Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CEVİZLİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CEVİZLİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 CEVİZLİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

2 OKUL KURALLARI Okula gelirken okul üniforması dışında kıyafet giyilmemelidir. Okul üniforması KIZ öğrenciler için pileli (daraltılmamış ve boyu dizlerin altında) okul eteği ve bordo lakostan oluşmaktadır. İsteyenler okul formasının üzerine ferace giyebilirler. Okul üniforması ERKEK öğrenciler için de siyah pantolon ve lakostan oluşmaktadır. İsteyenler okul formasının altına kalın bir şeyler giyebilir. Yukarıda belirtilenler dışında herhangi bir kıyafet giyenler hakkında disiplin işlemi uygulanır. Üniforma uygulaması hem öğrencilerin güvenliğini sağlamak(okula yabancıların girişini engellemek) hem de eğitimde eşitlik ilkesini (maddi açıdan) kısmen de olsa gerçekleştirmek için yapılan bir uygulamadır.

3 OKUL KURALLARI Okula gelirken herhangi bir takı takılmamalıdır.
Tırnaklar temiz, kısa kesilmiş ve ojesiz olmalıdır. Okula gelirken makyaj yapılmamalıdır. Okula herhangi bir makyaj malzemesi (deodorant, kolonya, parfüm dahil) getirilmemelidir. Avon, oriflame vb. gibi kataloglardan satış yapılması yasaktır. Yapanların tespit edilmesi durumunda cezai yaptırımı vardır. Derste cep telefonu kapalı tutulmalıdır. Derste cep telefonu, tablet kullandığı tespit edilen öğrenciler hakkında disiplin işlemi başlatılır. Derslere zamanında girilip çıkılmalıdır. Geç kalmayı alışkanlık haline getirmek, derslere girmemek vb. disiplin işlemi gerektiren davranışlardır.

4 OKUL KURALLARI Yiyecek ve içecekler kantinde tüketilmelidir. Sınıflar temiz tutulmalıdır. Dışarıdan yiyecek sipariş edilemez ve dışarıya yemek için çıkılamaz. Tuvaletlerin tıkanmasını önlemek için her şey (çöp, peçete, kağıt, ped) çöp kutularına atılmalıdır. Tuvalettin kapısından içeri girdiğiniz andan itibaren mikroplar çoktur o yüzden eller mutlaka sabunla yıkanmalıdır, su yeterli değildir. Sınıf içinde belirlenen kurallara uyulmalıdır. Okulda öğretmenleriniz tarafından verilen görevler yerine getirilmelidir.

5 DİSİPLİN CEZALARI Disiplin cezalarına internetten ortaöğretim kurumları ödül ve disiplin yönetmeliğinden ulaşılabilirsiniz. Okul kurallarına uymamak ve sorumlulukları yerine getirmemek disiplin işlemi gerektirir. Disiplin cezaları öğrenci siciline işlenmekte ve kaldırılmadığı takdirde ileriki yaşamında öğrencinin karşısına engel olarak çıkabilmektedir. (yurt, burs, iş, askeriye ve polislik başvurularında…) Disiplin cezası alanlar takdir, teşekkür gibi belgeler alamazlar. En güzeli hiçbir şekilde disiplin cezası almamış olmaktır.

6 DEVAMSIZLIK Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü 20 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır (sınıfta kalır). Özürsüz olarak art arda iki gün ve daha fazla devamsızlık yapan veya okula geldiği halde derse girmeyen öğrenciler hakkında disiplin işlemi uygulanır. Günlük toplam ders saatinin 2/3’ünden fazla derse gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.

7 DEĞERLENDİRME 85.00 - 100 Pekiyi 70.00 - 84.99 İyi 60.00 - 69.99 Orta
Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir. Puan Derece Pekiyi İyi Orta Geçer Geçmez

8 SINIF GEÇME Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir. Ders yılı sonunda; Tüm derslerden başarılı olan, Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer. Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

9 SINIF GEÇME Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar. Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı bir defa yapılır. İkinci kez sınıfta kalanların kaydı açık öğretim lisesine alınır.


"CEVİZLİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları