Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KUSURSUZ SORUMLULUK HALLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KUSURSUZ SORUMLULUK HALLERİ"— Sunum transkripti:

1 KUSURSUZ SORUMLULUK HALLERİ

2 Ayırt etme gücünden yoksun olanların sorumluluğu: ayırt etme gücünden sürekli yoksun olanlar fiil ehliyetine sahip değildir. Bu kişilerin haksız fiil ehliyetleri yoktur, fakat hakkaniyet sorumlulukları vardır. Buna göre ayırt etme gücünden yoksun olan kişiler zararı tazmin etmelidir.

3 Adam çalıştıranların sorumluluğu: adam çalıştıran, çalışanın kendisine verilen işin yapılması sırasında başkalarına verdiği zararı gidermekle yükümlüdür. Adam çalıştıran, çalışanını seçerken ve ona talimat verirken hatta zararın doğmasını engellemek için gerekli özeni gösterdiğini ispat ederse yani kurtuluş kanıtı getirirse sorumlu olmaz.

4 Hayvan bulunduranın sorumluluğu: hayvanın verdiği zararlardan dolayı hayvanın geçici veya sürekli olarak gözetimi altında bulunduran kişi sorumludur. Hayvan bulunduran kişi zararın doğmaması için elinden gelen tüm dikkat ve özeni gösterdiğini ispat ederse sorumluluktan kurtulur.

5 Yapı malikinin sorumluluğu: bir binanın yapımında bozukluk ya da eksiklikler varsa yapı maliki ortaya çıkarak zararları tazmin etmelidir. Merdivenler, asansörler.

6 Tehlike sorumluluğu: önemli ölçüde tehlike arz eden bir işletmenin faaliyetinden zarar doğduğunda, bu zarardan işletme sahibi varsa işleten müteselsilen sorumludur.


"KUSURSUZ SORUMLULUK HALLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları