Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI"— Sunum transkripti:

1 Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI

2 3 oyuncu 20 şer metre mesafede bir üçgen oluşturur
3 oyuncu 20 şer metre mesafede bir üçgen oluşturur.A Oyuncusu, B Oyuncusuna pas atar. B Oyuncusu, A Oyuncusuna aynı şekilde pas atar. A Oyuncusu, bu sefer aynı çalışmayı C Oyuncusu ile yapar. B ve C Oyuncuları pas alışverişinden sonra ortada bulunan huninin etrafından dönüş yapar. Pas çalışması aynı şekilde devam eder.

3 Şekildeki gibi saha 6 kareye (10mX10m lik alanlar şeklinde) bölünür
Şekildeki gibi saha 6 kareye (10mX10m lik alanlar şeklinde) bölünür. Oyuncular yine şekildeki gibi her kareye 2 şer li olarak yerleştirilir. Oyunu başladıktan sonra, 5 zig zag pas yaptıktan sonra, 2. karedeki Oyuncudan birine pas atar. Onlarda aynı hareketi yapıp sahanın diğer karesinde çizgide bekleyen oyunculardan birine pas atarlar. Aynı şekilde onlar da çalışmayı devam ettirirler.

4 Şekildeki gibi sahaya yerleşen 2 takımdan biri zig zag pas yaparken, diğer takım 15X15 m lik alanı oluşturacak bir tur yapar. Koşan takım oyuncuları koşuyu bitirdiğinde pas oyunu da biter. Gruplar yer değiştirir. Aynı çalışma tekrarlanır. En fazla sayıda pas yapan takım oyunu kazanır.

5 Beyaz formalı oyuncular çapraz olarak top sürer, Siyah formalı oyuncularda çapraz olarak koşu yapar kesişme noktasında top süren oyuncu topu diğer oyuncuya bırakır. Topu alan oyuncu topu sürüp kaleye şut atarken diğer oyuncu dönen topu takip eder.

6 B grubu oyuncuları ceza sahasının 10 m ilerisinde durur, defans yaparlar. A grubu oyuncuları da bu grubun 3-4 m karşısında herkeste 1 top olacak şekilde pozisyon alır. İlk oyuncu A1-B1 ile birebir mücadele yapıp kaleye şut atar. Daha sonra sırasıyla 2.,3., 4. ve 5. oyuncularda çıkarak şut atarlar. Sonra gruplar yer değiştirir. Not: kaleye vurulan her isabetli şut 1 puan, gol 2 puan defansın rakipten aldığı her top için defansa 1 puan verilir. En fazla puan alan takım oyunu kazanır.

7 Belirlenen dar alanda 2v2 oynanır
Belirlenen dar alanda 2v2 oynanır. Her iki takımdan da 2 şer oyuncu orta yayda pozisyon alır. Antrenör topu ortaya atar, topu kapan takım diğer takımın kalesine hücum ederken, topu kaptıran takım da savunma yapar. Not: Kale boş olduğundan, her türlü mesafeden ve her türlü açıdan şut serbesttir. Her iki takımdan da 2 şer oyuncu mücadele ederken diğerleri kalenin arkasında sıralarını beklerler. Oynayan gruplar en 4 dk sonra diğer çalışmayı yaparlar. Dinlenme önemlidir. Bu oyun önce kalecisiz, daha sonra oyunculardan biri kaleye geçirilerek ve elle oynatılmayarak daha sonrada kalecili olarak oynatılır.

8 Bu çalışmada hücum oyuncusu rakip markajından kurtularak dönüş veya çalım ile) B Oyuncusuna pas atar. Aynı şekilde B Oyuncusundan gelen topu da A ya aktarır. Önce ortadakiler görev değişimi yapar daha sonrada ortadakiler kenar oyuncuları yer değiştirirler.

9 4 oyuncudan 1 i kaleye geçer 2 oyuncu savunma oyuncusu olarak, kendi sahalarında pozisyon alırken, 1 oyuncuda rakip sahaya hücum oyuncusu olarak geçer. Başlangıçta her iki sahada bir hücum oyuncusu vardır. Hücum eden takımın savunmasından 1 oyuncu topu karşıya geçirerek karşı alanda 2v2 hücum oluşturur. Hücum bitince oyunculardan biri geri döner. Dikkat: top rakip sahaya sadece sürülerek taşınacak.

10 TEŞEKKÜRLER


"Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları