Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Celal Bayar Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Celal Bayar Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1

2 Celal Bayar Üniversitesi
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Manisa Sağlık Yüksekokulu Tütün Eksperliği Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Manisa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Manisa Meslek Yüksekokulu Yabancı Diller Yüksekokulu Ahmetli Meslek Yüksekokulu Akhisar Meslek Yüksekokulu Alaşehir Meslek Yüksekokulu Demirci Meslek Yüksekokulu Gördes Meslek Yüksekokulu Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Köprübaşı Meslek Yüksekokulu Kula Meslek Yüksekokulu Salihli Meslek Yüksekokulu Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Soma Meslek Yüksekokulu Turgutlu Meslek Yüksekokulu Tıp Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mühendislik Fakültesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi İlahiyat Fakültesi İşletme Fakültesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi

3 ENSTİTÜLER Fen Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

4 Üniversitemiz Yerleşkeleri
Muradiye Yerleşkesi Uncubozköy Yerleşkesi

5 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

6 Tarihi 248 öğrenci ve 8 öğretim elemanı kadrosuyla, Eğitim Fakültesi, 2 Aralık 1964 tarihinde “Demirci İlköğretmen Okulu” olarak eğitim ve öğretime başlar. 1989–1990 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğretim süresi 4 yıla çıkarılır.

7 1992 yılında, Fakülteye dönüştürülüp, Eğitim Fakültesi olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne bağlanır. İlköğretmen  Okulu Öğretmen  Lisesi Öğretmen  Lisesi ve Eğitim Enstitüsü Eğitim Yüksekokulu Eğitim Fakültesi

8 1994–1995 eğitim ve öğretim yılından itibaren, mevcut Sınıf Öğretmenliği bölümüne ek olarak, Fen Bilgisi Eğitimi, Türkçe Eğitimi ile Sosyal Bilgiler Eğitimi bölümleri açılarak öğrenci alınır. 2014/2015 eğitim öğretim yılında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümüne de öğrenci alan fakültemizde öğrencisi olan beş bölüm bulunmaktadır.

9 Bölümler İlköğretim Bölümü Türkçe Eğitimi Bölümü
Fen Bilgisi Eğitimi Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sosyal Bilgiler Eğitimi Matematik Eğitimi ABD (Öğrencisi Yok) Türkçe Eğitimi Bölümü Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Eğitimi Anabilim Dalı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (Öğrencisi Yok)

10 BÖLÜM BAŞKANLARI İlköğretim Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Tuncer TAŞKIN
Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Cihan ÇAKMAK Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Şafak ÖZTÜRK AYNAL Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Ali Murat ATEŞ

11 ANABİLİM DALI BAŞKANLARI
Matematik Eğitimi Anabilim Dalı: Yrd. Doç. Dr. Ahmet DELİL Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı: Doç. Dr. Fatma ŞAŞMAZ ÖREN Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı: Prof. Dr. Tuncer TAŞKIN Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı: Doç. Dr. Serap TABAK Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı: Yrd. Doç. Dr. Cihan ÇAKMAK Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı: Doç. Dr. Şafak ÖZTÜRK AYNAL Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı: Yrd. Doç. Dr. Süleyman SARIBAŞ Eğitimde Ölçme Değerlendirme Anabilim Dalı: Öğr. Gör. Altan ÇAKMAK Eğitim Yönetimi Teftişi ve Planlaması Anabilim Dalı: Öğr. Gör. Gülenaz SELÇUK

12 Akademik Kadro Eğitim Fakültesi toplam 81 öğretim elemanına sahiptir.
2 Profesör 5 Doçent 19 Yardımcı Doçent 24 Öğretim Görevlisi 2 Okutman 29 Araştırma Görevlisi

13 FAKÜLTE BİNALARI A BLOK Öğrenci İşleri Dekanlık İdari İşler
Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Öğretim Elemanları Fen Bilgisi Eğitimi Öğretim Elemanları Sosyal Bilgiler Eğitimi Öğretim Elemanları Türkçe Eğitimi Öğretim Elemanları Öğrenci Yemekhanesi

14 B BLOK Derslikler Sağlıklı Yaşam Salonu Kapalı Spor Salonu
Fen Laboratuvarları Müzik Laboratuvarları Resim Atölyesi Kütüphane Çok Amaçlı Salon

15 C BLOK Derslikler Bilgisayar Laboratuvarları
Sosyal Bilgiler Derslikleri İnternet Salonları Çalışma Salonu (Zemin Kat – Eski Kantin) Teknik Servis

16 D BLOK Eğitim Bilimleri Öğretim Elemanları
Matematik Öğretim Elemanları Kantin İnternet Salonu Fotokopi Odası Derslikler

17 BASRİ KOÇYİĞİT KÜLTÜR MERKEZİ SOSYAL TESİSLER AÇIK ALANLAR
Basketbol Sahası Futbol Sahası (Halı)-2 adet Tenis Kortu (Halı) A Blok ve D Blok Önünde Mini Golf Sahaları

18 Öğrenci Kulüpleri Atatürkçü Düşünce Kulübü: Öğr. Gör. Sevilay ÖZKES
Müzik Kulübü: Öğr. Gör. Zafer IŞILDAR Sinema ve Fotoğrafçılık Kulübü: Öğr. Gör. Ali ALTINER Tarih Kulübü: Öğr. Gör. İsmail OĞUZ Türkçe Gönüllüleri Kulübü: Öğr. Gör. Saniye AĞGÜL

19 Öğle Yemeği Yardımı GENEL BAŞVURU ŞARTLARI 1- Üniversitemizde örgün eğitim –öğretim süresi içinde öğrenim gören I. Öğretim öğrencisi olmak,(Yabancı uyruklu öğrenciler hariç)  2- Maddi imkanları yeterli olmayan öncelikle başarılı öğrenci olmak, 3- Aşağıda belirtilen öğrenciler ise ilan ve değerlendirmeye tabi tutulmaksızın talep ettikleri takdirde doğrudan yemek yardımından faydalanabilir. a) Milli sporcu olduğunu belgeleyen öğrenciler, b) Sağlık raporu ile belgelemek şartıyla % 40 ve daha fazla engeli bulunan öğrenciler, c) Anne, baba veya kardeşinin şehit veya gazi olduğunu belgelendiren öğrenciler, d) Üniversitemiz adına başarı elde etmiş öğrenciler (Başarılı öğrenci seçim şekil ve  şartları SKS tarafından Rektörlük onayı ile belirlenir.) DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR  - Yemek yardımından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz sks.cbu.edu.tr internet adresimizde bulunan ”Öğle yemeği yardımı başvuru formu” ‘nu (Form 1) doldurarak öğrenim gördükleri birimlere başvuracaklardır. - Genel başvuru şartlarımızın 3. maddesinde belirtilen durumlardaki öğrencilerimiz, başvurularını Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına yapacaklardır. - Başvuru formlarını eksik, yanlış veya yanıltıcı bilgilerle dolduran öğrencilerin  başvuruları geçersiz sayılacaktır.  - Başvuru süresi dışında kesinlikle başvuru alınmayacaktır. - Yemek yardımı almaya hak kazanan öğrencilerin, bu haktan hangi tarihler arasında  faydalanacakları Üniversitemizin web sitesinde yayınlanacaktır.

20 Celal Bayar Üniversitesi Vakfı da öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır.
İhtiyacı olan öğrencilerimiz fakültemiz bünyesinde kısmi zamanlı işlerde çalışabilmektedir. Bu tür burs ve çalışma imkanları üniversitemiz ve fakültemizin resmi web sayfalarında duyurulmaktadır.

21 Kayıt yenileme Kayıt yenileme süresi her öğretim yarıyılı başlangıcından önceki beş iş günüdür. Öğrenci, kayıt yenileme süresi içinde, ders kayıtlarını elektronik ortamda yapar. Öğrenci, her yarıyıl kaydolacağı derslerle ilgili danışmanının görüşünü alır. Ders kayıtlarıyla ilgili nihai sorumluluk ve onaylama yetkisi öğrenciye aittir. Öğrenci, yarıyılın ilk iki haftası içinde kayıt olduğu dersten/derslerden kaydını sildirebilir veya yeni ders ekleyebilir.

22

23

24

25

26 Devam Zorunluluğu (1)Öğrenci, ilk kez aldığı veya devamsızlığı nedeniyle tekrarlayacağı teorik derslerin en az %70, teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının %80’ine devam etmek zorundadır. Devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler final veya bütünleme sınavlarına alınmazlar. Öğretim elemanı öğrencinin devam durumunu en geç final sınavından önce açıklar. (2) Öğrencilerin alacakları sağlık raporları, derse devam sürelerinin hesabında dikkate alınmaz. Öğrenci rapor süresince devamsız sayılır. (3) Öğrenciler devamsız (DZ) oldukları dersleri , birinci maddede belirtilen şartlara göre devam etmek zorundadırlar. (4) Daha önceki dönemlerde alınarak koşullu başarılı ya da başarılı olunan dersin, not yükseltmek amacıyla tekrar alınması durumunda devam şartı aranmaz .

27 Yarıyıl sonu sınavlarına girebilme koşulları
(1) Bir dersin yarıyıl/yılsonu sınavına girebilmek için; a) O derse kaydını yaptırmış olmak, b) Derslerin, devam zorunluluğu şartını yerine getirmiş olmak, c) Uygulamalarda başarılı olmak ve/veya verilen projeleri tamamlamış olmak zorunludur. (2) Uygulamaların nitelikleri, ilgili birimlerin eğitim-öğretim ve sınav uygulama esaslarında belirtilir.

28 Başarı notu Ders başarı notunun hesaplanmasında aşağıda belirtilen mutlak değerlendirme sistemi veya bağıl değerlendirme sistemlerinden birisi uygulanır:

29 Mutlak değerlendirme sistemi: Sınav sonuçları 100 tam not üzerinden değerlendirilir. Bir dersin başarı notu, ara sınav not ortalaması ile yarıyıl/yılsonu ya da bütünleme sınavında alınan notun birlikte değerlendirilmesi ile belirlenir. Bu sistemde başarı notunun belirlenmesine ilişkin esaslar şunlardır: 1) Başarı notunun belirlenmesinde ara sınavların katkısı; ilgili fakülte veya yüksekokul eğitim-öğretim ve sınav uygulama esaslarında başka oran belirtilmedikçe % 40’tır. 2) Bir fakülte veya yüksekokul eğitim-öğretim ve sınav uygulama esaslarında daha yüksek olarak belirlenmedikçe, öğrencinin bir dersi başarmış sayılması için; o dersin yarıyıl/yıl sonu ya da bütünleme sınavında, tam not olan 100 puan üzerinden en az 60 not alması ve yukarıdaki alt bent uyarınca hesaplanan başarı notunun tam not 100 puan üzerinden en az 60 olması gerekir.

30 3) Öğrencinin başarı notu, yukarıdaki yöntemlere göre hesaplanmış olan notun kesirli olması durumunda, elde edilen sayının en yakın tam sayıya çevrilmesi sureti ile belirlenir. b) Bağıl değerlendirme sistemi: bağıl değerlendirme sistemini uygulamak isteyen akademik birimler; fakülte ya da yüksekokul kurulu kararı ve Senato tarafından belirlenen bağıl değerlendirme sistemine geçebilirler. c) 100 tam puan üzerinden en az 50 not ile başarılı olma sistemine tabi olan ve mezun durumda olmayan öğrencilere, bir defaya mahsus olmak üzere; laboratuvar dersleri ve ortak zorunlu dersler dışındaki derslerden toplam 20 krediyi geçmeyecek şekilde dersler seçilerek, not yükseltme sınavları ilgili birimlerin yönetim kurulları kararıyla yapılabilir. Bu sınavlar sonucunda dersin başarı notu, daha önceki sınav sonucuna göre daha yüksek ise bu dikkate alınır, aksi takdirde önceki başarı notu geçerliliğini korur. Sınav takvimi ve benzeri uygulama esasları ilgili birim yönetim kurulu kararı ile belirlenir.

31 (2) Beden eğitimi ve güzel sanatlar derslerinde başarı durumu değerlendirmesi, bu Yönetmeliğin 25 inci maddesinde belirtilen koşulları yerine getirmiş olmaları kaydı ile öğrencinin, sorumlu öğretim elemanının vermiş olduğu ödev ve gerekli gördüğü diğer çalışmalardaki başarı düzeyi dikkate alınarak yarıyıl/yılsonunda başarılı ya da başarısız şeklinde yapılır. Durumları başarısız olarak değerlendirilen öğrencilerin bu dersleri tekrarlaması gerekir. (3) Bulundukları yarıyıl sonunda tüm derslerini almış ve başarmış olan öğrencilerden ağırlıklı not ortalaması 85 ve üstü öğrenciler onur öğrencisi sayılır, öğrenciye onur belgesi verilir ve duyurulur.

32 Bağıl Değerlendirme Sistemi
Bağıl değerlendirme sistemi (BDS): Öğrencinin bir dersteki başarısının aynı derse kayıtlı diğer öğrencilerin başarı düzeylerine göre değerlendirilmesidir. Yarıyıl/yıl içi değerlendirmesi  MADDE 5 – (1) Her bir yarıyıl/yıl içi değerlendirme aracı (ara sınav, ödev, proje, laboratuvar, uygulama ve diğer çalışmalar) 100 puan üzerinden notlandırılır. Bu değerlendirme araçlarının notlandırılmasında herhangi bir başarı değerlendirme yöntemi kullanılmaz ve harfli başarı notu verilmez. Harfli başarı notu verme işlemi, final ve bütünleme sınavı dâhil tüm değerlendirme araçları notlandırıldıktan sonra gerçekleştirilir.  Yarıyıl/yıl sonu sınavı  MADDE 6 – (1) Yarıyıl/yıl sonunda yapılan final ve bütünleme sınavlarıdır. 100 puan üzerinden notlandırılır.  (2) Final ve bütünleme sınavının ham başarı notuna katkısı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında Birim Kurulları tarafından en az %40 en çok %60 olacak şekilde belirlenir.  (3) Bağıl değerlendirme sistemi uygulanan durumlarda; final veya bütünleme sınavından 100 puan üzerinden yarıyıl sonu sınav limitinin altında not alan öğrenciler başarısız sayılırlar.

33

34

35

36

37

38


"Celal Bayar Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları