacağını, Ege Üniversitesi web sayfasında yayımlanan tüm maddeleri okuyup, anladıklarını kabul ederler.

22 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
SEÇME VE DEĞERLENDİRME Erasmus öğrenci seçimi, asgari şartları sağlayarak başvuruda bulunan öğrenciler arasından, Ulusal Ajans tarafından ilan edilen değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanları dikkate alınarak puanların en yüksekten aşağıya doğru sıralanmasıyla gerçekleştirilir. Öğrenci seçiminin oluşturulan komisyon tarafından yapılması ve Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı, seçim tablosu ile birlikte ve seçim sonuç listenin her sayfasının imzalı/paraflı ve onaylı olacak şekilde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletilmesi gerekir.

23 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
SEÇME VE DEĞERLENDİRME Birimlerden gelen seçim sonuçları listeleri Üniversitemiz Değişim Programları Komisyonuna sunulacak ve komisyon onayının ardından Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği programına başvuran bütün öğrencilerin aldıkları puanları içerecek şekilde ile sayfalarında ilan edilecektir. Ulusal Ajans tarafından üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı kesinleşmediğinden seçim sonucunda ilan edilen öğrenciler “ADAY ÖĞRENCİ” olarak belirlenecektir. Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı kesinleştiğinde, tahsis edilen hibe miktarının seçilen öğrencilerin tümünün hareketlilikten yararlanması için yeterli olmaması halinde sonuçlar güncellenerek kesin sonuç listesi belirtilen internet sayfalarında yeniden ilan edilecektir.

24 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Yabancı Dil Sınavından geçerli bir not alan öğrenci Ege Üniversitesinin aday Erasmus öğrencisi olma koşulunu sağlayacaktır. Ancak aday öğrencinin aynı zamanda gideceği üniversitenin de başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Bu şartlardan bir tanesi ve en önemlilerden olanı Dil Sertifikasıdır. Son yıllarda hemen hemen tüm anlaşmalı üniversitelerimiz dil sertifikası talep etmektedir. Bu sertifikalar genelde üniversitelerin eğitim verdiği dillerde olmaktadır. Örneğin bir İspanyol Üniversitesi B1 veya B2 düzeyinde İspanyolca sertifika isteyebilmektedir.

25 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
NOMINATION: Erasmus+ Programına seçilen öğrencilerin Akademik Koordinatörleri tarafından seçildikleri kurumlara bildirilerek nomination yapılması öğrencinin başvuru işlemlerine başlayabilmesi açısından çok önemlidir.

26 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Kredi 1 Yarıyıl için 30 AKTS (ECTS (European Credit Transfer System) Aylık Hibe Öğrenim hareketliliğine katılan öğrencilere ödemeleri iki taksitte yapılır. İlk ödeme olarak, öğrencinin gitmesi öngörülen süreye göre hesap edilen toplam hibenin %80’i ödenir. İkinci taksit (%20) öğrenim dönemi sonunda, kesin gerçekleşme süresi ve başarı ve sorumluluklarını yerine getirme düzeyi dikkate alınarak yapılır.

27 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
«Learning Agreement for Studies (Öğrenim Anlşaması)» Bölüm/Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Koordinatörü tarafından imzalandıktan sonra Yönetim Kurulu Kararı ve resmi üst yazı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilecektir. During the Mobility belgesi Bölüm/Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Koordinatörü tarafından imzalandıktan sonra Yönetim Kurulu Kararı ve resmi üst yazı ile  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilecektir. Öğrenci döndükten sonra hazırlanan Akademik Tanınma belgesi Bölüm/Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Koordinatörü tarafından imzalandıktan sonra Yönetim Kurulu Kararı ve resmi üst yazı ile  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilecektir. Dönem uzatma ve iptal kararları Yönetim Kurulu Kararı ve resmi üst yazı ile  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilecektir.

28 BAŞVURULAR HAKKINDA BİLGİ

29 Erasmus+ TakvİMİ Fakülte/Bölüm Değerlendirme Seçim Komisyon üyelerinin bildirimi 23 Mart 2018 Başvuru Tarihleri 19 Mart – 02 Nisan 2018 Uygunluk Formlarının Öğrencilerin Erasmus+ Başvuru Belgeleri ile Birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Resmi Yazı ile Bildirimi 09 Nisan 2018 Durumu uygun olmayanlara e-posta yoluyla koordinatörlerce bildirim 09-13 Nisan 2018 Yabancı Dil Sınavı (Yazılı) Yeri 18 Nisan 2018 / saat 17:15 Sınav yerleri Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ilan edilecektir. Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Sınavı 24 – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında sınav yeri ve saati birim koordinatörlerince duyurulacaktır. Seçim Sonuç Tablolarının Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Kurul Kararı ile Birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Bildirimi 08 Mayıs 2018

30 Erasmus+ Takvİmİ Seçim Sonuç Listelerinin Erasmus Komisyonuna Sunulması 16 Mayıs 2018 Seçim Sonuçlarının İlanı 17 Mayıs 2018 Seçim Sonuçlarına İtiraz Süresi Mayıs 2018 Oryantasyon Tarihi/Yeri 22-23 Mayıs 2018 Fen Fakültesi Konferans Salonu A Blok Feragat Süresi 17 Mayıs – 18 Haziran 2018 Feragat Süresi İçinde Feragat Eden Öğrenci İsimlerinin Feragat Dilekçeleri ve Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Kurul Kararı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Bildirimi 25 Haziran 2018 Seçilen Öğrencilerin Değişim Programları Ofisine Başvuru Yapmaları İçin Son Tarih (Bu tarihe kadar mazeretsiz olarak başvuru yapmayan öğrenciler feragat etmiş kabul edilir.) 29 Haziran 2018

31 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Hareketlilik Süreci Öğrencilerin Seçimi Seçilen Öğrencilerin Gidecekleri Üniversitelere Başvuruları Öğrenim Anlaşması Hazırlanması (Learning Agreement) Sözleşme Lojistik Hizmetler - Pasaport - Vize İşlemleri - Hibe Transfer İşlemleri

32

33

34


"akademik yılı ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları