Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPRAK İŞGÜVENLİĞİ DENETİM EĞİTİM SLAYTI DEMOSUNA HOŞGELDİNİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPRAK İŞGÜVENLİĞİ DENETİM EĞİTİM SLAYTI DEMOSUNA HOŞGELDİNİZ"— Sunum transkripti:

1 TOPRAK İŞGÜVENLİĞİ DENETİM EĞİTİM SLAYTI DEMOSUNA HOŞGELDİNİZ

2 BASINÇLI TÜPLER

3 BASINÇLI TÜPLER Basınçlı gaz tüplerinin üzerinde koruma kapağı bulunmalıdır, aşağıda ki resimde gördüğünüz üzere tüpün üzerinde koruma kapağı yok. Koruma kapağının en önemli görevi; tüpün devrilmesi esnasında tüpün vanasına zarar verme özelliğidir.

4 BASINÇLI TÜPLER Basınçlı tüpler in bağlı bulundukları hortuma göndermiş oldukları basınçların göstergelerini ara bağlantılarında bulunan manometrelerden görebilirsiniz. Aşağıda camı kırılmış bir manometre görüyorsunuz. Bu gibi zarar gören manometreler çalışanlar için oldukça risklidir. Çünkü çalışılan basıncı göremezler Manometreler periyodik olarak kalibre edilmeli ve, göz ile fiziki kontrolleri sürekli yapılmalıdır.

5 ELEKTRİK

6 KAÇAK AKIM ROLESİ Aşağıda ki elektrik panosuna yapılan kontrollerde panonun içeriisnde ki kaçak akım rölesini görebilirsiniz Kaçak akım rölesi, bir elektrik devresinde başta insan olmak üzere devreye, devre elemanlarına ve devreye bağlı cihazlara büyük ölçüde zarar veren kaçak akımı fark ederek devreyi açar. Böylelikle oluşabilecek olumsuz sonuçları engellemiş olur. Bunu yaparken faz-nötr dengesini baz alır. Fazdan giren akım nötrden çıkar ve bu iki akım birbirine eşit olmalıdır. Yani devreye giren akımla çıkan akım değerleri farklı ise devreye kaçak akım rölesi müdahale ederek devrenin elektriğini keser. 

7 Ama bu panoda ki asıl sıkıntı pano kapağının üzerinde herhangi bir bilgilendirme (sorumlu telefon numarası ve panonun kaç volt ihtiva etmekte olduğu) ibaresinin bulunmaması Doğru uygulama SORUMLULAR; AD SOYAD: İLETİŞİM NO: 380 VOLT

8 KALDIRMA OPERASYONLARI

9 Doğru Uygulama Yanlış Uygulama
Kullanılacak bazı aparatlar ile hatalı uygulamalar bertaraf edilebilir Yanlış Uygulama

10 RADIUS KONTROLÜ Kaldırma operasyonları öncesinde yapılması gereken en temel maddelerden bir tanesi, kaldırılacak malzeme ile vincin kapasitesi arasında ki bağdır. Bunun için vincin Radius değerleri yani fizikte ki moment hesapları dikkate alınır. (AYRINTISI İÇİN EĞİTİMİ SATIN ALABİLİRSİNİZ)

11 KAZI VE DÖKÜM OPERASYONLARI

12 KAZI TOPRAK KAYMASI Öncelikle şunu unutmamak gerekir, toprak deyip geçmemek lazım, 1 m3 toprağın ağırlığı yaklaşık 2 tondur. Bu sebepten dolayı kazı sırasında alınacak tüm güvenlik önlemlerinin kesinlikle faydası olacaktır.

13 GÜVENLİ KAZI DOĞRU UYGULAMA
Yan tarafta doğru uygulamalar göreceksiniz, işçiler kazılmış olan kazı içerisinde çalışmak mecburiyetindeler. İşveren ise personellerin güvenliği için özel bir iksa yöntemi uygulatmış. Bu sayede olası toprak kaymasını önlemiş


"TOPRAK İŞGÜVENLİĞİ DENETİM EĞİTİM SLAYTI DEMOSUNA HOŞGELDİNİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları