Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sedat ACEMOĞLU İnşaat Mühendisi – ODTÜ’96

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sedat ACEMOĞLU İnşaat Mühendisi – ODTÜ’96"— Sunum transkripti:

1 Sedat ACEMOĞLU İnşaat Mühendisi – ODTÜ’96 www.sedatacemoglu.com.tr
Fab2018 entegre önüretimli betonarme binalar analiz ve tasarım programı Sedat ACEMOĞLU İnşaat Mühendisi – ODTÜ’96

2 Önüretimli Betonarme binalar(prefabrike)
Yapı elemanlarının fabrikalarda seri olarak imal edildikten sonra yapı inşaat sahasında montajının yapılması suretiyle oluşan yapılara Önüretimli Yapılar denir.(Prefabrike Yapılar). Prefabrike yapılar, hızlı nüfus artışına paralel olarak ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik geliştirilmiş olsa da, beton ve betonarme elemanların üretiminde kalite kontrol ve kalitenin sürekliliği açısından da, özellikle sanayi yapılarında, tercih edilir hale gelmiştir.

3 Önüretimli Betonarme binalar(prefabrike)
Ülkemizde prefabrikasyon olarak genellikle, sanayi yapıları, hangarlar, depolar ve viyadüklerin kirişleri, üst geçitler, döşeme panelleri yaygın olarak üretilmektedir. Ülkemizde bu tür yapıların gelişmiş ülkelere göre yaygınlaşmamasının nedenlerinden biride projelendirmesinin mühendislerce kolay gerçekleştirilememesidir. Sedat ACEMOĞLU İnşaat Mühendisliği Programları olarak 2013 yılında projelendirmeyi bilgisayar destekli yapacak bir program gerçekleştirmek için çalışmalara başladık ve 2015 yılında FAB2015 adındaki programımızın ilk versiyonunu piyasaya sunduk. Bugün itibariyle FAB2018 Entegre adıyla yeni programımız kullanıma sunulmuştur.

4 Fab2018 entegre önüretimli betonarme binalar analiz ve tasarım programı

5 Fab2018 entegre ana özellikleri
Windows 7 ve üstünde Bağımsız Masaüstü Program Olarak Çalışır. TS 500, TS 3233, TS 498, TS 9967 ve Deprem Yönetmeliği 2007 ye Göre Analiz ve Tasarım Yapar. Çok Katlı (veya Tek Katlı), Kısmi veya Tam Ara Katlı, Vinçli (Tek veya Çok, Değişik Veya Aynı Hollerde), Prefabrike Betonarme Yapılar Çözülür. 3 Boyutlu Ortamda Proje Modellenir, Analiz ve Tasarım Yapılır, Rapor ve Çizimler Hazırlanır. 3 Boyutlu Doğrusal Statik ve Dinamik Analizi Yapar(Her Düğüm Noktası İçin 6 Serbestlik Derecesi İle). 3 Boyutlu Olarak Matris Deplasmanlar Yöntemini, Sonlu Elemanlar(FEM), Kullanır. Modal Tepki Spektrum Analizi Yöntemini Kullanır(Mod Birleştirme, Tam Karesel Birleştirme(CQC)). Yük Tabanlı Ritz vektörleri(Load Dependent Ritz Vectors) kullanılır. Bütün Yük Durumları(Zati, Hareketli, Deprem, Rüzgar, Vinç) Program Tarafından Otomatik Olarak Hesaplanıp Sisteme Uygulanır

6 Fab2018 entegre ana özellikleri
İkinci Mertebe Momentlerini Hesaba Katar.(P - Delta). Kısa Konsol, İnceltilmiş Uç, Özel Teçhizat Hesapları Yapılır. Kolon, Soket ve Kısmi Öngermeli/Öngermesiz Oluk, Makas, Aşık, TTPlak, Ters T, L ve I Kiriş Analiz ve Tasarımı Yapar. Öngermeli/Öngermesiz Aşık, Makas, Oluk, TTPlak, Boşluklu Döşeme, T, Ters T, L, I Kirişler, Sundurma ve Betonarme Kolon, Temel ve Soketlerin Analiz ve Tasarımı Yapılır. Kullanıcı, Elemanlara ve Düğüm noktalarına(joint) ek yüklemeler tanımlayabilir. Makas Devrilme ve Üst Başlık Hesap ve Raporu. Bağ Kirişleri Yönetmeliğe Uygun Şekilde Tanımlanıp Hesaplanır. Sürekli ve Radye Temeller Analiz ve Tasarım Yapılır.

7 Çözülen proje tipleri

8 BOŞLUK İÇEREN DÖŞEME VE PERDE

9 analiz

10 Bina deformasyon gösterimi

11 İç kuvvetlerin gösterimi - MY

12 Dinamik analiz sonuçları

13 İvme spektrumu

14 tasarım

15 Öngerme Eleman tasarımları
Betonarme Elemanlar Öngermeli olarak tasarlanabilir.

16 Aşık tasarımı

17 Makas tasarımı

18 Oluk tasarımı

19 Ttkiriş tasarımı

20 Lkiriş tasarımı

21 I kiriş tasarımı

22 Vinç kiriş tasarımı

23 Sundurma kiriş tasarımı

24 Ttplak döşeme tasarımı

25 Boşluklu döşeme analizi

26 Kolon tasarımı

27 Duvaraltı temel tasarımı

28 Tekil temel tasarımı

29 Sürekli temel tasarımı

30 Sürekli temel moment diyagramı

31 Sürekli temel kesme diyagramı

32 Radye(mat) temel tasarımı

33 Radye(mat) temel deformasyonu

34 Radye(mat) temel moment diyagramı

35 çizimler

36 çizimler Çatı Aplikasyon Planı Kolon Aplikasyon Planı
Kat Aplikasyon Planları Temel Aplikasyon Planı Öngermeli/Öngermesiz Aşık Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz Makas Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz TTPlak Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz I Kiriş Detay Çizimi

37 çizimler Öngermeli/Öngermesiz Oluk Detay Çizimi
Öngermeli/Öngermesiz Kiriş (Ters T ve T, L) Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz Sundurma I Kiriş Detay Çizimi Öngermeli/Öngermesiz Vinç I Kiriş Detay Çizimi Kolon Detay Çizimi Temel ve Soket Detay Çizimi Kısa Konsol, İnceltilmiş Uç, Özel Teçhizat Detay Çizimi Otomatik Kesit Her Aks İçin ( X ve Y Yönünde) Çizilir Bütün Çizimler AutoCAD DXF formatında Üretilir.

38

39

40

41

42 raporlar

43 raporlar Genel Yapı ve Detaylı Deprem(Dinamik Analiz İle) Raporunu PDF Olarak Verir. Eleman Raporları PDF verilir. Metraj Raporu, Beton hacmi, Donatı miktarı, Öngerme miktarı eleman bazlı verilir.

44

45

46 Bazı referanslarımız

47 iletişim SEDAT ACEMOĞLU İNŞAAT MÜHENDİSİ – ODTÜ’96 TEL: 0543 542 05 63


"Sedat ACEMOĞLU İnşaat Mühendisi – ODTÜ’96" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları