Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
Yayınlayaneyüp elmas Değiştirilmiş 6 yıl önce
1
Sağlıklı Beslenme
2
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”, ”ET VE BENZERİ”, ”SEBZE VE MEYVELER”, “EKMEK VE TAHILLAR”, DAN HER GÜN SİZİN İÇİN GEREKLİ OLAN MİKTARLARDA ALINMASI DURUMUNA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME DENİR.
3
BESİNLER BİZE ENERJİ VERİR
4
HER HAREKETİMİZ İÇİN ENERJİYE İHTİYACIMIZ VARDIR
5
BESİNLER BÜYÜME VE GELİŞMEYİ SAĞLAR
6
BOYUMUZ HER YIL BİRAZ UZAR
7
BESİNLER BİZİ HASTALIKLARDAN KORUR
9
SEVGİLİ TRENİMİZ VE BESİNLERİMİZ
10
ET VE ET KADAR YARARLI BESİNLER
11
YUMURTAMIZ
12
SÜT VE SÜTTEN YAPILAN YİYECEKLER SÜT AYRAN YOĞURT PEYNİR
13
NEDEN SÜT İÇMELİYİZ ? KEMİK SAĞLIĞIMIZ KAS SAĞLIĞIMIZ GÖZ SAĞLIĞIMIZ DİŞ GELİŞİMİMİZ İÇİN SÜT İÇMELİYİZ
14
GÜNDE EN AZ İKİ BARDAK SÜT İÇMELİYİZ.
15
SEBZE VE MEYVELER
16
C VİTAMİNİ BİZİ HASTALIKLARDAN KORUR. DİŞ ETLERİNİN SAĞLIKLI OLMASINI SAĞLAR.
17
A VİTAMİNİ KARANLIKTA GÖRMEYİ SAĞLAR CİLDİMİZİ GÜZELLEŞTİRİR BÜYÜMEMİZİ SAĞLAR
18
EKMEK VE BENZERİ
19
BİR ÖĞÜNDE HER BESİN GRUBUNDAN YEMELİYİZ
20
EN ÖNEMLİ ÖĞÜNÜMÜZ KAHVALTIDIR
21
KAHVALTININ ÖNEMİ GÜNE SAĞLIKLI BAŞLAMAK İÇİN ÖĞRENME VE ÖĞRENDİKLERİMİZİ KOLAY HATIRLAMAK İÇİN ÇABUK YORULMAMAK İÇİN KAHVALTI ETMELİYİZ
22
DOĞRU BİR BESLENME İLE VE YETERİNCE HAREKETLİ OLDUĞUNUZDA Yapısal olarak ulaşabileceğiniz en uzun boya ve yapınıza en uygun kiloya ulaşmanız mümkündür.
23
SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ÖNERİLER Her öğünde 4 temel besin grubundan tüketmeliyiz. Çiğ sebze ve meyveleri bol su ile yıkamalıyız Süt içme alışkanlığı kazanmalıyız. Öğün atlamamalıyız Sabah kahvaltısı yapmalıyız.
24
Açıkta satılan yiyecekleri satın almamalıyız. Öğün aralarında çikolata, cips, gibi yiyecekler yememeliyiz.
25
Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız
26
Spor yapmalıyız Hareketli bir yaşam sürmeliyiz
27
Yemekten önce ve sonra ellerimizi yıkamalıyız Günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamalıyız
28
TEŞEKKÜRLER
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.