Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI"— Sunum transkripti:

1 FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI

2

3 Antivirüs Programları
Antivirüs bilgisayarınızı zararlı programlardan korumak için hazırlanan güvenlik yazılımlarına denir. Antivirüs programları genel olarak zararlı programları bulup yok etmekle görevlidir. Bazı antivirüs programlarının isimleri aşağıdadır: Eset Nod , Avast , Kaspersky

4 Video ve Ses Programları
Bilgisayarda müzik dinlemek video izlemek için kullanılması gereken programlar bulunmaktadır.Bu programlar olmazsa bilgisayarınızda müzik dinleyip video izleyemezsiniz. Bu programlardan en çok kullanılanları şunlardır; VLC Media Player Windows Media Player Gom Player

5 Paint Başlat-Programlar-Donaltılar - Paint
Bilgisayarda resim çizme ve resimler üzerinde düzenleme yapmamızı sağlayan bilgisayar programıdır. Paint programını kullanmak için Başlat-Programlar-Donaltılar - Paint Seçeneği ile açabilirsiniz.

6 Hesap Makinesi Bilgisayarda toplama çıkarma işlemi ve diğer hesaplamaları yapmanızı sağlayan bilgisayar programıdır. Bilgisayardan hesap makinesini açmak için Başlat- Programlar-Donaltılar-Hesap makinesi seçeneğini seçerek ulaşabilirsiniz.

7 Bilgisayara bakım yaparak sisteminin ilk günkü hızına kavuşmasını isteyen kullanıcılar için geliştirilen bir sistem temizleme ve bakım aracıdır. Program yardımıyla bilgisayarınızda yer alan gereksiz dosyaları silerek, sisteminizi çok daha istikrarlı ve performanslı bir hale getirebilirsiniz.

8 İnternet Tarayıcıları
Bilgisayarınızdan internete ulaşmak için bilgisayarınızda internet tarayıcısının yüklü olması gerekmektedir. Bunlardan en çok kullandıklarımız ise şunlardır; İnternet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox

9 Office Programları Microsoft Office, 1989 yılında Microsoft tarafından tanıtılan, bir ticari ofis yazılım paketidir

10 Microsoft Word Dijital ortamda belgeler hazırlamak amaçlı oluşturulmuş, gelişmiş bir kelime işlemci programıdır. Daha basit bir anlatımla, kalem ve kağıt kullanılarak oluşturduğunuz belgeleri bilgisayarınızda oluşturmamızı sağlayan bir araçtır.  Dosya uzantısı .doc veya .docx ’tir. Bu program ile;  · Yazı yazabilir, yazdıklarımızı biçimlendirebiliriz (yazının büyüklüğünü ve rengini değiştirme gibi)  · Yazdıklarımıza resimler ekleyebiliriz  · Tablolar oluşturabiliriz. 

11 Microsoft Excel Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları ve analizleri yapma imkanı sunan bir uygulama programıdır.  Excel ile, verilerle ilgili grafikler çizebilir, kolay ve hızlı bir şekilde raporlar, özetler hazırlayabilir, istenilen verilere ulaşabilir, sıralayabilir, sorgulayabilirsiniz. Dosya uzantısı "xls" dir

12 Microsoft Powerpoint PowerPoint, projektör kullanarak sunumu yapılabilen malzemeler oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. Animasyon özelliğini kullanarak ekrandaki metin ve çizimlere animasyonlar ekleyebileceğiniz gibi, ses efektleri ve anlatım da ekleyebilirsiniz. Dosya uzantısı .ppt dir.

13 Bugün bilgisayarımızda bulunması gereken faydalı programlardan bazılarını gördük sizde internette araştırarak bu programları çoğaltabilirsiniz.


"FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları