Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yükseköğretimde Web Tabanlı Eğitim ve Ortak Çalışma Aracı İKÜ-CATS

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yükseköğretimde Web Tabanlı Eğitim ve Ortak Çalışma Aracı İKÜ-CATS"— Sunum transkripti:

1 Yükseköğretimde Web Tabanlı Eğitim ve Ortak Çalışma Aracı İKÜ-CATS
Ender Rıza Ekici, Serdar Demir, Ahmet Anıl Dindar 5 Şubat 2015 Başlık güzel gözüküyor. Bence yeni bir düzeltmeye gerek yok.

2 İçindekiler İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İKÜ-CATS İKÜ-CATS Eğitim ve Araştırma örnekleri Sonuç

3 İKÜ kısaca... Yıl İKÜ’deki Gelişmeler Fakülte/MYO Akad./ Öğrenci 1997
Şirinevler Kampüsü 4 fakülte, 2 MYO 32 / 157 2004 Ataköy Kampüsü 5 fakülte / 2 MYO 470 / 4743 2009 İncirli Kampüsü 5 fakülte / 3 MYO 639 / 6797 2015 Ve bugün... 7 fakülte / 3 MYO 994 /

4 İKÜ-BST Yapısı

5 İKÜ-BST Sistemler

6 İKÜ-CATS ? İçerik oluşturma, içerik yönetimi ve paylaşma imkanı sağlaması Güçlü iletişim imkanı sağlıyor Etkileşimli öğrenimin yapılabilmesi Kolay yönetilebilir eğitim ve öğretim platformu Ölçülebilir öğrenimin

7 İKÜ-CATS ? Örgün eğitim ders yönetim sistemi ve uzaktan eğitim platformu öğrenci Scalable, Distributed, Reliable Yönetilebilir bir teknoloji ve open source JAVA Linux MySql

8 16 lisans üstü, 6 lisans dersi toplam 22 ders
CATS Pilot Bahar Yarıyılında 16 lisans üstü, 6 lisans dersi toplam 22 ders CATS Pilot

9 İKÜ-CATS Hizmetleri

10 İKÜ-CATS Entegrasyonlar
Single sing-on SSO (IBM Tivoli IDM) Adobe Connect Sanal Sınıf İntihal raporlama servisi (Turnitin) SAP ORION - CATS entegrasyonu

11 SAP - CATS Entegrasyon CATS SAP ORION (SIS) WWW MySQL DB CATS FS
Course Management APIs CM Entities SAP ORION (SIS) Upload Tool WWW MySQL DB CSV Scheduled Job CSV CSV CATS FS

12 SAP - CATS Entegrasyon CM APIs / WS GroupProvider Ders Sitesi
CM Entities GroupProvider Provider IDs Ders Sitesi Kullanıcılar + Rol

13 İKÜ-CATS İstatistikler

14 İKÜ-CATS İstatistikler

15 İKÜ-CATS İstatistikler

16 ARC3022 DERS İÇERİKLERİ (2013 BAHAR)

17 CE2802- DUYURULAR (2012 BAHAR) CATS’deki duyurular öğrencilere kayıt olduklarında mail adreslerine eposta olarak anında iletilmektedir. Bu durumda sınav duyurusu, ders saati değişikliği veya iptali gibi konularda en etkin bilgilendirme yapılmaktadır.

18 CE0131- KAYNAKLAR (2013 GÜZ) Ders notları, telif hakları konusu gözetilerek, öğrenciye anında ve kontrollü olarak erişime açılmaktadır. Kaynakların güncellenmesi de mümkündür. Bu imkan, öğrencinnin eğitim süreci boyunca daimi erişiminde olacak bir kütüphane olması demektir.

19 CE5102- ÖDEVLER (2014 BAHAR) Kişiye özel kaynak dağıtılması veya toplanması söz konusu olduğunda “ileti kutusu” büyük avantaj sağlamaktadır. Örneğin CE0135 dersinin take-home vize ödevi bu şekilde yapılmaktadır.

20 CE0135- İLETİ KUTUSU (2013 BAHAR)
Kişiye özel kaynak dağıtılması veya toplanması söz konusu olduğunda “ileti kutusu” büyük avantaj sağlamaktadır. Örneğin CE0135 dersinin take-home vize ödevi bu şekilde yapılmaktadır.

21 CE5102- WİKİ (2014 GÜZ) İçeriğinde Bilgi birikiminin esas olduğu derslerde öğretim elemanı VE öğrencinin beraber içerik ürettiği wiki büyük potansiyele sahiptir.

22 CEU001- Sınav (2013 GÜZ) öğrenci sayısının fazla olduğu derslerde, quiz, vize, laboratuvar sonu değerlendirme sınavları CATS üzerinden yapılabilmektedir.

23 CEU0001- NOT DEFTERİ (2014 GÜZ) Dönem için değerlendirmeler için CATS’de toplanan ödevler, yapılan sınavlar aynı zamanda bir not defterinde öğrenciye ilan edilmektedir.

24 CE0802-SANAL SINIF (2013 BAHAR)
Örgün eğitimin bir adım ötesinde derslerimizi Adobe Connect ile kayıt edebilmekteyiz.

25 CE5102- Bulut Ofis (2014 Güz) CATS kendi içinde Google Docs ile entegre edilebilmektedir. Bu sayede bulut ofis hizmetlerinden de faydalanmak mümkündür.

26 CE4101- WEB PAGE (2013 YAZ OKULU)
CATS içinde etkileşimli sayfaları entegre etmek de mümkündür.

27 Fakülte/Bölüm Öğretim Elemanları ve Öğrenciler
CATS, üniversitemizin akademik birimlerinde öğretim elemanları ve öğrencilerinin ortak kullanımı için kullanılmaktadır. Bu sayfaların amacı, referans olacak yönetmelik, duyuru, dökümanların bildirilmesi, paylaşımı, güncellenmesidir.

28 Öğrenci Akademik Danışmanlık
Akademik danışmanlık için gerekli olan ortak alan kullanım, dosya paylaşımı, bilgi toplanması, iletişim açısından CATS etkin bir araçtır.

29 İKÜ’deki Bulut Bilgisayar Hizmetleri Erişimi
Örneğin İKÜ’de eğitim ve araştırma amacıyla İnşaat ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinde oluşturduğumuz WEBlab servisine CATS üzerinden erişilmektedir.

30 Araştırma Projeleri Ortak Platformu
örneğin, TÜBİTAK projelerinin çalışma ve işbirliği ortamlarında CATS destek olmaktadır.

31 Sonuç İlk-Orta-Yükseköğretim Eğitim değişim içindedir.
Internet, bilgiye erişme ve yayma konusunda çok etkin bir araçtır. Bilgi İşlem Teknolojisi inanılmaz gelişim içindedir. Açık kaynak felsefesi yaygınlaşmaktadır. Mobil internet her yerdedir. Teknoloji erişilecek kadar ucuzlamıştır. Küreselleşme kavramı öğrenilmiş artık yaşanan/bilinen bir olgudur. İçerik üretmek önem kazanmıştır. Inovasyon fark yaratmadaki en önemli kavramdır. İnsanoğlu Mars’a gidiyor. İKÜ, CATS’le ülkemizde LMS konusunda örnek olmuştur.

32 Yıl 2014, insanoğlunun Mars’a gönderdiği robot “özçekim” yapıyor!
Teşekkürler... Soru(n)lar için : Serdar Demir Ahmet Anıl Dindar @ahmetanildindar Ender Rıza Ekici @ekici Yıl 2014, insanoğlunun Mars’a gönderdiği robot “özçekim” yapıyor! Mars’taki Curiosity’nin Selfie’si.


"Yükseköğretimde Web Tabanlı Eğitim ve Ortak Çalışma Aracı İKÜ-CATS" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları