Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PRODUCTION PART APPROVAL PROCESS ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PRODUCTION PART APPROVAL PROCESS ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ"— Sunum transkripti:

1 PRODUCTION PART APPROVAL PROCESS ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ
PPAP ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ahmet SONER TKY UZMANI AHMET SONER ( TKY UZMANI )

2 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
Konu Dizini Amaç & kapsam Gereksinimler Müşteri Onay Durumu Numune Ürün Proses Şartları Numune Ürün Proses Gereksinimleri Ön Proses Çalışmaları Hazırlık Haber Verme ve Sunum Şartları Ekler ve Örnek Doküman AHMET SONER ( TKY UZMANI )

3 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Amaç & Kapsam AMAÇ Tedarikçinin müşteri taleplerini anladığının belirlenmesi - Şartları doğrulanmış ürünün istenen proses şartlarında üretilebilecek Kapasiteye sahip olunduğunun garantörlüğünün sağlanması Üretilecek yeni bir ürünle ilgili geçerli kılmada teknik dataların oluşturulması Ürüne özgü imalat planlaması ve sunumunun yapılmasında karşılıklı sorumlulukların anlaşılması Esaslarına dayalı olarak faaliyetlerin yürütülmesi amaçlanmıştır. KAPSAM Müşteri guruplarına katma değer üreten , müşteri tarafından tasarlanmış , asıl ürüne en direk etki eden , kalıp , aparat v.s tüm alt değerlerin sağlanması için geçerli olup tümünü kapsamına alır. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

4 ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ
Gereksinimler Tüm soru ve Sorunlarda Müşterinle Muhatap ol Aksaklıkları Müşterinle Çöz PPAP Müşteriye bağlı bir istektir. Müşteri PPAP talebinde bulunmayabilir. Ancak Bu dürüm müşteri tarafından deklare edilmelidir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

5 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Gereksinimler İlk Defa Üretimine karar verilen , Tasarım ve yahut müşteri tarafından imalat taleplerinde aşağıdaki minimum seviye bilgiler APQP faaliyetinin gereksinimidir. Taslak Ürün Resim – Çizimleri Ürün Prototipi – Numunesi Ürün için Gerekli Şartlar ( Standart – Şartname ) Ürün Kullanım Yeri Ürün Fonksiyonları AHMET SONER ( TKY UZMANI )

6 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Müşteri Onay Durumu Müşteri firma aşağıdaki durumların gerçekleşmesi durumunda ürünün kendi proseslerinde geçerlilik kazanması için tedarikçisinden sunum talebinde bulunmalıdır. Bu durumlarda müşteriden onay alınması zorunludur. Yeni Parça , Ürün ve Gurubu Mühendislik Değişiklikleri Daha Önceki Sunumdaki Uygunsuzlukların Düzeltilmesi Alternatif Ekipman ve Malzeme Kullanımı Yan Sanayi – Malzeme Kaynağı Değişimi Parça Prosesinde Değişiklik Parça Üretiminin Yeni Lokasyonda Yapılması 12 Aydan Daha Fazla İn aktif Kalıplar AHMET SONER ( TKY UZMANI )

7 AHMET SONER ( TKY UZMANI )

8 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Numune Ürün Proses Şartları PPAP Sunumunda Belirleyici ürün olarak sunulacak numune ürün ; 1 Saat ile 8 Saat arasındaki üretim içerisinden ; En az 300 adetlik ardışık üretim partisinden alınmalıdır. Ancak Müşteri adet konusunda farklı bir şart getirebilir. Ürünün Onaylandıktan sonra seride devam edeceği garantisi tedarikçi tarafından aranmalıdır. Numune – Prototip imalatı seri üretim şartlarına göre , kalıp , makine, malzeme v.s kullanımı ile gerçekleştirilmelidir. Ürün için ön görülen tüm operasyonlar ve akış içerisindeki faaliyetler gerçekleştirilmelidir. ( Montaj , Dış Proses , Çoklu imalat durumları ) AHMET SONER ( TKY UZMANI )

9 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Numune Ürün Proses Şartları Müşteri tarafından tanımlanmış tüm şartlar yerine getirilmelidir. Malzeme ,Fonksiyon ,Üretim Aracı ,Tolerans , Kritiklik , Tedarikçi Şartları v.s. Belirlenmiş şartlar dışındaki durumlarda da durumun tanımlayan parça ve dokümanların sunumu bilgilendirme amaçlı yapılmalı Düzeltici faaliyetlerin uygulanması konusunda müşteri proje içerisine çekilmelidir. ISO – TS ( 2002 ) Madde Laboratuar şartlarına uyulmalı Ticari ve Bağımsız Laboratuarlarda ISO – TS ( 2002 ) şartları göz önüne alınmalı ( ISO IEC ) şartlarına göre AKREDİTE LABORATUAR şartı aranmalıdır. Müşterinin belirtmiş olduğu sunum seviyesindeki farklılıklar ürün için diğer doküman ve kayıtlardan feragat edileceği anlamına gelmez. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

10 ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ
Numune Ürün Proses Şartları Yukarıdaki muayene şartlarının doğrulanması Ürün sağlayan kuruluş ve tedarikçisinin yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz. Kuruluş ve Kuruluşun Tedarikçisi Gerekli Kontrol Test ve Muayeneleri yapmak için Müşterinin Laboratuarlarından destek alabilir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

11 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Numune Ürün Proses Gereksinimleri Tasarım Kayıtları Taslak Çizimler , Parça Resimleri , Matematik Model , Ürün spesifikasyonları gibi tasarım kayıtları ; Elektronik Formatta Cad – Cam çizimi olarak Ve yahut basılı kopya şeklinde mutlak surette alınmalıdır. Onaylı Mühendislik Değişiklik Dokümanları Henüz tasarım kayıtlarına işlenmemiş fakat mühendislik onayı olan dokümanlar Şartname Standart v.s AHMET SONER ( TKY UZMANI )

12 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Numune Ürün Proses Gereksinimleri Tasarım FMEA ( Kuruluşu Tasarım Sorumluluğu var ise ) ISO – TS ( 2002 ) yi kabul gören FORD , CHYRESLER , GENERAL MOTORS ; Ağustos 2002 de QS 9000 Sektöre Özel İsteklerinin uygulanması şartını koymuştur. Bu sebepten Third Edition FMEA referans Kitapcığına göre FMEA faaliyetlerin yapılmış olması gerekmektedir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

13 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Numune Ürün Proses Gereksinimleri Süreçler – Akış Şemaları Ürünün tüm üretim operasyonlarını tanımlayan ; Operasyonların sırasını , aralarındaki ilişkiyi , etkileşimi ve kontrol faaliyetlerini tanımlayan akışlar ürüne özgü olarak belirlenmeli , Akışlar benzer parça ve parça guruplarını içeriyor ve bu yeni ürün içinde farklı bir durumda değil ise Akışlar yeni ürün İçinde Geçerli Kılınabilir Süreç – Proses FMEA Third Edition FMEA referans Kitapcığına göre FMEA faaliyetlerin yapılmış olması gerekmektedir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

14 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Numune Ürün Proses Gereksinimleri Boyutsal Sonuçlar Tasarım ve ürün resimlerinde belirtilen boyutların karşılandığı doğrulanmalıdır. ( Her üretim hattı , kalıp ve tek baskıda çıkan tüm boyutsal sonuçlar doğrulanmalıdır. Referans doküman değişiklik seviyesi ve tarihi doğrulama kayıtlarında belirtilmelidir. Ölçümler sonucunda doğrulanan ürünlerden bir tanesi gönderilen numuneyi temsil için tanımlanmalı ve kuruluş mahallinde saklanmalıdır. Not : Bu sonuçlar müşterinin belirttiği , kuruluşun belirlediği matbu kayıt formuna kayıt edilmeli ve saklanmalıdır. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

15 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Numune Ürün Proses Gereksinimleri Malzeme – Performans Test Sonuçları Tasarım Kayıtları – Standart – Şartnamelerce belirlenmiş malzemelerin spesifikasyonları ve performansları kayıt altında olmalıdır. Standart – şartnamelerde belirtilen Fiziksel , Kimyasal , metalurjik özellikler test edilmelidir. Testin yapıldığı yaptırıldığı yer ( ISO–TS ) Laboratuar kapsamı na göre tanımlanmalı şartlar sağlanmalı Tedarik edilen malzemelerin Layout doğrulamaları tedarikçi raporu ile kıyaslama Şartnamede belirtilen testlerin yapılması ve sonuçlar tanımlanmalı Şartnameye göre yapılamayan testler işaretlenmeli AHMET SONER ( TKY UZMANI )

16 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ön Proses Çalışmaları Ön Proses Çalışması Müşteri firma ve kuruluş tarafından belirlenmiş olan tüm kritik karakteristiklerin kabul edilebilir ön proses yeterliliği sunum öncesinde sağlanmalıdır. Müşteri firma ve kuruluşun sunumda yeterlilik için kafi derece numune talep etmemesi durumunda minimum proses yeterliliğini gösterir bir yeterlilik tespit sistem kullanılmalıdır. Ölçüm hatasının ve yeterliliğe etkisini belirlemek için ölçüm sistemi analiz edilmesi ön proses çalışmasında minimum yeterliği gösterir. Ölçüm sisteminin analiz edilmesinde ISO-TS ( 2002 ) de bahsedilen müşterinin belirlemiş olduğu bir sistem kullanılmalıdır. QS 9000 Sektöre özel istekler Measurment System Analysis Second Edition AHMET SONER ( TKY UZMANI )

17 ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ
Ön Proses Çalışmaları Amaç : Üretim prosesinin müşteri şartlarını karşılayacak Ürün üretebilirliğini tespit etmektir. Ön proses çalışmaları değişken veriler için olup nitel veriler için kullanılamaz. Nitel verileri toplamak için uzun süreli veriler toplanmalıdır. Proses – Süreç Yeterliliği için kullanılacak yöntem ve göstergeler müşteri ve kuruluş tarafından belirlenmelidir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

18 ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ
Ön Proses Çalışmaları Ön proses çalışmaları kısa süreli çalışmalar olup , ölçüm sistemine etki eden operatör , malzeme , metot ekipman ve çevre faktörlerinin etkisinden ayrı düşünülür. Kalite Göstergeleri Ön Proses Çalışmaları yeterlilik katsayıları ile özetlenmelidir. SPC Referans kitapcığına göre faaliyetler yürütülmeli örnek sayısının Genişliğine göre müşteri iel uygun bir plan belirlenmelidir. Kitapcığın önerdiği 5 erli 25 alt guruptan oluşan minimumu 100 örnekli Plandır. Ancak bu türkiye şartları için eşdeğer olmamıştır. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

19 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ön Proses Çalışmaları Ön Çalışma için Kabul Kriterleri : Kararlı prosesler için ön proses çalışması sonuçlarının değerlendirilmesi kabul kriterlerine göre yapılmalı Kıstas 1.67 < 1.33 Değerlendirme Müşteri şartlarına uygun prosestir. Müşteri Onayını müteakiben üretim prosesi devam Ettirilmelidir. Üretim prosesi geçerli kılınır ve üzerinde Bazı iyileştirmeler seri imalata geçilmeden Önce kontrol planında belirtilmeli Üretim prosesi kabul kriterlerinin altındadır Sonuçlar müşteri ile gözden geçirilmelidir. Problem müşteri kaynaklıda olabilir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

20 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ön Proses Çalışmaları Kararsız Proses Kararsız prosesler müşteri şartlarını çoğu zaman karşılamaz Bu tür proseslerde PPAP sunumundan önce değişkenlik için işaretleme ve düzeltme yapılmalı ve uygunsuzluk ortadan kaldırılmalıdır. Bu tür kararsız proses durumlarında müşteri ile iletişimde bulunulmalı gerekliliğinde ortak çalışılmalıdır. Tek taraflı veya normal olmayan dağılımlı çalışma sonuçlarında da müşteri ile alternatif kabul yöntemleri ve müşteri ile ortak çalışılmalıdır. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

21 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ön Proses Çalışmaları Kriterlerin karşılanmadığında izlenecek yollar Sunum zamanına kadar kabul kriterlerinin karşılanmaması durumunda müşteriye düzeltici faaliyet ve % 100 muayeneyi ön gören kontrol planı verilmelidir. Ppk ve Cpk değeri 1.33 ün üzerine çıkıncaya kadar ve yahut müşteri firmadan seri imalat onayı alıncaya kadar değişkenliği azaltma çalışmaları devam etmelidir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

22 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ön Proses Çalışmaları Ölçüm Sistemi Analizi Çalışmaları Yeni veyahut değiştirilmiş ölçme aleti için ölçüm sisteminin doğruluğu kanıtlanmalıdır. Bunun için müşterinin öngördüğü bir sistem kullanılmalıdır. ( ISO – TS –2002 ) Laboratuar Yeterlilik Dokümanları Destek alınan tüm laboratuarlardan ISO – TS Madde deki laboratuar şartları dikkate alınmalıdır. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

23 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Hazırlık Kontrol Planı Ürün için tüm süreci tanımlayan ve her operasyondaki kontrollerin işaretlendiği bir kontrol planı oluşturulmalı ISO-TS –2002 Madde -) Benzer parçalar için mevcutta bulunan kontrol planları yeni parçalar içinde geçerli olmasında kullanılır. -) Sunum öncesinde müşteri talep ederse kontrol planı onayı müşteriden alınabilir. Numune Ön Seri Seri Üretim Hazırlayan Personel / Telefon Resim Rev./ Tarih. Kontrol Plan No Plan Rev.No Parça Numarası Hazırlama Tarihi Parça Adı Ekip Kalite - İmalat İmalatçı Firma İmalatçı Kodu İmalatçı Firma Onay Müşteri Onay/Tarih Op. Emn. Referans Proses Ölçü Ölçüm Cihazı No Operasyon Adı Üretim Aracı Sınıfı Doküman No Tolerans Adı / Kodu KONTROL PLANI Kısaltmalar R:Resim Ş:Şartname P:Prosedür T: Talimat SPC: İst.Pr.Kont.GKK:Giriş Kalite Kontrol OBO : Operasyon Başı OnayV: Vardiya KK:Kalite Kontrol Opr: Operatör ©Kritik (+) Önemli (-) İkinci Önemli Proses Ürün Kontrol Karektristikleri Şekli Sorumlu Sıklık KONTROL DETAYLARI Uyg.Ürün Yap. İşlem Kayıt Dokümanı AHMET SONER ( TKY UZMANI )

24 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Hazırlık Parça Sunum Garanti Mektubu ( PSW ) Tüm prototip – numune üretiminin ardından kontrol planında belirtilen test ve kontrollerden başarı ile geçilmesinde Parça Sunum Garanti Mektubu doldurulur. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

25 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Hazırlık AHMET SONER ( TKY UZMANI )

26 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Hazırlık Parça Ağırlığı noktadan sonra 4 hane olacak şekilde ( ) olarak Yazılmalıdır. Ağırlık en az 10 parçanın ağırlıkları ortalaması olmalı. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

27 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Hazırlık Görünüş Onay Raporu Tasarım dokümanları üzerinde görünüş işaretlemesi yapılan parçalar için renk , tane ve yüzey görünüş şartı olan parçalarda uygulanır. Yüzey AHMET SONER ( TKY UZMANI )

28 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
Hazırlık AHMET SONER ( TKY UZMANI )

29 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Hazırlık Numune Üretim Parçası Müşterinin talep ettiği şekilde bir numune üretim parçası bulunmalı Müşteri tarafından kabul gördüğü tarih işaretlenmiş bir Şahit Numune ; Saklama şartları belirlenmiş olarak muhafaza altına alınmalıdır. Bu süre ; PPAP kayıtları ile aynı sürede Yeniden Parça onayı için farklı bir numune üretildiğinde Kontrol planının geçerli kılınıp , müşteri firma tarafından doğrulanıncaya kadar geçen süre kadar olmalıdır. Not : Saklanması ve Muhafazasında problem bulunan hacimli , bozulabilir ve özelliğini kaybedebilir parçalarda saklama süresi müşteri önerisi ve yazılı onayına bağlıdır. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

30 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Hazırlık Kontrol Ekipmanları Kontrol planında tarif edilmiş olan kontrol ekipmanlarının boyutsal şartlara uygun olduğu kanıtlanmalıdır. Tüm dokümanlar kritiklikler ve parça toleransları dikkate alınarak hazırlanmalı ve bu tolerans limitinde çalışabilir kontrol ekipmanları sağlanmalıdır. Sağlanamaması durumunda ISO-TS (2002) Madde dış laboratuar faaliyetleri belirtilmeli ve yeterlilikleri müşteri firmaya bildirilmelidir. Eğer gerekli ise ve yahut müşteri talep etti ise özel montaj ve kontrol ekipmanları müşteriye gönderilmelidir. Parça ömrü botunca tüm ekipmanlar ve ölçüm cihazları bakım ve kalibrasyona tabi tutulmalıdır. Mutlak surette mastar , ekipman ve kontrol cihazları için ölçme sistem analizi yapılmalıdır. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

31 Haber Verme – Sunum Şartları
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Haber Verme – Sunum Şartları Müşteriye Haber Verme Müşteriye öncelikle aşağıdaki durumlarda haber verilmeli , müşteri yönlendirilmesine göre daha sonra sunum yapılabilir. Teklif – fizibilite şartlarının tespiti müşteri tarafından kabulü Onaylanmış – istenmiş olan malzemedan farklı ( muadil ) bir malzeme kullanılması Yeni veya değişikliğe tabi kalıp Mevcut ekipman , aparatlarda değişiklik yapılması Farklı tedarikçi sahası 12 ay ara verilmiş imalat sonrası Test – Muayene metodlarının değiştirilmesi AHMET SONER ( TKY UZMANI )

32 Haber Verme – Sunum Şartları
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Haber Verme – Sunum Şartları Müşteriye Sunum Müşteri firmaya ürün sunumu aşağıdaki durumlarda yapılır Yeni Parça , Ürün ve Gurubu Mühendislik Değişiklikleri Daha Önceki Sunumdaki Uygunsuzlukların Düzeltilmesi Alternatif Ekipman ve Malzeme Kullanımı Yan Sanayi – Malzeme Kaynağı Değişimi Parça Prosesinde Değişiklik Parça Üretiminin Yeni Lokasyonda Yapılması 12 Aydan Daha Fazla İn aktif Kalıplar AHMET SONER ( TKY UZMANI )

33 Haber Verme – Sunum Şartları
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Haber Verme – Sunum Şartları Müşteriye Haber Verilmesi Gerekli Durumlar Müşteri tarafından belirtilmiş değişiklikler ve iyileştirmeler kuruluş tarafından takip edilmeli ve sunum dokümantasyonları Değişiklik / Modifikasyon Süreçlerine göre değiştirilmeli ve aşağıdaki durumlarda müşteriye haber verilmelidir. Tasarım kayıtlarını etkilemeyen detay parça değişiklikleri Ekipmanların aynı tesis içerisinde yer değiştirmesi Akış ve teknoloji değişmeden ekipmanların değişimi Mastarların değişmesi Proses FMEA da RÖG ü azaltmak için değişiklik yapılması AHMET SONER ( TKY UZMANI )

34 Haber Verme – Sunum Şartları
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Haber Verme – Sunum Şartları Sunum Seviyeleri Seviye Garanti mektubu, Görünüş onay raporu (görünüm kalitesi istenen parçalar için) Seviye Garanti mektubu, numune parçalar ve kısıtlı veri Seviye Garanti mektubu, numune parçalar ve bütün veriler Seviye Garanti mektubu ve müşteri tarafından belirlenen diğer şartlar Seviye Garanti mektubu, numune parçalar ve tedarikçinin alanında gözden geçirilecek tüm veriler AHMET SONER ( TKY UZMANI )

35 AHMET SONER ( TKY UZMANI )

36 Haber Verme – Sunum Şartları
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Haber Verme – Sunum Şartları Sunum Seviyeleri Müşteri tarafından aksi belirtilmedikçe sunumda Seviye 3 kullanılmalıdır. Sunum seviyesi müşteri tarafından belirlenir. Müşteri kuruluştan farklı tür ürünler için farklı tür sunum seviyesi belirleyebilir. Bu durumda farklı tür sunum seviyesinden hareket etme , diğer ürün dosya dokümanlarının hazırlanmasından Kuruluşa feragat etme hakkı kazandırmaz. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

37 Haber Verme – Sunum Şartları
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Haber Verme – Sunum Şartları Sunum Statüsü Tam Onay : Üretim parçasının müşteri spesifikasyonlarını tam olarak karşılaması ve müşteri siparişine göre sevkıyat yapabilir şekilde ürünün doğrulanması Geçici Onay : Üretim parçasının belirli süre ve miktar için sekine izin verildiği sapmalı onay şeklidir. Bu tür onay verilmesi için kuruluş ; Uygunsuzluğun sebebini belirtmiş ve eylem planı ile müşteri ile mutabık kalmış olmalıdır. Belirlenen eylem sonrasında , eylem planına uyulmamış ise parçalar RET edilir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

38 Haber Verme – Sunum Şartları
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Haber Verme – Sunum Şartları Sunum Statüsü Geçerli Kılma : Müşteri tarafından tasarım kaydı netleşmemiş , içeriğinde kullanıma bağlı değişiklikler olabilecek , şartlarında ve standardında düzenleme yapılıp i proses şartlarına entegre edilecek durumlarda tam onaya yakın olarak ürün Geçerli Kılınır. RET : Üretim parçasının müşterinin belirlemiş olduğu şartları karşılamaması durumudur. Ürün için tüm şartlar yeniden gözden geçirilip , numune sunumu yinelenir. PPAP Kayıtları Parçanın Aktif Olduğu Süre + 1 Takvim Yılı Saklanmalı ve Muhafaza edilmelidir. AHMET SONER ( TKY UZMANI )

39 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ekler ve Örnek Doküman AHMET SONER ( TKY UZMANI )

40 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ekler ve Örnek Doküman AHMET SONER ( TKY UZMANI )

41 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ekler ve Örnek Doküman AHMET SONER ( TKY UZMANI )

42 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ekler ve Örnek Doküman AHMET SONER ( TKY UZMANI )

43 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ekler ve Örnek Doküman AHMET SONER ( TKY UZMANI )

44 AHMET SONER ( TKY UZMANI )
ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ Ekler ve Örnek Doküman AHMET SONER ( TKY UZMANI )

45 AHMET SONER ( TKY UZMANI )


"PRODUCTION PART APPROVAL PROCESS ÜRETİM PARÇASI ONAY PROSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları