Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

2 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Siyasal ve yönetsel kurumları/süreçleri bilimsel ve karşılaştırmalı analiz etmeyi, yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde karar alma süreçlerinde görev alacak kişileri, dünyanın değişen şartlarını da dikkate alarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

3 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
İşte, İncelediğimiz Konulardan Sadece Bir Kaçı;  *Otorite ve meşruiyet  *Sivil Toplum Kuruluşları ve Uluslararası Örgütlerin Yönetimi  *Avrupa Birliği’nin Yönetimi  *İnsan Hakları  *Kentleşme Süreci ve Konut Politikaları  *Çevre Sorunları  *Eleştirel ve Analitik düşünme  *Girişimci Yöneticilik  *Kamu Hukuku  *Yönetsel Etik  *Devlet  *Bürokrasi  *Türk Yönetim Geleneği  *Kamu Politikaları  *Kamu Yönetiminin İşleyişi ve Sorunları  *Devletin Yeniden Yapılanması  *Yönetimde Yeni Yaklaşımlar  *Yerel Yönetimler  *Siyasal İdeolojiler  *Siyasal katılım ve siyasi partiler  *İktidar ve güç 

4 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Lisans Programlarımız: Bölümümüzde Türkçe ve %100 İngilizce olmak üzere iki program bulunmaktadır. %100 İngilizce olan programda öğrenciler bütün dersleri İngilizce olarak alırlar. %100 İngilizce programını tercih eden öğrencilerin hazırlık sınıfı okumaları gerekmektedir. Öğrenciler İngilizce muafiyet sınavına girerek hazırlık sınıfını geçebilirler. Sınavda başarılı olamayan öğrenciler iki dönemden oluşan hazırlık sınıfını okumak zorundadırlar. Derslere, çoğunluğu yurt dışında eğitim görmüş, teori ve pratiği iyi bilen, kendi alanlarında yurt içi v e yurt dışında tanınmış, vizyoner öğretim üyeleri girmektedir.

5 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Lisans Üstü Programlarımız: Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı Kamu Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Mahalli İdareler ve Şehircilik Tezsiz Yüksek Lisans Programı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktora Programı

6 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Anabilim Dallarımız: Yönetim Bilimler Anabilim Dalı Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Mahalli İdareler ve Şehircilik Anabilim Dalı Karşılaştırmalı Siyaset Anabilim Dalı Kamu Politikaları Anabilim Dalı

7 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Bölüm Mezunlarının İş İmkânları: *Kaymakamlık,  *Kamu kurumlarında müfettişlik ve denetçilik,  *Kamu kurumlarında uzmanlık,  *İdari Hakimlik *Uluslararası kuruluşlarda yöneticilik,  *Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik,  *Yerel yönetimlerde yöneticilik,  *Özel sektörde yöneticilik,  *Bankalarda uzmanlık ve yöneticilik,  *Kendi işini kurma ve girişimcilik,  *Sosyal bilimlerde akademik kariyer. …

8 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Mezunlarına mesleki çeşitlilik imkânı sunan ender bölümlerden birisidir. İdealist ve başarılı gençlerimizi, kendi kariyerlerine yatırım yapmaya, donanımlı birer yönetici adayı olarak mezun olmaya ve sadece ülkemizin değil dünyanın da önde gelen araştırma üniversiteleri arasında yer almaya aday bu genç ve dinamik eğitim kurumumuzun bir ferdi olmanın haklı gururunu yaşamaya davet ediyoruz. 

9 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü Seçmek İçin On Neden: *Ülkemizin ve dünyanın değişen şartlarını ve yeni ihtiyaçlarını dikkate alan bir ders programı,  *Sadece ülke içine değil, uluslararası kuruluşlara da yönetici yetiştirmeyi hedefleyen bir vizyon,  *Bilgiye ulaşma kolaylığı,  *Öğrenci merkezli eğitim-öğretim ve derslerde öğrencilerin katılımı ve üretkenliğini arttıracak interaktif yöntemler,  *İstanbul gibi medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehirde yöneticilik eğitimi ayrıcalığı,  * İstanbul’da ulaşım imkanları en fazla olan üniversitede eğitim *Kendi alanında yetkin, akademik camiada bilinen ve uluslararası deneyimi bulunan öğretim üyeleri…. 

10 Öğretim Elemanı Kadromuz
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Öğretim Elemanı Kadromuz Bölümümüzde kadrolu olarak 4 profesör 1 doçent 7 Dr. Öğretim üyesi 6 Araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Ayrıca, diğer bölümlerden de bölümümüzde ders veren onlarca nitelikli öğretim üyeleri bulunmaktadır.  Bölümümüzde ders veren öğretim üyeleri kendi alanında yetkin, akademik camiada bilinen ve uluslararası deneyimi bulunan akademisyenlerdir.  

11 Bölüm Öğretim Üyelerimiz:
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Bölüm Öğretim Üyelerimiz:

12 Öğretim Üyelerimize Ait Bazı Eserler
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Öğretim Üyelerimize Ait Bazı Eserler

13 Öğretim Üyelerimize Ait Bazı Eserler
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Öğretim Üyelerimize Ait Bazı Eserler

14 Hocalarımızın Üniversite Dışındaki Mesleki Deneyimleri
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Hocalarımızın Üniversite Dışındaki Mesleki Deneyimleri Bilal ERYILMAZ -Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurul Başkanı, -Başbakanlık Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Danışma Kurulu Üyesi -Başbakanlık Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Koordinasyon Kurulu Kurul Başkanı. Hamza ATEŞ Yükseköğretim Kurulu Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu üyesi, Yükseköğretim Kurulu Denklik Komisyonu üyesi, Bir çok belediyede yönetim danışmanı, Organize Sanayi Bölgelerinde yönetim danışmanı.

15 Hocalarımızın Üniversite Dışındaki Mesleki Deneyimleri
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Hocalarımızın Üniversite Dışındaki Mesleki Deneyimleri Alim YILMAZ Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Eğitim Müdürlüğü Ankacılık Başuzmanı, Müdür, İsmail ÇAĞLAR -SETA, Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü, Veysel KURT -SETA, Araştırmacı

16 Ulaşımı Kolay Bir Üniversite
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Ulaşımı Kolay Bir Üniversite *İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Anadolu yakasının önemli ulaşım arterlerinden D-100 Karayolu üzerinde, metro ve metrobüse yürüme mesafesinde yer almasıyla oldukça kolay ulaşım imkanı sağlayan bir konuma sahiptir.

17 Eğitim-Öğretimde Yenilikçi Yöntemler
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretimde Yenilikçi Yöntemler *Zorunlu derslerin yanında seçmeli derslerle de öğrencileri kabiliyetleri ve yönelimleri doğrultusunda geliştirme,  *Edinilen bilginin uygulama imkânlarını desteklemek amacıyla dizayn edilen üniversite destekli staj programları,  *Çift Anadal ve Yan Dal programlarının sağladığı imkanlar ile Erasmus ve Farabi gibi öğrenci değişim programlarıyla, eğitimin bir bölümünü yurt içinde ve yurt dışındaki diğer üniversitelerde tamamlama imkânı.

18 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Öğrencilerimizi,  *Eleştirel ve analitik düşünme yeteneğine,  *Siyasi, idari, sosyal ve hukuki konularda sağlam bir teorik temele,  *İş hayatının gerektirdiği temel becerilere,  *Girişimci ruha,  *Ülkesine ve insanlığa hizmet aşkına sahip kişiler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 

19 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Bölümümüzde ÇAP (Çift Anadal Programı) İmkanları: Çift anadal programına başvurduğu döneme kadar anadal lisans programında alması gereken bütün dersleri başarıyla almış olan, başvuru sırasındaki genel not ortlaması 3.00 olan ve anadal lisans programının ilgili sınıfında başarı sıralamasında ilk %20’ye giren öğrencilerimiz çift anadal programına başvuruda bulunabilirler.

20 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Bölümümüzde Yandal İmkanları: Başvurduğu döneme kadar anadal lisans programında alması gereken bütün dersleri başarıyla almış olan, başvuru sırasındaki genel not ortlaması 2.50 olan bütün öğrencilerimiz yan dal programına başvurabilirler.

21 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Dersler Nasıl İşleniyor? -Dönem içinde dersin hocasının inisiyatifine bağlı olarak ödev+vize+final ve bütünleme sınavları uygulanmaktadır. -Bunların genel nota etkisi öğretim üyeleri tarafından belirlenmektedir. -Final sınavına giremeyen öğrenci geçerli bir sebep belirterek belirlenecek tarihteki mazeret sınavına katılabilirler. -Ders içerikleri ve ders planları için bölüm sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

22 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
ÖNEMLİ! -Öğrenciler ders kayıtlarını yapacakları, sınav sonuçlarını öğrenecekler, derslerle ilgili materyaller ile öğretim üyelerinin duyurularını takip edecekleri sistemin adı ÖBS (Öğrenci Bilgi Sistemi)’dir. -Bu sisteme öğrenci numaranız ve şifreniz ile girmelisiniz.

23 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Bölümümüzün Staj Uygulaması: -Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Türkçe Lisans ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetim %100 İngilizce Lisans programlarında öğrenim gören bütün öğrenciler için zorunludur. -Zorunlu stajın süresi 20 iş günüdür. -İkinci yılın sonu, yani 4. Dönemin sonundan itibaren zorunlu stajınızı yapabilirsiniz. -Staj danışmanınız ders danışmanınız ile aynı kişidir. Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden danışmanınızın kim olduğunu öğrenebilirsiniz.- -Staj ile ilgili daha fazla bilgi için web sayfamızdaki staj ile ilgili bölümü inceleyebilirsiniz.

24 BÖLÜMÜMÜZ WEB SİTESİ VE E-MAİL ADRESLERİMİZ:
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BÖLÜMÜMÜZ WEB SİTESİ VE E-MAİL ADRESLERİMİZ: Web sitesi: Bölüm Adreslerimiz:


"SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları