Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: EROL ACER 21 Mayıs 2013, ANKARA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: EROL ACER 21 Mayıs 2013, ANKARA"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: EROL ACER 21 Mayıs 2013, ANKARA
"Self Servis İşitme Test Cihazı"® Eğer işitme kaybınız olduğunu düşünüyorsanız, bu testi yaparak bir fikir sahibi olabilirsiniz. SELF SERVİS İŞİTME TESTİ Hazırlayan: EROL ACER 21 Mayıs 2013, ANKARA

2 Günlük yaşantımızda iletişime geçtiğimiz bir çok kişinin az işittiğini fark ettik.
Aynı zamanda bu kişilerin bir çoğu işitme kaybının olduğunun farkında değildi.

3 Türkiye’de odyoloji ünitesi olan kamu hastaneleri maalesef sadece illerimizde bulunduğunu, Aile Hekimliği,Toplum sağlığı Merkezleri ilçe ve beldelerde işitme testi yaptırabilme imkanının olmadığını gördük. .

4 Ve insanların işitme seviyelerini kolay ve eğlenceli bir şekilde ölçebilmelerinin gerekli olduğunu düşündük.

5 PARLAK BİR FİKİR…!

6 KİOSK TABANLI SELF SERVİS İŞİTME TESTİ
SELF SERVİS İŞİTME TESTİ Kiosk Tasarımı ve Üretimi Projesi ile TET İstanbul Elektrik Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği TET AR-GE PROJE PAZARI proje yarışmasında İlk 10 sıraya girmiştir.

7 SELF SERVİS İŞİTME TESTİ’NİN İÇERDİĞİ İNNOVATİON
Self Servis İşitme Testi , İşitme Kaybı olan kişilerin,rahatsızlıklarını saptamaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır SELF SERVİS İŞİTME TESTİ PROJEMİZİN AMACI Projemiz Self servis işitme testi,işitme sağlığı alanındaki bilgilerin etkili ve etkin kullanımı,bu bilgilerin yaygınlaştırılması, analizi,yeni yapılanmalara imkan sağlayacak şekilde yönetilmesi için değişik bilim dalları ile etkileşimli bir şekilde günümüz bilgisayar ve iletişim teknolojisinin en üst düzeyde işitme sağlığı alanında kullanılmasını amaçlamaktadır.Bilgi teknolojileri ve sağlık bilimlerinin kesiştiği noktada bulunan tıbbi bilişim,şimdiye kadar çeşitli tıbbi araştırma ve geliştirme konularında olduğu gibi, kurumsal ve uygulamalı eğitimde de rol oynamıştır.

8 WEB VE KİOSK TABANLI SELF SERVİS İŞİTME TESTİ
Self servis işitme Testi projemiz 2 metodlu,bir sisteme dayanmaktadır.Web (internet) ve Kiosk Tabanlı uygulamaları geliştirilmiştir.Web tabanlı işitme testi bulut tabanlı,tüm hastane ve kurumları içine almaktadır,örnekleme yapmak gerekirse internetin bulunduğu her yerden bireyler işitme testi bilgilerini göndermek istedikleri birime ulaştırabilecekleri bir sistem olarak geliştirilmiştir.Modül ve Metod olarak e-Bireysel İşitme Testi beyannamesi olarakta adlandırılabilir.Kiosk tabanlı işitme testi ise,belli bir maliyeti söz konusu olan kioskların insanların çok bulunduğu sosyal çevrelere,kurum ve kuruluşlara kurularak ücretli veya ücretsiz işitme testi yapabilmelerini sağlayan bir sistemdir. Yazıcısından bireyler çıktıda alabilirler.Bu kiosklar bir Otomasyon yazılımı ile kendi içinde yönetilebileceği gibi ,internet ağı üzerinden tüm kurum ve kuruluşların kullanımına da açılabilir.Bu sayede toplumun işitme sağlığı ile ilgili bilgiler tek elde toplanarak,istatistiksel verilere göre yatırımlar hatasız olarak planlanabilir.

9 SELF SERVİS İŞİTME TESTİNDEN BEKLENEN FAYDALAR
Gelişmiş Ülkelerde E-Sağlık kapsamında bir çok başarıya ulaşmış proje bulunmaktadır. Gelişen bilişim teknolojileri ışığında sağlıkta bilişimin konuları artmakta,buda sağlık bilişimini sürekli olarak ilgi alanı ve uygulama alanları genişleyen bir konuma sokmaktadır. Projemiz olan self servis işitme Testi işitme sağlığı alanında ülkemiz insanlarına ait odyolojik (KBB) bulguların temininde yaygınlaşma ve işitme sağlığı alanında bireylerin örgün eğitiminde önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak yerini alacak ve farkındalık yaratacaktır. Projemizin en büyük faydası insanlara her türlü sosyal çevrede ulaşıyor olabilmesi ve işitme tarama işlevi ile işitme kaybı olan kişilerin erken teşhis şansı ile işitme sağlıklarını korumasıdır. Self servis İşitme Testi ,kişilerin işitme sağlığı bakımından bilinçlendirilmeleri ve erken tanı şanslarını yükseltme bakımından ileride oluşabilecek bir çok masraf ve maliyeti oldukça düşürmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojileri uygulaması kapsamında Çağdaş işitme hizmetleri vizyonu ile kamu sağlık sisteminin dışında daha sosyal bir proje olarak baktığımız Self Servis işitme testi düşüncemize göre toplumumuza faydalı olacaktır.

10 PROJEMİZİN UYGULANABİLİRLİĞİ
Ülkemizde bir çok insan işitme kaybı geliştikten beş yıl gibi bir zamandan sonra çare aramaya başlamaktadırlar. Projemiz, işitme testini ulaşılabilir kılmakla insanlarımızın işitme sağlıkları konusunda bilinçlendirme bakımından önemli bir işlevi yerine getirecektir. Kendi İşitme testini kendi yapan bireyler şayet işitmelerin de problem olduğunu görürlerse, gelecekte karşılaşabilecekleri sorunları önlerler ve daha iyi bir işitme sağlığına kavuşurlar. Projemiz Sağlık taraması alanında ve özellikle işitme Sağlığı sektöründe etkileşimli işitme testi tasarımı ile insanların sosyal çevrelerinde kişilere işitme sağlığı bakımından erken teşhis çözümü sunmaktadır.

11 SELF SERVİS İŞİTME TESTİ PROJESİ .
KAMU HASTANELERİ ÖZEL HASTANELER ASM-TSM-SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ OKULLAR ASKERİ TESİSLER OTOGARLAR HAVA ALANLARI GSM ŞUBELERİ AVM MERKEZLERİ FABRİKALAR BELEDİYELER SELF SERVİS İŞİTME TESTİ PROJESİ .

12 Biz işitme kaybının Ülkemizde önemli bir konu olduğuna inanıyouz, ve "Self Servis İşitme Test Cihazı"® ile  erken dönemlerinde bu sorunların tespit edilmesine yardımcı olacak adımlar atılmaıdır. Buluşumuzun Kısa tanıtımı: "Self Servis İşitme Test Cihazı"® Eğer işitme kaybınız olduğunu düşünüyorsanız, bu testi yaparak bir fikir sahibi olabilirsiniz. "Self Servis İşitme Test Cihazı"® İşitme cihaz firmaların  "Marka" bilinirliği ve yaygınlığının yanı sıra Markanın işitme sağlığına verdiği önemi vurgulayacaktır. "Self Servis İşitme Test Cihazı"® Firmaların her türlü tanıtım kampanyalarında, reklamlarında ve diğer aktivitelerinde hedef kitleye ulaşmalarında oldukça yardımcı olacaktır.  "Self Servis İşitme Test Cihazı"® Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesidir. "Self Servis İşitme Test Cihazı"® KBB hekimleri için hastalarda işitme kaybı tespitinde  yardımcı olmak için. "Self Servis İşitme Test Cihazı"® işitme sorunlarının saptanmasında objektif bir ölçü verir basit, 40 saniyelik bir tarama cihazı hatta işitme kaybının erken aşamalarında. Erken müdahale , işitme kaybı ileride gereksiz problemlerin önlenmesi, ve sonunda onları daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için kontrol edilmeli ve değerlendirilmesini sağlar. .

13 Katılımız için teşekkürler
İletişim: Erol Acer Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Medikal Tic.ve San.Ltd.Şti. Kale mah.Osmaniye Cad.Belediye Merkez Çarşısı 8/1 SAMSUN Tel : 0 (362) e-posta:


"Hazırlayan: EROL ACER 21 Mayıs 2013, ANKARA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları