Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Rotary Kulübü Bahçeşehir 2015 – 16 Çalışma Dönemi Asamblesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Rotary Kulübü Bahçeşehir 2015 – 16 Çalışma Dönemi Asamblesi"— Sunum transkripti:

1 Rotary Kulübü Bahçeşehir 2015 – 16 Çalışma Dönemi Asamblesi
21/ 05/ 2015

2 K.R. Ravindran UR Başkanı 2015–16

3 Mehmet S. Görkey ve Aylin
UR Bölge Guvernörü 2015–16

4 UR Asamblesi San Diego – A.B.D.

5 Dönemi Bölge Yönetim Kadrosu

6 Kulüpler ve İdari Bölge Sekreteri
Nezih Bayındır Kulüpler ve İdari Bölge Sekreteri

7 Bölge Rotary Vakfı Başkanı Büyük Bağışçılar Koordinatörü
Süleyman Girit Bölge Rotary Vakfı Başkanı Zone 20 B Daimi Fonlar ve Büyük Bağışçılar Koordinatörü

8 BLP Komitelerinden Sorumlu
Solmaz Yılmaz BLP Komitelerinden Sorumlu Bölge Sekreteri

9 Dönem Projeleri Komitelerinden Sorumlu Bölge Sekreteri
Cumhur Alp Dönem Projeleri Komitelerinden Sorumlu Bölge Sekreteri

10 Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Bölge Sekreteri
Reha Yardım Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Bölge Sekreteri

11 Ali Doğan Bölge Saymanı

12 Kulübümüz 11. Grup Kulüpleri içerisinde
Yeniköy Rotary Kulübü Zekeriyaköy Rotary Kulübü Beykoz Rotary Kulübü İle birlikte yer almaktadır.

13 Grup Kulüpleri Guvernör Yardımcısı Yeşilköy Rotary Kulübü
Rtn. Sinan Devin Yeşilköy Rotary Kulübü

14 Dönem Sloganımız Ve Logomuz

15

16

17 2015 – 2016 DÖNEM HEDEFLERİMİZ

18 Uluslararası Rotary’nin Yıllardır Odaklandığı Altı Ana Odağı vardır

19 Bölgemizin Dönem Hedefleri ise şöyle sıralanmıştır.

20 Çocuk Felcini dünyadan silmek için yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz ; bu yolda hizmetlerimizi dünyaya armağan edeceğiz.

21 Bilgili Rotaryenlerden oluşan güçlü kulüp hedefliyoruz
Bilgili Rotaryenlerden oluşan güçlü kulüp hedefliyoruz. Bu güçlü kulüp güçlü projeleri yaratacak ve hizmetlerini dünyaya armağan edecektir.

22 Kulübümüzdeki üyelerin Rotary bilgilerini güçlendirerek üye sayımızı nitelikli üyelerle artıracağız ve büyüyen hizmetlerimizi dünyaya armağan edeceğiz.

23 Üye sayımızı 2014-2015 dönem sonu hedefi olan 18 den 30. Haziran
Üye sayımızı dönem sonu hedefi olan 18 den 30.Haziran.2016 da 22 kişiye çıkararak büyüttüğümüz hizmetlerimizi dünyaya armağan edeceğiz.

24 Rotary Vakfımız’ı destekleyerek daha fazla hizmet üreteceğiz, insanlara daha fazla dokunarak bu hizmetlerimizi dünyaya armağan edeceğiz.

25 Gençlik en büyük hedeflerimizden biri
Gençlik en büyük hedeflerimizden biri. Bütün gençlik programlarını kuvvetle destekleyeceğiz. Onlarla birlikte geliştirdiğimiz hizmetlerimizi dünyaya armağan edeceğiz.

26 Kamudaki ve toplumdaki negatif algımızı pozitife çevirmek için etkin çalışmalar yapacağız. Rotary’nin ‘‘Yeni Sesi’’ ile hizmetlerimizi dünyaya armağan edeceğiz.

27 KULÜBÜMÜZÜN DÖNEM HEDEFLERİ

28 - RYLA - Kitap Fuarı - ve Rotaata projelerini devam ettirmek ve yeni projelerin adımlarını atmayı hedefliyoruz. - Yeni üye alımını gerçekleştirmek. - Ocakbaşı düzenlemek. - İşyeri ziyaretleri yapmak.

29 - Meslek hizmet ödülü vermek.
- Çevremizi ve kültürümüzü tanımak için geziler düzenlemek. - Meslek hizmet ödülü vermek. - Kulüp web sayfasının daha aktif kullanılmasını sağlamak. - Bölge ve UR ödemelerini düzenli yapmak.

30 Kulübümüzün Danışma Kurulu Üyeleri:
Ateş Kıvılcım

31 Kulübümüzün Danışma Kurulu Üyeleri:
Yüksel Karabacak

32 Kulübümüzün Danışma Kurulu Üyeleri:
Erdal Samur

33 Kulübümüzün Danışma Kurulu Üyeleri:
Rafet Saltık

34 Kulübümüzün Danışma Kurulu Üyeleri:
Hilal Erbakan

35 Kulübümüzün Stratejik Kurul Üyeleri:
Salih Kuzu

36 Kulübümüzün Stratejik Kurul Üyeleri:
Çetin Kolukısa

37 Kulübümüzün Stratejik Kurul Üyeleri:
Muzaffer Öztürk

38 Kulübümüzün Stratejik Kurul Üyeleri:
Gözde Seçkin

39 Kulübümüzün Stratejik Kurul Üyeleri:
Orhan Çelik

40 Kulübümüzün Komiteleri

41 Kulüp Yönetimi Komitemiz:
Rana Gülnar

42 Kulüp Yönetimi Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Toplantı Sorumlusu : Gözde Seçkin

43 Kulüp Yönetimi Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Bülten- Web Sayfası- Yayınlar Sorumlusu : Hilal Erbakan

44 Kulüp Yönetimi Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Arşiv Sorumlusu : Ali Rıza Ayın

45 Kulüp Yönetimi Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Hukuk Sorumlusu : Nihal Ekin

46 KULÜP YÖNETİMİ KOMİTESİ ANA GÖREVLERİ
Kulübün yıllık hedeflerine ulaşabilmesi için komite hedefleri geliştirmek Haftalık ve özel programlar düzenlemek Kulüp bültenlerini çıkarmak, kulüp web sitesinin devamlılığını sağlamak Kulüp sekreterinin kulüp devamını izlemesine yardımcı olmak Kulüp üyeleri arasında dostluğu teşvik etmek Kulübün etkin işleyişi ile ilgili diğer faaliyetleri yürütmek

47 ROTARYENLERLE İLETİŞİM
Haftalık kulüp toplantılarını duyurmak Gelecekteki kulüp faaliyetlerinin zaman çizelgesini sunmak Kulüp hedef, plan ve projelerini tartışmak Kulüp ve bölge toplantılarının öne çıkan olaylarını rapor etmek Üyelerin yaşamlarındaki önemli olaylara yer vererek dostluğu arttırmak Kulüp hizmet projelerini ve üye katılımını desteklemek amacıyla Haftalık Bülten çıkarılması ve kulübümüzün web sitesinin güncel tutulması sağlanacaktır.

48 ROTARYENLERLE İLETİŞİM
Söz konusu amaçların gerçekleştirilmesi konusunda, * Bülten-Web Sayfası-Yayınlar Sorumlumuz olarak Geçmiş Dönem Başkanlarımızdan Sevgili Hilal Erbakan, * Toplantı Sorumlumuz olarak Geçmiş Dönem Başkanlarımızdan Sevgili Gözde Seçkin, * Arşiv Sorumlumuz olarak Sevgili Ali Rıza Ayın, * Hukuk Danışmanımız olarak Sevgili Nihal Ekin İle birlikte Komitemiz özveriyle çalışacaktır.

49 Rotary Vakfı Komitesi : Gözde Seçkin

50 Bir kez daha döneminizin başarılarla dolu , enerjiniz ile vizyon katacağınız ve parlayacağınız bir dönem olacağına inancımı vurgulayarak Gelecek dönem Vakıf Komiteniz olarak aşağıdaki çerçevede faaliyetlerimizi sürdürmeyi hedefliyor olduğumuzu bilgilerinize sunarım; 1-    Polio Tavşanımız uygulamasına devam ederek Döneminizde Bölge destek olarak istenecek olan ödemeler için fon oluşturulmasına katkı sağlanmış olacaktır.

51 2- Köln-Kapitol RK ile ortak proje geliştirmek üzere temasların sağladık, dönemi başkan ve sekreter iletişim bilgilerini rica ettik. Değerlendirmelerini sizinle paylaşacağım. 3- Eşlendirilmiş Bağış Kapsamında rotary.org üzerinden farklı ülkelerdeki çeşitli projelerin araştırılması tamamlanarak çeşitli mahiyetteki uluslar arası projeler listelenmiştir. İlgili proje listesinden bütçesine göre onaylayacağınız bir ve/veya bir kaç tanesi için gerçekleştirmek üzere aksiyonların hazırlanması ve takip edilmesi sağlanacaktır. Ekte Rotary showcase den edinilmiş proje listesi yer almaktadır. Üzerinde yoğunlaşmamızı ve detaylarını edinmek istediğiniz tercihlerinizi iletmenizi rica ederim

52 4-    Döneminizde Süleyman Girit ve Eşini davet edeceğimiz bir eşli toplantı ile ROTARY VAKFI hususunda sunum ve etkinlik organize edilmesi. Döneminde UR ye yatırdığımız 3 bin usd ederindeki Çocuk Felcini engellemek amacı ile yaptığımız bağışımız kaynaklı olarak kulübümüzün bir fon getirisi kazanmış olduğunu düşünüyorum. Bu hususa ilişkin gelecek dönem saymanınızdan , bölge saymanı ile temaslarını kurmasını ve bilgi edinmesini rica edeceğim.  

53 Gençlik Komitemiz : Atakan Erdemgil Erol Önen Fulya Temiz

54 RYLA RYLA etkinliği ile gençlerimizin Liderlik Yetkinliklerini arttırmayı hedefliyoruz.

55 MESLEK BİLGİLENDİRME SÖYLEŞİLERİ
Rotary bünyesinde bulunan dolayısıyla mesleklerinde başarılı olan üyelerin meslek seçiminin başında veya iş hayatının başında olan genç kuşaklara deneyimlerini paylaşacağı organizasyonlar yapılacaktır..

56 INTERACT Bahçeşehir Koleji bünyesinde kurulan Interact Kulübüyle Engelsiz Park Projesi gerçekleştirilecektir.

57 Halkla İlişkiler Komitemiz :
Erkan Yılmaz

58 Halkla İlişkiler Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Yerel Bölge Sorumlusu : Orhan Çelik

59 Halkla İlişkiler Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Sosyal Medya Sorumluları : Hilal Erbakan – Gözde Seçkin

60 Bülten- Web Sayfası- Yayınlar Sorumlusu:
Hilal Erbakan Ana hedefimiz; öncelikle halka ve üyelerimize Rotary’yi anlatacak planları geliştirmek ve yürütmek için kulübün hizmet projeleri ile faaliyetlerini duyurmak olacaktır.

61 Medyayı iyi kullanmak 1-Kulüp proje ve etkinlikleriyle ilgili gazete ya da dergilerde ilan panosu sahibi olmak 2-Kulübümüzün yapmak istediği proje ve faaliyetlere bağlı olarak, halkla ilişkiler çalışmalarımızı projenin başarıya ulaşmasında son derece önem taşıyan hedef kitleye uygun hale getirmek. Basın bültenleri yayınlamak Medyanın ilgisini bir etkinliğe çekerek bir haber öyküsüne temel oluşturabiliriz.

62 Rotary’nin genç insanlarla ve onlar için yaptığı çalışmaları duyurmak
Üyeliğin, hizmet, ağ paylaşımı, dostluk fırsatları oluşturduğunu vurgulamak Mesleki ve ticari olan süreli yayınlarda kulüp faaliyetlerinin tanıtımını yapmak Üzere; Kulüp web sayfasının bir bölümünü Rotaryen olmayanlara ayırmak ve kulüp organizasyonları ile bağ oluşturmaya teşvik etmek Kulüp programlarınıza haber değeri kazandırmak için Medyanın ilgisini çekecek kulüp faaliyetleri düzenlemek üzere kulüp üyelerini teşvik etmek,

63 Öncelikle Halkla İlişkilerde devamlılık sağlamak üzere;
Profesyonel medya deneyimi Güçlü konuşma, yazma ya da fotoğrafçılık becerileri Sosyal ağ sitelerine aşinalık Web sayfası geliştirme deneyimi Belli başlı toplum hizmeti deneyimi olan kulüp üyelerinin tam desteğini alarak Kulüp bültenini yeni bir tasarımla düzenli olarak çıkarmak ve dağıtımını sağlamak Kulübümüzün halkla ilişkiler imajını artırmak ve yeni üyeleri kazanmak için; Mevcut web sayfamızı daha da geliştirerek güncel tutmak ve hizmet projelerimizin çok iyi tanıtımını yaparak takip edilir bir hale getirmek, Web sayfamızın üyelerimiz için bir Rotary bilgi kütüphanesi haline getirmek, Rotary yayınlarını takip ederek üyelerimize ulaşmalarını dolayısı ile kulübün güncel Rotary bilgilerine ulaşmasını sağlamak

64 Hizmet Projeleri Komitemiz :
Ateş Kıvılcım

65 Hizmet Projeleri Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Meslek Hizmetleri : Rafet Saltık

66 Hizmet Projeleri Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Toplum Hizmetleri : Salih Kuzu

67 Hizmet Projeleri Ana Komitesinin
Alt Komiteleri Uluslararası Hizmetler : Rafet Saltık

68 HİZMET PROJELERİ Döneminde Hizmet Projeleri Komite Başkanlıkları Sağlık Komite Başkanlığı Dr.Ömer BEYKAL Burslar Komite Başkanlığı - Müzeyyen KARACA Ekonomik Kalkınma ve Yoksullukla Savaş Komite Başkanlığı - Ayhan OLGUN

69 Rotary Toplum Birliği Komite Başkanlığı - Seyfettin KILINÇ
Su ve Hijyen Komite Başkanlığı - Yücehan ÖZTÜRE Tülin ÖZTÜRE Temel Eğitim ve Okuma Yazma Komite Başkanlığı – Melek YILDIZ Nezih BAYINDIR Meslek Hizmetleri Remzi ÇELİK

70 Komitelerin 2015-2016 Döneminde İlgi Alanları Sağlık Komite Başkanlığı
Prematüre bebeklerde körlük tedavisi EEG elektroens folografi cihazı Kistik Fibrosiz Spina Bifida

71 Burslar Komite Başkanlığı
Burs Yönetmeliği ile İlgili Çalışma Ekonomik Kalkınma ve Yoksullukla Savaş Komite Başkanlığı Mikro Kredi Ramazan Paketleri Mont-Bot Yardımı Giysi

72 Rotary Toplum Birliği Komite Başkanlığı
Toplum Kalkınmasına adanacak proje üretimi Bir Rotary Kulübünün hamiliğinde Toplum gönüllülerinden oluşan bir kişinin liderliğinde mesleki ve eğitsel proje geliştirilebilir. Örnek: Teksen Projesi döneminden başlayarak Halen devam eden bir proje İnekle başlayan 60 inek üretim merkezine dönüşen Kandıranın teksen köyü Elma Yetiştiriciliği

73 Su ve Hijyen Komite Başkanlığı
Temiz su kaynaklarına ulaşma Gelibolu Yarımadasındaki Tarihi Milli Park alanı ve etrafındaki köylerde örnek çalışmalar yapılıyor Temel Eğitim ve Okuma Yazma Komite Başkanlığı Kitap Kardeşliği Sevgi Kütüphanesi Köylerde 750 TL maliyet ile sevdiklerinizin ismini vererek kütüphane oluşturma Kitapcan Kitap Velisi 1 öğrenci adına 30TL Kitap velisi olmak Karşılığında Kitapcan kartı ile çocuklara kitap aldırmak Her sınıfta 30 öğrenci tamamlanınca Tören yapılıyor

74 Meslek Hizmetleri KOYE Projesi
kişi 42 Rotary Kulübü tarafından eğitildi kişiye ihtiyaç var 20-25 kişi Bir sınıf 750 TL Meslek Hizmetleri Gençlere Meslek Seçimi (Rehberlik) Meslek Hizmeti Ödülü Bölgeden temin edilecek sistem tanımı ile yapılacak Meslek Edindirme Merkezi Beşiktaş’ta inşaatı devam ediyor

75 Hizmet Projelerinde Ana Amaç
Bölge projelerini takip edecek destek sağlamak Kaynak temin etme konusunda komite başkanlarından destek sağlamak KOYE Projesi ile döneminde yeni bir çalışma evresine girilecek. KOYE (Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi) Genç ve Yetişkinlerin okur yazar olması Uygunsuz yollara sapmayı önlemek Gönüllü öğretmen yetiştirmek Hizmet Projeleri kapsamında döneminin Kulübümüze Başarılar Getirmesini Temenni Ederim.

76 MESLEK HİZMETLERİ Meslek hizmetleri , hizmet avenüleri arasında "İkinci Hizmet Avenüsü"dür. Meslek hizmetleri programlarında iş, ticaret, sanayi ve meslek dallarında kaliteyi yükseltici iş ilişkilerini güçlendirmenin yolları aranır ve bu amaçla meslek hizmetleriyle ilgili programlar düzenlenir. Hedefler: 1 - Okullara giderek mesleklerimiz hakkında konferanslar verip; genç ve yeni yetişen kişilere yol göstererek, onların meslek seçimlerinde öncü olmak. 4'lü deneyi, meslek ahlakını, dürüstlüğü aşılayan sözleri ve deyimleri gençlerle paylaşmak, iş dünyasına girmeye hazırlanan gençleri iyiye doğru yönlendirmek.

77 MESLEK HİZMETLERİ 2- kendi mesleklerinde sivrilmiş ve başarılı olduğu bilinen kişileri toplantılarımıza davet ederek onların deneyimlerinden yararlanmak. 3- "her tür yararlı meşguliyetin değerini takdir eden bir anlayışa sahip" olduğumuzu ve her tür meslek ve iş alanında yüksek ahlaki standartlar aradığımızı” vurgulamak için meslek ödülü vermek Burada sözü edilen iş veya mesleğin büyüğü, küçüğü yoktur. Çünkü Rotary’nin temel amaçlarından biri de, topluma yararlı tüm iş ve mesleklerin değerinin takdir edilmesidir.  Onun içindir ki, Rotary’de meslek ödülleri, toplumun değişik kesimlerinden farklı iş ve mesleklerin temsilcilerine verilir. Bu anlamda, büyük bir kuruluşun yöneticisi, önemli bir sanatçı ya da bir ayakkabı ustası veya bir aşçının diğerinden farkı yoktur.

78 MESLEK HİZMETLERİ 4- Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslekleri tanıtmak ve desteklemek . 5- Bölgesel Kalkınma Ajanslarına veya AB hibe fonlarına proje sunmak. Bölgenizdeki iş ve meslek kuruluşlarıyla ortak proje yapmak.

79 MESLEK HİZMETLERİ 6- RMB (Rotary Means Business) dostluk grubuna Kulübünüzden bir üye kaydetmek ? Rotary Means Business encourages Rotarians to support the success of their fellow Rotarians by doing business with them, and by referring others to them. "If any one tells you that it is reprehensible to make a dollar or two for the wife and babies from club associates in straightforward business transactions, tell that person that some foreign substance has gotten into his carburetor.” (Paul P. Harris, January 1911)

80 Üyelik Komitemiz : Muzaffer Öztürk

81 HEDEFLENEN PROJELER: Döneminde en az 3 yeni üyenin kulübümüze kazandırılması Her ay bir üyenin kişisel gelişim konulu sunum yapması (Konular üyeler ile belirlenecek) Rotary bilgilerinin pekiştirilmesi amaçlı özellikle yeni üyeler tarafından ay bir Rotary sunumlarının yapılması

82 HEDEFLENEN PROJELER: Rotary Sevgi ve Dostluk demektir. Bu sebepten Ailelerimiz ile birlikte dostluklarımızın pekişmesi amaçlı kültür gezisi organizasyonu yapılacak Kuruluş yıldönümü gecesi düzenleyip dostlarımızı davet ederek Rotary sunumu gerçekleştirilecek. Üyelerimizin mutlu günlerini toplantılarımız da kutlayacağız, eşlerimizin mutlu günlerinde çiçek gönderilecek.

83 HEDEFLENEN PROJELER: Üyeliğin korunması çalışmaları üyelik komitesinin önceliğidir. Kulübümüzün güçlü ve zayıf yanlarını belirlemek için belirli aralıklar ile kulüp değerlendirme anketleri düzenlenip gelişim amaçlı üyeler ile yol haritası çizilecek Kulüp ziyaretçilerine sunmak üzere Rotary ve kulübün kısa bir profilini derleyip kitapçık hazırlanacak Yeni üyelere mentör atanması ve uygun komitede çalışmasını sağlamak

84 ÖZEL KOMİTE VE KULÜP PROJELERİMİZ

85 Mesleki İletişim Koordinatörü : Yüksel Karabacak

86 * 2420 Bölge meslek hizmetleri Ana Komite Başkanının kulübümüze konuşmacı olarak davet edilmesi. Eylül 2015 * Kulüp üyelerimizin mesleklerini ve iş yaşamlarını tanıtıcı kısa sunumlar yapmaları. Başlama : Ağustos 2015 Bitiş : Ekim 2015 * 2 Adet İş yeri ziyareti a ) Kasım b ) Aralık 2015 * 2 Adet meslek hizmet ödülü verilmesi. a ) Şubat b ) Mart 2016

87 Rotary Ailesi – Rotaryen Eşleri Koordinatörü : Erdal Samur

88 Bahçeşehir Rotary Kulübünün Değerli üyeleri,
Bu dönem yeni bir özel komite oluşturuldu; Rotary ailesi ve Rotaryen eşleri Koordinatörlüğü. Bilindiği gibi Rotary'de başarılı projeler yapmanın yolu Rotaryen eşlerinden geçmektedir. Bu nedenle her ay en az bir toplantı eşli olarak planlanacaktır,bu toplantılarda eşlerimizden projeler hakkında görüşleri alınacaktır. Dostlukları geliştirmek amaçlı, eşlerimiz ve çocuklarımızla, birlikte olacağımız piknik ve brunch organizasyonları yapmayı planlamaktayız.

89 Rotaata Koordinatörü ; Çetin Kolukısa Muzaffer Öztürk

90 Kitap Fuarı Koordinatörü : Ateş Kıvılcım

91 HEDEFİMİZ; Üyelerinin sevgi ve hoşgörü ile bütünleştiği , üyesi olmaktan gurur duyulan , en başarılı kulüp olmak için yol almak.

92 dönemi projelerine destek ve katılımlarınız bize güç verecektir. Dönemimizin hepimiz için başarılı , birlik ve beraberlik içinde dolu dolu geçmesi dileği ile saygılarımı sunarım.

93


"Rotary Kulübü Bahçeşehir 2015 – 16 Çalışma Dönemi Asamblesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları