Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaşlı Bakımı Turizminde

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaşlı Bakımı Turizminde"— Sunum transkripti:

1 Yaşlı Bakımı Turizminde
Neden Türkiye Uzm.Dr.Sinan İBİŞ

2 Büyüyen Yaşlı Bakımı Pazarı Turizmcilerin Odağında…
Büyüyen yaşlı nüfusun bağımsız, aktif ve mutlu olarak yaşamayı istemesi, yaşlı bakım hizmetleri pazarının en önemli etkenlerinden biridir. Küresel yaşlı bakım hizmetleri pazarının, tahminen % 6,1’lik yıllık bileşik büyüme oranı ile büyüyerek 2022 yılına kadar milyar dolara ulaşması beklenmektedir.

3 2014 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan verilere göre; 2022 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun yaklaşık %35 'inin 60 yaşın üzerinde olacağı tahmin edilmektedir. Çeşitli uzun vadeli bakım hizmetleri sağlayıcılarının varlığı ve bunlarla beraber uygun geri ödeme politikaları, yaşlı bakım hizmetleri pazarının büyümesini artıracağı beklenen birkaç faktörden biridir.

4 Ayrıca, nörolojik, ortopedik, kalp-damar ve solunum yolu hastalıkları gibi çeşitli tıbbi durumlara eğilimli olan en yaşlı nüfusun artması, günlük operasyonlarda yaşlılara yardımcı olabilecek özel robotların geliştirilmesi gibi teknolojik ilerlemenin artması ile birlikte yaşlı bakım hizmetleri pazarının da hızla büyümesi beklenmektedir.

5 Ürüne Göre Global Yaşlı Bakım Hizmetleri Pazarı, 2014 - 2022 (Milyar Dolar)

6 Uzun dönemli medikal sorunları olan yaşlı nüfusun artması, harcanabilir birikmiş gelirlerinin artması ve sağlık kuruluşlarıyla ilgili farkındalığın artması da yaşlılara ve sağlığa yatırım yapan ülkelerin hızlı büyümelerinin sebepleri arasındadır.

7 Yaşlı nesiller için erişilebilir ve uygun fiyatlı sosyal bakım hizmetlerinin sağlanması gibi olumlu hükümet girişimlerinin ve yaşlı bakım hizmeti sağlayıcılarının sayısının giderek artmasının ülkelerin global pazara nüfuz etme oranlarını artırması beklenmektedir.

8 Yaşlanma ve yaşlılık ile ilgili hızlı büyüyen pazar talepleri yaşlılar için daha yaşanabilir, daha mutlu, daha aktif ve daha ekonomik imkanların sunulmasını öngörmektedir. Bu noktada yaşlıların ve hükümetlerin öncelikle tercihleri bu imkanları alabilecekleri ortamlara seyahat seçeneğidir (yaşlı turizmi, yaşlı bakımı turizmi).

9 Yaşlılar her geçen gün artan ihtiyaçları ve gelişen talepleri ile daha yaşanabilir imkanlara erişmek için çeşitli ülkelere bir süreliğine seyahat etmektedirler ve hatta bu ülkelerin bazılarında yaşamayı seçmektedirler ve bunun içinde mülk edinebilmektedirler.

10 Türkiye’nin dünyanın yaşlılarına gerek turizm, gerek yaşam, gerekse de hizmet etmek konularında; ekonomik potansiyeli son derece yüksek eşsiz imkanları vardır.

11 Yaşlı Pazarındaki Algılara Göre Turizmcilere Referans Olacak Bilgiler…
Yaşlı seyahatleri küresel turizm pazarının önemli bir parçası haline geldi ve Güneydoğu Avrupa ülkeleri gibi düşük GSMH'ye sahip gelişmekte olan ülkeler de bu trendin bir parçasıdır.

12 Yaşlı turistlerin tercihleri (varış yeri seçimi, ulaşım ve konaklama seçenekleri), seyahat motivasyonunu ve bu hızlı büyüyen pazarın seyahat sınırlamalarına göre; spa ve termal kür imkanları, dağ merkezleri, tıbbi tedaviler, el değmemiş doğada zaman geçirmek olarak öne çıkmaktadır.

13 Yaşlı turistler arasında tercih edilen öncelikle seyahat noktaları olmakla birlikte, bir seyahat noktası seçmenin ana faktörleri şu şekilde sıralanabilir: seyahat masrafları, iklim koşulları ve varış yakınlığı.

14 Yaşlı turistlerin seyahat tercihlerinde motive edici güçler ise; dinlenme, gevşeme ve sağlık düzeyini arttırma seçenekleridir. Bu bilgiler yaşlı seyahat pazarına özel bir turizm ürününün hazırlanmasına katılan tüm turizm paydaşları için bir iskelet olarak kullanılabilir.

15 Turizmcilere Yeni Fırsat YAŞLI TURİZMİ…
Yaşlı turizmi, turizm endüstrisinde büyük önem taşımayan bir bölüm olsa da bu trend değişiyor. Pazardaki yaşlı kimselerin bölümü genel olarak ihtiyarlamaya göre şekilleniyor, bu da grubun ekonomik statü ve sağlık koşullarındaki iyileşmeler ile bağlantılıdır. Bu bağlamda, nüfusun demografik yapısında daha önce görülmemiş bir değişimin pazarda bir yön değişimine neden olacağını söylenebilir.

16 Dünya nüfusunun giderek yaşlanmasıyla, yaşlıların en değerli müşteri segmenti haline geleceği gerçeği turizm ekonomisinde iştahları kabartıyor. Yaşlıların seyahat etmek için ayırdıkları zamanları artıyor ve öncelikle seyahat etme tercihleri harcanabilir birikimleri vardır.

17 Yaşlı turist sayısında artış,
Dünya Turizm Örgütü’ne (WTO) göre 2020’nin gelecek Pazar trendlerinin bazıları şu şekildedir: Yaşlı turist sayısında artış, Aktif tatillerden deneyim bazlı tatillere değişim Geleneksel seyahate göre farklı amaç ve hedefler ile uyumlu olabilecek; daha yeni, daha karmaşık talepleri içeren seyahat planları (örneğin; güneş ve kumsal erişimli evlilik yıldönümü veya yaş günü, kültürel veya gemi seyahatiyle bağlantılı ürünler gibi).

18 Tüm talebi ele aldığımızda 55 yaş üstü turist segmentinin artan önemi
Bu nedenle, genel olarak turizm taleplerindeki güncel trendlerin aşağıdaki senaryolar ile devam edeceğini söyleyebiliriz: Tüm talebi ele aldığımızda 55 yaş üstü turist segmentinin artan önemi Kalite ve kapsamlılık yönünden artan talep Segmentlere daha farla ayrılmış Pazar payı Az zamanda yüksek kazanç Çevre ve sürdürülebilirlik konularında artan farkındalık Pek çok durumda bireysel olarak planlanan seyahat planı ile daha fazla katkı sağlanan aktif tatiller

19 Dünya üzerindeki servetin %60’ı yakın zamanda “yaşlı” olacak 1946 ile 1964 arasında doğan nüfusun elinde ve daha önce olmadığı kadar dünya turizmine egemenler ve el yapımı kişiselleşmiş deneyimler talep ediyorlar. Onların isteklerini anlayıp kişiselleştirilmiş deneyimler sunabilecek seyahat noktaları elbette değerli bir rekabet avantajına sahip olacak.

20 Stratejik Bilgilerle Taktikler…
Gerçek sadakat ödülleri (2. defa ziyaretinde önerilecek teklifler gibi) ve geniş turistik ürün yelpazesine dayanan başka değerli seçenekler yaratarak müşterilerin ihtiyaç ve ilgilerini daha iyi anlamamıza yardımcı olacak CRM stratejisi geliştirin. Kazancınızı tümleyici deneyimler yoluyla arttırmak için çapraz satış yöntemlerini kullanarak üst kalite turizmde daha karlı turistik segmentler geliştirin

21 Sadece uygun konaklama ve bu yaş grubunun özel gereksinimlerine uygun seyahat paketleri sağlamayıp ayrıca iletişim adına online içerik uyarlamalarından stratejik ortaklıklar kurmaya uzanan ayarlamalar yapan yaşlı turizmi programına yatırım yapın.

22 Var olan birinci sınıf otel zincirleri gibi her turizm segmentinin lider firmaları ile; güvenilir ve karar verme aşamasında anahtar etkileyici olduklarından stratejik ortaklıklar kurun ve yaşlı pazarının potansiyeline inanarak bu alanda yatırım yapmaları için onları cesaretlendirin.

23 Teşekkürler


"Yaşlı Bakımı Turizminde" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları