Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜVENLİK SİSTEM VE CİHAZLARI DERSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜVENLİK SİSTEM VE CİHAZLARI DERSİ"— Sunum transkripti:

1 GÜVENLİK SİSTEM VE CİHAZLARI DERSİ

2 Dersin Amacı: Güvenliğin tesis edilmesinde etkili teknolojik cihazların tanıtımı ile birlikte güvenlik kontrol ekipmanlarını kullanmak üzere görevlendirilecek personelin vasıflarının arttırılmasıdır.

3 Genel olarak Güvenlik Sistemleri iki Aşamadan Oluşmaktadır:
-İstenilen bir bölgenin veya binanın çevre kontrolünün ve güvenliğin sağlanması -Bina girişlerinde şahıs ve bagaj kontrolünün yapılması Güvenlik Sisteminin ana unsuru insandır.Fiziki ve Elektronik Sistemler insana yardımcı olan cihazlardır.

4 1-ÇEVRE GÜVENLİĞİ ERKEN ALGILAMA VE UYARI SİSTEMLERİ
Güvenliği sağlanacak arazi ve tesisin çevresini kontrol altına almak, herhangi bir durumda şüpheliyi tespit edip ses, ışık ve görüntü ile güvenlik personelini ikaz etmek maksadıyla kullanılan elektronik sistemlere elektronik çevre güvenlik alarm sistemleri denir.

5 Çeşitleri: Fiber optik algılama sistemleri İnfrared bariyer sistemleri Mikro dalga bariyer sistemleri Manyetik alan algılama sistemleri Yer altı basınç algılama sistemleri Tel örgü titreşim sistemleri Kapalı devre televizyon sistemleri Soygun ve sabotaj alarm sistemleri

6 2-GÜVENLİK AMAÇLI ALARM VE HABERLEŞME SİSTEMLERİ
Bu tür sistemler; yetkisiz girişlere karşı uygulanan güvenlik halkasının bir unsurunu oluştururlar. Bu unsurlar; tesislerin, faaliyetlerin, malzemelerin ve malların korunmasında önemli rol oynarlar. Günümüzün gelişen teknolojileri içerisinde çok çeşitli güvenlik alarm ve haberleşme sistemleri gelişmiştir.

7 Güvenlik alarm sistemleri aşağıdaki prensiplere göre çalışırlar.
a) Bir elektrik devresinin kesilmesi ile alarm verilmesi b) Bir ışığın engellenmesi suretiyle alarm verilmesi. c) Sesin algılanması suretiyle alarm verilmesi. d) Titreşim ya da hareketin algılanması suretiyle alarm verilmesi

8 3-SOYGUN VE SABOTAJ ALARM SİSTEMLERİ
Güvenlik önlemi alınan bölge veya yere izinsiz olarak veya başka amaçlarla girmeye çalışan kişileri mikro işlemciler yardımıyla algılayarak ses ve ışık yardımıyla merkez üniteyi bilgilendiren elektronik sistemlerdir. Manyetik Kontak, PIR Detektörü, Harici Siren, Alarm Paneli , Gaz Dedektörü, Duman Detektörü, Cam kırılma detektörü, Darbe sensörü, Dahili Siren, Alarm Kontrol Merkezi, Panik Butonu, Şifre Paneli sistemin üniteleri arasında sayılır.

9 4-Kapalı Devre Televizyon Sistemleri (CCTV)
İstenmeyen olayların gelişimini önceden belirleyebilmek, olay anını takip edebilmek ve kayıt altına almak ve olay sonunda kayıtlarda inceleme yapabilmek için kullanılan sistemlere Kapalı devre televizyon sistemleri (CCTV) denir.

10 Bir CCTV sisteminde kullanılan elemanlar:
1- Kamera 2- Lens 3- Monitör 4- Switcher 5- Quad 6- Video kayıt cihazı (Time-Lapse) 7- Multiplexer 8- Matrix Switcher 9- Video motion

11 1-KAMERA İstenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevrilerek direk veya endirek olarak monitöre aktaran cihazdır.

12 IP Kameralar (Network Kameraları) CCD Kameralar Dome Kameralar Infra Red (Karanlıkta Görüntü Veren) Kameralar Kablosuz Kameralar Pan / Tilt / Zum Kameralar

13 Sabit Kameralar Güvenlik sistemlerinde genellikle sabit kameralar tercih edilir. Bunun nedeni diğer kamera çeşitlerine ve özelliklerine göre ucuz ve belirlenen bir alanın izlenecek olmasından kaynaklanmaktadır.

14 Genel olarak iki tiptir. 1- Pan-Tilt Kameralar 2- Dome kameralar
Hareketli Kameralar Uzaktan kumanda edilerek, yatay ve dikey hareket ettirilen, zum (zoom) ve odaklama (focus) yapılabilen kameralara hareketli kameralar denir. Genel olarak iki tiptir. 1- Pan-Tilt Kameralar 2- Dome kameralar

15 PAN-TİLT KAMERALAR Pan-Tilt kameralarda, kamerayı sağa sola ve yukarı aşağıya belirli açılarda hareket ettiren motorlar vardır. (sağa sola dönme işlevini PAN motorları,yukarı aşağı dönme işlevini TILT motorları yapmaktadır.) Kamera üzerinde bulunan uzaktan kontrol ünitesi ve joistikli klavye yardımıyla uzaktan kumanda edilerek güvenlik kontrolü yapılabilmektedir. Joistikli klavye

16 Dome Kameralar (Hızlı Kameralar)
Kapalı devre kamera sistemlerinde kullanılan sabit kameraların görüş açılarının yeterli olmadığı, geniş alanlarda dome kameralar kullanılır. Günümüzde kullanılan dome kameralar

17 IP (İnternet Protocol) Kamera
IP kameralar bir bölgenin veya odanın görüntüsünün internet üzerinden yayınlanmasını sağlar.

18 Infra Red (Karanlıkta Görüntü Veren) Kameralar

19 Kablosuz Kameralar

20 Lenslerde kullanılan terimler Odak uzaklığı = Zoom
2- Kamera Lensleri Lenslerin temel işlevi bir alandan yansıyan ışığı toplamak ve kameranın görüntüleyici ünitesinde net, berrak bir görüntü odaklamaktır. Lenslerde kullanılan terimler Odak uzaklığı = Zoom Netlik ayarı = Focus Işık hassasiyeti = İris Kapalı devre televizyon sistemi kullanılan bir işletmede kameranın netlik ayarı Kamera lensinin focus ve iris ayarları ile yakın veya uzak çekim ise zoom ayarı ile yapılır.

21 3-Monitör Kameralardan gelen video ve ses sinyallerini ekran üzerinde görmemizi sağlayan cihazdır. Siyah-beyaz ve renkli olabilir, ekran büyüklükleri değişebilir. ( 9 /12 / 14 / 17 / 21 / 25 inch olabilir. )

22 4- Switcher (Anahtar-Değiştirici)
Birden fazla kameranın görüntüsünü tek bir monitörde sırayla izlemek için kullanılan cihazdır. kamera bağlanabilen modelleri mevcuttur. Sesli modelleri de vardır.

23 5-matrix switcher Kamera sayısı ve monitör sayısı arttığı zaman basit anahtarlama üniteleri yetersiz kalır. Bu durumda yüzlerce kamera ve monitöre genişleyebilen çoklu seçiciler (matrix switcher) kullanılır. Bir çoklu seçici (matrix switcher)

24 6-QUAD (Dörtlü Ekran Bölücü)
Aynı ekranda 4 kamerayı seyretmek için kullanılan cihazdır. Yani ekranı dörde böler.

25 7- Multiplexer (Çoklayıcılar)
Aynı anda 8 ya da 16 kameranın görüntüsünü tek bir ekrandan izleme olanağı sağlayan cihazdır. Ekran 2x2, 3x3 ve 4x4 kamera görüntüsü için ayarlanabilir.

26 8-VİDEO KAYIT CİHAZI (TİME-LAPSE)
CCTV sistemlerinin çoğu monitörlerden gelen resim görüntülerinin kaydedilmesi için görüntü kayıt cihazlarını kullanırlar. Özellikle güvenlik sistemlerinde tercih sebebidir. Günümüzde Kayıt görüntüleri bilgisayar hard disklerine dijital biçimde kaydedilmektedir.

27 kapalı devre TV sistemlerinde kayıt tipi aşağıdakilerden herhangi biri olabilir.
Hard disk Manyetik bant CD DVD

28 9-VIDEO MOTION CCTV sistemi kurulan bölgede 24 saat hareket izlenmek isteniyorsa hareket algılama sistemine (video motion) ihtiyaç vardır. Genelde harici güvenlik ortamında kullanılır. Güvenlik uygulaması yapılan bölgedeki kameraların görüntüsünün değişmesi durumunda ekrana uyarı verir.

29 5-YANGIN ALGILAMA SİSTEMLERİ
Yangını başlama aşamasında duman, ısı veya alevi algılayarak siren, ışık vs. ile personeli ikaz eden elektronik sistemlerdir. Dedektörler algılanan yangın tipine bağlı olarak 3 ana gruba ayrılırlar: A. Duman dedektörleri B. Sabit sıcaklık ve ısı artış hızı dedektörleri C. Alev dedektörleri

30 Yangın dedektörleri duman, ısı ve alev’e bağlı özellikleri kullanarak çalışırlar.

31 6-KART KONTROLLÜ GEÇİŞ SİSTEMLERİ (CACS)
Koruma faaliyeti sürdürülen bina ve tesislerde, kontrol noktasında kontrollü geçişe yardımcı olan, yetkilendirme ile sınırlandırılabilen, personel sirkülasyonu takip eden sistemlerdir. CASS Sistemi; biyometrik sistemler, geçiş kontrol turnikeleri, bariyerler, kart okuyucu terminaller gibi ünitelerle desteklenir. Bu sistemler fabrikalarda çokça kullanılmaktadır.

32 Geçiş Kontrol Sistemleri tüm giriş - çıkış hareketlerini bilgisayar ortamına kaydederek denetler ve raporlar. İstenildiği anda kimlerin ne zaman hangi kapıdan giriş-çıkış yaptığını rapor halinde çıktısını verir.

33 BİOMETRİK SİSTEMLER İnsan vücudunun bir uzvunu, özel yapılmış bir okuyucu tarafından dijital dile çeviren ve daha sonra karşılaştırma yoluyla aynı uzvu tanıyabilen ya da reddeden sistemlere Biometrik sistemler denir. İnsanları; parmak izlerinden, gözlerinden ve fizyolojik özelliklerinden tanıyabilen güvenlik sistemlerine Biometrik sistemler denilmektedir.

34 Biometrik sistemlerin en bilinenleri aşağıdakilerdir:
Parmak izi eşleştirme İris tanıma Retina taraması Ses ve konuşma tanıma Yüz tanıma El tanıma Damar tanıma

35 GEÇİŞ KONTROL TURNİKELERİ
Sadece izin verilen kişilerin geçişini sağlayan elektromekanik geçiş sistemleridir. Kurum kuruluş içerisine girme yetkisi olmayan personel veya kartı bulunmayan yabancılara karşı korunum sağlar. Dış ve iç noktalarda orta ve tam boy turnikeler kullanılarak güvenlik sağlanır.

36 Tam boy turnike Yarım boy turnike Jetonlu turnikeler Manyetik kartlı turnikeler

37 BARİYERLER Fabrika, site, villa ve otopark giriş çıkışlarının denetimini sağlayan fiziki engellerdir. Mantar bariyerler, yana kayar fotoselli cam kapılar, döner kapılar, kurtkapanı gibi sistemler de bariyer olarak değerlendirilebilir.

38 KART OKUYUCU TERMİNALLER
Mikro işlemci mimarisi ile üretilirler. Turnike ve kapı uygulamalarında turnikeden geçildiğine dair bilgi ve kapı açık bilgisi tespit edilir. Her bir panel üzerinde standart olarak kart numarası ve geçiş hareketi hafızada tutulabilir.

39 Terminal; barkod okuyucu, manyetik şeritli
kart okuyucu, yaklaşım tipi (Proximity) kart okuyucu, kontaklı akıllı kart okuyucu ve kontaksız (RF) akıllı kart gibi sistemlerden oluşur. Proximity kart okuyucular, kart kontrollü geçiş sistemlerinin bir çeşitidir.

40

41 Okutulan kart sistemde tanımlı olmalıdır.
Kart Okuyucuların Genel Özellikleri Okutulan kart sistemde tanımlı olmalıdır. Kartta tanımlı şifre sistemle uyumlu olmalıdır. Kartın geçerlilik süresine göre işlem yapılır. Personelin görevine göre geçiş yetkileri sınırlandırılabilmektedir. Proximity (geçiş) kartları manyetik alandan etkilenirler.

42 7-EŞYA, ÜST VE PATLAYICI MADDE ARAMA SİSTEMLERİ
1- Metal Dedektörler 2- X-Ray cihazları 3- Patlayıcı koklama dedektörleri 4- Posta kontrol dedektörleri

43 Metal Dedektörler Metalle karşılaştıklarında sesli veya ışıklı uyarma sinyali verirler.Başlıca iki çeşittir. Metal Kapı Dedektörleri Metal El Dedektörleri

44 Metal Kapı Dedektörleri

45 Manyetik alan oluşturarak bu manyetik alan içerisinden geçirilen madeni cisimlerin kütlesi hakkında sesli ve ışıklı olarak bilgilendirme sağlayan mikro işlemcili algılama devrelerine sahip cihazlardır. Kişilerin üstlerindeki metalden yapılmış ateşli silahlar ile her türlü kesici, patlayıcı aletlerin hızlı ve güvenilir bir metotla aranmasını sağlar. Metal dedektörlerin çalışma prensibi; Elektromanyetik dalga göndererek metalden geri yansıyan dalgayı algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler.

46 Yan yana çalıştırılan kapı tipi detektörler arasında en az 100 cm mesafe olmalıdır.
Kapı detektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için kontrol edilecek personel detektörlerden metre mesafe ara ile geçirilmelidir. Metal dedektörlerin ayarlanması işlemine Kalibrasyon denir.

47 Metal El Dedektörleri

48 El dedektörlerinin çalışma prensipleri metal kapı dedektörleri ile aynıdır.
Sadece kişilerin üzerlerindeki metallerin yerinin nokta olarak belirlenmesi amacı ile kullanılırlar. El dedektörleri kullanım rahatlığı dışında istenilen yere taşınabilir. Şarj edilebilir yapısı sayesinde hiçbir kablo bağlantısı ve enerji nakline gerek yoktur. Dedektörün metal algılama hassasiyetini artırmak için bir ayar düğmesi bulunmaktadır.

49 Dikkat edilmesi gereken hususlar:
Göreve başlamadan önce çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. İncelenen bölgeye 2.5cm – 7.5cm arasında bir mesafeden, paralel tutularak kontrol yapılmalıdır. Islak zemine bırakılmamalıdır. Metal zemine bırakılmamalıdır. İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır. Başka amaçla kullanılmamalıdır. Hamile bayanlar,kalp pili takılan kişiler metal dedektörlerle kontrol edilemezler.

50 Şahsın vücudunda herhangi bir metal sinyali alındığında sinyal kaynağı metal nesne kontrol edildikten sonra taramada kalınan noktadan itibaren vücudun tamamı bitene kadar taramaya devam edilmelidir.

51 Body scanner (Vücut tarayıcı)
Body scanner, Şahısların üst aramalarında kesin bilgi almak amacıyla üretilmiş ve radyolojik ışın türü tarama yapan bir cihazdır.

52 Personel üzerinde bulunabilecek patlayıcı ve
tehlike teşkil eden  maddeleri örneğin dinamit, C-4, seramik, grafit, plastik, silah, plastik silahlar, gözlük, tahta vs. kesin doğrulukta bildirir. Bunun yanında uyuşturucu maddeleri örneğin uyuşturucular, tütün vs. gibi maddeleri de kişi üzerinde gösterir. 

53 Bu sistemde personel 6 saniye içerisinde
cepheden ve arkadan olmak üzere taranır, elbise altında bulunan maddeler operatör ekranında gözükür. Günümüzde Amerikan ve İngiliz havalimanlarında ve cezaevlerinde kullanılmaktadır. 

54 X-Ray cihazları: Kişilerin el bagajlarının ve bagajlarının içlerinde tehlikeli madde olup olmadığını tespit etmek amacıyla çalışan cihazlardır.

55 X-Ray cihazlarında, X ışınları üreten bir ışık kaynağı ve bu kaynağın karşısında ışınları algılayan detektörler mevcuttur. Işık kaynağı ve detektörler arasında konveyör üzerinden geçen nesneler yoğunluklarına göre X ışınlarını değişime uğratır ve bu değişimler detektörler tarafından algılanarak cisimlerin siluetleri monitöre yansıtılır. Bu siluetler renkli monitörlerde cisimlerin organik, inorganik durumlarına göre turuncu, mavi, yeşil renklerde, siyah-beyaz monitörlerde ise grinin farklı tonlarında ekrana yansıtılır.

56 X-Ray cihazları 4 üniteden oluşur.
1-X ışını ünitesi:İncelenecek eşyanın hareketlerini sağlayan taşıyıcı bant sistemi ile donatılmıştır. 2-Ekran:Genellikle kontrol panelinin üstüne yerleştirilir.Siyah beyaz veya renkli olabilir. 3-Kontrol paneli:1 mili ampermetre,ışık taşıyıcı,yön seçme düğmeleri,metrik görüntü büyütme düğmeleri bulunur. 4-Taşıyıcı bant (Konveyör)

57 X-Ray cihazları iki farklı teknoloji ile üretilmektedirler:
E-SCAN (Organik-İnorganik Ayrımlı): Renkli ve Siyah-Beyaz iki Monitör kullanılmaktadır. Metaller ekran üzerinde açık yeşil renkte görünür. S-SCAN (Yoğunluk Taramalı): Tek Monitör kullanılmaktadır. Metaller ekran üzerinde mavi renkte görünür.

58 Sağlık Emniyeti X-Ray cihazları, yayılan radyasyonun önlenmesi için üreticiler tarafından kurşun levha veya panellerle kaplanmış ve tünel çıkışlarına kurşun vinil perdeler konulmuştur. Cihazın kullanımında radyasyona bağlı olarak kullanıcılar için sağlık emniyeti alınmalı, sistem kullanıcıları için radyasyon ölçer Dozaj Gösterge Şeridi (Dozimetre) bulundurulmalıdır. Dozimetre, X-Ray cihazlarının kullanımında kullanıcının radyasyona karşı güvenliğinin sağlanması, radyasyona maruz kaldığı miktarı ölçmek için kullanılan cihazdır.

59

60 Dozimetre herhangi bir sebeble X-ray cihazının tüneline veya kenarına konulmaz.
herhangi birine ödünç verilmez, veya ödünç alınmaz. metal parçalar veya giyeceklerin arkasına konulmaz. Not: Dozimetre bir güvenlik cihazı değildir. Ülkemizde X-ray cihazlarının ve dozimetrelerin ölçüm ve kontrolleri Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından sertifikalandırılmaktadır.

61 X -RAY Cihazında bant üzerine konulan bavul ve paketler arasındaki mesafe en az 50 cm olmalıdır.

62 EDS sistemleri (Patlayıcı Tarama Sistemleri)
Söz konusu sistemler tahrip edici olmayan otomatik sistemler olup, bilgisayarlı tomografi ve X-ışını sapması teknolojilerine dayalıdır.

63

64 Bu makineler 1 ve 2'inci aşamada otomatik olarak bagajın temiz veya kirli temiz olduğuna karar verdiği gibi, 3. ve 4. aşama olarak operatörlerin görüntüyü izlemesiyle ikinci kez kirli ve temiz bagaj ayrımı yapılmasına imkan veriyor. Dört aşamadan geçtikten sonra temiz olmadığı belirlenen bagaj, 5. aşamada kirli bölgeye alınarak, iz dedektörleri vasıtasıyla mahiyeti tespit ediliyor. Altıncı aşamada kirli bagaj yolcusu ile eşleştiriliyor. Cihaz, ayrıca nesneler hakkında güvenlik birimlerine ayrıntılı raporlar veriyor.

65 Bilgisayarlı Tomografi Sistemi
Bu sistemde; cismin X-Ray etrafında döndürülerek taranması ve tomografisinin çekilmesi esasına dayanır.

66 EDDS Patlayıcı ve Düzeneklerini Tanıma Sistemidir.

67 Patlayıcı Koklama Detektörü
Patlayıcı maddelerin yaydıkları kokulara duyarlı detektörlerdir. Patlayıcı maddenin buharlaşma hızına duyarlı sistemlerdir. Fabrikasyon patlayıcılara duyarlı olup bütün patlayıcıları Tespit eden detektör tipi mevcut değildir. Şahıs kontrolünde kullanılırlar.

68 El Tipi Sıvı Patlayıcı Detektörü
El Tipi Sıvı Detektörü, Sıvılara Dokunmadan Kapalı/Ambalajlı Kapların İçindeki Sıvıların PATLAYICI/PARLAYICI olup olmadıklarının kolaylıkla tetkikini sağlar.

69 Posta Kontrol Detektörü
Korunan yerlere posta yoluyla gönderilen paketleri kontrol için kullanılır. Radyasyon ışınları ile çalışır.

70 23 nolu sınav 2) Aşağıdakilerden hangisi geçiş kontrol kartlarının kullanım amaçlarından değildir? a) Zaman bazında kayıtların tutulması b) Binada bulunan kişilerin belirlenmesi c) Manyetik alandan etkilenmemesi d) Çalışanların takip edilmesi e) Giriş çıkışların yetkilendirilmesi

71 23 nolu sınav 2) Aşağıdakilerden hangisi geçiş kontrol kartlarının kullanım amaçlarından değildir? a) Zaman bazında kayıtların tutulması b) Binada bulunan kişilerin belirlenmesi c) Manyetik alandan etkilenmemesi d) Çalışanların takip edilmesi e) Giriş çıkışların yetkilendirilmesi

72 9) CCTV sisteminin açılımı nedir?
a) Kapalı Devre Video Sistemi b) Kapalı Devre Emniyet Sistemi c) Kapalı Devre Kartlı Geçiş d) Açık Devre Televizyon Sistemi e) Kapalı Devre Televizyon Sistemi

73 9) CCTV sisteminin açılımı nedir?
a) Kapalı Devre Video Sistemi b) Kapalı Devre Emniyet Sistemi c) Kapalı Devre Kartlı Geçiş d) Açık Devre Televizyon Sistemi e) Kapalı Devre Televizyon Sistemi

74 17) Patlayıcı maddelerden C3 ve C4 adı verilen plastik patlayıcı X-RAY cihazında hangi renkler ile tespit edilebilir? a) Mavi renkte b) Turuncu ve tonları renginde c) Mor renkte d) Fosforik yeşil renkte e) Hiçbiri

75 17) Patlayıcı maddelerden C3 ve C4 adı verilen plastik patlayıcı X-RAY cihazında hangi renkler ile tespit edilebilir? a) Mavi renkte b) Turuncu ve tonları renginde c) Mor renkte d) Fosforik yeşil renkte e) Hiçbiri

76 26) Kartlı geçiş sistemi genelde nerelerde kullanılır?
a) Büyük alışveriş merkezi girişlerinde b) Banka giriş kapılarında c) Okullarda d) Fabrika giriş kapılarında e) Otellerde

77 26) Kartlı geçiş sistemi genelde nerelerde kullanılır?
a) Büyük alışveriş merkezi girişlerinde b) Banka giriş kapılarında c) Okullarda d) Fabrika giriş kapılarında e) Otellerde

78 38) Aşağıdakilerden hangisi kapalı devre televizyon sistemine ait bir unsur değildir?
a) Lens b) Turnike c) Monitör d) Kamera e) Multiplexer

79 38) Aşağıdakilerden hangisi kapalı devre televizyon sistemine ait bir unsur değildir?
a) Lens b) Turnike c) Monitör d) Kamera e) Multiplexer

80 41) Kapı detektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için personel detektörden kaç metre ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler 1 m. ara ile geçirilmelidir b) Kontrol edilecek kişiler 2 m. ara ile geçirilmelidir c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir d) Kontrol edilecek kişiler 3 m. ara ile geçirilmelidir e) Kontrol edilecek kişiler mesafe bırakılmaksızın geçirilmelidir

81 41) Kapı detektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için personel detektörden kaç metre ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler 1 m. ara ile geçirilmelidir b) Kontrol edilecek kişiler 2 m. ara ile geçirilmelidir c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir d) Kontrol edilecek kişiler 3 m. ara ile geçirilmelidir e) Kontrol edilecek kişiler mesafe bırakılmaksızın geçirilmelidir

82 56) Film dozimetre cihazı hangi cihazla birlikte kullanılır?
a) Kamera ile b) Kartlı okuyucu ile c) X-Ray cihazı ile d) CCTV ile e) Kapı tipi detektörle

83 56) Film dozimetre cihazı hangi cihazla birlikte kullanılır?
a) Kamera ile b) Kartlı okuyucu ile c) X-Ray cihazı ile d) CCTV ile e) Kapı tipi detektörle

84 59) Aşağıdakilerden hangisi X-Ray cihazının kullanım amacıdır?
a) Geçiş yapan kişilerin el bagajlarının kontrolünü yapmak b) Kişilerin üzerindeki metali tespit etmek c) Kişilerin fotoğrafını çekmek d) Geçiş yapan kişilerin manyetik kartını okutarak geçiş yapmasını sağlamak e) Kimlik tespiti yapmak

85 59) Aşağıdakilerden hangisi X-Ray cihazının kullanım amacıdır?
a) Geçiş yapan kişilerin el bagajlarının kontrolünü yapmak b) Kişilerin üzerindeki metali tespit etmek c) Kişilerin fotoğrafını çekmek d) Geçiş yapan kişilerin manyetik kartını okutarak geçiş yapmasını sağlamak e) Kimlik tespiti yapmak

86 73) Pan-Tilt ne için kullanılır?
a) Hareket algılamak için kullanılır b) Kartlı geçiş için kullanılır c) Kameraya hem yatay hem de dikey hareket vermek için kullanılır d) Birden fazla kameradan gelen görüntüyü bir monitörde birleştirmek için kullanılır e) Görüntüyü netleştirmek için kullanılır

87 73) Pan-Tilt ne için kullanılır?
a) Hareket algılamak için kullanılır b) Kartlı geçiş için kullanılır c) Kameraya hem yatay hem de dikey hareket vermek için kullanılır d) Birden fazla kameradan gelen görüntüyü bir monitörde birleştirmek için kullanılır e) Görüntüyü netleştirmek için kullanılır

88 79) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Metal detektörler b) Hareket detektörleri c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı

89 79) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Metal detektörler b) Hareket detektörleri c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı

90 22 nolu sınav 33-) CCTV’ de dört tane kameradan gelen görüntüyü bir ekranda ekranı bölerek görmemizi sağlayan parçaya ne ad verilir? a) Monitör b) Switcher c) Quad d) Terminal e) Kamera

91 22 nolu sınav 33-) CCTV’ de dört tane kameradan gelen görüntüyü bir ekranda ekranı bölerek görmemizi sağlayan parçaya ne ad verilir? a) Monitör b) Switcher c) Quad d) Terminal e) Kamera

92 39-) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Metal detektörler b) Hareket detektörleri c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı

93 39-) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Metal detektörler b) Hareket detektörleri c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı

94 76-) Kişilerin başkalarından ayırt edilmesine ve değişmeyen özelliklerinin (parmak izi, göz iris vb) kullanılarak giriş-çıkış yetkilendirilmesinin yapıldığı cihazlar aşağıdakilerden hangisidir? a) Kartlı Cihazlar b) Kapalı Devre Kimlik Belirleme c) Görsel Kimlik Belirme d) Biyometrik Cihazlar e) Detektörler

95 76-) Kişilerin başkalarından ayırt edilmesine ve değişmeyen özelliklerinin (parmak izi, göz iris vb) kullanılarak giriş-çıkış yetkilendirilmesinin yapıldığı cihazlar aşağıdakilerden hangisidir? a) Kartlı Cihazlar b) Kapalı Devre Kimlik Belirleme c) Görsel Kimlik Belirme d) Biyometrik Cihazlar e) Detektörler

96 77-) Aşağıdakilerden hangisi X-ray cihazları kullanımında kullanıcının radyasyona karşı güvenliğinin sağlanması, radyasyona maruz kaldığı miktarı ölçmek için kullanılan cihazdır? a) AVO metre b) Dozimetre c) Manyetik kontak d) Ultrasonik detektör e) Barometre

97 77-) Aşağıdakilerden hangisi X-ray cihazları kullanımında kullanıcının radyasyona karşı güvenliğinin sağlanması, radyasyona maruz kaldığı miktarı ölçmek için kullanılan cihazdır? a) AVO metre b) Dozimetre c) Manyetik kontak d) Ultrasonik detektör e) Barometre

98 80-) “Renkli “ X-RAY cihazlarında atom yoğunluğu fazla olan metal maddeler hangi renkte gözükürler?
a) Yeşil b) Gri c) Siyah d) Koyu mavi e) Kırmızı

99 80-) “Renkli “ X-RAY cihazlarında atom yoğunluğu fazla olan metal maddeler hangi renkte gözükürler?
a) Yeşil b) Gri c) Siyah d) Koyu mavi e) Kırmızı

100 84-) Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbirlerinden değildir?
a) Duvar ve beton engeller b) Tel örgüler c) Bariyerler d) Metal dedektörler e) Taşıt kapanları

101 84-) Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbirlerinden değildir?
a) Duvar ve beton engeller b) Tel örgüler c) Bariyerler d) Metal dedektörler e) Taşıt kapanları

102 92-) “Teknolojik güvenlik cihazları, güvenliği sağlamak için kullanılan ……….. cihazlardır.”
a) Ana b) Pahalı c) Yardımcı d) Ekonomik e) Psikolojik

103 92-) “Teknolojik güvenlik cihazları, güvenliği sağlamak için kullanılan ……….. cihazlardır.”
a) Ana b) Pahalı c) Yardımcı d) Ekonomik e) Psikolojik

104 21 nolu sınav 1-) Güvenlik kameralarında zoom yapılması ne anlama gelir? a) Görüntü açısının değiştirilmesi b) Görüntünün netlik ayarının yapılması c) Görüntünün yakınlaştırılması / büyütülmesi d) Görüntünün 90 derece döndürülmesi e) Hepsi

105 1-) Güvenlik kameralarında zoom yapılması ne anlama gelir?
a) Görüntü açısının değiştirilmesi b) Görüntünün netlik ayarının yapılması c) Görüntünün yakınlaştırılması / büyütülmesi d) Görüntünün 90 derece döndürülmesi e) Hepsi

106 14-) İstenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevirerek monitöre aktaran CCTV sistemindeki cihaz hangisidir? a) Video kayıt cihazı b) Multiplexer c) Quad d) Monitör e) Kamera

107 14-) İstenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevirerek monitöre aktaran CCTV sistemindeki cihaz hangisidir? a) Video kayıt cihazı b) Multiplexer c) Quad d) Monitör e) Kamera

108 22-) ………….………….; Şahısların üst
aramalarında kesin bilgi almak amacıyla üretilmiş ve radyolojik ışın türü tarama yapan bir cihazdır. a) Body Scanner b) EDS c) Tomografik Sistem d) Narkotik Tanıma Sistemi e) Patlayıcı Tanıma Sistemi

109 22-) ………….………….; Şahısların üst
aramalarında kesin bilgi almak amacıyla üretilmiş ve radyolojik ışın türü tarama yapan bir cihazdır. a) Body Scanner b) EDS c) Tomografik Sistem d) Narkotik Tanıma Sistemi e) Patlayıcı Tanıma Sistemi

110 46-) Aşağıdakilerden hangisi Metale duyarlı El detektörlerinin kullanılmasında dikkat edilecek hususlardan biri değildir? a) Islak zemine bırakılmamalıdır b) El detektörü incelenen bölgeye bir metre mesafeden paralel tutulmalıdır c) Başka amaçla kullanılmamalıdır d) Metal zemine bırakılmamalıdır e) İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır

111 46-) Aşağıdakilerden hangisi Metale duyarlı El detektörlerinin kullanılmasında dikkat edilecek hususlardan biri değildir? a) Islak zemine bırakılmamalıdır b) El detektörü incelenen bölgeye bir metre mesafeden paralel tutulmalıdır c) Başka amaçla kullanılmamalıdır d) Metal zemine bırakılmamalıdır e) İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır

112 49-) Aşağıdakilerden hangisi, yabancı maddelerin ve istenmeyen kişilerin girişini engelleyecek Fiziki Güvenlik istemlerinden değildir? a) Duvarlar, beton engeller b) Tel Örgüler c) Bariyerler d) Kartlı Geçiş Sistemleri e) Kilit Sistemleri

113 49-) Aşağıdakilerden hangisi, yabancı maddelerin ve istenmeyen kişilerin girişini engelleyecek Fiziki Güvenlik istemlerinden değildir? a) Duvarlar, beton engeller b) Tel Örgüler c) Bariyerler d) Kartlı Geçiş Sistemleri e) Kilit Sistemleri

114 59-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir?
a) X-Ray cihazı b) Proximity okuyucular c) Metal algılama dedektörü d) Bomba algılama cihazı e) Kapı tipi metal algılama dedektörü

115 59-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir?
a) X-Ray cihazı b) Proximity okuyucular c) Metal algılama dedektörü d) Bomba algılama cihazı e) Kapı tipi metal algılama dedektörü

116 70-) Pan-Tilt ne için kullanılır?
a) Hareket algılamak için kullanılır b) Kartlı geçiş için kullanılır c) Kameraya hem yatay hem de dikey hareket vermek için kullanılır d) Birden fazla kameradan gelen görüntüyü bir monitörde birleştirmek için kullanılır e) Görüntüyü netleştirmek için kullanılır

117 70-) Pan-Tilt ne için kullanılır?
a) Hareket algılamak için kullanılır b) Kartlı geçiş için kullanılır c) Kameraya hem yatay hem de dikey hareket vermek için kullanılır d) Birden fazla kameradan gelen görüntüyü bir monitörde birleştirmek için kullanılır e) Görüntüyü netleştirmek için kullanılır

118 76-) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Hareket detektörleri b) Metal detektörler c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı

119 76-) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Hareket detektörleri b) Metal detektörler c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı

120 97-) X-RAY cihazı ile kontrollerde röntgen ışınlarını emerek görüntü yorumlanmasında netlik göstermeyen madde aşağıdakilerden hangisidir? a) Kurşun ve plastik maddelerle kaplanmış nesneler b) Deri ile kaplanmış nesneler c) Tahta kutu içerisine konmuş nesneler d) Nemli bezlere sarılmış nesneler e) Branda ile ambalajlanmış nesneler

121 97-) X-RAY cihazı ile kontrollerde röntgen ışınlarını emerek görüntü yorumlanmasında netlik göstermeyen madde aşağıdakilerden hangisidir? a) Kurşun ve plastik maddelerle kaplanmış nesneler b) Deri ile kaplanmış nesneler c) Tahta kutu içerisine konmuş nesneler d) Nemli bezlere sarılmış nesneler e) Branda ile ambalajlanmış nesneler

122 20 nolu sınav 2-) Tek Tek personel giriş çıkışını düzenleyen ve raporlayan geçiş sistemi aşağıdakilerden hangisidir? a) CCTV b) CACS c) Turnike/PDKS d) PIR e) Hiçbiri

123 2-) Tek Tek personel giriş çıkışını düzenleyen ve raporlayan geçiş sistemi aşağıdakilerden hangisidir? a) CCTV b) CACS c) Turnike/PDKS d) PIR e) Hiçbiri

124 16-) Aşağıdaki elektronik güvenlik sistemlerinden hangisinin hassasiyetini ayarlamakla Manyetik alan şiddetini değiştirebiliriz? a) X-Ray cihazı b) El Dedektörü c) CCTV d) CACS e) Işın Dedektörü

125 16-) Aşağıdaki elektronik güvenlik sistemlerinden hangisinin hassasiyetini ayarlamakla Manyetik alan şiddetini değiştirebiliriz? a) X-Ray cihazı b) El Dedektörü c) CCTV d) CACS e) Işın Dedektörü

126 27-) Aşağıdakilerden hangisi Kartlı Kontrollü Geçiş Sistemidir
27-) Aşağıdakilerden hangisi Kartlı Kontrollü Geçiş Sistemidir? a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Kapı tipi metal algılama dedektörü d) Biyometrik okuyucular e) Bomba algılama cihazı

127 27-) Aşağıdakilerden hangisi Kartlı Kontrollü Geçiş Sistemidir
27-) Aşağıdakilerden hangisi Kartlı Kontrollü Geçiş Sistemidir? a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Kapı tipi metal algılama dedektörü d) Biyometrik okuyucular e) Bomba algılama cihazı

128 36-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir
36-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir? a) Bariyerler b) Duvarlar c) Video Hareket Algılama Sistemleri d) Biyometrik Sistemler e) Toprak Altı ve Çit Tipi Algılama Sistemleri

129 36-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir
36-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir? a) Bariyerler b) Duvarlar c) Video Hareket Algılama Sistemleri d) Biyometrik Sistemler e) Toprak Altı ve Çit Tipi Algılama Sistemleri

130 47-) CCTV sisteminde QUAD cihazı ne işe yarar
47-) CCTV sisteminde QUAD cihazı ne işe yarar? a) Kamerayı hareket ettirmek b) Ekranı bölmelere ayırma c) Anahtarlama yapma d) Renkli görüntü verme e) S/B görüntü verme

131 47-) CCTV sisteminde QUAD cihazı ne işe yarar
47-) CCTV sisteminde QUAD cihazı ne işe yarar? a) Kamerayı hareket ettirmek b) Ekranı bölmelere ayırma c) Anahtarlama yapma d) Renkli görüntü verme e) S/B görüntü verme

132 56-) Lenslerde yapılabilecek görüntü ayarları hangileridir
56-) Lenslerde yapılabilecek görüntü ayarları hangileridir? I –Odak Uzaklığı(Zoom) II-Netlik Ayarı (Focus) III-Anahtarlama Ayarı(Switcher) IV-Işık Hassasiyeti(İris) a) I ve II b) II ve III c) I, II ve IV d) I, III ve IV e) I, II, III ve IV

133 56-) Lenslerde yapılabilecek görüntü ayarları hangileridir
56-) Lenslerde yapılabilecek görüntü ayarları hangileridir? I –Odak Uzaklığı(Zoom) II-Netlik Ayarı (Focus) III-Anahtarlama Ayarı(Switcher) IV-Işık Hassasiyeti(İris) a) I ve II b) II ve III c) I, II ve IV d) I, III ve IV e) I, II, III ve IV

134 77-) Aşağıdakilerden hangisi kapalı devre televizyon sistemi kullanmanın amaçlarından biri değildir? a) Hırsızlık olaylarının gözlenmesi ve kaydedilmesi b) Geçiş noktalarının izlenmesi c) Geçiş yapan kişilerin izlenmesi d) Geçiş yapan kişilerin el bagajlarının içini görüntülemek e) Hukuken uygulanabilir alanlarda gizli gözetim uygulaması

135 77-) Aşağıdakilerden hangisi kapalı devre televizyon sistemi kullanmanın amaçlarından biri değildir? a) Hırsızlık olaylarının gözlenmesi ve kaydedilmesi b) Geçiş noktalarının izlenmesi c) Geçiş yapan kişilerin izlenmesi d) Geçiş yapan kişilerin el bagajlarının içini görüntülemek e) Hukuken uygulanabilir alanlarda gizli gözetim uygulaması

136 19 nolu sınav 2-) El tipi metal dedektörü ile kontrol edilen kişi bayan ve etek giyiniyorsa kontrol şekli nasıl olmalıdır? a)Erkek görevli tarafından --Eteğe sürtülerek b) Bayan görevli tarafından --Etek üzerinden c) Erkek görevli tarafından --Etek üzerinden d) Bayan görevli tarafından cm mesafeden e) Bayan görevli tarafından cm mesafeden

137 2-) El tipi metal dedektörü ile kontrol edilen kişi bayan ve etek giyiniyorsa kontrol şekli nasıl olmalıdır? a)Erkek görevli tarafından --Eteğe sürtülerek b) Bayan görevli tarafından --Etek üzerinden c) Erkek görevli tarafından --Etek üzerinden d) Bayan görevli tarafından cm mesafeden e) Bayan görevli tarafından cm mesafeden

138 16-) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Metal detektörler b) Hareket detektörleri c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı

139 16-) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Metal detektörler b) Hareket detektörleri c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı

140 17-) İnsan vücudunun bir uzvunu, özel yapılmış bir okuyucu tarafından dijital dile çeviren ve daha sonra karşılaştırma yoluyla aynı uzvu tanıyabilen ya da reddeden sistem aşağıdakilerden hangisidir? a) Kartlı geçiş kontrol sistemi, b) X-Ray cihazı c) Biometrik sistem d) Turnike geçiş sistemi e) CCTV sistemi

141 17-) İnsan vücudunun bir uzvunu, özel yapılmış bir okuyucu tarafından dijital dile çeviren ve daha sonra karşılaştırma yoluyla aynı uzvu tanıyabilen ya da reddeden sistem aşağıdakilerden hangisidir? a) Kartlı geçiş kontrol sistemi, b) X-Ray cihazı c) Biometrik sistem d) Turnike geçiş sistemi e) CCTV sistemi

142 30-) Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) CCTV b) Beton Bariyerler c) El Detektörler d) Mektup Kontrol Cihazları e) Kapalı Devre Görüntüleme sistemleri

143 30-) Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) CCTV b) Beton Bariyerler c) El Detektörler d) Mektup Kontrol Cihazları e) Kapalı Devre Görüntüleme sistemleri

144 50-) EDS (Explosive Detectîon System) sistemi ne işe yarar?
a) Duman algılayıcı sistemdir b) Patlayıcı maddelerin taramasında kullanılan "patlayıcı tarama sistemi" dir c) Gaz detektörü olarak kullanılır d) Bir çeşit alarm sistemidir e) Hiçbiri

145 50-) EDS (Explosive Detectîon System) sistemi ne işe yarar?
a) Duman algılayıcı sistemdir b) Patlayıcı maddelerin taramasında kullanılan "patlayıcı tarama sistemi" dir c) Gaz detektörü olarak kullanılır d) Bir çeşit alarm sistemidir e) Hiçbiri

146 53-) Hareketli Kameraların özelliklerin-den olan Tilt & Pan ne anlam ifade etmektedir?
a) Yakınlaştırma- yoğunlaşma b) Sağa, sola – aşağı yukarı c) Kamera seçme d) Uzaklaşma e) Yoğunlaşma

147 53-) Hareketli Kameraların özelliklerin-den olan Tilt & Pan ne anlam ifade etmektedir?
a) Yakınlaştırma- yoğunlaşma b) Sağa, sola – aşağı yukarı c) Kamera seçme d) Uzaklaşma e) Yoğunlaşma

148 78-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından biri değildir?
a) Metal detektörler b) X-ray cihazı c) Alarm sistemi d) Kameralı cep telefonu e) Patlayıcı buhar detektör

149 78-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından biri değildir?
a) Metal detektörler b) X-ray cihazı c) Alarm sistemi d) Kameralı cep telefonu e) Patlayıcı buhar detektör

150 92-) Aşağıdaki kişilerden hangisi ya da hangilerinin kapı tipi metal detektörlerinden geçirilmemesi tavsiye edilmektedir? I-Hamile bayanlar II-Şüpheli kişiler III-Kalp pili bulunan kimseler a) Yalnız I b) Yalnız II c) I ve II d) I ve III e) I, II ve III

151 92-) Aşağıdaki kişilerden hangisi ya da hangilerinin kapı tipi metal detektörlerinden geçirilmemesi tavsiye edilmektedir? I-Hamile bayanlar II-Şüpheli kişiler III-Kalp pili bulunan kimseler a) Yalnız I b) Yalnız II c) I ve II d) I ve III e) I, II ve III

152 18 nolu sınav 3-) Kişilerin metal dedektöre temas ederek kontrol edilmeleri ne ile sonuçlanır? a) Cihazın hassasiyeti artar ve daha güçlü bir sinyal alınır b) Kısa devre yoluyla elektrik çarpmasına neden olur c) Statik elektrikle yüklenme nedeniyle cihaz yanlış alarm verir d) Statik elektrik üreterek cihazın elektronik devreleri bozulur e) Daha yüksek sesli-ışıklı alarm üreterek pili daha çabuk biter

153 3-) Kişilerin metal dedektöre temas ederek kontrol edilmeleri ne ile sonuçlanır?
a) Cihazın hassasiyeti artar ve daha güçlü bir sinyal alınır b) Kısa devre yoluyla elektrik çarpmasına neden olur c) Statik elektrikle yüklenme nedeniyle cihaz yanlış alarm verir d) Statik elektrik üreterek cihazın elektronik devreleri bozulur e) Daha yüksek sesli-ışıklı alarm üreterek pili daha çabuk biter

154 19-) Dozimetre kullanımında hangisi yanlıştır?
a) Ortak kullanılmaz b) X-ray tüneline bırakılmaz c) Metal plaka içinde yakaya takılır d) Kullanıcının cihaz başında aldığı radyasyon miktarını ölçer e) X-ray cihazına uygun dozimetre kullanılmalıdır

155 19-) Dozimetre kullanımında hangisi yanlıştır?
a) Ortak kullanılmaz b) X-ray tüneline bırakılmaz c) Metal plaka içinde yakaya takılır d) Kullanıcının cihaz başında aldığı radyasyon miktarını ölçer e) X-ray cihazına uygun dozimetre kullanılmalıdır

156 23-) X-Ray cihazında bulunan Siyah-Beyaz ve Renkli Monitörler ne işe yarar?
a) Yoğunluk taraması ve organik inorganik ayrım yapmaya yarar b) Hi-Pen yapmaya c) Pseudo yapmaya d) Darker yapmaya e) Hiçbiri

157 23-) X-Ray cihazında bulunan Siyah-Beyaz ve Renkli Monitörler ne işe yarar?
a) Yoğunluk taraması ve organik inorganik ayrım yapmaya yarar b) Hi-Pen yapmaya c) Pseudo yapmaya d) Darker yapmaya e) Hiçbiri

158 28-) X-Ray cihazının hareketli kısmına ne denir?
a) Motor ve bant kısmı b) Konveyor c) Motion dedektör d) Yürüyen aksam e) Hareketli aksam

159 28-) X-Ray cihazının hareketli kısmına ne denir?
a) Motor ve bant kısmı b) Konveyor c) Motion dedektör d) Yürüyen aksam e) Hareketli aksam

160 42-) Kapalı devre TV sistemlerinde ekranı bölen cihaz aşağıdakilerden hangisidir?
a) Lens b) Switch c) Quad d) Multiplexer e) Focus

161 42-) Kapalı devre TV sistemlerinde ekranı bölen cihaz aşağıdakilerden hangisidir?
a) Lens b) Switch c) Quad d) Multiplexer e) Focus

162 52-) Güvenlik alarm sistemlerinin çalışma prensibi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi etkin değildir? a) Bir elektrik devresinin kesilmesi b) Sesin algılanması c) Bir ışığın kesilmesi d) Haberleşme siteminin arızalanması e) Titreşim ya da hareketin algılanması

163 52-) Güvenlik alarm sistemlerinin çalışma prensibi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi etkin değildir? a) Bir elektrik devresinin kesilmesi b) Sesin algılanması c) Bir ışığın kesilmesi d) Haberleşme siteminin arızalanması e) Titreşim ya da hareketin algılanması

164 61-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir?
a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Proximity okuyucular d) Bomba algılama cihazı e) Kapı tipi metal algılama dedektörü

165 61-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir?
a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Proximity okuyucular d) Bomba algılama cihazı e) Kapı tipi metal algılama dedektörü

166 62-) Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisi’nin kullandığı aygıtlardan olamaz?
a) Patlayıcı dedektörü b) X Ray cihazı c) Gizli ses alma cihazı d) Jop e) Metal el dedektörü

167 62-) Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisi’nin kullandığı aygıtlardan olamaz?
a) Patlayıcı dedektörü b) X Ray cihazı c) Gizli ses alma cihazı d) Jop e) Metal el dedektörü

168 63-) Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbirlerinden değildir?
a) Duvar ve beton engeller b) Tel örgüler c) Taşıt kapanları d) Metal dedektörler e) Bariyerler

169 63-) Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbirlerinden değildir?
a) Duvar ve beton engeller b) Tel örgüler c) Taşıt kapanları d) Metal dedektörler e) Bariyerler

170 70-) İstenmeyen olayların gelişimini önceden belirleyebilmek, olay anını takip edebilmek ve kayıt altına almak ve olay sonunda kayıtları inceleme yapabilmek için aşağıdaki sistemlerden hangisi kullanılır? a) Geçiş kontrol sistemleri b) Kapalı devre televizyon sistemleri c) X-RAY cihazları d) Turnikeler e) Yangın algılama sistemleri

171 70-) İstenmeyen olayların gelişimini önceden belirleyebilmek, olay anını takip edebilmek ve kayıt altına almak ve olay sonunda kayıtları inceleme yapabilmek için aşağıdaki sistemlerden hangisi kullanılır? a) Geçiş kontrol sistemleri b) Kapalı devre televizyon sistemleri c) X-RAY cihazları d) Turnikeler e) Yangın algılama sistemleri

172 77-) Alan korumasında aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
a) Dikenli tel örgü b) Yer altı basınç algılama c) Tel örgü titreşim sistemleri d) Devriye e) Kapı dedektörü

173 77-) Alan korumasında aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
a) Dikenli tel örgü b) Yer altı basınç algılama c) Tel örgü titreşim sistemleri d) Devriye e) Kapı dedektörü

174 81-) Eşya kontrolünde aşağıdaki güvenlik sistem ve cihazlarından hangileri kullanılmaz?
a) Kapı dedektörü b) EDS sistemi c) Eğitilmiş köpekler d) Tomografi cihazları e) X-ray cihazları

175 81-) Eşya kontrolünde aşağıdaki güvenlik sistem ve cihazlarından hangileri kullanılmaz?
a) Kapı dedektörü b) EDS sistemi c) Eğitilmiş köpekler d) Tomografi cihazları e) X-ray cihazları

176 88-) Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) Alarm işletim sistemleri b) Geçiş kontrol sistemi c) Kapalı devre görüntüleme sistemi d) Beton Bariyerler e) Saygın sabotaj alarm sistemleri

177 88-) Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) Alarm işletim sistemleri b) Geçiş kontrol sistemi c) Kapalı devre görüntüleme sistemi d) Beton Bariyerler e) Saygın sabotaj alarm sistemleri

178 17 nolu sınav 2-) Metal dedektörler hangi esasa göre çalışırlar?
a) Ses dalgaları b) Manyetik alan dalgaları c) Titreşim d) Elektrik gerilimi e) Ultrasonik alan

179 2-) Metal dedektörler hangi esasa göre çalışırlar?
a) Ses dalgaları b) Manyetik alan dalgaları c) Titreşim d) Elektrik gerilimi e) Ultrasonik alan

180 31-) İstenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevirerek monitöre aktaran CCTV sistemindeki cihaz aşağıdakilerden hangisidir? a) Video kayıt cihazı b) Mültiplexer c) Kamera d) Monitör e) Quad

181 31-) İstenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevirerek monitöre aktaran CCTV sistemindeki cihaz aşağıdakilerden hangisidir? a) Video kayıt cihazı b) Mültiplexer c) Kamera d) Monitör e) Quad

182 42-) X-RAY cihazından geçen metaller ekran üzerinde hangi renkte görünür?
a) Açık yeşil b) Sarı c) Mavi d) Sütlü kahve e) Kırmızı

183 42-) X-RAY cihazından geçen metaller ekran üzerinde hangi renkte görünür?
a) Açık yeşil b) Sarı c) Mavi d) Sütlü kahve e) Kırmızı

184 47-) Çevre güvenliğinde aşağıdakilerden hangi algılama sistemi kullanılmaz?
a) Fiber optik algılama sistemleri b) İnfrared bariyer sistemleri c) Mikro dalga bariyer sistemleri d) Biometrik sistemler e) Manyetik alan algılama sistemleri

185 47-) Çevre güvenliğinde aşağıdakilerden hangi algılama sistemi kullanılmaz?
a) Fiber optik algılama sistemleri b) İnfrared bariyer sistemleri c) Mikro dalga bariyer sistemleri d) Biometrik sistemler e) Manyetik alan algılama sistemleri

186 60-) Dozimetre ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Elektronik sistem ve cihaz kullanan personelin maruz kaldığı radyasyon miktarını gösterir b) Kişilerin üzerinde metal olup olmadığını bildiren bir cihazdır c) Kullanan kişiyi radyasyona karşı korur d) Kapı tipi metal detektöründen kaç kişinin geçtiğini gösteren bir aygıttır. e) Hiçbiri

187 60-) Dozimetre ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Elektronik sistem ve cihaz kullanan personelin maruz kaldığı radyasyon miktarını gösterir b) Kişilerin üzerinde metal olup olmadığını bildiren bir cihazdır c) Kullanan kişiyi radyasyona karşı korur d) Kapı tipi metal detektöründen kaç kişinin geçtiğini gösteren bir aygıttır. e) Hiçbiri

188 69-) El dedektörü hangi tip malzemeye karşı hassastır?
a) Metal b) Plastik c) Patlayıcı d) Tahta e) Cam

189 69-) El dedektörü hangi tip malzemeye karşı hassastır?
a) Metal b) Plastik c) Patlayıcı d) Tahta e) Cam

190 91-) I. X ışınları bölümü II. Ekran III. Soğutma bölümü IV. Kontrol paneli Yukarıdakilerden hangileri x-ray sisteminin bölümlerindendir? a) I ve II b) II ve III c) I ve IV d) I, II ve IV e) I, II, III ve IV

191 91-) I. X ışınları bölümü II. Ekran III. Soğutma bölümü IV. Kontrol paneli Yukarıdakilerden hangileri x-ray sisteminin bölümlerindendir? a) I ve II b) II ve III c) I ve IV d) I, II ve IV e) I, II, III ve IV

192 16 nolu sınav 16-) Kapı metal dedektörden ikinci defa geçen ve dedektör tarafından sinyal alınan kişiye ne uygulama yapılır? a) El dedektörüyle arama yapılır b) Bir daha dedektörden geçirilir c) Elle arama yapılır d) İçeri girmesine izin verilmez e) Hiçbiri

193 16-) Kapı metal dedektörden ikinci defa geçen ve dedektör tarafından sinyal alınan kişiye ne uygulama yapılır? a) El dedektörüyle arama yapılır b) Bir daha dedektörden geçirilir c) Elle arama yapılır d) İçeri girmesine izin verilmez e) Hiçbiri

194 17-) Ülkemizde X-ray cihazlarının ve dozimetrelerin ölçüm ve kontrolleri hangi kurum tarafından sertifikalandırılmaktadır? a) Devlet İstatistik Enstitüsü b) Telekomünasyon kurumu c) Türkiye Atom Enerjisi Kurumu d) ASELSAN e) Milli Prodüktive Merkezi

195 17-) Ülkemizde X-ray cihazlarının ve dozimetrelerin ölçüm ve kontrolleri hangi kurum tarafından sertifikalandırılmaktadır? a) Devlet İstatistik Enstitüsü b) Telekomünasyon kurumu c) Türkiye Atom Enerjisi Kurumu d) ASELSAN e) Milli Prodüktive Merkezi

196 32-) Film dozimetre hangi cihazla birlikte kullanılır?
a) Kamera ile b) X-Ray cihazı ile c) Kartlı okuyucu ile d) CCTV ile e) Kapı tipi dedektörle

197 32-) Film dozimetre hangi cihazla birlikte kullanılır?
a) Kamera ile b) X-Ray cihazı ile c) Kartlı okuyucu ile d) CCTV ile e) Kapı tipi dedektörle

198 35-) Aşağıdakilerden hangisi el dedektörü tarafından tespit edilemez?
a) Çelik levhalar b) Metal paralar c) Plastik kabzalı tabancalar d) Metal nesneler e) Metal alaşımı içermeyen nesneler

199 35-) Aşağıdakilerden hangisi el dedektörü tarafından tespit edilemez?
a) Çelik levhalar b) Metal paralar c) Plastik kabzalı tabancalar d) Metal nesneler e) Metal alaşımı içermeyen nesneler

200 37-) Kartlı geçiş sistemi aşağıdaki birimlerden hangisinde kullanılabilir?
a) Büyük alışveriş merkezi girişlerinde b) Banka giriş kapılarında c) Okullarda d) Fabrika giriş kapılarında e) Otellerde

201 37-) Kartlı geçiş sistemi aşağıdaki birimlerden hangisinde kullanılabilir?
a) Büyük alışveriş merkezi girişlerinde b) Banka giriş kapılarında c) Okullarda d) Fabrika giriş kapılarında e) Otellerde

202 39-) Kapalı devre kamera sistemlerinde kullanılan cihazlardan Switcher ve Quad arasındaki temel fark nedir? a) Switcher monitöre sırayla görüntü verir; Quad kamera görüntülerinin 4 tanesini aynı anda verebilir b) Switcher monitöre direk bağlanır; Quad kayıt cihazına bağlanır. c) Switcher e 4 kamera bağlanır; Quad a 16 kamera d) Switcher daha karmaşıktır; Quad daha basit e) İkisi de aynı makinedir

203 39-) Kapalı devre kamera sistemlerinde kullanılan cihazlardan Switcher ve Quad arasındaki temel fark nedir? a) Switcher monitöre sırayla görüntü verir; Quad kamera görüntülerinin 4 tanesini aynı anda verebilir b) Switcher monitöre direk bağlanır; Quad kayıt cihazına bağlanır. c) Switcher e 4 kamera bağlanır; Quad a 16 kamera d) Switcher daha karmaşıktır; Quad daha basit e) İkisi de aynı makinedir

204 49-) Aşağıdakilerden hangisi geçiş kontrol kartlarının kullanım amaçlarından değildir?
a) Zaman bazında kayıtların tutulması b) Binada bulunan kişilerin belirlenmesi c) Manyetik alandan etkilenmemesi d) Çalışanların takip edilmesi e) Giriş çıkışların yetkilendirilmesi

205 49-) Aşağıdakilerden hangisi geçiş kontrol kartlarının kullanım amaçlarından değildir?
a) Zaman bazında kayıtların tutulması b) Binada bulunan kişilerin belirlenmesi c) Manyetik alandan etkilenmemesi d) Çalışanların takip edilmesi e) Giriş çıkışların yetkilendirilmesi

206 65-) X-Ray cihazı daha çok nerelerde kullanılır?
a) Otellerde b) Havalimanlarında c) Banka, Mağaza girişlerinde d) Stadyum kapılarında e) Hastanelerde

207 65-) X-Ray cihazı daha çok nerelerde kullanılır?
a) Otellerde b) Havalimanlarında c) Banka, Mağaza girişlerinde d) Stadyum kapılarında e) Hastanelerde

208 82-) Kişilere ait değişmeyen özellikleri okuyabilen sistemlerin adı aşağıdakilerden hangisidir.
a) Metal dedektörü b) Biometrik c) X-ray cihazı d) Kontrol paneli e) Hiçbiri

209 82-) Kişilere ait değişmeyen özellikleri okuyabilen sistemlerin adı aşağıdakilerden hangisidir.
a) Metal dedektörü b) Biometrik c) X-ray cihazı d) Kontrol paneli e) Hiçbiri

210 100-) İstenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevirerek monitöre aktaran CCTV sistemindeki cihaz aşağıdakilerden hangisidir? a) Video kayıt cihazı b) Multiplexer c) Kamera d) Monitör e) Quad

211 100-) İstenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevirerek monitöre aktaran CCTV sistemindeki cihaz aşağıdakilerden hangisidir? a) Video kayıt cihazı b) Multiplexer c) Kamera d) Monitör e) Quad

212 28) CCTV sisteminde kullanılan cihazlardan “Quad” ne işe yarar?
15 nolu sınav 28) CCTV sisteminde kullanılan cihazlardan “Quad” ne işe yarar? a) Kameraları monitörde tek tek izlemeye b) Aynı anda ekranda 4 kamerayı izlemeye c) Birden fazla bağımsız kullanıcı gerektiğinde d) Aynı anda birden fazla bağımsız kullanıcı gerektiğinde e) Sistemdeki kameraları kaydetme

213 28) CCTV sisteminde kullanılan cihazlardan “Quad” ne işe yarar?
15 nolu sınav 28) CCTV sisteminde kullanılan cihazlardan “Quad” ne işe yarar? a) Kameraları monitörde tek tek izlemeye b) Aynı anda ekranda 4 kamerayı izlemeye c) Birden fazla bağımsız kullanıcı gerektiğinde d) Aynı anda birden fazla bağımsız kullanıcı gerektiğinde e) Sistemdeki kameraları kaydetme

214 45-) Aşağıdakilerden hangisi geçiş kontrol kartlarının kullanım amaçlarından değildir.
a) Manyetik alandan etkilenmemesi b) Giriş – çıkışların yetkilendirilmesi c) Zaman bazında kayıtların tutulması d) Binada bulunan kişilerin belirlenebilmesi e) Geçmişe dönük raporların tutulabilmesi

215 45-) Aşağıdakilerden hangisi geçiş kontrol kartlarının kullanım amaçlarından değildir.
a) Manyetik alandan etkilenmemesi b) Giriş – çıkışların yetkilendirilmesi c) Zaman bazında kayıtların tutulması d) Binada bulunan kişilerin belirlenebilmesi e) Geçmişe dönük raporların tutulabilmesi

216 60-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik cihazlarından biri olarak sayılamaz?
a) Metal dedektörü b) X-ray cihazı c) Protez cihazı d) Buhar dedektörü e) EDS ( explosive Dedection System-patlayıcı buhar dedektör sist.)

217 60-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik cihazlarından biri olarak sayılamaz?
a) Metal dedektörü b) X-ray cihazı c) Protez cihazı d) Buhar dedektörü e) EDS ( explosive Dedection System-patlayıcı buhar dedektör sist.)

218 73-) Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisi’nin kullandığı elektronik aygıtlardan olamaz?
a) Patlayıcı dedektörü b) X Ray cihazı c) Gizli ses alma cihazı d) Kapı dedektörü e) Metal el dedektörü

219 73-) Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisi’nin kullandığı elektronik aygıtlardan olamaz?
a) Patlayıcı dedektörü b) X Ray cihazı c) Gizli ses alma cihazı d) Kapı dedektörü e) Metal el dedektörü

220 84-) İstenmeyen olayların gelişimini önceden belirleyebilmek, olay anını takip edebilmek ve kayıt altına almak ve olay sonunda kayıtlarda inceleme yapabilmek için aşağıdaki sistemlerden hangisi kullanılır? a) Geçiş kontrol sistemleri b) Yangın algılama sistemleri c) X-RAY cihazları d) Turnikeler e) Kapalı devre televizyon sistemleri

221 84-) İstenmeyen olayların gelişimini önceden belirleyebilmek, olay anını takip edebilmek ve kayıt altına almak ve olay sonunda kayıtlarda inceleme yapabilmek için aşağıdaki sistemlerden hangisi kullanılır? a) Geçiş kontrol sistemleri b) Yangın algılama sistemleri c) X-RAY cihazları d) Turnikeler e) Kapalı devre televizyon sistemleri

222 86-) Hangisi X-Ray tarama cihazının parçalarından değildir?
a) X- ışını ünitesi (kabin) b) Ekran (monitör) c) Kontrol (kontrol konsolu) d) Taşıyıcı bant e) Statif

223 86-) Hangisi X-Ray tarama cihazının parçalarından değildir?
a) X- ışını ünitesi (kabin) b) Ekran (monitör) c) Kontrol (kontrol konsolu) d) Taşıyıcı bant e) Statif

224 14 nolu sınav 2-) 4 kameradaki görüntüleri tek bir monitörde (ekranda) izleme imkânı veren cihaz hangisidir? a) Dedektör b) X-Ray cihazı c) Dozimetre d) Quad e) Manyetik kontaklar

225 2-) 4 kameradaki görüntüleri tek bir monitörde (ekranda) izleme imkânı veren cihaz hangisidir?
a) Dedektör b) X-Ray cihazı c) Dozimetre d) Quad e) Manyetik kontaklar

226 21-) Yan yana çalıştırılan kapı tipi detektörler arasında en az ne kadar mesafe olmalıdır?
a) 10cm b) 50cm c) 30cm d) 80cm e) 100cm

227 21-) Yan yana çalıştırılan kapı tipi detektörler arasında en az ne kadar mesafe olmalıdır?
a) 10cm b) 50cm c) 30cm d) 80cm e) 100cm

228 23-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir?
a) Dozimetre b) Metal dedektörü c) Xray cihazı d) CCTV e) Alarm sistemi

229 23-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir?
a) Dozimetre b) Metal dedektörü c) Xray cihazı d) CCTV e) Alarm sistemi

230 36-) Aşağıdakilerden hangisi X-RAY cihazı ve kapı dedektörü ile yapılan güvenlik kontrolü kapsamındadır? a) Şüpheli madde taraması b) Araştırma işlemi c) Adli arama d) Şüpheli kişi araması e) Hepsi

231 36-) Aşağıdakilerden hangisi X-RAY cihazı ve kapı dedektörü ile yapılan güvenlik kontrolü kapsamındadır? a) Şüpheli madde taraması b) Araştırma işlemi c) Adli arama d) Şüpheli kişi araması e) Hepsi

232 55-) Aşağıdakilerden hangisi “Biometrik” sistemdir?
a) Göz iris tanıma b) Parmak izi tanıma c) Yüz tanıma sistemleri d) Damar tanıma sistemleri e) Hepsi

233 55-) Aşağıdakilerden hangisi “Biometrik” sistemdir?
a) Göz iris tanıma b) Parmak izi tanıma c) Yüz tanıma sistemleri d) Damar tanıma sistemleri e) Hepsi

234 40-) Kapalı devre televizyon sistemi kullanılan bir işletmede kameranın netlik ayarı aşağıdakilerden hangisi ile yapılır? a) Multıplexer kullanarak b) Quad kullanarak c) Görüntüleri video kayıt cihazına kaydederek d) Pan-tilt motor kullanarak e) Kamera lensinin focus ve iris ayarını yaparak

235 40-) Kapalı devre televizyon sistemi kullanılan bir işletmede kameranın netlik ayarı aşağıdakilerden hangisi ile yapılır? a) Multıplexer kullanarak b) Quad kullanarak c) Görüntüleri video kayıt cihazına kaydederek d) Pan-tilt motor kullanarak e) Kamera lensinin focus ve iris ayarını yaparak

236 57-) Hangisi kapalı devre TV sistemi kayıt tipi değildir?
a) Hard disk b) Manyetik bant c) CD d) DVD e) Teyp kaseti

237 57-) Hangisi kapalı devre TV sistemi kayıt tipi değildir?
a) Hard disk b) Manyetik bant c) CD d) DVD e) Teyp kaseti

238 70-) Aşağıdakilerden hangisi şahıs kontrolünde kullanılan cihaz değildir?
a) El tipi metal dedektörler b) Kapı tipi metal dedektörler c) Patlayıcı-narkotik tespit sistemleri d) Bodyscanner e) X-ray cihazı

239 70-) Aşağıdakilerden hangisi şahıs kontrolünde kullanılan cihaz değildir?
a) El tipi metal dedektörler b) Kapı tipi metal dedektörler c) Patlayıcı-narkotik tespit sistemleri d) Bodyscanner e) X-ray cihazı

240 79-) Kapı detektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için kontrol edilecek personel detektörlerden en az ne kadar mesafe ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler 1 m. ara ile geçirilmelidir b) İki kişi birlikte geçirilmelidir c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir d) Kontrol edilecek kişiler 33 cm. ara ile geçirilmelidir e) Kontrol edilecek kişilerin mesafesine bırakmaksızın geçirilmelidirler

241 79-) Kapı detektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için kontrol edilecek personel detektörlerden en az ne kadar mesafe ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler 1 m. ara ile geçirilmelidir b) İki kişi birlikte geçirilmelidir c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir d) Kontrol edilecek kişiler 33 cm. ara ile geçirilmelidir e) Kontrol edilecek kişilerin mesafesine bırakmaksızın geçirilmelidirler

242 84-) El dedektörlerinin güvenilir bir ölçüm yaptığı nasıl test edilir?
a) Plastik bir maddeye tutularak b) Metal bir maddeye tutularak c) Organik madde taşıyan bir cisme tutarak d) Ahşap bir maddeye tutarak e) Pilini ters takarak

243 84-) El dedektörlerinin güvenilir bir ölçüm yaptığı nasıl test edilir?
a) Plastik bir maddeye tutularak b) Metal bir maddeye tutularak c) Organik madde taşıyan bir cisme tutarak d) Ahşap bir maddeye tutarak e) Pilini ters takarak

244 88-) Çevre güvenliğinde aşağıdakilerden hangi algılama sistemi kullanılmaz?
a) Fiber optik algılama sistemleri b) İnfrared bariyer sistemleri c) Mikro dalga bariyer sistemleri d) Biometrik sistemler e) Manyetik alan algılama sistemleri

245 88-) Çevre güvenliğinde aşağıdakilerden hangi algılama sistemi kullanılmaz?
a) Fiber optik algılama sistemleri b) İnfrared bariyer sistemleri c) Mikro dalga bariyer sistemleri d) Biometrik sistemler e) Manyetik alan algılama sistemleri

246 93-) Aşağıdakilerden hangisi dozimetrenin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlardır?
a) X-Ray cihazının tünel ve kenarına konulamaz b) Herhangi birine ödünç verilemez c) Toka ve giyeceklerin metal parçaları gibi malzemelerin arasına konulamaz d) Başka bir personelden ödünç alınamaz e) Hepsi

247 93-) Aşağıdakilerden hangisi dozimetrenin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlardır?
a) X-Ray cihazının tünel ve kenarına konulamaz b) Herhangi birine ödünç verilemez c) Toka ve giyeceklerin metal parçaları gibi malzemelerin arasına konulamaz d) Başka bir personelden ödünç alınamaz e) Hepsi

248 13 nolu sınav 3-) X-Ray sisteminin kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir? a) Kişi üzerindeki metalleri algılamak b) Yangın anında ikaz vermek c) Radyasyonu ölçmek d) Kişilerin bagajlarını kontrol etmek e) Çevrenin görüntüsünü elde etmek

249 3-) X-Ray sisteminin kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kişi üzerindeki metalleri algılamak b) Yangın anında ikaz vermek c) Radyasyonu ölçmek d) Kişilerin bagajlarını kontrol etmek e) Çevrenin görüntüsünü elde etmek

250 17-) Aşağıdakilerden hangisi dozimetrenin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlardır?
a) X-Ray cihazının tünel ve kenarına konulamaz. b) Herhangi birine ödünç verilemez. c) Başka bir personelden ödünç alınamaz. d) Toka ve giyeceklerin metal parçaları gibi malzemelerin arasına konulamaz e) Hepsi

251 17-) Aşağıdakilerden hangisi dozimetrenin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlardır?
a) X-Ray cihazının tünel ve kenarına konulamaz. b) Herhangi birine ödünç verilemez. c) Başka bir personelden ödünç alınamaz. d) Toka ve giyeceklerin metal parçaları gibi malzemelerin arasına konulamaz e) Hepsi

252 24-) 4 kameradaki görüntüleri tek bir monitörde (ekranda) izleme imkânı veren cihaz hangisidir?
a) Detektör b) X-Ray cihazı c) Dozimetre d) Quad e) CCTV

253 24-) 4 kameradaki görüntüleri tek bir monitörde (ekranda) izleme imkânı veren cihaz hangisidir?
a) Detektör b) X-Ray cihazı c) Dozimetre d) Quad e) CCTV

254 26-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından biri değildir?
a) Metal detektörler b) X-ray cihazı c) Alarm sistemi d) Kameralı cep telefonu e) Patlayıcı buhar detektörü

255 26-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından biri değildir?
a) Metal detektörler b) X-ray cihazı c) Alarm sistemi d) Kameralı cep telefonu e) Patlayıcı buhar detektörü

256 32-)EDS (Explosive Detectîon System) ne işe yarar?
a) Duman algılayıcı sistemdir b) Patlayıcı maddelerin taramasında kullanılan bir çeşit "patlayıcı tarama sistemi"dir. c) Gaz detektörü olarak kullanılır. d) Bir çeşit alarm sistemidir. e) Hiçbiri

257 32-)EDS (Explosive Detectîon System) ne işe yarar?
a) Duman algılayıcı sistemdir b) Patlayıcı maddelerin taramasında kullanılan bir çeşit "patlayıcı tarama sistemi"dir. c) Gaz detektörü olarak kullanılır. d) Bir çeşit alarm sistemidir. e) Hiçbiri

258 47-) Aşağıdaki cihazların hangisi kapalı devre televizyon sisteminde kullanılan cihazlardan biri değildir? a) Kamera b) Monitör c) Switcher d) Quad e) Proximity okuyucular

259 47-) Aşağıdaki cihazların hangisi kapalı devre televizyon sisteminde kullanılan cihazlardan biri değildir? a) Kamera b) Monitör c) Switcher d) Quad e) Proximity okuyucular

260 64-) X -RAY Cihazında bant üzerine konulan bavul ve paketler arasındaki mesafe en az kaç cm olmalıdır? a) 75 cm b) 90 cm c) 110 cm d) 50 cm e) Fark etmez

261 64-) X -RAY Cihazında bant üzerine konulan bavul ve paketler arasındaki mesafe en az kaç cm olmalıdır? a) 75 cm b) 90 cm c) 110 cm d) 50 cm e) Fark etmez

262 75-) El dedektörü hangi sistemi desteklemek için kullanılır?
a) Parmak izi okuyucu b) Dikenli tel c) Kapı dedektörü d) Kapalı devre TV e) Alarm

263 75-) El dedektörü hangi sistemi desteklemek için kullanılır?
a) Parmak izi okuyucu b) Dikenli tel c) Kapı dedektörü d) Kapalı devre TV e) Alarm

264 78-) X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bagajlardaki gizlenmiş, patlayıcı cisimleri bulmak b) Bagajların hızlı bir şekilde kontrolünü sağlamak c) Girişlerde kontrol nedeniyle olabilecek yığılma ve gecikmeleri önlemek d) Yasa dışı cisimlerin içeri sokulma girişimlerine karşı caydırıcılık sağlamak e) Hepsi

265 78-) X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bagajlardaki gizlenmiş, patlayıcı cisimleri bulmak b) Bagajların hızlı bir şekilde kontrolünü sağlamak c) Girişlerde kontrol nedeniyle olabilecek yığılma ve gecikmeleri önlemek d) Yasa dışı cisimlerin içeri sokulma girişimlerine karşı caydırıcılık sağlamak e) Hepsi

266 85-) Kapalı devre televizyon sistemi kullanılan bir işletmede kameranın netlik ayarı aşağıdakilerden hangisi ile yapılır? a) Multıplexer kullanarak b) Quad kullanarak c) Görüntüleri video kayıt cihazına kaydederek d) Pan-tilt motor kullanarak e) Kamera lensinin focus, iris ve zoom ayarını yaparak

267 85-) Kapalı devre televizyon sistemi kullanılan bir işletmede kameranın netlik ayarı aşağıdakilerden hangisi ile yapılır? a) Multıplexer kullanarak b) Quad kullanarak c) Görüntüleri video kayıt cihazına kaydederek d) Pan-tilt motor kullanarak e) Kamera lensinin focus, iris ve zoom ayarını yaparak

268 95-) Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) CCTV b) El Detektörler c) Beton Bariyerler d) Mektup Kontrol Cihazları e) Kapalı Devre Görüntüleme sistemleri

269 95-) Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) CCTV b) El Detektörler c) Beton Bariyerler d) Mektup Kontrol Cihazları e) Kapalı Devre Görüntüleme sistemleri

270 12 nolu sınav 7-) El tipi dedektörlerle kapı tipi dedektörlerin ortak özellikleri hangisidir? a) Bagaj ve koli kontrolünde kullanılırlar b) Organik maddeleri tespit edebilirler c) Yüksek oranda radyasyonla çalışırlar d) Çok geniş bir alanda elektro –statik alan oluştururlar e) Metalle karşılaştıklarında sesli veya ışıklı sinyal verirler

271 7-) El tipi dedektörlerle kapı tipi dedektörlerin ortak özellikleri hangisidir?
a) Bagaj ve koli kontrolünde kullanılırlar b) Organik maddeleri tespit edebilirler c) Yüksek oranda radyasyonla çalışırlar d) Çok geniş bir alanda elektro –statik alan oluştururlar e) Metalle karşılaştıklarında sesli veya ışıklı sinyal verirler

272 27-) Aşağıdakilerden hangisi X-ray cihazları kullanımında kullanıcının radyasyona karşı güvenliğinin sağlanması, radyasyona maruz kaldığı miktarı ölçmek için kullanılan cihazdır? a) AVO metre b) Barometre c) Manyetik kontak d) Ultrasonik dedektör e) Dozimetre

273 27-) Aşağıdakilerden hangisi X-ray cihazları kullanımında kullanıcının radyasyona karşı güvenliğinin sağlanması, radyasyona maruz kaldığı miktarı ölçmek için kullanılan cihazdır? a) AVO metre b) Barometre c) Manyetik kontak d) Ultrasonik dedektör e) Dozimetre

274 36-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir?
a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Proximity okuyucular d) Bomba algılama cihazı e) Kapı tipi metal algılama dedektörü

275 36-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir?
a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Proximity okuyucular d) Bomba algılama cihazı e) Kapı tipi metal algılama dedektörü

276 39-) Çevre güvenliği sistemlerinde aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
a) Biometrik sistemler b) İnfrared bariyer sistemleri c) Mikro dalga bariyer sistemler d) Fiber optik algılama sistemleri e) Manyetik alan algılama

277 39-) Çevre güvenliği sistemlerinde aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
a) Biometrik sistemler b) İnfrared bariyer sistemleri c) Mikro dalga bariyer sistemler d) Fiber optik algılama sistemleri e) Manyetik alan algılama sistemleri

278 40-) Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbiridir?
a) El dedektörü b) X- Ray cihazı c) Tel örgü d) Kelepçe e) Hiçbiri

279 40-) Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbiridir?
a) El dedektörü b) X- Ray cihazı c) Tel örgü d) Kelepçe e) Hiçbiri

280 46-) Kişilerin başkalarından ayırt edilmesine ve değişmeyen özelliklerinin (parmak izi, göz iris ve retina şekli gibi) kullanılarak giriş-çıkış yetkilendirilmesinin yapıldığı cihazlar aşağıdakilerden hangisidir? a) Kartlı Cihazlar b) Kapalı Devre Kimlik Belirleme c) Görsel Kimlik Belirme d) Biometrik Cihazlar e) Dedektörler

281 46-) Kişilerin başkalarından ayırt edilmesine ve değişmeyen özelliklerinin (parmak izi, göz iris ve retina şekli gibi) kullanılarak giriş-çıkış yetkilendirilmesinin yapıldığı cihazlar aşağıdakilerden hangisidir? a) Kartlı Cihazlar b) Kapalı Devre Kimlik Belirleme c) Görsel Kimlik Belirme d) Biometrik Cihazlar e) Dedektörler

282 53-) “Teknolojik güvenlik cihazları, güvenliği sağlamak için kullanılan cihazlardır.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? a) Ana b) Pahalı c) Yardımcı d) Ekonomik e) Psikolojik

283 53-) “Teknolojik güvenlik cihazları, güvenliği sağlamak için kullanılan cihazlardır.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? a) Ana b) Pahalı c) Yardımcı d) Ekonomik e) Psikolojik

284 56-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir?
a) Kameralı cep telefonu b) Metal dedektör c) X-Ray cihazı d) CCTV e) Alarm sistemi

285 56-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir?
a) Kameralı cep telefonu b) Metal dedektör c) X-Ray cihazı d) CCTV e) Alarm sistemi

286 61-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik olaylarını kaydeden cihazlardan değildir?
a) Bilgisayar b) Kamera c) El Dedektörü d) Video e) Hiçbiri

287 61-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik olaylarını kaydeden cihazlardan değildir?
a) Bilgisayar b) Kamera c) El Dedektörü d) Video e) Hiçbiri

288 66-) X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bagajlardaki gizlenmiş, patlayıcı cisimleri bulmak b) Bagajların hızlı bir şekilde kontrolünü sağlamak c) Girişlerde kontrol nedeniyle olabilecek yığılma ve gecikmeleri önlemek d) Yasa dışı cisimlerin içeri sokulma girişimlerine karşı caydırıcılık sağlamak e) Hepsi

289 66-) X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bagajlardaki gizlenmiş, patlayıcı cisimleri bulmak b) Bagajların hızlı bir şekilde kontrolünü sağlamak c) Girişlerde kontrol nedeniyle olabilecek yığılma ve gecikmeleri önlemek d) Yasa dışı cisimlerin içeri sokulma girişimlerine karşı caydırıcılık sağlamak e) Hepsi

290 71-) Kişilerin çantalarının ,eşyalarının ve bagajlarının içlerinde tehlikeli madde olup olmadığını tespit etmek amacıyla kullanılan cihaza ………denir. a) Metal dedektör b) El dedektörü c) X-ray cihazı d) Kontrol paneli e) Hiçbiri

291 71-) Kişilerin çantalarının ,eşyalarının ve bagajlarının içlerinde tehlikeli madde olup olmadığını tespit etmek amacıyla kullanılan cihaza ………denir. a) Metal dedektör b) El dedektörü c) X-ray cihazı d) Kontrol paneli e) Hiçbiri

292 73-) Aşağıdaki güvenlik cihazlarından hangisi kullanım sonrası şarj edilmeli yada pili değiştirilmelidir? a) Kartlı geçiş düzeneği b) El tipi dedektör c) Güvenlik kameraları d) Kapı tipi dedektör e) CCTV

293 73-) Aşağıdaki güvenlik cihazlarından hangisi kullanım sonrası şarj edilmeli yada pili değiştirilmelidir? a) Kartlı geçiş düzeneği b) El tipi dedektör c) Güvenlik kameraları d) Kapı tipi dedektör e) CCTV

294 11 nolu sınav 11-) Aşağıdakilerden hangisi patlayıcı tespitinde kullanılmaz? a) X-Ray cihazı b) Metal dedektörler c) Patlayıcı buhar dedektörü d) Yangın dedektörleri e) Hiçbiri

295 11-) Aşağıdakilerden hangisi patlayıcı tespitinde kullanılmaz?
a) X-Ray cihazı b) Metal dedektörler c) Patlayıcı buhar dedektörü d) Yangın dedektörleri e) Hiçbiri

296 21-) Dozimetre hangi amaçla kullanılır?
a) Uyuşturucu maddelerin miktarını belirler b) Metal cisimlerin kütlesini çıkardığı sesin şiddetiyle işaret eder c) Radyasyon miktarını belirler d) Bomba düzeneğini tespit eder e) Radyo dalgalarının frekansını ölçer

297 21-) Dozimetre hangi amaçla kullanılır?
a) Uyuşturucu maddelerin miktarını belirler b) Metal cisimlerin kütlesini çıkardığı sesin şiddetiyle işaret eder c) Radyasyon miktarını belirler d) Bomba düzeneğini tespit eder e) Radyo dalgalarının frekansını ölçer

298 31-) CCTV sistemi nedir? a) Parmak izi tanıma sistemi b) İris tanıma sistemi c) kartlı geçiş sistemi d) Patlayıcı madde algılama sistemi e) Kapalı devre televizyon sistemi

299 31-) CCTV sistemi nedir? a) Parmak izi tanıma sistemi b) İris tanıma sistemi c) kartlı geçiş sistemi d) Patlayıcı madde algılama sistemi e) Kapalı devre televizyon sistemi

300 38-) Metal dedektörleri için aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
a) Islak zemine bırakılmamalı b) Metal zemine bırakılmamalı c) İnsanın baş kısmına tutulmamalı d) Uyuşturucu maddelerin tespitinde kullanılmalı e) Göreve başlamadan normal çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli

301 38-) Metal dedektörleri için aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
a) Islak zemine bırakılmamalı b) Metal zemine bırakılmamalı c) İnsanın baş kısmına tutulmamalı d) Uyuşturucu maddelerin tespitinde kullanılmalı e) Göreve başlamadan normal çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli

302 41-) Metal dedektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir?
a) Kalibrasyon b) Stabilizasyon c)Elibrasyon d) Gramaj ayarı e) Motivasyon

303 41-) Metal dedektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir?
a) Kalibrasyon b) Stabilizasyon c)Elibrasyon d) Gramaj ayarı e) Motivasyon

304 46-) X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bagajlardaki gizlenmiş, patlayıcı cisimleri bulmak b) Bagajların hızlı bir şekilde kontrolünü sağlamak c) Girişlerde kontrol nedeniyle olabilecek yığılma ve gecikmeleri önlemek d) Yasa dışı cisimlerin içeri sokulma girişimlerine karşı caydırıcılık sağlamak e) Hepsi

305 46-) X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bagajlardaki gizlenmiş, patlayıcı cisimleri bulmak b) Bagajların hızlı bir şekilde kontrolünü sağlamak c) Girişlerde kontrol nedeniyle olabilecek yığılma ve gecikmeleri önlemek d) Yasa dışı cisimlerin içeri sokulma girişimlerine karşı caydırıcılık sağlamak e) Hepsi

306 55-) Aşağıdaki güvenlik cihazlarından hangisi kullanım sonrası şarj edilmelidir?
a) Kartlı geçiş düzeneği b) El tipi dedektör c) Güvenlik kameraları d) Kapı tipi dedektör e) CCTV

307 55-) Aşağıdaki güvenlik cihazlarından hangisi kullanım sonrası şarj edilmelidir?
a) Kartlı geçiş düzeneği b) El tipi dedektör c) Güvenlik kameraları d) Kapı tipi dedektör e) CCTV

308 61-) Aşağıdakilerden hangisi el dedektörü tarafından tespit edilemez?
a) Çelik levhalar b) Metal paralar c) Metal nesneler d) Plastik kabzalı tabancalar e) İllegal yayınlar

309 61-) Aşağıdakilerden hangisi el dedektörü tarafından tespit edilemez?
a) Çelik levhalar b) Metal paralar c) Metal nesneler d) Plastik kabzalı tabancalar e) İllegal yayınlar

310 62-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir?
a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Proximity okuyucular d) Bomba algılama cihazı e) Body scanner

311 62-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir?
a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Proximity okuyucular d) Bomba algılama cihazı e) Body scanner

312 76-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
a) Havalandırma sistemi b) Kapalı devre TV sistemi c) Fiber optik algılama sistemi d) Hırsız alarm sistemleri e) Yeraltı fiber optik algılama

313 76-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
a) Havalandırma sistemi b) Kapalı devre TV sistemi c) Fiber optik algılama sistemi d) Hırsız alarm sistemleri e) Yeraltı fiber optik algılama

314 10 nolu sınav 27-) Film dozimetre cihazı hangi cihazla birlikte kullanılır? a) X-Ray cihazı ile b) Kartlı okuyucu ile c)Kamera ile d) CCTV ile e) Kapı tipi dedektörle

315 27-) Film dozimetre cihazı hangi cihazla birlikte kullanılır?
a) X-Ray cihazı ile b) Kartlı okuyucu ile c)Kamera ile d) CCTV ile e) Kapı tipi dedektörle

316 35-) El dedektörlerinin kullanılması ile ilgili hangisi doğrudur?
a) Islak zemine bırakılmamalıdır. b) Metal zemine bırakılmamalıdır. c) İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır. d) Başka amaçla kullanılmamalıdır e) Hepsi

317 35-) El dedektörlerinin kullanılması ile ilgili hangisi doğrudur?
a) Islak zemine bırakılmamalıdır. b) Metal zemine bırakılmamalıdır. c) İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır. d) Başka amaçla kullanılmamalıdır e) Hepsi

318 38-) Kapı dedektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için personel dedektörden kaç metre ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler 1 m. Ara ile geçirilmelidir. b) Kontrol edilecek kişiler 30 cm. Ara ile geçirilmelidir. c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir. d) Kontrol edilecek kişiler mesafe bırakmaksızın geçebilirler. e) Kontrol edilecek kişiler 5 m. ara ile geçirilmelidir

319 38-) Kapı dedektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için personel dedektörden kaç metre ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler 1 m. Ara ile geçirilmelidir. b) Kontrol edilecek kişiler 30 cm. Ara ile geçirilmelidir. c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir. d) Kontrol edilecek kişiler mesafe bırakmaksızın geçebilirler. e) Kontrol edilecek kişiler 5 m. ara ile geçirilmelidir.

320 46-) Metal dedektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir?
a) Motivasyon b) Stabilizasyon c) Elibrasyon d) Gramaj ayarı e) Kalibrasyon

321 46-) Metal dedektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir?
a) Motivasyon b) Stabilizasyon c) Elibrasyon d) Gramaj ayarı e) Kalibrasyon

322 66-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
a) Hırsız alarm sistemleri b) Kapalı devre TV sistemi c) Fiber optik algılama sistemi d) Havalandırma ve iklimlendirme sistemi e) Yeraltı fiber optik algılama

323 66-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
a) Hırsız alarm sistemleri b) Kapalı devre TV sistemi c) Fiber optik algılama sistemi d) Havalandırma ve iklimlendirme sistemi e) Yeraltı fiber optik algılama

324 75-) X -RAY Cihazında bant üzerine konulan bavul ve paketler arasındaki mesafe en az kaç cm olmalıdır? a) 75 cm b) 90 cm c) 110 cm d) 50 cm e) Fark etmez

325 75-) X -RAY Cihazında bant üzerine konulan bavul ve paketler arasındaki mesafe en az kaç cm olmalıdır? a) 75 cm b) 90 cm c) 110 cm d) 50 cm e) Fark etmez

326 a) Bilgisayar. b) El dedektörü c) Kamera. d) Video e) Hiçbiri 80-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik olaylarını kaydeden cihazlardan değildir?

327 80-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik olaylarını kaydeden cihazlardan değildir?
a) Bilgisayar. b) El dedektörü c) Kamera. d) Video e) Hiçbiri

328 81-) X-Ray cihazı daha çok nerelerde kullanılır?
a) Otellerde b) Stadyum kapılarında c) Banka,Mağaza girişlerinde d) Havalimanlarında e) Okullarda

329 81-) X-Ray cihazı daha çok nerelerde kullanılır?
a) Otellerde b) Stadyum kapılarında c) Banka,Mağaza girişlerinde d) Havalimanlarında e) Okullarda

330 87-) Metal kapı dedektöründen geçirilen şahıslar üzerinde ne aranır?
a) Yasak yayın b) Kaçak sigara c) Sahte para d) Kesici, Delici aletler ve silah e) Uyuşturucu madde

331 87-) Metal kapı dedektöründen geçirilen şahıslar üzerinde ne aranır?
a) Yasak yayın b) Kaçak sigara c) Sahte para d) Kesici, Delici aletler ve silah e) Uyuşturucu madde

332 9 nolu sınav 2-) Aşağıdaki şahıslardan hangisine el ve kapı tipi metal detektörü ile arama yapılmasında sağlık yönünden bir sakınca yoktur? a) Hamile bayanlar b) Kalp pili takılı olan şahıslar c) Kafatasında metal aparat takılı olanlar d) Bacağında metal aparat takılı olanlar e) Hiçbiri

333 2-) Aşağıdaki şahıslardan hangisine el ve kapı tipi metal detektörü ile arama yapılmasında sağlık yönünden bir sakınca yoktur? a) Hamile bayanlar b) Kalp pili takılı olan şahıslar c) Kafatasında metal aparat takılı olanlar d) Bacağında metal aparat takılı olanlar e) Hiçbiri

334 4-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik sistemlerinde kullanılan bir cihaz değildir?
a) Kapalı devre kamera sistemi b) Kartlı geçiş c) Kapı dedektörü d) Telsiz e) El dedektörü

335 4-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik sistemlerinde kullanılan bir cihaz değildir?
a) Kapalı devre kamera sistemi b) Kartlı geçiş c) Kapı dedektörü d) Telsiz e) El dedektörü

336 10-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
a) Hırsız alarm sistemleri b) Kapalı devre TV sistemi c) Fiber optik algılama sistemi d) Havalandırma ve iklimlendirme sistemi e) Yeraltı fiber optik algılama

337 10-) Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
a) Hırsız alarm sistemleri b) Kapalı devre TV sistemi c) Fiber optik algılama sistemi d) Havalandırma ve iklimlendirme sistemi e) Yeraltı fiber optik algılama

338 28-) Metal kapı detektöründen geçirilen şahıslar üzerinde ne aranmaz?
a) Kesici Aletler b) Delici aletler c) Uyuşturucu madde d) Silah e) Ezici aletler

339 28-) Metal kapı detektöründen geçirilen şahıslar üzerinde ne aranmaz?
a) Kesici Aletler b) Delici aletler c) Uyuşturucu madde d) Silah e) Ezici aletler

340 33-) Güvenlik kameralarında zoom yapılması hangi anlama gelir?
a) Görüntünün açısının değiştirilmesi b) Görüntünün netlik ayarının yapılması c) Görüntünün Yakınlaştırılması/büyütülmesi d) Görüntünün 90 derece döndürülmesi e) Görüntünün renklendirilmesi

341 33-) Güvenlik kameralarında zoom yapılması hangi anlama gelir?
a) Görüntünün açısının değiştirilmesi b) Görüntünün netlik ayarının yapılması c) Görüntünün Yakınlaştırılması/büyütülmesi d) Görüntünün 90 derece döndürülmesi e) Görüntünün renklendirilmesi

342 45-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir?
a) Dozimetre b) Metal dedektörü c) Xray cihazı d) Cctv e) Alarm sistemi

343 45-) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir?
a) Dozimetre b) Metal dedektörü c) Xray cihazı d) Cctv e) Alarm sistemi

344 46-) X -RAY Cihazında bant üzerine konulan bavul ve paketler arasındaki mesafe en az kaç cm olmalıdır? a) 75 cm b) 90 cm c) 110 cm d) 50 cm e) Fark etmez

345 46-) X -RAY Cihazında bant üzerine konulan bavul ve paketler arasındaki mesafe en az kaç cm olmalıdır? a) 75 cm b) 90 cm c) 110 cm d) 50 cm e) Fark etmez

346 52-) CCTV’nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kapalı devre televizyon sistemi b) Kontrol sistemi c) Açık devre televizyon sistemi d) Canlı yayın yapma sistemi e) Renkli televizyon sistemi

347 52-) CCTV’nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kapalı devre televizyon sistemi b) Kontrol sistemi c) Açık devre televizyon sistemi d) Canlı yayın yapma sistemi e) Renkli televizyon sistemi

348 53-) Hangisi şahısların vücut güvenlik kontrollerinde kullanılmaz?
a) Patlayıcı ve narkotik tespit sistemleri b) Body scanner c) X – ray cihazları d) El tipi metal tarama detektörü e) Hiçbiri

349 53-) Hangisi şahısların vücut güvenlik kontrollerinde kullanılmaz?
a) Patlayıcı ve narkotik tespit sistemleri b) Body scanner c) X – ray cihazları d) El tipi metal tarama detektörü e) Hiçbiri

350 57-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik olaylarını kaydeden cihazlardan değildir?
a) Bilgisayar. b) Kamera. c) El dedektötü. d) Video. e) Hiçbiri

351 57-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik olaylarını kaydeden cihazlardan değildir?
a) Bilgisayar. b) Kamera. c) El dedektötü. d) Video. e) Hiçbiri

352 80-) El dedektörlerinin kullanılması ile ilgili hangisi doğrudur?
a) Islak zemine bırakılmamalıdır. b) Metal zemine bırakılmamalıdır. c) İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır. d) Başka amaçla kullanılmamalıdır. e) Hepsi

353 80-) El dedektörlerinin kullanılması ile ilgili hangisi doğrudur?
a) Islak zemine bırakılmamalıdır. b) Metal zemine bırakılmamalıdır. c) İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır. d) Başka amaçla kullanılmamalıdır. e) Hepsi

354 93-) Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) CCTV b) El Detektörler c) Beton Bariyerler d) Mektup Kontrol Cihazları e) Kapalı Devre Görüntüleme sistemleri

355 93-) Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) CCTV b) El Detektörler c) Beton Bariyerler d) Mektup Kontrol Cihazları e) Kapalı Devre Görüntüleme sistemleri

356 8 nolu sınav 2- Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir? a) Hırsız alarm sistemleri b) Kapalı devre TV sistemi c) Fiber optik algılama sistemi d) Havalandırma ve iklimlendirme sistemi e) Yeraltı fiber optik algılama

357 2- Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
a) Hırsız alarm sistemleri b) Kapalı devre TV sistemi c) Fiber optik algılama sistemi d) Havalandırma ve iklimlendirme sistemi e) Yeraltı fiber optik algılama

358 3- Aşağıdakilerden hangisi kapalı devre televizyon sistemine ait bir unsur değildir?
a) Kamera, b) Turnike. c) Monitör. d) Video Kaydedici. e) Multiplexer

359 3- Aşağıdakilerden hangisi kapalı devre televizyon sistemine ait bir unsur değildir?
a) Kamera, b) Turnike. c) Monitör. d) Video Kaydedici. e) Multiplexer

360 21- CCTV’nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kapalı devre televizyon sistemi b) Kontrol sistemi c) Açık devre televizyon sistemi d) Canlı yayın yapma sistemi e) Renkli televizyon sistemi

361 21- CCTV’nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kapalı devre televizyon sistemi b) Kontrol sistemi c) Açık devre televizyon sistemi d) Canlı yayın yapma sistemi e) Renkli televizyon sistemi

362 22- Kapı dedektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için personel dedektörden kaç metre ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler 1 m. Ara ile geçirilmelidir. b) Kontrol edilecek kişiler 30 cm. Ara ile geçirilmelidir. c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir. d) Kontrol edilecek kişiler mesafe bırakmaksızın geçebilirler. e) Kontrol edilecek kişiler 5 m. ara ile geçirilmelidir.

363 22- Kapı dedektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için personel dedektörden kaç metre ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler 1 m. Ara ile geçirilmelidir. b) Kontrol edilecek kişiler 30 cm. Ara ile geçirilmelidir. c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir. d) Kontrol edilecek kişiler mesafe bırakmaksızın geçebilirler. e) Kontrol edilecek kişiler 5 m. ara ile geçirilmelidir.

364 23- Dozimetrenin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Güvenlik Sitem cihazıdır. b) Giriş kontrol sistemidir. c) Ölçü birimidir d) Personelin maruz kaldığı radyasyon miktarını ölçen alettir. e) Hiçbiri

365 23- Dozimetrenin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Güvenlik Sitem cihazıdır. b) Giriş kontrol sistemidir. c) Ölçü birimidir d) Personelin maruz kaldığı radyasyon miktarını ölçen alettir. e) Hiçbiri

366 45- Kameralar tarafından oluşturulan görüntünün aktarılacağı ve izleneceği cihaz hangisidir?
a) Dedektör. b) Monitör. c) Flâşör. d) Turnike. e) Barkot Okuyucu.

367 45- Kameralar tarafından oluşturulan görüntünün aktarılacağı ve izleneceği cihaz hangisidir?
a) Dedektör. b) Monitör. c) Flâşör. d) Turnike. e) Barkot Okuyucu.

368 46- Hangisi şahısların vücut güvenlik kontrollerinde kullanılmaz?
a) Patlayıcı ve narkotik tespit sistemleri b) Bodyscanner c) X – ray cihazları d) El tipi metal tarama dedektörü e) Hiçbiri

369 46- Hangisi şahısların vücut güvenlik kontrollerinde kullanılmaz?
a) Patlayıcı ve narkotik tespit sistemleri b) Bodyscanner c) X – ray cihazları d) El tipi metal tarama dedektörü e) Hiçbiri

370 66- Aşağıdakilerden hangisi güvenlik olaylarını kaydeden cihazlardan değildir
a) Bilgisayar. b) Kamera. c) El Dedektörü. d) Video. e) Hiçbiri

371 66- Aşağıdakilerden hangisi güvenlik olaylarını kaydeden cihazlardan değildir
a) Bilgisayar. b) Kamera. c) El Dedektörü. d) Video. e) Hiçbiri

372 68- Güvenlik alarm sistemleri aşağıdaki prensiplerden hangisine göre çalışırlar?
a) Bir elektrik devresinin kesilmesi ile alarm verilmesi b) Bir ışığın engellenmesi suretiyle alarm verilmesi. c) Sesin algılanması suretiyle alarm verilmesi. d) Titreşim ya da hareketin algılanması suretiyle alarm verilmesi e) Hepsi.

373 68- Güvenlik alarm sistemleri aşağıdaki prensiplerden hangisine göre çalışırlar?
a) Bir elektrik devresinin kesilmesi ile alarm verilmesi b) Bir ışığın engellenmesi suretiyle alarm verilmesi. c) Sesin algılanması suretiyle alarm verilmesi. d) Titreşim ya da hareketin algılanması suretiyle alarm verilmesi e) Hepsi.

374 72- Metal kapı dedektöründen geçirilen şahıslar üzerinde ne aranır?
a) Yasak yayın b) Kaçak sigara c) Sahte para d) Kesici, Delici aletler ve silah e) Uyuşturucu madde

375 72- Metal kapı dedektöründen geçirilen şahıslar üzerinde ne aranır?
a) Yasak yayın b) Kaçak sigara c) Sahte para d) Kesici, Delici aletler ve silah e) Uyuşturucu madde

376 89- El tipi metal dedektörü ile kontrol edilen kişi bayan ve etek giyiniyorsa kontrol şekli nasıl olmalıdır? a) Erkek görevli tarafından —Eteğe sürtülerek b) Bayan görevli tarafından --Etek üzerinden c) Erkek görevli tarafından -Etek üzerinden d) Bayan görevli tarafından cm mesafeden e) Bayan görevli tarafından cm mesafeden

377 89- El tipi metal dedektörü ile kontrol edilen kişi bayan ve etek giyiniyorsa kontrol şekli nasıl olmalıdır? a) Erkek görevli tarafından —Eteğe sürtülerek b) Bayan görevli tarafından --Etek üzerinden c) Erkek görevli tarafından -Etek üzerinden d) Bayan görevli tarafından cm mesafeden e) Bayan görevli tarafından cm mesafeden

378 7 nolu sınav 2- Kapı tipi metal detektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için personel detektörden kaç metre ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler mesafe bırakmaksızın geçebilirler. b) Kontrol edilecek kişiler 2 m. Ara ile geçirilmelidir. c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir. d) Kontrol edilecek kişiler 3 m. Ara ile geçirilmelidir. e) Kontrol edilecek kişiler 1 m. Ara ile geçirilmelidir.

379 2- Kapı tipi metal detektörlerinin sağlıklı çalışabilmesi için personel detektörden kaç metre ara ile geçirilmelidir? a) Kontrol edilecek kişiler mesafe bırakmaksızın geçebilirler. b) Kontrol edilecek kişiler 2 m. Ara ile geçirilmelidir. c) Kontrol edilecek kişiler 50 cm. ara ile geçirilmelidir. d) Kontrol edilecek kişiler 3 m. Ara ile geçirilmelidir. e) Kontrol edilecek kişiler 1 m. Ara ile geçirilmelidir.

380 23- Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) CCTV b) El Detektörler c- Beton Bariyerler d) Mektup Kontrol Cihazları e) Kapalı Devre Görüntüleme sistemleri

381 23- Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemi değildir?
a) CCTV b) El Detektörler c- Beton Bariyerler d) Mektup Kontrol Cihazları e) Kapalı Devre Görüntüleme sistemleri

382 24- Kapalı devre televizyon (CCTV) sistemlerinde aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
I- Seçiciler II- Quad (Bölücüler) III- Multiplexer (çoklayıcı) IV- Ekran a-) I, III b-) I, II, III c) I, II, d-) II, I, IV e-) Hepsi

383 24- Kapalı devre televizyon (CCTV) sistemlerinde aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
I- Seçiciler II- Quad (Bölücüler) III- Multiplexer (çoklayıcı) IV- Ekran a-) I, III b-) I, II, III c) I, II, d-) II, I, IV e-) Hepsi

384 45- El tipi metal detektörü ile kontrol edilen kişi bayan ve etek giyiniyorsa kontrol şekli nasıl olmalıdır? a) Erkek görevli tarafından —Eteğe sürtülerek b) Bayan görevli tarafından --Etek üzerinden c) Erkek görevli tarafından -Etek üzerinden d) Bayan görevli tarafından cm mesafeden e) Bayan görevli tarafından cm mesafeden

385 45- El tipi metal detektörü ile kontrol edilen kişi bayan ve etek giyiniyorsa kontrol şekli nasıl olmalıdır? a) Erkek görevli tarafından —Eteğe sürtülerek b) Bayan görevli tarafından --Etek üzerinden c) Erkek görevli tarafından -Etek üzerinden d) Bayan görevli tarafından cm mesafeden e) Bayan görevli tarafından cm mesafeden

386 65- I. Duman II. Işık III. Isı IV. Ses Yangın detektörleri yukarıdaki hangi özellikleri kullanarak çalışırlar? a) I ve IV b) I ve III c) II, III ve IV d) I, III ve IV e)Hepsi

387 65- I. Duman II. Işık III. Isı IV. Ses Yangın detektörleri yukarıdaki hangi özellikleri kullanarak çalışırlar? a) I ve IV b) I ve III c) II, III ve IV d) I, III ve IV e)Hepsi

388 87- Güvenlik alarm sistemleri hangi prensibe göre çalışır?
a) Titreşim veya hareketin algılanması b) Bir elektrik devresinin kesilmesi c) Elektro statik bir alana girmesi d) Ses algılaması e) Hepsi

389 87- Güvenlik alarm sistemleri hangi prensibe göre çalışır?
a) Titreşim veya hareketin algılanması b) Bir elektrik devresinin kesilmesi c) Elektro statik bir alana girmesi d) Ses algılaması e) Hepsi

390 88- Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbiridir?
a) El detektörü b) Tel örgü c) X- Ray cihazı d) Kelepçe e) Hiçbiri

391 88- Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbiridir?
a) El detektörü b) Tel örgü c) X- Ray cihazı d) Kelepçe e) Hiçbiri

392 6 nolu sınav 62-) Aşağıdaki şahıslardan hangisine el ve kapı tipi metal detektörü ile arama yapılmasında sağlık yönünden bir sakınca yoktur? Hamile bayanlar b) Kalp pili takılı olan şahıslar c) Kafatasında metal aparat takılı olanlar d) Bacağında metal aparat takılı olanlar e) Hiçbiri

393 62-) Aşağıdaki şahıslardan hangisine el ve kapı tipi metal detektörü ile arama yapılmasında sağlık yönünden bir sakınca yoktur? Hamile bayanlar b) Kalp pili takılı olan şahıslar c) Kafatasında metal aparat takılı olanlar d) Bacağında metal aparat takılı olanlar e) Hiçbiri

394 d) Tomografi cihazları e) X-ray cihazları
84-) Eşya kontrolünde aşağıdaki güvenlik cihazlarından hangileri kullanılmaz? a)Kapı detektörü b) EDS sistemi c) Eğitilmiş köpekler d) Tomografi cihazları e) X-ray cihazları

395 d) Tomografi cihazları e) X-ray cihazları
84-) Eşya kontrolünde aşağıdaki güvenlik cihazlarından hangileri kullanılmaz? a)Kapı detektörü b) EDS sistemi c) Eğitilmiş köpekler d) Tomografi cihazları e) X-ray cihazları

396 99-) Kapalı devre televizyon sistemini ifade eden terim hangisidir?
a) AGC b) CCIR c) VCR d) CCTV e) VCD

397 99-) Kapalı devre televizyon sistemini ifade eden terim hangisidir?
a) AGC b) CCIR c) VCR d) CCTV e) VCD

398 5 nolu sınav 55) Aşağıdaki şahıslardan hangisine el ve kapı tipi metal dedektörü ile arama yapılmasında sağlık yönünden bir sakınca yoktur? Hamile bayanlar Kalp pili takılı olan şahıslar Kafatasında metal aparat takılı olanlar Bacağında metal aparat takılı olanlar Hiçbiri

399 55) Aşağıdaki şahıslardan hangisine el ve kapı tipi metal dedektörü ile arama yapılmasında sağlık yönünden bir sakınca yoktur? Hamile bayanlar Kalp pili takılı olan şahıslar Kafatasında metal aparat takılı olanlar Bacağında metal aparat takılı olanlar Hiçbiri

400 56) Aşağıdakilerin hangisinde metal dedektörlerin çalışma prensibi doğru olarak verilmiştir?
A)X ışınları göndererek metalden geri yansımasını algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler. B)Elektromanyetik dalga göndererek metalden geri yansıyan dalgayı algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler. C)Kızılötesi enerji yayarak metalden geri yansıyan enerjiyi algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler. D)Metalden yayılan kızılötesi enerjiyi algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler. E)Dedektörün uç kısmına yerleştirilen bir güçlü mıknatısla çekim kuvveti oluşturmak suretiyle metal cismi tespit ederler.

401 56) Aşağıdakilerin hangisinde metal dedektörlerin çalışma prensibi doğru olarak verilmiştir?
A)X ışınları göndererek metalden geri yansımasını algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler. B)Elektromanyetik dalga göndererek metalden geri yansıyan dalgayı algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler. C)Kızılötesi enerji yayarak metalden geri yansıyan enerjiyi algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler. D)Metalden yayılan kızılötesi enerjiyi algılamak suretiyle metal cismi tespit ederler. E)Dedektörün uç kısmına yerleştirilen bir güçlü mıknatısla çekim kuvveti oluşturmak suretiyle metal cismi tespit ederler.

402 57) Kişilerin metal dedektöre temas ederek kontrol edilmeleri ne ile sonuçlanır?
A)Cihazın hassasiyeti artar ve daha güçlü bir sinyal alınır. B)Kısa devre yoluyla elektrik çarpmasına neden olur. C)Statik elektrikle yüklenme nedeniyle cihaz yanlış alarm verir. D)Statik elektrik üreterek cihazın elektronik devreleri bozulur. E)Daha yüksek sesli-ışıklı alarm üreterek pili daha çabuk biter.

403 57) Kişilerin metal dedektöre temas ederek kontrol edilmeleri ne ile sonuçlanır?
A)Cihazın hassasiyeti artar ve daha güçlü bir sinyal alınır. B)Kısa devre yoluyla elektrik çarpmasına neden olur. C)Statik elektrikle yüklenme nedeniyle cihaz yanlış alarm verir. D)Statik elektrik üreterek cihazın elektronik devreleri bozulur. E)Daha yüksek sesli-ışıklı alarm üreterek pili daha çabuk biter.

404 4 nolu sınav 34) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir? Dozimetre Metal detektör X-ray cihazı CCTV Alarm sistemi

405 34) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir?
Dozimetre Metal detektör X-ray cihazı CCTV Alarm sistemi

406 38) Aşağıdakilerden hangisi kapı tipi metal dedektörlerin kullanımında dikkat edilecek hususlardan değildir? A)Kontrol edilecek kişi metal dedektörlere yönlendirilmelidir B)Kontrol edilecek kişiler metal dedektörlere 1 metre mesafede bekletilerek alınır C)Kişi metal dedektörlerden geçmeden ikinci bir kişinin geçişinede müsaade edilir D)Metal dedektörlerin hassasiyeti isteğe bağlı olarak ayarlanbilmektedir. E)Metal dedektörler sadece metalleri algılama özelliğine sahiptir.

407 38) Aşağıdakilerden hangisi kapı tipi metal dedektörlerin kullanımında dikkat edilecek hususlardan değildir? A)Kontrol edilecek kişi metal dedektörlere yönlendirilmelidir B)Kontrol edilecek kişiler metal dedektörlere 1 metre mesafede bekletilerek alınır C)Kişi metal dedektörlerden geçmeden ikinci bir kişinin geçişinede müsaade edilir D)Metal dedektörlerin hassasiyeti isteğe bağlı olarak ayarlanbilmektedir. E)Metal dedektörler sadece metalleri algılama özelliğine sahiptir.

408 39) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik sistemlerinde kullanılan bir cihaz değildir?
Kapalı devre kamera sistemi Kartlı geçiş sistemi Kapı dedektörü Telsiz El dedektörü

409 39) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik sistemlerinde kullanılan bir cihaz değildir?
Kapalı devre kamera sistemi Kartlı geçiş sistemi Kapı dedektörü Telsiz El dedektörü

410 40) Aşağıdakilerden hangisi EDS sistemini tanımlar?
A)Metal algılama sistemi B)Uyuşturucu madde algılama sistemi C)Patlayıcı tarama sistemi D)Duman algılama sistemi E)Hiçbiri

411 40) Aşağıdakilerden hangisi EDS sistemini tanımlar?
A)Metal algılama sistemi B)Uyuşturucu madde algılama sistemi C)Patlayıcı tarama sistemi D)Duman algılama sistemi E)Hiçbiri

412 3 nolu sınav 95-) El detektörlerinin kullanılması ile ilgili olarıık aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Arama amacı dışında kullanılmamalıdır b) Islak zemine bırakılmamalıdır c) Metal zemine bırakılmamalıdır d) İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır e) Hepsi

413 95-) El detektörlerinin kullanılması ile ilgili olarıık aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Arama amacı dışında kullanılmamalıdır b) Islak zemine bırakılmamalıdır c) Metal zemine bırakılmamalıdır d) İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır e) Hepsi

414 96-) Detektörler, aşağıda belirtilen yerlerin hangisinde kullanılmaz?
a) Hava akımı olan yerlerde b) Soğuk hava deposunda c) Kazan daireleri, buhar çıkan yerlerde d) Rutubetli yerlerde e) Hepsi

415 96-) Detektörler, aşağıda belirtilen yerlerin hangisinde kullanılmaz?
a) Hava akımı olan yerlerde b) Soğuk hava deposunda c) Kazan daireleri, buhar çıkan yerlerde d) Rutubetli yerlerde e) Hepsi

416 97-) Aşağıdakilerden hangisi otomatik giriş kontrol sistemlerinden biri değildir?
a) Biyometrik cihazlar b) Kartlı sistemler c) Kapı tipi metal detektörleri d) Turnike geçiş sistemleri e) Bariyerler

417 97-) Aşağıdakilerden hangisi otomatik giriş kontrol sistemlerinden biri değildir?
a) Biyometrik cihazlar b) Kartlı sistemler c) Kapı tipi metal detektörleri d) Turnike geçiş sistemleri e) Bariyerler

418 98-) Dozimetre ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Elektronik sistem ve cihaz kullanan personelin maruz kaldığı radyasyon miktarını gösterir b) Kişilerin üzerinde metalolup olmadığını bildiren bir cihazdır c) Kuııanan kişiyi radyasyona karşı korur d) Kapı tipi metal detektöründen kaç kişinin geçtiğini gösteren bir aygıttır e) Hiçbiri

419 98-) Dozimetre ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Elektronik sistem ve cihaz kullanan personelin maruz kaldığı radyasyon miktarını gösterir b) Kişilerin üzerinde metalolup olmadığını bildiren bir cihazdır c) Kuııanan kişiyi radyasyona karşı korur d) Kapı tipi metal detektöründen kaç kişinin geçtiğini gösteren bir aygıttır e) Hiçbiri

420 2 nolu sınav 35.Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir a) Dozimetre b) Metal Dedektör c) X- Ray Cihazı d) CCTV e) Alarm Sistemi

421 35.Aşağıdakilerden hangisi teknolojik güvenlik cihazlarından değildir
a) Dozimetre b) Metal Dedektör c) X- Ray Cihazı d) CCTV e) Alarm Sistemi

422 36.El Dedektörlerinin kullanılması ile ilgili hangi şık doğrudur.
a)Islak zemine bırakılmamalıdır b) Metal zemine bırakılmamalıdır. c)İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır. d)Başka amaçla kullanılmamalıdır e)Hepsi

423 36.El Dedektörlerinin kullanılması ile ilgili hangi şık doğrudur.
a)Islak zemine bırakılmamalıdır b) Metal zemine bırakılmamalıdır. c)İnsanın baş kısmına tutulmamalıdır. d)Başka amaçla kullanılmamalıdır e)Hepsi

424 37-Aşağıdakilerden hangisi EDS sistemini tanımlar
a)Uyuşturucu madde algılama sistemi b)Metal algılama sistemi c)Patlayıcı tarama sistemi d)Duman algılama sistemi e)Hiçbiri

425 37-Aşağıdakilerden hangisi EDS sistemini tanımlar
a)Uyuşturucu madde algılama sistemi b)Metal algılama sistemi c)Patlayıcı tarama sistemi d)Duman algılama sistemi e)Hiçbiri

426 38.Metal Dedektörleri hangi esasa göre çalışırlar?
a)Ses dalgaları esasına göre b)Manyetik alan esasına göre c)Titreşim esasına göre d)Elektrik gerilimi esasına göre e)Ultrasonik alan esasına göre

427 38.Metal Dedektörleri hangi esasa göre çalışırlar?
a)Ses dalgaları esasına göre b)Manyetik alan esasına göre c)Titreşim esasına göre d)Elektrik gerilimi esasına göre e)Ultrasonik alan esasına göre

428 1 nolu sınav 40- Güvenlik alarm sistemleri aşağıdaki prensiplerden hangilerine göre çalışır ; Ses algılanması Bir elektrik devresinin kesilmesi Elektro statik bir alana girilmesi Titreşim veya hareketin algılanması a) Hepsi b) I, II ve IV c) II ve IV d) II, III ve IV e) I, II ve III

429 40- Güvenlik alarm sistemleri aşağıdaki prensiplerden hangilerine göre çalışır ;
Ses algılanması Bir elektrik devresinin kesilmesi Elektro statik bir alana girilmesi Titreşim veya hareketin algılanması a) Hepsi b) I, II ve IV c) II ve IV d) II, III ve IV e) I, II ve III

430 41- Güvenlik kameralarında zoom yapılması ne anlama gelir?
a) Görüntünün açısının değiştirilmesi b) Görüntünün netlik ayarının yapılması c) Görüntünün yakınlaştırılması/büyütülmesi d) Görüntünün 90 derece döndürülmesi e) Görüntünün renklendirilmesi

431 41- Güvenlik kameralarında zoom yapılması ne anlama gelir?
a) Görüntünün açısının değiştirilmesi b) Görüntünün netlik ayarının yapılması c) Görüntünün yakınlaştırılması/büyütülmesi d) Görüntünün 90 derece döndürülmesi e) Görüntünün renklendirilmesi

432 42- Yangın dedektörleri hangi özellikleri kullanarak çalışırlar?
I-Duman II-Işık III-Isı IV-Alev a) I, III ve IV b) I, II ve III c) II, III ve IV d) I ve IV e) I, II, III ve IV

433 42- Yangın dedektörleri hangi özellikleri kullanarak çalışırlar?
I-Duman II-Işık III-Isı IV-Alev a) I, III ve IV b) I, II ve III c) II, III ve IV d) I ve IV e) I, II, III ve IV

434 43- Aşağıdaki sistem veya cihazlardan hangisi oluşturulan bir manyetik alan içinde maddeleri algılar? a) Kameralar b) IR sistemleri c) Metal dedektörleri d) PIR dedektörleri e) X-Ray cihazları

435 43- Aşağıdaki sistem veya cihazlardan hangisi oluşturulan bir manyetik alan içinde maddeleri algılar? a) Kameralar b) IR sistemleri c) Metal dedektörleri d) PIR dedektörleri e) X-Ray cihazları

436 44- Aşağıdakilerden hangisi yardımcı güvenlik cihazlarından olan “el tipi metal dedektörlerinin özelliklerinden birisi değildir? a) Kontrollerde metal madde bulunduğunda, ikinci bir metal madde bulunması ihtimali göz önünde bulundurularak vücudun her bölgesi kontrol edilinceye kadar aramaya devam edilir b) Kontrol edilecek kişiler dedektöre bir metre mesafede bekletilerek sıra ile kontrol edilir c) İncelenen bölgeye 2.5 cm. veya 7.5 cm. mesafeden, paralel tutularak kontrol yapılmalıdır. d) Islak zemine bırakılmamalıdır e) İnsanların baş kısmına tutulmamalıdır

437 44- Aşağıdakilerden hangisi yardımcı güvenlik cihazlarından olan “el tipi metal dedektörlerinin özelliklerinden birisi değildir? a) Kontrollerde metal madde bulunduğunda, ikinci bir metal madde bulunması ihtimali göz önünde bulundurularak vücudun her bölgesi kontrol edilinceye kadar aramaya devam edilir b) Kontrol edilecek kişiler dedektöre bir metre mesafede bekletilerek sıra ile kontrol edilir c) İncelenen bölgeye 2.5 cm. veya 7.5 cm. mesafeden, paralel tutularak kontrol yapılmalıdır. d) Islak zemine bırakılmamalıdır e) İnsanların baş kısmına tutulmamalıdır


"GÜVENLİK SİSTEM VE CİHAZLARI DERSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları