Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKSARAY GÜLBAHAR ÖKÇE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKSARAY GÜLBAHAR ÖKÇE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 AKSARAY GÜLBAHAR ÖKÇE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ AKSARAY,2016

2 PSİKOLOJİK DANIŞMA Kişisel, sosyal, eğitimsel ve meslekî konularda, kişilerin amaçlarını belirleme, var olan problemlerini çözme, karar verme ve benzeri konularda,-tarafsız, kişilik haklarına saygılı,güven ve gizliliğe önem veren- eğitimli danışmanlardan yardım aldığı bir gelişim sürecidir.

3 PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Önyargı 1: Psikolojik danışma sadece, yoğun ve derin duygusal problemleri olan kişiler içindir. GERÇEK: Psikoterapi yoğun ve derin duygusal problemleri olan kişiler içindir.

4 Psikolojik Danışma ise;
Kendini daha iyi tanımak isteyen bireylere Arkadaşları yada ailesi ile olan ilişkilerini düzeltmek yada geliştirmek isteyenlere Yalnızlık ve utangaçlıkları ile başa çıkmak isteyenlere Kendine güvenini artırmak isteyenlere Duygularını etkili şekilde ifade etmek isteyenlere Stres ve kaygı ile baş etmek isteyenlere Sınavlar ve notları ile problemleri olanlara Her türlü karar verme güçlükleri olanlara, yöneliktir.

5 YALNIZ VE ÇARESİZ HİSSETTİĞİNDE
Her insan hayatında bazen kendini içinden çıkılmaz bir durumda hissedebilir. "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi" Bu zamanlarda size yalnız ve çaresiz olmadığınızı fark ettirmek için yanınızda olacaktır.

6 PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Ön yargı 2: Psikolojik danışmaya başvuran kişiler zayıf karakterli kişilerdir. GERÇEK: Psikolojik danışmaya başvuran kişiler zayıf değil, var olan problemleri çözmek için ilk adımı atmış kişilerdir. Bir çok insan bunu cesur davranmak olarak nitelendirmektedir

7 POTANSİYELİNİ FARK ET;
Şimdiye kadar yaptıklarınla  kendini sınırlama. Yapabildiklerin, yapabileceklerinin   yanında bir hiç… Sadece karar ver ve değişmek için çalışmaya başla !   “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi” FARKLI BAKMAYI, YENİ ŞEYLERİ KEŞFETMEYİ ÖĞRENMEK İÇİN YANINDA

8 PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Ön yargı 3: Değişim çok kolaydır. GERÇEK: Değişim her zaman kolay değildir. Üzerinde zaman ve emek harcamak gereklidir. Psikolojik danışma problemlerinizi hemen çözüveren bir süreç olmadığı gibi, psikolojik danışmanda elinde sihirli değnek olan kişi değildir.

9 SİHİRLİ DEĞNEK; Psikolojik Danışmanlar ellerinde sihirli değnekleri olan kişiler değillerdir.

10 PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Ön yargı 4: Psikolojik Danışman sizi çözümler. Size yaşamınızda ne yaptığınızı ve problemlerinizi çözmek için ne yapmanız gerektiğini anlatır, öğütler verir. GERÇEK: Psikolojik danışman problemlerinizi nasıl çözeceğiniz konusunda size öğüt veren kişi değildir. O, danışma süreci içinde sizin koyduğunuz hedeflere ulaşmanız, çeşitli konularda sağlıklı karar vermeniz veya problemlerinizi çözmeniz konusunda size yardımcı olan kişidir.

11 ETKİLİ YARDIM; Bazen çevremizdekiler bütün samimiyetlerine ve sevgilerine rağmen bize yardım edemezler. Çünkü etkili yardım için gerekli uzmanlığa ve sistemli yaklaşıma sahip değillerdir. “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi”             Etkili Yardım İçin Yanınızda…

12 PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Ön yargı 5; Psikolojik Danışmaya baş vuranlar hakkında dosyalarına veya trascriplerine yazı yazılıyor buda gelecekte işe girmemizi engelliyor. GERÇEK: Psikolojik danışmanın en önemli özelliklerinden birisi gizliliktir. Danışmada anlatılan konularda onların izni olmadan hiç kimse ve kuruma bilgi verilmez.

13 PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Ön yargı6: Psikolojik Danışman anti-depresan vb. ilaçlar tavsiye edebilir. GERÇEK: Psikolojik danışman ilaç tavsiye edemez. Sadece psikyiatrist yada hekim ilaç önerebilir. Eğer danışma süreci içinde ilaç kullanma ihtiyacı çıkarsa psikyiatriste gitmenizi önerebilir.

14 PSİKOLOJİK DANIŞMAYA İHTİYACIM OLDUĞUNU NASIL ANLAYACAĞIM
Hayatım nereye doğru gidiyor diye endişeleniyorsanız.

15 PSİKOLOJİK DANIŞMAYA İHTİYACIM OLDUĞUNU NASIL ANLAYACAĞIM
Kimseye anlatamadığınız, fakat birileri ile paylaşmak gerekliliği hissettiğiniz duygu ve düşüncelerinizin olduğuna inanıyorsanız.

16 PSİKOLOJİK DANIŞMAYA İHTİYACIM OLDUĞUNU NASIL ANLAYACAĞIM
Nasıl ders çalışacağınızı bilmiyorsanız.

17 PSİKOLOJİK DANIŞMAYA İHTİYACIM OLDUĞUNU NASIL ANLAYACAĞIM
Hayatınızda bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorsanız.

18 PSİKOLOJİK DANIŞMAYA İHTİYACIM OLDUĞUNU NASIL ANLAYACAĞIM
İnsanlar ile daha etkili iletişim kurmak istiyorsanız.

19 PSİKOLOJİK DANIŞMAYA İHTİYACIM OLDUĞUNU NASIL ANLAYACAĞIM
Çoğu zaman moraliniz bozuk ve kendinizi üzgün hissediyorsanız ya da bu günlerde aşırı derecede stresli ve kaygılıyım diyorsanız.

20 Bu ve benzer duygu ve düşünceler içindeyseniz
Psikolojik Danışma Birimine uğrayınız Bu ve benzer duygu ve düşünceler içindeyseniz

21 Psikolojik Danışma Süreci
Danışmanınız, gizlilik, güven ve kişilik haklarınıza saygı çerçevesinde, konuşmak istediğiniz her konuda sizi yargılamadan, koşulsuz kabul ederek dinleyecek, size açık ve dürüst davranacak, karşılaştığınız sorunları çözmede size yardımcı olacaktır.

22 Psikolojik Danışma Süreci
Sizin sorumluluklarınız; Kararlaştırılan gün ve saatte görüşmelere devam etmeniz, Görüşme esnasında sizi rahatsız eden konularda olabildiğince dürüst ve açık konuşmanız, Eğer istenirse, verilen ödevleri yapmanız.

23 Psikolojik Danışma Birimine Nasıl Başvuracağım
Psikolojik Danışma birimine gelip, randevu alarak, Sınıf rehber öğretmeniniz aracılığı ile, İlk görüşmede sizinle bir ön görüşme yapılacak, Daha sonraki görüşmeler, karalaştırılan gün ve saatte (Haftada 1 kez 30-40dk) devam edecektir.

24 Teşekkürler


"AKSARAY GÜLBAHAR ÖKÇE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları