Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kriptoloji Nedir?  Kriptoloji, şifre bilimidir. Çeşitli iletilerin, yazıların belli bir sisteme göre şifrelenmesi, bu mesajların güvenlikli bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kriptoloji Nedir?  Kriptoloji, şifre bilimidir. Çeşitli iletilerin, yazıların belli bir sisteme göre şifrelenmesi, bu mesajların güvenlikli bir."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5 Kriptoloji Nedir?  Kriptoloji, şifre bilimidir. Çeşitli iletilerin, yazıların belli bir sisteme göre şifrelenmesi, bu mesajların güvenlikli bir ortamda alıcıya iletilmesi ve iletilen mesajın deşifresiyle uğraşır.  Gizli yazılar, şifreli belgeler bilimi veya incelemesi.  Kriptoloji, bir matematik bilimidir ve genelde sayılar teorisi üstüne kuruludur. Kendi içerisinde iki farklı branşa ayrılır. Kriptografi ; herhangi bir iletiyi şifrelemek için, Kriptoanaliz ise; şifreleri çözmek ya da analiz etmek için kullanılır.  Kriptoloji ; askerî kurumlarda, kişiler arası veya özel devlet kurumları arasındaki iletişimlerde ve daha birçok alanda kullanılmaktadır.


"Kriptoloji Nedir?  Kriptoloji, şifre bilimidir. Çeşitli iletilerin, yazıların belli bir sisteme göre şifrelenmesi, bu mesajların güvenlikli bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları