Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem"— Sunum transkripti:

1 Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem
Izmir Branch / 15 August 2017 Yagiz Ozbir / Izmir 2017

2 Yük Taşımalarını İyileştirecek
6 Temel Yöntem Eğitimin amacı; yük taşımalarını iyileştirecek 6 temel yöntemin, katılımcılar tarafından fikir birliğine varılarak öğrenilmesidir.

3 Combine shipments into one truckload
Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem Combine shipments into one truckload (Yüklerin bir taşıma ünitesine konularak, konsolide edilmesi) Bir yerden bir yere taşımacılık yapmak, genelde kolay bir işlemdir. Ancak; maliyetler, süre, konum, güvenlik önlemleri ve uygun rotanın belirlenebilmesi gibi kısıtlar göz önünde bulundurulduğunda, durum karmaşık hale gelmektedir. Peki, her gün yapılan bu işlemin geliştirilebilmesi ve verimli hale getirilmesi nasıl mümkün olabilir? Öncelikle, taşıma modunu belirleriz, varış noktasına uygun güzergah seçeriz ve sıkı işbirliği yaptığımız tedarikçiler seçeriz. 1- Yüklerin tek bir taşıma ünitesi içinde konsolide edilmesi Örneğin: kullandığımız pick-up aracının karlılığını artırabilmek için, nelere dikkat ediyoruz? Bu sayede; birim taşıma maliyetleri azaltılarak, karlılık artırılır. Sabit ve değişken maliyetlerin karşılanma oranı artar ve verimlilik artışı gerçekleşir.

4 Build multi-stop pickups and deliveries
Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem Build multi-stop pickups and deliveries (Adresten yükleme ve teslimat için, rotaya uygun uğraklar yapılması) 2- Adresten yükleme ve teslimat için, rotaya uygun uğraklar yapılması Örneğin: kullandığımız pick-up aracının karlılığını artırabilmek için, nelere dikkat ediyoruz? Birim taşıma maliyetlerinin kapsadığı; yakıt ve kapasite kullanım kriterleri, talep noktalarının bir güzergah üzerinde sıralandırılmasıyla, daha verimli kullanılacaktır. Talep noktalarına uygun aracın, güzergah üzerindeki tüm malları yüklemesi, birim taşıma maliyetlerini azaltacaktır.

5 Use facilities closer to destinations
Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem Use facilities closer to destinations (Teslimat noktalarına yakın depolar tercih edilmesi) 3- Teslimat noktalarına yakın depolar tercih edilmesi Örneğin: yeni hayata geçen GNS projesinin mantığı hakkında bilgi vermek isteyen var mıdır? Depo ve aktarma noktaları, yük taşımacılığının en önemli altyapı ihtiyaçlarından birisidir. Yükleme veya teslimat noktalarına yakın olarak seçilecek depo/aktarma merkezleri, maliyet ve zaman avantajı sağlayacaktır.

6 String together shipment information
Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem String together shipment information (Nakliye bilgilerini sıralayarak, sorunsuz bir akış sağlamak) 4- Yükleme bilgilerini sıralayarak, sorunsuz bir akış sağlamak Örneğin: Forwarder olarak, faaliyetlerimizde bizi farklı kılan özellikler nelerdir? Bir müşteri, neden forwarder ile çalışmak ister? Bilgi akışını sağlamak, Sürecin aksamadan, sorunsuz biçimde ilerletilmesi, Küresel bilgi ağı ile, mevzuata ve kurallara uygun taşıma yapılabilmesi Yük taşımacılığında, bilgi akışı çok önemlidir. Yasal mevzuata ve taşımacılık anlaşmalarına uygun biçimde faaliyet göstermek, müşteriyi ve süreçte bilgi vermekle sorumlu olunan kişileri bilgilendirmek ve bilgi/evrak akışının sorunsuz biçimde sürdürülebilmesi gereklidir. Bu sayede; hizmet çeşitliliği, zaman ve kaynak kullanımında verimlilik elde edilir. Planlama hatası veya bilgi/evrak eksikliğinden dolayı yaşadığınız bir tecrübeyi anlatınız.

7 Leverage carrier backhauls
Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem Leverage carrier backhauls (Tedarikçi imkanlarına göre, uygun taleplerin değerlendirilmesi) 5- Tedarikçi imkanlarına göre, uygun taleplerin değerlendirilmesi Tedarikçilerimizin, faaliyetlerimizdeki rolü hakkında görüşlerinizi paylaşır mısınız? Sahip olunan tedarikçilerin gücü, forwarder faaliyetlerini doğrudan etkilemektedir. Hizmet sağlayıcıların sunduğu kaliteli servis, forwarder hizmet kalitesini temsil etmektedir. Forwarder faaliyetleri; anlaşmalı tedarikçilerin sunabildiği servis kalitesi, çeşitliliği ve sürekliliği ile doğru orantılıdır. Bu nedenle, hizmet alınan tedarikçilerin sunduğu imkanlar ve servis kalitesi önemlidir. Ayrıca, hizmet bedellerini azaltabilmek için, tedarikçi kanalıyla ekipman ve işgücü kullanımı yapılmalıdır. Sahip olduğumuz pazarlık gücü ile, tedarikçilerin sunduğu maliyetleri düşürebilmekteyiz. Kontratlarımız vb.

8 Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem
Coordinate with vendors (Tedarikçilerin uyumluluğu ve kontrolü) 6- Tedarikçilerin uyumluluğu ve kontrolü

9 Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem
Combine shipments into one truckload (Yüklerin bir taşıma ünitesine konularak, konsolide edilmesi) Build multi-stop pickups and deliveries (Adresten yükleme ve teslimat için, rotaya uygun uğraklar yapması) Use facilities closer to destinations (Teslimat noktalarına yakın depolar tercih edilmesi) String together shipment information (Nakliye bilgilerini sıralayarak, sorunsuz bir akış sağlamak) Leverage carrier backhauls (Tedarikçi imkanlarına göre, uygun taleplerin değerlendirilmesi) Coordinate with vendors (Tedarikçilerin uyumluluğu ve kontrolü)

10 Yük Taşımalarını İyileştirecek
6 Temel Yöntem Eğitimin amacı; yük taşımalarını iyileştirecek 6 temel yöntemin, katılımcılar tarafından fikir birliğine varılarak öğrenilmesidir.

11


"Yük Taşımalarını İyileştirecek 6 Temel Yöntem" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları