Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

STEPHEN HAWKİNG. Stephen Hawking 1942, İngiltere doğumludur. Jane Wilde dilbilim öğrencisiydi ve normal mutlu bir aile kurdular. Hayatı yolunda giderken.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "STEPHEN HAWKİNG. Stephen Hawking 1942, İngiltere doğumludur. Jane Wilde dilbilim öğrencisiydi ve normal mutlu bir aile kurdular. Hayatı yolunda giderken."— Sunum transkripti:

1 STEPHEN HAWKİNG

2 Stephen Hawking 1942, İngiltere doğumludur. Jane Wilde dilbilim öğrencisiydi ve normal mutlu bir aile kurdular. Hayatı yolunda giderken beklenmedik bir olay oldu ve motor nöron hastalığına yakalandı. Bu hastalıktan sonra vücudunu hareket ettiremedi, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

3

4 Günümüzde çok büyük bir bilim adamı olarak kabul edilen Hawking, profesördür. Newton ve Einstein’dan sonra dünyaya gelen en iyi fizik adamlarından biridir. Dört temel fizik teoreminin hep birlikte kullanıldığı Büyük Birleşim Teorisi’nin temellerini atan kişi olan Hawking, teorik fizik için çok önemli bir adım atmıştır.

5 Hawking şu an hiç hareket edememekte, başı öne düşse dahi doğrultamamaktadır. Tüm başına gelenlere rağmen Einstein’dan sonra, 20. yy’da görülen en önemli deha örneği olarak tanınmaktadır.

6

7 STEPHEN HAWKİNG’İN SÖZLERİ

8 Eğer uzaylılar bizi ziyaret ederse sonuç; Kolomb Amerika'ya ilk ayak bastığında Yerli Amerikalıların durumu nasılsa, bizim de durumumuz öyle olur. Bu yüzden istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için, kendimizi daima geliştirmeliyiz. Birisi bir daha size hata yapmanızdan şikayetçi olursa, ona bunun iyi bir şey olabileceğini söyleyin. 'Ne sen, ne ben hatasız bir şekilde varoluruz.' deyin.

9 Din ve bilim arasında önemli bir fark vardır. Din, otoriyete kuruluyken; bilim, gözlem ve mantığa dayanır. Bilim galip çıkacaktır, çünkü işe yarar. Hiçbir fikrim yok. I.Q. seviyesiyle övünen insanlar zavallıdır.

10

11 ADI: Derin SOYADI: SELÇUKOĞLU SINIF- NO: 7/G – 411 DERS: FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMEN: FUNDA SAYGILARLI


"STEPHEN HAWKİNG. Stephen Hawking 1942, İngiltere doğumludur. Jane Wilde dilbilim öğrencisiydi ve normal mutlu bir aile kurdular. Hayatı yolunda giderken." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları