Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KALEŞAH İLKOKULU/ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KALEŞAH İLKOKULU/ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 KALEŞAH İLKOKULU/ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI

2 GÜNDEM MADDELERİ GÜNDEM 1.Toplantının açılışı ve yoklama,
2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı 3.Geçici divan teşekkülü (Başkan ve yazman seçimi ) 4.Okul Müdürünün konuşması 5.Temizlik beslenme, giriş çıkış saatleri ve kılık kıyafet konularının görüşülmesi. 6.Yönetim ve denetim Kurullarının oluşturulması(Yönetim k. 5 asil 5 yedek- denetleme kurulu 1 asil 1 yedek veli) 7.Geçmiş dönem bütçe harcamaları ve tahmini bütçe oluşturulması- onaylanması. 8.Yenilenen müfredat çalışmaları . 9.Veli görüşleri. 10.Dilek ve temenniler.

3 Okul Müdürünün Konuşması
Değerli öğretmenlerim, kıymetli veliler                         Eğitim ve öğretim yılı 1.Dönem Okul Aile Birliği Toplantımıza hoş geldiniz. Okul, çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmeleri adına hayati adımların atıldığı ve kararların alındığı bir dönemdir. Biz Kaleşah İlkokulu/Ortaokulu idaresi, öğretmenleri ve çalışanları olarak yarınımızın teminatı çocuklarımızın bu dönemlerini en iyi,en güvenli,en başarılı şekilde geçirmeleri için çaba harcıyoruz. Okulumuzda Eğitim öğretim yılı başı itibarıyla ilkokulda 6 sınıf, 2 Okul Öncesi sınıfı, toplam 119 öğrenci, ortaokulda 5 sınıf toplam 106 öğrenci ile eğitim öğretimine devam etmektedir. 1 Okul Müdürü, 1 Müdür yardımcısı, 18 öğretmen ve 2 yardımcı hizmetli ile eğitim öğretimi gerçekleştirmekteyiz.

4 Okul Müdürünün Konuşması
                        Bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı; vatanını sevmeyi; büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz. Başarıya ulaşma adına anne-babalara birkaç önemli hususu hatırlatmak isteriz. 1) Anne- babalar olarak çocuklarımıza evde huzurlu bir çalışma ortamı hazırlamalıyız. Zira her gün kavga ve gürültünün olduğu bir ortamda, çocuğun başarılı olması elbette ki beklenemez.

5 Okul Müdürünün Konuşması
           2) Her gün belirli bir saatte yatma ve belirli bir saatte kalkma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Televizyon seyretme ve arkadaşlarıyla oyun oynamayı yasaklamak yerine, uygun zamana ve zemine göre planlama yapılmalıdır. 3) Kişisel temizlik gerek öğrencilerin gerekse toplu yaşam alanını paylaşan herkesin sağlığı açısından çok önemlidir. Özelliklede bu konuya hassasiyet gösterelim. 4) Özellikle sabahları iyi bir kahvaltı yaptırarak çocuklarımızı güler yüzle ve zamanında okula gönderelim. 5) Çocuğun, başarısında da, başarısızlığında da anne ve babanın göstereceği sevgi, sabır ve hoşgörü onlar için en önemli unsurdur. 6) Okul sonrası eve gelince, “Bu gün  okul nasıl geçti?” diyerek kısa bir sohbet yapmaya gayret edelim. Onu önemsendiğimizi hissettirelim.

6 Okul Müdürünün Konuşması
           Öğretmen kadromuzla okulumuzu eğitim ve kültür bakımından en ileri seviyeye ulaştırmanın ve her şeyden önce kendi kendimizle yarışmanın gayreti içindeyiz. Bundan sonra da siz değerli velilerimizin destekleriyle, okulumuzun en iyi okullar arasında olmasını arzu etmekteyiz. Sayın Velilerimiz; Öğrencilerimizin huzurlu, temiz ve düzenli bir Eğitim – Öğretim ortamına kavuşabilmesi için yapılan her şey siz değerli velilerimizin katkılarıyla mümkün olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, eğitim-öğretim yılı heyecanını sizlerle paylaşıyor, bu bağlamda; desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve devamlı yanımızda olan değerli velilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyor, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi diliyoruz.

7 OKUL GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ
Okulumuz ders başlama saati 08:30 (ortaokul) 08:40 (ilkokul)’dur. Öğrenciler öğlen 13:10(ilkokul), ortaokul 12:25’te okulda olmalıdır. Çıkış saati ise 14:50’dır.

8 Velilerden Beklentilerimiz
Ders Çalışma Programının Takibi Çocuklara Değer Verilmesi İletişim Kurma Sorumluluk Duygusu Verme Tüm Derslere Eşit Değer Verme Öğrencilerin Kardeş ve Arkadaşlarıyla Karşılaştırılmaması KARŞILIKSIZ SEVGİİİİİİ…….

9 Yönetim ve Denetim Kurulu seçimi Yönetim Kurulu: 1. Asil 1. Yedek 2
Yönetim ve Denetim Kurulu seçimi Yönetim Kurulu: 1. Asil Yedek 2. Asil Yedek 3. Asil Yedek 4. Asil Yedek 5. Asil Yedek Denetim Kurulu 1. Asil Yedek

10 Bütçesi- GELİR

11 Bütçesi- GİDER

12 Bütçesi- GELİR GİDER

13 2016-2017 Denetim Raporu I. Dönem

14 2016-2017 Denetim Raporu II. Dönem

15 2016-2017 TAHMİNİ BÜTÇE GİDER Sıra No GİDERİN CİNSİ TUTARI AÇIKLAMALAR
Temizlik Malzemesi Alımı  3.500 TL Temizlik araçları ve malzemeleri alımı 2 Kırtasiye Malzemeleri Alımı  3.000 TL  Toner, ve muhtelif kırt. malzemeleri 3 Bilişim araçları bakım ve onarımı  2.500 TL  Fot. Makineleri tamiri ve pc onarımı 4 Demirbaş Alımı (Pano vb)  1.000 TL  Sınıflara pano v.b alımı 5 Spor Malzemeleri TL  File, top v.b 6 Okul Bakım Onarım İşleri   TL  Tamir ve bakım onarım 7 Etkinlik ve Kutlamalar   TL  Belirli gün ve haftalar 8 Reklam, afiş ve baskı giderleri TL  Davetiye, afiş ve reklam gideri  9 İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri   TL  (Sınıf camlarının sabitlenmesi, korkuluk vb) TOPLAM TL

16 2017-2018 TAHMİNİ BÜTÇE GELİR 2013/2014 Eğitim-Öğretim Yılından Devir
Sıra No GELİRİN CİNSİ TUTARI 1 2013/2014 Eğitim-Öğretim Yılından Devir 410 TL 2 Kantin Kira Geliri TL 3 Gönüllü Bağışlar TL 4 Değişik Gelirler (Kermes Geliri vb) TL TOPLAM TAHMİNİ BÜTÇE TL

17 Alınan her bağış için ‘’ Okul Aile Birliği’’ gelir makbuzu, öğrenci adına tek tek kesilmekte ve kayıtlara işlenmektedir. Toplanan bağışlar 5 kişilik bir komisyon tarafından kararlar alınarak Okul Aile Birliği Yönetmeliği doğrultusunda harcanmakta ve gerekli denetimler yapılmaktadır. Okulumuzda velilerimizin maddi desteğine ihtiyaçlarımız olduğunu bilmelisiniz. Sizlerden talep edilen bağışın Okul Aile Birliğine makbuz karşılığı veya banka hesap numarasına yapılmasını bekliyoruz;

18 OKUL AİLE BİRLİĞİ BANKA HESAP NUMARASI
HESAP NO IBAN NO TR AMASRA ZİRAAT BANKASI

19 GÜNCELLENEN 2017 ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖNE ÇIKAN HUSUSLAR
1-Öğretim programlarındaki akademik bilgi yükü azaltılarak sadeleştirme yapılmıştır. 2-Öğretim programlarının içeriği uygulamaya dönük hale getirilmiştir. 3-Öğretim programlarında günlük hayatla ilişkilendirmeye uygun konu, kazanım ve açıklamalara yer verilmiştir. 4-Öğretim programlarında bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılmasına yönelik içeriklere daha fazla yer verilmiştir. 5-Öğretim programlarında milli, manevi ve evrensel değerlere konu ve kazanımlarla ilişkilendirilerek yer verilmiştir., 6-Öğretim programlarında ulusal ve uluslararası duyarlılık gelişmiş konulardan (insan hakları, verimlilik stratejisi, sağlık okuryazarlığı, girişimcilik, toplumsal cinsiyet adaleti ve eşitliği, siber güvenlik, iş sağlığı ve güvenliği, finansal okuryazarlık, çölleşme) programın içeriğine uygun olanlara yer verilmiştir.

20 DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI
Hafta İçi 5,6,7 ve 8. sınıflar 15:00-16:30 saatleri arasında yapılmaktadır. Kurslarımız ücretsizdir. Lütfen öğrencilerimizi düzenli olarak gönderiniz.

21 Öğrenci Başarımız

22 VELİ GÖRÜŞLERİ

23 KATILDIĞINIZ VE SABIRLA DİNLEDİĞİNİZ İÇİN
TEŞEKKÜRLER


"KALEŞAH İLKOKULU/ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları