Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAHİRE & NİL & LUXOR & HURGADA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAHİRE & NİL & LUXOR & HURGADA"— Sunum transkripti:

1 KAHİRE & NİL & LUXOR & HURGADA
BÜYÜLEYİCİ MISIR KAHİRE & NİL & LUXOR & HURGADA

2 KAHİRE & NİL CRUİSE & LUXOR & HURGADA
MISIR KAHİRE & NİL CRUİSE & LUXOR & HURGADA KAHİRE ( 3 ) NİL CRUISE ( 3 ) LUXOR ( 1 ) HURGADA ( 2 )

3 1.Gün Cuma: İstanbul – Kahire
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Travel Dreams kontuarında buluşmanın ardından Türk Hava Yolları TK 692 uçuşu ile gece yarısından sonra 00:35 ‘te Mısır’ın başkenti Kahire için hareket ediyoruz. Yolculuğumuz 2 saat 10 dakika sürecek. Yerel saat ile 01:45 ‘te Kahire’ye varmış olacağız. Vize işlemlerinin ardından direkt otele geçip dinleneceğiz. Gezimizin Birinci Gecesi Kahire ( 1 ) 2.Gün Cumartesi: Kahire Geç sabah kahvaltısının ardından Kahire Şehir Turuna başlıyoruz. Afrika’nın en büyük kenti olan Kahire, binlerce yıllık tarihi ile mutlaka görülmesi gereken şehirlerdendir. Kahire Şehir turunda Eski Şehir Merkezi, Kapalı Çarşı, Nil Nehri göreceğimiz yerler arasında. Öğle yemeğini yerel restoranda aldıktan sonra dünyanın en önemli müzelerinden olan Mısır Müzesi’ni gezeceğiz. Firavunlar döneminden itibaren Mısır tarihine ışık tutan müze de ayrıca hala bozulmamış mumyaları da görebileceksiniz. Turumuzun ardından otelimize geri döneceğiz. Akşamüzeri ise sizleri keyifli bir akşam yemeği için Nil Nehri üzerinde hareket eden teknelere davet ediyoruz. Canlı müzik ve şovlar eşliğinde alacağımız açık büfe yemeğimizle günümüzü bitiriyoruz. Gezimizin İkinci Gecesi Kahire ( 2 ) 3.Gün Pazar : Kahire – Giza Piramitleri Kahvaltının ardından dünyaca bilinen, Kahire’nin sembolleri olan Giza Piramitleri ve Sfenks ‘i görmek piramitler bölgesine gidiyoruz. Dünyanın 7 harikasından biri olan Gizza Piramitleri toplam üç piramitten oluşuyor. En önemlileri ve büyükleri Büyük Piramit de denilen Keops Piramididir. Diğer piramitler ise daha küçük ama yine de görkemli olan Kefken ve Mikerinos Piramitleridir. En az piramitler kadar ünlü olan, piramitlerin koruyucusu olarak yapılan Aslan Başlı Sfenks heykeli de mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Turumuz sırasında önce bütün piramitleri bir arada fotoğraflayacağımız noktaya gidiyoruz. Sonrasında Sfenks ve Büyük Pramidi ziyaret edeceğiz. Dileyen misafirlerimiz Piramidin içerisine girebilirler . Öğle yemeğini tur sırasında yerel restoranda alacağız. Akşam yemeğimiz otelde.. Gezimizin Üçüncü Gecesi Kahire ( 3 )

4 4.Gün Pazartesi: Kahire – Asvan
Kahvaltının ardından havalimanına gidiyor ve yerel havayolları le Nil Nehri üzerinde gemi ile yapacağımız turun başlangıç noktası olan Asvan ‘a gidiyoruz. Kısa uçuş sonrası Asvan’a varmış olacağız. Sonrasında Asvan turu yapacağız. İlk önce Nil nehri üzerindeki en büyük baraj olan Asvan Barajını göreceğiz. Mısırlılar için çok önemli olan baraj, Nil nehrinde meydana gelen taşkınlıkları önlemek için yapılmış. Sonrasında Bitmemiş Dikilitaşı göreceğiz. Yaklaşık 3500 yıl önce yapılmış, zamanın en büyük yapılarından olan Dikilitaş, planlara göre bitirilebilseydi 42 metre yüksekliğinde olacakmış. Ada üzerinde yer alan Tanrıça İsis’in yönetim merkezi olan Philae Tapınağını da gezdikten sonra teknemize gidiyor ve öğle yemeğini alıyoruz. Sonrasında teknemiz Kom Ombo’ya doğru harekete geçiyor. Akşam yemeğini teknede alacağız. Gezimizin Dördüncü Gecesi Nil Nehri Cruise ( 1 ) 5.Gün Salı : Kom Ombo – Edfu Kahvaltının ardından Kom Ombo Tapınağını gezmek için tekneden ayrılıyoruz. Tapınak M.Ö. 200 yılında yaptırılmıştır. Kom Ombo Tapınağı , Timsah ve Şahin tanrılarına adanmış. Gezimizin ardından tekneye dönüyor ve Edfu’ya hareket ediyoruz. Buraya vardığımızda Antik Mısır döneminin önemli tapınaklarından Edfu Tapınağını göreceğiz. Mitolojik Şahin Başlı Tanrı Horus’a adanan tapınak, Karnak’tan sonra en büyük ikinci tapınaktır. Öğle ve akşam yemeklerini teknede alacağız. Gezimizin Beşinci Gecesi Nil Nehri Cruise ( 2 )

5 6.Gün Çarşamba : Krallar Vadisi – Karnak – Luxor
Kahvaltının ardından Nil nehrinin batı kanadını gezeceğiz. Memnon Heykelleri, Krallar Vadisi ve burada özellikle ilk kadın firavun olan Hatşepsut Tapınağı göreceğimiz yerler arasında bulunuyor. Akşamüzeri ise Karnak Tapınaklarında yapılan etkileyici ışık ve ses gösterilerini izleyeceğiz. Öğle ve akşam yemeklerini teknemizde alacağız. Gezimizin Altıncı Gecesi Nil Nehri Cruise ( 3 ) 7.Gün Perşembe : Karnak – Luxor Kahvaltının ardından gemimizden ayrılacağız. Bugün Mısır’ın en önemli tapınak kompleksi olan Luxor şehrinde bulunan Karnak Tapınaklarını gezeceğiz. Dünyanın bilinen en eski tapınağı olan Karnak 4000 yıllık maziye sahip. Luxor gezimizin ardından otelimize yerleşeceğiz. Öğle yemeğini tur sırasında yerel restoranda, akşam yemeğini otelde alacağız. Gezimizin Yedinci Gecesi Luxor ( 1 ) 8.Gün Cuma : Luxor – Hurgada Kahvaltının ardından, yorucu ama keyifli turumuzu Kızıldeniz’in en güzel kıyılarında bitirmek için Hurgada’ya gidiyoruz. Yolculuğumuz molalar ile birlikte beş saat sürüyor. Öğle saatlerinde her şey dahil konseptinde servis veren deniz kenarında yer alan otelimize varmış olacağız. Muhteşem denizin tadını çıkarabilir, su altı güzelliklerini keşfedebilir , otelde dinlenebilirsiniz. Yemekleri otelimizde alıyoruz. Gezimizin Sekizinci Gecesi Hurgada ( 1 )

6 9.Gün Cumartesi : Hurgada
Özellikle dalış düşkünlerinin uğrak yeri olan Hurgada’da dilerseniz profesyonel dalış yapabilir, dilerseniz kıyıdan çok açılmadan şnorkel ile su altının güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Ayrıca geniş kumsallarında yıl boyu güneşlenebilir, denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Gece yarısından sonra ise havalimanına gideceğiz. Gezimizin Dokuzuncu Gecesi Hurgada ( 2 ) 10.Gün Pazar : Hurgada – İstanbul Gece yarısından sonra havalimanına gidiyor, Türk hava Yolları TK 703 uçuşu ile 03:55 ‘te İstanbul için hareket ediyoruz. Yolculuğumuz 2 saat 50 dakika sürecek ve yerel saat ile 07:50 ‘de İstanbul Atatürk Havalimanı’na varmış olacağız.

7 FİYATA DAHİL OLMAYANLAR
TUR FİYATI Çift Kişilik Odalarda Kişi Başı : Euro Tek Kişilik Odalarda Konaklama : Euro FİYATA DAHİL OLANLAR Türk Hava Yolları İstanbul – Kahire / Hurgada – İstanbul Uçak Biletleri Yerel Hava Yolları ile Kahire – Aswan Uçuşu Kahire, 5* Le Meridien Pyramids vb. 3 Gece Kahvaltı Dahil Konaklama Nil Nehri, 5* Deluxe Gemilerde 3 Gece Tam Pansiyon Konaklama Luxor, 5* Steigenberger Nile Palace Hotel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama  Hurgada , 5* Cleaopatra Luxury Resort Makadi Bay 2 Gece Her Şey Dahil Konaklama Programda belirtilen tüm transferler Programda Belirtilen Tüm Geziler Programda Gezilen Tüm Müze ve Milli Parklar Giriş Ücretleri Tur Sırasındaki Tüm Öğle ve Akşam Yemekleri Yerel Asistanlık ve Rehberlik Hizmetleri Bahşişler Seyahat Sağlık Sigortası Özel Seyahat Kiti Türkçe Rehberlik Hizmetleri FİYATA DAHİL OLMAYANLAR Mısır Vize Ücreti Yurtdışı Çıkış Harcı Programda Belirtilmeyen Geziler Programda Belirtilmeyen Yemekler ve Hurgada Otel Dışında Tüm Yemeklerdeki İçecekler Uçaklarda fazla bagaj ücretleri Kişisel Harcamalar Gümüşsuyu Hacı İzzet Paşa Sokak No 12 Daire 3 Beyoğlu İstanbul T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türsab Belge No A


"KAHİRE & NİL & LUXOR & HURGADA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları