Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Lojistik, ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanmaktadır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Lojistik, ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanmaktadır."— Sunum transkripti:

1

2

3 Lojistik, ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanmaktadır.

4 İntermodal Taşımacılık; yüklerin, içinde bulunduğu taşıma ünitesinden aktarılmaksızın, yalnızca taşıma ünitelerinin(konteyner vb.) aktarılması ile, birden fazla taşıma şeklinin bir arada kullanılmasıyla oluşan taşımacılık şeklidir. Amaç, göz önünde bulundurulan maliyet, zaman ve çevresel etkiler gibi kriterlerin, koşulların gerektirdiği seviyede en uygun hale getirilmesidir. Multimodal Taşımacılık; yüklerin, içinde bulunduğu taşıma ünitesinden aktarılmak maksadıyla, birden fazla taşıma modunun kullanımasıdır. Küresel ticaretin işleyişini kolaylaştıran bu taşıma modeli; özellikle dökme yüklerin taşınmasında kullanılan bir yöntemdir.

5 İntermodal Taşımacılık; yüklerin, içinde bulunduğu taşıma ünitesinden aktarılmaksızın, yalnızca taşıma ünitelerinin(konteyner vb.) aktarılması ile, birden fazla taşıma şeklinin bir arada kullanılmasıyla oluşan taşımacılık şeklidir. Amaç, göz önünde bulundurulan maliyet, zaman ve çevresel etkiler gibi kriterlerin, koşulların gerektirdiği seviyede en uygun hale getirilmesidir.

6 Multimodal Taşımacılık; yüklerin, içinde bulunduğu taşıma ünitesinden aktarılmak maksadıyla, birden fazla taşıma modunun kullanımasıdır. Küresel ticaretin işleyişini kolaylaştıran bu taşıma modeli; özellikle dökme yüklerin taşınmasında kullanılan bir yöntemdir.

7 INTERMODAL & MULTIMODAL ARASINDAKİ FARKLAR
Yükler, içinde bulunduğu taşıma ünitesinden aktarılmazlar. Yükleme ve varış adresi arasında kullanılacak her bir taşıma modu için birden fazla taşıma sözleşmesi düzenlenir. Birden fazla taşımacı firma süreçte sorumludur. Denizyolu-Karayolu-Demiryolu kombinasyonu yapılabilir. MULTIMODAL Yükler, farklı taşıma modlarının gerektirdiği ünitelere aktarabilirler. Yükleme ve varış adresi arasında kullanılacak her bir taşıma modu için tek bir taşıma sözleşmesi düzenlenir. Taşıma sürecini tek bir taşıyıcı yönetir ve bu süreçten sorumludur. Tüm taşıma modları arasında kombinasyon yapılabilir.


"Lojistik, ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanmaktadır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları