Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Bilgi Sistemi Kavramı  Coğrafi Bilgi Sistemi  Esgaz CBS  Esgaz CBS Uygulamaları ve Masaüstü Uygulaması’nın Genel Özellikleri  CBS Masaüstü, Web.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Bilgi Sistemi Kavramı  Coğrafi Bilgi Sistemi  Esgaz CBS  Esgaz CBS Uygulamaları ve Masaüstü Uygulaması’nın Genel Özellikleri  CBS Masaüstü, Web."— Sunum transkripti:

1

2  Bilgi Sistemi Kavramı  Coğrafi Bilgi Sistemi  Esgaz CBS  Esgaz CBS Uygulamaları ve Masaüstü Uygulaması’nın Genel Özellikleri  CBS Masaüstü, Web ve Mobil Uygulamalar  CBS Uygulamalarının Diğer Birimlerde Kullanımı

3  Verinin işlenmiş hali.  Ortak bir amaç için etkileşimli faaliyetlerin ve varlıkların oluşturduğu grup.  Yeryüzü üzerideki detaylara ilişkin, belli bir referans sistemindeki konum koordinatları ile ifade edilen mekansal veriler ve bunlara ait tanımsal(öznitelik)veriler.  Bilginin toplanıp işlenmesi ve kullanılır hale dönüştürülmesini sağlayan sistem.

4 Konumsal Olmayan Bilgi Sistemleri Çeşitli muhasebe ya da bankacılık yazılımları Öğrenci işleri yazılımları Abone Bilgi Yönetim SistemiKonumsal Bilgi Sistemleri Kent Bilgi Sistemleri Afet Yönetim Bilgi Sistemleri Altyapı Bilgi Sistemleri

5  Konuma dayalı gözlemlerle elde edilen grafik ve grafik- olmayan bilgilerin toplanması, saklanması,işlenmesi ve kullanıcıya sunulması işlevlerini bütünlük içerisinde gerçekleştiren bir bilgi sistemidir.

6  Veri toplama  Veri İşleme/Depolama  Veri Yönetimi  Sorgulama ve Analiz  Görselleştirme  Harita Üretimi

7  CBS, sorgulama ve istatiksel analiz gibi klasik veritabanı işlemlerini görselleştirme ve haritalar tarafından sağlanan coğrafi analizlerle birleştirmektedir.  Bu yeteneği, CBS’yi diğer bilgi sistemlerinden ayırmakta ve olayların açıklanabilmesi, sonuçların tahmini ve strateji geliştirilmesi için değerli kılmaktadır.

8  Verilerin güncelliği korunmalıdır.  Değişik kaynaklardan gelen veri entegrasyonuna izin vermelidir.  Fonksiyonları farklı birçok kullanıcı tarafından kullanılabilmelidir.  Yazılım ve donanımlar, bilgisayar teknolojisindeki değişimleri takip edebilecek ve işlevselliğini geliştirecek şekilde seçilmelidir.

9  CBS, insanlar olmadan sınırlı bir yapıda olur, gelişmeye açık olmazdı.  İnsanlar gerçek dünyadaki problemleri uygulamak üzere gerekli sistemleri yönetir ve gelişme planları hazırlar.  CBS kullanıcıları, sistemleri tasarlayan ve koruyan uzman teknisyenlerden ve günlük işlerindeki performanslarını arttırmak için bu sistemleri kullanan kişilerden oluşur.  Dolayısıyla CBS’de insanların istekleri ve yine insanların bu istekleri karşılamaları gibi bir süreç yaşanır.

10

11  Bilgi akışını hızlandırır.  İş verimliliğini arttırır.  Etkili ve doğru analiz sağlar.  İşgücü ve zaman kaybını önler.

12  Adres Bilgi Sistemi  Şebeke Bilgi Sistemi  İmalat Bilgi Sistemi  Talep Bilgi Sistemi Esgaz CBS, aşağıdaki sistemler bütününden oluşmaktadır: Herhangi bir sistemde yer alan bir bilgiden yararlanarak diğerine geçiş yapılabilmekte ve tüm bilgiler harita ekranı üzerinde de görüntülenerek raporlanabilmektedir.

13  CBS Ekranı üzerindeki her bir objenin görsel açıdan anlaşılmasını kolaylaştıran şekil ve renkler sembolojiyi oluşturur.  Aynı veri katmanı için belirlenen semboloji, nitelik bilgisine göre de ayrı bir renk ile gösterilmektedir. Bu şekilde verinin tablosuna bakmadan görsel olarak harita üzerinden bilgisi okunmuş olur.

14 125 PE Boru 63 PE Boru 40 PE Boru 32 Servis Hattı 20 Servis Hattı Servis Kutu 25

15  Veri giriş ekranları Adres Uygulaması Şebeke Uygulaması  Bilgi görüntüleme ekranları Kullanıcı yetkilerinin belirlenerek, birimler arası faaliyetlerin sunulduğu “Masaüstü Uygulaması” “ Web Uygulaması ” “Mobil Uygulama”

16

17  Esgaz CBS Masaüstü Uygulaması; hem adres tabanlı verilerin hem de doğalgaz şebeke bilgilerinin bir arada görüntülenebildiği, bu bilgilere ait gerekli arama ve sorgulamaların yapılabildiği bir sistemdir.  Bu sistemin en önemli özelliklerinden birisi sisteme dahil olan verilerin birbiri ile ilişkisinin sağlanabilmesi ve bu sayede istenilen çeşitlilikte raporların oluşturulabilmesidir.

18  Esgaz CBS Web Uygulaması; hem adres tabanlı verilerin hem de doğalgaz şebeke bilgilerinin bir arada görüntülenebildiği, bu bilgilere ait gerekli arama ve sorgulamaların yapılabildiği bir sistemdir.

19  Esgaz CBS Mobil Uygulaması; akıllı telefonlarda hem adres tabanlı verilerin hem de doğalgaz şebeke bilgilerinin bir arada görüntülenebildiği, bu bilgilere ait gerekli arama ve sorgulamaların yapılabildiği bir sistemdir.

20  Bina Girişi  Bul  Ada/Parsel  Bağlantı Bilgisi  Talepler  Eksik/Hata Bildirim  İmalat  Bina-Kutu  Harita  Kullanıcı

21  Harita kullanım araçları  Bilgi Alma  Mesafe Ölçme  Sokak/Bina Arama  Abone Sorgulama  Son Arama Ekranına Geri Dönme  Münferit İşaretle  Tablo Yenile  Çıktı Al  Genel Sorgulama  Uydu Katmanı Aç  Yol İmalat Bilgisi  EBB Bina Listesi  Bina Resim Göster  Kapama Alanı

22

23  Esgaz CBS-Yatırım karşılaştırma ekranı; yatırım stok kayıtları ile CBS malzeme adetlerinin karşılaştırılabildiği sorgulama ekranıdır.

24  Esgaz CBS Mobil Uygulama ekranında arıza halinde gaz kesilecek olan vana, servis kutu, bina ve abone sayısı görüntülenmektedir.

25  GazKes Simülasyon sonucu ekranında ise gazı kesilecek olan adresleri harita ekranında görebiliyoruz. Aynı zamanda gazı kesilecek olan vanaların çapları da görüntülenmektedir.

26  Esgaz CBS Talep Başvuru Formu ekranı; Müşteri hizmetleri biriminin adres ile ilgili bağlantı, münferit bağlantı, sökülen kutunun geri takılması gibi taleplerin başvurusunu aldığı ekrandır.

27  Esgaz CBS Talep Başvuru Formu ekranı; İşletme Bakım biriminin kutu sökülme, kutu tipi değişikliği, kutu yeri değişikliği, yıkım talebi ile kutu sökülme taleplerinin başvurularını alabildiği ekrandır.

28  Esgaz CBS Asbuilt ve İmalat Malzeme Adetleri ve İmalat – Malzeme Listesi ekranı; Yatırım Müdürlüğünün, tarih, kapsam, müteahhit ve adres bazında filtreleme yaparak malzeme listesini çekebildiği ekrandır.

29  Esgaz CBS İmalat Detay Bilgisi Menüsü; İşletme ve Yatırım Müdürlüklerinin adres ile ilgili imalat detay bilgilerini girdikleri ve imalat kayıt formlarını kaydettikleri menüdür.


" Bilgi Sistemi Kavramı  Coğrafi Bilgi Sistemi  Esgaz CBS  Esgaz CBS Uygulamaları ve Masaüstü Uygulaması’nın Genel Özellikleri  CBS Masaüstü, Web." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları