Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2.Hafta.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2.Hafta."— Sunum transkripti:

1 2.Hafta

2 Sistem (Donanım-Test) İşletim Sistemi Bilgileri
Bilgisayar Sistemi Güç Düğmesi ANAKART MAINBOARD Sistem (Donanım-Test) Bilgileri ROM BIOS SABİT DİSK HDD İşletim Sistemi Bilgileri BELLEK RAM YÜKLENİR İşletim Sistemini Çalışır Halde

3 Monitör – Nokta Genişliği
Dijital göstergelerde görüntünün elde edilmesini sağlayan ve kontrol edilebilen en küçük birimdir. Türkçedeki karşılığı ise “gözek” olarak adlandırılmıştır. Piksel (Pixel) kelimesi ingilizcedeki “picture element” kelimesinden türetilmiştir. Resim anlamına gelen picture sözcüğü “pix”, parça anlamına gelen element sözcüğü “el” olarak kısaltılmış ve pixel sözcüğü ortaya çıkmıştır. Bilgisayarlarda kullanılan pikseller kare şeklindedir. Digital görüntüler yana yana gelen pikseller topluluğundan oluşmaktadır. Digital görüntü, imgenin eninde ve boyunda bulunan piksel sayısı ile tanımlanır. Pikselin kendi başına en ve boy değerleri yoktur.

4 Monitör – Çözünürlük Çözünürlük bilgisayar ekranındaki bulunan piksel (pixel) sayısıdır.. Bilgisayar monitörü için verilen çözünürlük; bilgisayarın yatay ekseninde ve dikey ekseninde bulunan piksel sayısını verir. Örneğin Bir monitör için 800x600 çözünürlük bilgisi veriliyor ise; Bunun anlamı yatay eksende 800; dikey eksende de 600 piksel bulunduğudur. Toplamda ise 800x600 pixel görüntülenebilir. Yüksek çözünürlük daha fazla bilgilerin ekrana iletilebilmesi ve daha net görüntüler demektir.

5 Monitör – Görüntü Tazeleme Oranı
Ekranda 1 saniyede görüntünün kaç defa değiştiğini Tazeleme oranı belirler. Örnek: Bu oran 70 ise ekrandaki görüntüler 1 saniye boyunca 70 defa değişip tazelenirler. Düşük tazeleme oranları ekranda titreşimlere yol açar ve bu durum baş ağrısı ve gözlerde probleme yol açar. Yenilemenin çözünürlükle de bağlantısı vardır. Ekran çözünürlüğü arttıkça görüntü yenileme hızı düşer. Çünkü daha çok nokta ayrıntısı taranmaktadır ve işlem zamanı uzamıştır.

6 Başlangıç Ekranı 1198 Windows 8 Pro
Briefly describe the components on this screen. © CCI Learning Solutions Inc.

7 Klavye Başlangıç Ekranı İşlemi iptal Et
1198 Windows 8 Pro Klavye Başlangıç Ekranı İşlemi iptal Et Bir sonraki diyalog penceresine geçiş This topic can be covered as a lecture only. Students will have many opportunities to practice these operations throughout the courseware. © CCI Learning Solutions Inc.

8 Charms Menü Windows da herhangi bir yerde kullanılabilir
1198 Windows 8 Pro Charms Menü Windows da herhangi bir yerde kullanılabilir Sağ tarafta çıkar Ekranın sağ tarafında fare ile bir süre beklenince çıkar Windows +c tuşuyla çıkar Point out that the only way to display the current date and time is to display the Charms menu, or install an app that displays the date and time, or go back to the Lock screen. This is a limitation in the design of Windows 8. © CCI Learning Solutions Inc.

9 1198 Windows 8 Pro Charm’da Arama Uygulama, ayar veya Dosya kategorisinde arama yapmak mümkündür. Emphasize that the search charm only works for the apps that are listed in this pane. © CCI Learning Solutions Inc.

10 Charms Windows + C – charm menüsünü açar Ara Paylaşım Başlangıç
Cihazlar Ayarlar

11 Metin Menü Windows + X. Kullanışlı araçlara hızlı geçiş
Aygıt yöneticisi Kontrol Panel Arama …. .

12 Kapatma Charm Bar, Ayarlar, Güç…. Ctrl + Alt + Del
Masaüstünde, Alt + F4

13 Hangi Uygulamalar Açık
Alt + Tab

14 Tile(fayans)! Başlangıç ekranında fazla yer kaplayan öğeleri sağ tuşla daha küçük boyut seçerek yeniden boyutlandırmak mümkün Başlangıç ekranında sağ tuşla öğeyi seçtikten sonra, Başangıçtan kaldır seçeneği kullanılır.

15 Masaüstü sağ tuş/Kişiselleştir/Masaüstü Simgelerini Değiştir.

16 Bilgisayarım/Sağ tuş Menüsü/Özellikler

17 Görev Çubuğu/Sağ Tuş/Görev Çubuğunu Kilitle seçeneği işaretli değilse ekranın farklı noktalarına taşınabilir.

18 Denetim Masası/Klasör Seçenekleri

19 Dosya/Klasör seçmek için
Dosya yada klasör seçim işleminde CTRL+farenin sol tuşu ardışık olmayan serbest seçim için SHIFT+farenin sol tuşu: Belli bir dosya/klasör aralığını seçmek için kullanılır.

20 Denetim Masası/Dil/Türkçe Dil yüklenmeli

21 Denetim Masası/Bölge

22 Dosya/klasör seçimi Kopyalama taşıma veya silme işlemleri için
Ctrl tuşu +fare sol tuşu ile Dosya gezgininde ardışık olmayan farklı sıralamadaki dosya veya klasörler seçilebilir Shift +fare sol tuşu ile Dosya gezgininde ardışık olan dosya veya klasörler seçilebilir

23 Windows 8 Kısayolları

24 Uygulama Ödevi Windows 8 işletim bir önceki sayfada yer alan kısayol seçeneklerinin hangi görev için kullanıldığını yazınız ( Masaüstünde F1 tuşuna basarak yardım alabilirsiniz) Bilgisayarda kullanılan klavye dil ayarı nasıl değiştirilebilir açıklayınız ? Denetim masası/Kişiselleştirme kısmından hangi ayarlar değiştirilebilir? Windows 8’de arama işlemi nasıl gerçekleştirilir? Kitaplıklar/Library seçeneği hangi amaçla kullanılmaktadır açıklayınız. Bulut bilişim nedir? Hangi tür uygulamalar sağlamaktadır?


"2.Hafta." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları